Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

właśnie przed chwilą powiedziałam mężowi, że chyba mamy początek III wojny światowej i zajrzałam teraz na forum...chyba nie tylko ja tak myślę:(
  • Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

przepowiednie przepowiedniami, ale to nie jest normalna sytuacja

Stany Zjednoczone poinformowały, że w niedzielę rozpoczną wspólne ćwiczenia wojskowe na Morzu Żółtym, prowadzone wraz z Koreą Południową.

- Ćwiczenia te z natury są ćwiczeniami obronnymi. Choć zostały zaplanowane przed wczorajszym, niczym nie sprowokowanym atakiem artyleryjskim, pokazują siłę sojuszu Korei Południowej i USA oraz nasze zaangażowanie w stabilizację regionu poprzez odstraszanie – podali przedstawiciele amerykańskich sił stacjonujących w Korei.

- Okręt USS George Washington dołączy do sił marynarki wojennej Republiki Korei na wodach znajdujących się na zachód od Półwyspu Koreańskiego na okres od 28 listopada do 1 grudnia, aby wziąć udział w następnych ćwiczeniach z całej serii ogłoszonej podczas spotkania 2+2 w lipcu.

Stany Zjednoczone mają około 28 500 żołnierzy w Korei Południowej. Przedstawiciel amerykańskiego departamentu obrony powiedział, że w rejonie tym znajduje się też ponad 50 jednostek amerykańskiej marynarki, łącznie z grupą uderzeniową, na której czele stoi USS George Washington.

Tam gdzie się w sprawę wmieszało USA tam sa kłopoty. A Chiny które są potęgą nie pozwolą na straszenie swojego sojusznika Korei Północnej.

Ja mam tylko nadzieje, że się opamiętają. Brakuje tylko żeby stary Kim kopnął w kalendarz, młody się będzie chciał wykazać to kłopoty murowane. A przypominam że stary Kim mocno schorowany.

A USA w dobie kryzysu też na tym zależy szukają tylko dobrego pretekstu bo marny preteks po wydarzeniach w Iraku nie przejdzie. Jeśli Korea zaatakuje bezpośrednio USA ( a mają mozliwości, dosięgną np Alaskę) to wojna gwarantowana. USA będzie robiło wszystko żeby sprowokować Koree a wiedzą że przywódcy tam sa nieprzewidywalni.

Tu jest ciekawy artykuł z maja tego roku

http://www.monitor-ekonomiczny.pl/s17/Artyku%C5%82y/a105/III_Wojna_%C5%9Awiatowa_.html

Finansjera z USA zrobi wszystko żeby się odbić po stratach. Ta wojna naprawdę wisi w powietrzu.

Edytowane przez aglig
Bingo!

... niooo ;)

... nic jednak nie rozkręcają (nawet "inkoguto" pod stołem nic wiecej się nie dzieje - chiba, że jakiś bal ... padam na pysk ... idę zalegnąć na chwilkę)

... niooo ;)

... nic jednak nie rozkręcają (nawet "inkoguto" pod stołem nic wiecej się nie dzieje - chiba, że jakiś bal ... padam na pysk ... idę zalegnąć na chwilkę)

Też niedługo będziemy się kierować w stronę miejsca zalegania :yes:

... niooo ;)

Witaj, Pawełku, witaj!

Bal zrobimy później...

Edytowane przez wykrot
Namawiałam dziś męża, aby sprzedać wszystko i przepuścić, ale jakoś nie chce. :(

:eek::jawdrop::o Ciekawe dlaczego odrzuca taką propozycję :lol2::lol2::lol2:

Wy tu śmichy chichy a ten tydzień będzie decydujący o losach świata. Dzisiaj USA rozpoczeła manewry na morzu żółtym

http://konflikty.wp.pl/kat,1356,title,Rozpoczely-sie-manewry-wojsk-Korei-Pld.-i-USA-Korea-Pln.-przygotowala-rakiety,wid,12893914,wiadomosc.html

A jak się wczytać w komentarze z gazet Stanów Zjednoczonych to gołym okiem widać że przygotowują ( nastawiają) mieszkańców USA do "potrzeby" obrony pokoju.

Bo gdy Titanic tonął to też orkiestra grała

Bo gdy Titanic tonął to też był pełny szpan,

Dowódca miał do końca koszulę śnieżno - białą

A para szła za parą w tan...

:)

A jak się wczytać w komentarze z gazet Stanów Zjednoczonych to gołym okiem widać że przygotowują ( nastawiają) mieszkańców USA do "potrzeby" obrony pokoju.

Głupio siebie cytowac ale w obliczu takich rewelacji to chyba warto.

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/tajne-dokumenty-scenariusz-usa-i-korei-pld-ws-kore,1,4000278,wiadomosc.html

Oni wręcz palą się do tej wojenki. Mam nadziejeż ze ujawnienie tych danych przez portal Wikileaks ich jednak trochę powstrzyma.