Joanna Glowacz 20.02.2004 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Witam czy ktoś z szanownych forumowiczów korzysta z rozwiązania firmy Clima Komfort - Podgrzewacz wody z wbudowana pompą ciepła? Znaleźliśmy rozwiązanie na ogrzewanie domu - kominek z DGP wspomagany promiennikami lecz nadal problemem pozostaje podgrzanie c.w.u.Podgrzewacz Clima komfort byłby idealnym rozwiązaniem biorąc pod uwagę informacje podane przez producenta. Chcialabym jednak usłyszeć opinie użytkowników. pozdrawiam Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.02.2004 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Witaj,Przechodzilem przez ten temat i tez mi sie na poczatku podobal.Ale:-koszt tego urzadzonka to ok. 8 tys. Inwestycyjnie nie oplaca sie za cholere - mozesz kupic ogrzewacz elektryczny pojemnosciowy juz za ok. 300 pln, zostanie Ci 7700 na ogrzewanie wody. Ok. 1000 pln rocznie wydasz na grzanie wody, czyli zwroci sie po ok. 8 latach. To za dlugo.-to jest pompa ciepla powietrze - powietrze. Zima te cieple powietrze musisz dostarczyc aby pompa miala jako taka sprawnosc. Oczywiscie dostarczysz ogrzewajac dom, wiec musisz doliczyc koszty ogrzania tego powietrza. W lato jest super - chlodzimy chatke.U mnie pomysl padl.PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witol 20.02.2004 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Zima te cieple powietrze musisz dostarczyc aby pompa miala jako taka sprawnosc. Oczywiscie dostarczysz ogrzewajac dom, wiec musisz doliczyc koszty ogrzania tego powietrza. Chwileczkę, zimą i tak dom trzeba ogrzewać, bez względu na to, jaki masz kocioł do cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 20.02.2004 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 to urządzenie ma duży pobór powietrza rzędu 500 m3/h i może zaburzyć wentylację w domu. raczej hałaśliwe. Polecane do piwnicy. Ja zrezygnowałam na rzecz kolektorów.Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bws22 21.02.2004 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Ja to rozważam lub kolektory, gaga2 napisz proszę dlaczego zrezygnowałaś z pompy tylko przez hałas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2004 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Doradzam pompe ciepła.Odsyłam do swojej strony http://www.izo-term.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weyn.rob 21.02.2004 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Ja też bym tak na miejscu gościa doradzał ale jestem za stosowaniem w życiu sprawdzonych i tanich rozwiązań-ale z głową-nie mam na myśli podgrzewania wody w wiadrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Witol,Wlasnie o to chodzi, ze zima sie ogrzewa, czyli sie za to placi. Pompa ciepla bierze czesc z tego ciepla i wklada do wody. Czyli do kosztow ogrzania wody trzeba doliczyc czesc kosztow ogrzewania domu.I juz nie wyjdzie 0.8 tylko drozej.PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts