Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jakie są zasady zwrotu płytek ?

mirela99

Recommended Posts

Kupiłam płytki Zirconio Radica Negro. Są śliczne, dokupiłam do nich także cokoliki. Były sprowadzane przez hurtownie na zamówienie. Jak już doszła przesyłka do magazynu zadzwoniono do mnie, że je mają, ale odcień conieco różni się od płytek. Nie miałam możliwości zobaczenia (magazyn gdzieś w Polsce) więc pochopnie zgodziłąm się na nie. Teraz nawet nie chodzi o różnicę w odcieniu (i tak ta płytka w pionie ma inny odcień niż ta leżąca w poziomie) ale ... zmieniła mi się koncepcja i widziałabym raczej listwy przypodłogowe. Czy w takiej sytuacji nie mam szans ich zwrócić ? Od zakupu minęły ze 2 miesiące i sklep uważa, że skoro na moje zamówienie były sprowadzane to nie mogę ich zwrócić. Są oczywiście oryginalnie zapakowane. Płytki są mało popularne i sprzedanie ich np. na allegro raczej nie wchodzi w grę. Macie jakiś pomysł ?

ja miałam taka sytuacje, ale

po pierwsze płytki były zamawiane w jednym zamówieniu a nie w dwóch

płytki miały stanowic całosc do jednej łazienki

od razu jak przyszłyu po raz pierwszy to reklamowalam

próbowali je powymieniac ale tez przyszły w innych odcieniach i reklamowalam drugi raz nie zgodziłam sie juz na trzecie dopasowywanie bo pilnowalam terminów własnie zeby nie przepadły

i po polubownym "ustnym" załatwieniu sprawy pierwszej reklamacji w drugim przypadku juz napisalam powazne pismo w oparciu o ustawy i oddali mi kase a towar zabrali na swoj koszt wszystko

ale prawo było po mojej stronie bo sie nauczylam ze kazda plytke trzeba sprawdzac od razu...

w twoim przypadku to chyba tylko kwestia dobrej woli sklepu czy przyjmie

ale poczytaj jeszcze ustawy dokładnie co do terminu