amalfi 10.11.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 http://uwaga.onet.pl/40022,news,,gehenna_zwierzat,reportaz.html Kierowniczka dalej tam jest i bierze kase!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.11.2010 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Jeszcze jeden link:http://uwaga.onet.pl/39950,news,,przygarnij_psa,reportaz.html Dziś po emisji programu napisała do mnie znajoma: Moje dzieci mi opowiadają jakiś horor i strasznie płaczą. Co to był za program o zwierzętach w Kielcach. No i odpisałam, aby sobie zobaczyła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 11.11.2010 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 wlasnie ogladam powtorke uwaginie moge po prostu na to wszystko patrzecm a k a b r a!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 11.11.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Ale czemu nikt z tym nic nie robi, skoro powszechnie wiadomo, że tam bardzo źle się dzieje? W jakim kraju my żyjemy! Nóż w kieszeni się otwiera, ja bym tam wszystkich....ech słów brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 11.11.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 bo wedlug prawa najpierw musi byc przetarg na prowadzenie schroniska itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 12.11.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 jakiś czas temu wkleiłam http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168963-podpisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 19.11.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Najświeższe informacje!!! Dnia 16.11.2010 r.po wizytacji schoniska z udziałem Powiatowego lekarza Weterynarii Fundacja zlożyła wniosek o bezzwłoczne, definitywne zamknięcie schroniska w Kielcach _ Dyminach. 18.11.2010 decyzją Powiatowego Lekarza Weterynarii schronisko zostalo definitywnie zamknięte _________________ Obecnie Fundacja "Emir" podjęła przygotowania i ustalenia dot. wyadoptowywania psów przez organizacje europejskie oraz osoby prywatne.W najbliższych dniach doprowadzimy do spotkania decydentów z PUK i UM z Pow.Lek.Wet oraz władzami naszej fundacji w celu podpisania stosownego porozumienia w kwestii przeprowadzania adopcji psów ze schroniska oraz doraźnego zabezpieczenia ich wyżywienia i opieki weterynaryjnej. Prawdopodobny termin opróżnienia schroniska - 1 miesiąc. kontakt: e-mail: [email protected] [email protected] [email protected]. tel: 601- 300 -726 609 - 036 -046 785 -066 -066 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.11.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Słuchajcie. Linków jeszcze nie obejrzałam, ale widziałam dziś jakiś materiał na ten temat i nie mogę pojąć o co chodzi. W dzisiejszym materiale pokazano spokojne, raczej zadowolone psy, czyste dość estetyczne boksy. Nie kapuję. Wielu z moich znajomych (ze mną włącznie) nie pojmuje o co w ogóle ta afera. Czy ten dzisiejszy materiał był przygotowany zupełnie bez sensu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 21.11.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 zobacz jak było. obok jest jeszcze kilka innych filmików, nie pamiętam gdzie oglądałam, jak sucz ostatkiem sił wyszła do dziennikarzy i skonała na ich oczach, wynik sekcji - padła z głodu, niestety. Mam nadzieję, że najgorsze za nimi, choć "czystka" w schroni była robiona na pewno, nagle zostały same 'dobrze wyglądające" psiury. Sama byłam zdziwiona, a oglądałam poprzednie materiały. edit: obejrzyj linki amalfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.11.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 obok jest jeszcze kilka innych filmików, nie pamiętam gdzie oglądałam, jak sucz ostatkiem sił wyszła do dziennikarzy i skonała na ich oczach, wynik sekcji - padła z głodu, niestety. Mam nadzieję, że najgorsze za nimi, choć "czystka" w schroni była robiona na pewno, nagle zostały same 'dobrze wyglądające" psiury. Sama byłam zdziwiona, a oglądałam poprzednie materiały. Tak więc poraz kolejny TV zrobiła aktywistom koło pióra. Wydźwięk był ostatecznie taki, że znów "animalsi" robią raban nie wiadomo o co Gwarantuję Ci, że spora część, a m oże nawet większość telewidzów tak właśnie to zrozumiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 22.11.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 W poniedziałek INTERWENCJA Polsat - 16.15 .. kolejny program ... Najnowsze wieści ... "... W piątek, 19 listopada, Urząd Miasta Kielce dokonał uzgodnień z lokalnymi organizacjami pro-zwierzecymi, w wyniku których organizacje te przejmą schronisko i opiekę nad zwierzętami, do czasu rozpisania przez miasto konkursu na prowadzenie schroniska (...) Przypadek Kielc pokazuje, jak bardzo jest nam potrzebna Państwa pomoc, Państwa wsparcie w tej naszej walce o tych, którzy sami bronić się nie potrafią. Bardzo prosimy o nie opuszczanie nas teraz - prosimy o dalszą walkę razem z nami. Poniżej link dla tych z Państwa, którzy jeszcze nie podpisali petycji przeciw brutalności i przemocy w polskich schroniskach. Nadal prosimy o podpisywanie petycji - im więcej hałasu zrobimy w imieniu naszych braci mniejszych, tym większa szansa że nas usłyszą - poniżej list i petycja, prosimy o rozpropagowanie!!! "STOP BRUTALITY AND MASSACRE OF DOGS IN POLISH SHELTERS" petycja jest dostarczana do: Animal Welfare Organizations in Poland, European Union and USA, European Commission Branch responsible for Animal Welfare Funds, BRUSSELS, BELGIUM; Polish Embassy Officials throughout the European Union and the United States, Pres. EU Comm.: J.M. BARROSO - Kliknij aby podpisać... http://www.thepetitionsit...OLISH-SHELTERS/ ...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.11.2010 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Niestety nie oglądałam tego ostatniego materiału. Zobacze później na stronie "uwagi". Ostatnio, kiedy na terenie firmy, w pobliżu której pracuję i gdzie wywalają ciągle psy oszczeniła się suka, zadzwoniłam do schroniska w Dyminach, bo po tych wszystkich aferach i założeniu monitoringu doszłyśmy z Panią Jadzią do wniosku, że może wezmą te szczeniaki, a ze schroniska ktoś je adoptuje, bo po ostatnim miocie innej suki (8 szczeniaków), to już trudno o dom dla następnej czwórki. Odebrała kierowniczka, czy pani prezes, nie wiem jaki ona tram miała tytuł i omdlałym głosem powiedziała, że psów nie przyjmują. Poznałam ją po głosie, bo byłam w schronisku całkiem niedawno, aby wykupić bezdomnego Miśka, którego zgarnięto w chwili,kiedy znalazł się dla niego dom. Oczywiście na teren schroniska wstępu nie było. Czekałam na Miśka w gabinecie kierowniczki. Ale wracając do sprawy szczeniaków, to zapytałam, czemu schronisko nie chce przyjąć zmarzniętej suki z małymi szczeniakami. Na to ona słowami "a bo tak" strzeliła focha i odłożyła słuchawkę. W ostanią niedzielę dostałam smsa, że firma, o której piszę wyżej i na terenie której z bezdomnych psów zaczęły już tworzyć się niebezpieczne i naprawde trudne do wykarmienia stada zawarła umowę z innym schroniskiem i przyjechała po psy. Informacje są różne, bo jeden z portierów twierdzi, że to schronisko w Białogardzie, a inny że z Wałbrzycha. Że podobno schronisko, do którego pojechały psy jest prowadzone przez Animals i jest tam psom bardzo dobrze. Byłam poza Kielcami i nie mogłam pojechać, aby dopytać. Może i rzeczywiście psy pojechały w dobre miejsce, ale zaniepokoiły mnie dwie rzeczy. Po pierwsze to, że łapacze sobie podobno żartowali, że będzie z psów dobra kaszanka, a po drugie że nie zabrali suki ze szczeniakami. Sama nie wiem. Pani Jadzia ma zebrać wywiad, gdzie te psy w końcu pojechały, ale ciężko sie czegokolwiek dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 25.11.2010 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 no coz,schronisko zlikwidowane,wykreslone z rejestru,umowy przekazania dalej nie ma bo ble ble ble i remontdobre schroniska przepelnione,do zlych nie chca odsylac zwierzat,takze sprawa jak stala tak stoi i konca nie widac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.12.2010 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 (edytowane) Znalazłam jeszcze filmik fundacji Emir. Właśnie ostatnio rozmawiałam z urzędnikiem z komunalnego i darł ryja, że taką nagonke zrobili, a to wszystko bzdura. Jak powiedziałam, że nareszcie ktos sie za to bagno wziął, to stwierdził, że on jest tylko od finansów i skończył rozmowe. Ciekawi mnie, czy kierowniczka ma postawiona jakies zarzuty. Przecież powinna siedzieć. I inni odpowiedzialni rownież. Tu fragment konferencji prasowej: Edytowane 9 Grudnia 2010 przez amalfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
22kika22 19.01.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Teraz w Dyminach zaszło wiele zmian.Schronisko prowadzi Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami "ZWIERZAK", a w pracy nad utworzeniem schroniska z prawdziwego zdarzenia pomagają członkowie SOZu z Jędrzejowa, TOZu o/Kielce oraz wolontariusze, którzy całe swe serce oddają zwierzakom! Strona adopcyjna psiaków http://schronisko-dyminy.eadopcje.org/owadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts