_ZBYCH_ 24.03.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 glazurnik z doświadczeniem jako takim robi to od ręki bez zbędnych cacek.. Owszem, ale w tym wątku nie dyskutują glazurnicy z doświadczeniem, tylko amatorzy. Ponad to - z racji mojego fachu bywam na kilkudziesięciu różnych budowach rocznie. Przez ponad 20 lat widziałem może czterech profesjonalnych glazurników, którzy wykonują swoją pracę naprawdę fachowo i jak to napisałeś "bez zbędnych cacek"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 24.03.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Teraz znalazłem jeszcze jeden - polski system poziomowania płytek: http://perfectlevel.pl/ Jest tani i nie wymaga dodatkowych narzędzi Jest też dostępny w Allegro: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=28150672 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 24.03.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 ...aczkolwiek widziałem raz łazienkę zrobioną przez laika(pacę i mieszadło to chyba pierwszy raz w ręku trzymał) i byłem pod wrażeniem. Wspomniane paca i mieszadło oraz szlifierka kątowa z tarczą podłej jakości, nic więcej... Fakt, zabrało mu to masę czasu, ale efekt- miodzio. Obeszło się bez cudów na kiju...Myślę, że gość marnuje się w swojej pracy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 24.03.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Ok. To, że wizualnie było ok. wcale nie znaczy, że było wykonane zgodnie ze sztuką...Ja np. widzę "glazurników" układających płytki na balkonach czy tarasach, czy zewnętrznych schodach - bez hydroizolacji, bez smarowania klejem płytek, bez wypełnienia klejem przestrzeni pod płytką, często w upalne dni, itp. Początkowy efekt wizualny jest ok. ale technicznie jest do du.. Po dwóch - trzech latach płytki odpadają i trzeba wszystko robić od nowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik bfc 24.03.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Najlepszym systemem do poziomowania płytek jest markowa wylewka samopoziomująca bynajmniej na podłogi Poza tym taki system to już lekkie wariactwo jak na mój gust, jeżeli rogi nawet tych bananowych płytek ładnie się po zgrywa poświęcając trochę więcej czasu, to nawet największemu pedantowi będzie to pasowało i zaakceptuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomison 11.08.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 WitamJaka wychodzi grubość fug dla systemu raimondi, nigdzie nie moge znalezc jaka grubość ma plastik wciskany miedzy płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 11.08.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 1,5mm, realnie pewnie ok 2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 11.08.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Witam Jaka wychodzi grubość fug dla systemu raimondi, nigdzie nie moge znalezc jaka grubość ma plastik wciskany miedzy płytki Witam Plastik ma 1 mm, ale miej na uwadze krzywiznę płytek. Realnie wychodzi 2 mm i nie jest to zależne od systemu poziomowania, a od płytek i technologii układania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomison 15.08.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Dzieki serdeczne.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lude-k 16.03.2021 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Odświeżam temat . Trochę czasu upłynęło, pojawiły się nowe systemy. Płytki będę kłaść po raz pierwszy, więc w miarę możliwości chciałabym ułatwić sobie pracę. Płytka to gres nierektyfikowany 30*60. Zastanawiam się nad użyciem systemu poziomującego. Czy ktoś używał systemu Quick Level (takie żółte kółeczka) lub systemu skręcanego. Są wielokrotnego użytku lub mają jednorazowe śruby, na które nakręca się głowicę. Ciekawa jestem opinii amatorów. Quick Level https://www.youtube.com/watch?v=WfUHA8Bu-_0 Skręcane Porównanie sytemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts