angli 10.11.2010 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Mam pytanieJak to jest z degradacją membrany paroprzepuszczalnej przy ekspozycji na słońce?Producenci podają zwykle do 3 miesięcy, ale czy jest jakiś sposób sprawdzenia czy ta degradacja nie nastąpiła wcześniej, jakie są jej znaki.Pytam, ponieważ moja membrana Ventus 140 (według dystrybutora jest to inna nazwa Aquateka) czeka od początku października na przykrycie dachówką, bo najpierw przyjechały złe rynny a potem dekarze znaleźli inną robotę i zaczną 15 XI i mam ostatnią szansę sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.11.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Podane okresy czasu są okresami maksymalnymi dla obu stron folii! Jak widać masz jeszcze trochę czasu. Musisz pamiętać jednak o zakryciu okapów, szczytów oraz od strony poddasza. Sprawdzisz czy jest wszystko OK dopiero po kilku latach jak zacznie przeciekać albo rozpadać się w rękach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angli 16.11.2010 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts