Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

przylesianka a u mnie nie było tych słoików a chciałam je kupić...może jeszcze będą.

marma dzięki :)

pysiaczek trudno zrobić dobre fotki w czasie szycia lepiej by było na żywo pokazać ;)

Inne wersja kolorystyczna wianka....

DSC03755.JPG

i mój pierwszy koszyczek....zbyt wysoki ale wiem już jak zrobić właściwy :)

DSC03751.JPG

Kupiłam ostatnio fajne ramki i zamierzam umieścić w nich ozdoby w identycznych kolorach jak wianki ;)

Mugatka mam nadzieję, że następne koszyczki będą ładniejsze :) Szara kratka, z której uszyłam ten pierwszy niestety już mi się kończy a kupiłam ją kiedyś na allegro...jakaś krawcowa wyprzedawała końcówki tkanin, kupiłam u niej 3 różne i wszystkie bardzo dobre gatunkowo. Szczerze, to szukam czegoś podobnego.

Kwiatki robię jak z linka Pauli ale z okrągłymi płatkami robi się trochę inaczej, na 5 płatków wycinasz 5 kółek , każde składasz na pół i fastrygą przeszywam po krawędzi półokręgu. Robię to kordonkiem, bo na końcu trzeba dość mocno wszystko zacisnąć zwykła nić może się przerwać. Jak przeszyję pierwszy płatek na tę samą nitkę "nawlekam" kolejny i tak wszystkie 5 lub 6 płatków. Pięć wychodzi ładniej i łatwiej doszyć do nić guzik. Jak już wszystkie są nawleczone na nitkę mocno je zaciskam i zszywam pierwszy z ostatnim i tym samym tworzy się ładny kwiatek. Nie odcinając nitki robię guzik tym sposobem, który Ci pokazywałam i całość przyszywam do kwiatka.

KasiaC79 fajny pomysł :) muszę się poważnie nad tym zastanowić :)

Kami o kwiatuszkach napisałam wyżej a Paula dała fajne linki ;)

Paula dzięki za linki z pewnością wszystkim się przydadzą :) Twoje kwiatuszki piękne a te tkaniny i guziczki :D

Georgia dzięki za informację :)

yokasta na tę chwilę musi wystarczyć allegro...myślę o sklepie internetowym ale to już większa sprawa i chyba na te chwilę nie mam na to czasu :(

poza tym mam totalnego lenia :( teraz powinnam szyć a plączę się po mieszkaniu w szlafroku i niby coś robię ale nic konkretnego...sterta tkanin czeka a ja nie mam weny :( nie lubię zimy i chyba wiosny mi trzeba, bo siły witalne ze mnie uciekły totalnie ;)

Mugatka mam nadzieję, że następne koszyczki będą ładniejsze :) Szara kratka, z której uszyłam ten pierwszy niestety już mi się kończy a kupiłam ją kiedyś na allegro...jakaś krawcowa wyprzedawała końcówki tkanin, kupiłam u niej 3 różne i wszystkie bardzo dobre gatunkowo. Szczerze, to szukam czegoś podobnego.

Kwiatki robię jak z linka Pauli ale z okrągłymi płatkami robi się trochę inaczej, na 5 płatków wycinasz 5 kółek , każde składasz na pół i fastrygą przeszywam po krawędzi półokręgu. Robię to kordonkiem, bo na końcu trzeba dość mocno wszystko zacisnąć zwykła nić może się przerwać. Jak przeszyję pierwszy płatek na tę samą nitkę "nawlekam" kolejny i tak wszystkie 5 lub 6 płatków. Pięć wychodzi ładniej i łatwiej doszyć do nić guzik. Jak już wszystkie są nawleczone na nitkę mocno je zaciskam i zszywam pierwszy z ostatnim i tym samym tworzy się ładny kwiatek. Nie odcinając nitki robię guzik tym sposobem, który Ci pokazywałam i całość przyszywam do kwiatka.

'-

Nic, a nic z tego nie rozumiem:):), jakieś to enigmatyczne:), chyba jakiś deszyfrator dla męrzczyzn powinien tu być, żebyśmy to zroumieli:):)

yokasta na tę chwilę musi wystarczyć allegro...myślę o sklepie internetowym ale to już większa sprawa i chyba na te chwilę nie mam na to czasu :(

Kasia ja czekam z niecierpliwoscia na Twoj sklep internetowy i najlepiej jak bedzie mozna w nim placic karta kredytowa lub paypall'em :) wtedy poszaleje na zakupach u Ciebie :) robisz tak piekne rzeczy ze mam swoja liste na ktorej zapisuje co u Ciebie kupie i teraz tylko czekam na okazje :)