marma 03.02.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 (edytowane) Wczoraj dokończyłam taki...w sumie robiłam go ze 4h buzia sama się do niego uśmiecha Edytowane 3 Lutego 2012 przez marma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 03.02.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Pisałam to wczoraj, że świetny instuktaż roletkowy zrobiłaś Kasiu ale gdzieś to wcięło To teraz dopiszę jeszcze, że podusia boska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 04.02.2012 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 przylesianka a u mnie nie było tych słoików a chciałam je kupić...może jeszcze będą. marma dzięki pysiaczek trudno zrobić dobre fotki w czasie szycia lepiej by było na żywo pokazać Inne wersja kolorystyczna wianka.... i mój pierwszy koszyczek....zbyt wysoki ale wiem już jak zrobić właściwy Kupiłam ostatnio fajne ramki i zamierzam umieścić w nich ozdoby w identycznych kolorach jak wianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 04.02.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Kasia mój pierwszy koszyczek też był za wysoki, wywinęłam mu górną krawędź na dół i pokonałam wysokość a podpowiesz jak te kwiatki robisz i skąd ta fajna krateczka na koszyczku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 04.02.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Kasiu, odnośnie Twojej szafki łazienkowej którą chcesz przemalować. Tutaj dziewczyna też przemalowała i wstawiła tkaninę http://wietrzneprzemeblowania.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 05.02.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Kasiu wianek śliczny Dołączam do pytania o kwiatuszki:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 05.02.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Kasiu,cuda jak zawsze i ten koszyczek z kokardką,no Boski!!!Ja kiedyś też szyłam koszyczki,chyba do nich wrócę Dziewczyny,co do kwiatków,to robi się je na prawdę łatwo i przyjemnie Tutaj macie tutoriale 1 i 2 A tutaj jak macie ochotę,możecie zobaczyć ,moje kwiatkowe wypociny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Georgia 05.02.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Dziewczęta, w Lidlu będą foremki - róże!http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-C91B0380-9FD08215/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=24569 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 05.02.2012 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Mugatka mam nadzieję, że następne koszyczki będą ładniejsze Szara kratka, z której uszyłam ten pierwszy niestety już mi się kończy a kupiłam ją kiedyś na allegro...jakaś krawcowa wyprzedawała końcówki tkanin, kupiłam u niej 3 różne i wszystkie bardzo dobre gatunkowo. Szczerze, to szukam czegoś podobnego. Kwiatki robię jak z linka Pauli ale z okrągłymi płatkami robi się trochę inaczej, na 5 płatków wycinasz 5 kółek , każde składasz na pół i fastrygą przeszywam po krawędzi półokręgu. Robię to kordonkiem, bo na końcu trzeba dość mocno wszystko zacisnąć zwykła nić może się przerwać. Jak przeszyję pierwszy płatek na tę samą nitkę "nawlekam" kolejny i tak wszystkie 5 lub 6 płatków. Pięć wychodzi ładniej i łatwiej doszyć do nić guzik. Jak już wszystkie są nawleczone na nitkę mocno je zaciskam i zszywam pierwszy z ostatnim i tym samym tworzy się ładny kwiatek. Nie odcinając nitki robię guzik tym sposobem, który Ci pokazywałam i całość przyszywam do kwiatka. KasiaC79 fajny pomysł muszę się poważnie nad tym zastanowić Kami o kwiatuszkach napisałam wyżej a Paula dała fajne linki Paula dzięki za linki z pewnością wszystkim się przydadzą Twoje kwiatuszki piękne a te tkaniny i guziczki Georgia dzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 05.02.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Georgia wiemy wiemy tj. ja wiem bo po upieczeniu zmywarkowych muffinek czaję się na nie Kasia a Ty powinnaś otworzyć jakiś sklepik z szyciowymi sprawami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 05.02.2012 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 yokasta na tę chwilę musi wystarczyć allegro...myślę o sklepie internetowym ale to już większa sprawa i chyba na te chwilę nie mam na to czasu poza tym mam totalnego lenia teraz powinnam szyć a plączę się po mieszkaniu w szlafroku i niby coś robię ale nic konkretnego...sterta tkanin czeka a ja nie mam weny nie lubię zimy i chyba wiosny mi trzeba, bo siły witalne ze mnie uciekły totalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 05.02.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 No wiesz....ja właśnie sobie leżę pod żółtą pikowaną kołderką i też nic nie robię ale kiedyś trzeba odpocząć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 05.02.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Kasia dziękuje - będe próbować yokasta "zmywarkowe mufinki" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 05.02.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 ano zmywarkowe zapraszam do mnie, pod tym hasłem znajdziesz co się stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 05.02.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Kasiu po Twoich wpisach i cudeńkach jakie nam Pokazujesz nie widać, że brak Ci weny...ale chyba wszyscy czekamy na wiosnę...u nas dzisiaj w nocy nasypało 30 cm śniegu...właśnie skończyłam odsnieżanie i czekam na wiosnę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 05.02.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 koszyczek cudeńko ! Ja tez czekam na wiosnę . Dzis wybrałam się na pchli targ i pupa mi normalnie odmarzła Nic spokojnie nie mozna obejrzeć , człowiek drepcze tylko i przeskakuje z nogi na nogę buuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 05.02.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Mugatka mam nadzieję, że następne koszyczki będą ładniejsze Szara kratka, z której uszyłam ten pierwszy niestety już mi się kończy a kupiłam ją kiedyś na allegro...jakaś krawcowa wyprzedawała końcówki tkanin, kupiłam u niej 3 różne i wszystkie bardzo dobre gatunkowo. Szczerze, to szukam czegoś podobnego. Kwiatki robię jak z linka Pauli ale z okrągłymi płatkami robi się trochę inaczej, na 5 płatków wycinasz 5 kółek , każde składasz na pół i fastrygą przeszywam po krawędzi półokręgu. Robię to kordonkiem, bo na końcu trzeba dość mocno wszystko zacisnąć zwykła nić może się przerwać. Jak przeszyję pierwszy płatek na tę samą nitkę "nawlekam" kolejny i tak wszystkie 5 lub 6 płatków. Pięć wychodzi ładniej i łatwiej doszyć do nić guzik. Jak już wszystkie są nawleczone na nitkę mocno je zaciskam i zszywam pierwszy z ostatnim i tym samym tworzy się ładny kwiatek. Nie odcinając nitki robię guzik tym sposobem, który Ci pokazywałam i całość przyszywam do kwiatka. '- Nic, a nic z tego nie rozumiem:), jakieś to enigmatyczne:), chyba jakiś deszyfrator dla męrzczyzn powinien tu być, żebyśmy to zroumieli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 05.02.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 diabel Wy (mężczyźni) po prostu nie wszystko musicie rozumieć moim skromnym zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita sie nudzi 05.02.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 śliczny ten koszyczek,natchnełaś mnie ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 05.02.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 yokasta na tę chwilę musi wystarczyć allegro...myślę o sklepie internetowym ale to już większa sprawa i chyba na te chwilę nie mam na to czasu Kasia ja czekam z niecierpliwoscia na Twoj sklep internetowy i najlepiej jak bedzie mozna w nim placic karta kredytowa lub paypall'em wtedy poszaleje na zakupach u Ciebie robisz tak piekne rzeczy ze mam swoja liste na ktorej zapisuje co u Ciebie kupie i teraz tylko czekam na okazje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts