Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

anita się nudzi wiem, że czajnik nie jest tani ale raz na jakiś czas trzeba sobie zrobić małą przyjemność :p ktoś inny kupuje 20 parę butów a ja czajnik :D

zdradzisz mi jaki to sprzedawca od tkanin ? ;)

martaibartek dzięki :) czajnik wygląda naprawdę fajnie i bardzo go lubię :)

ZojaART dzięki :)

yokasta jeszcze trochę i wszystko będzie gotowe ;) mam taką nadzieję :D

Magduśka mam nadzieję, że do końca tygodnia ze wszystkim sie uporam, bo tego ciągłego bałaganu dłuzej nie zniosę :D

Muszę pomalować fronty, wymienić uchwyty, zawiesic półki i wszystko posprzątać :) mam na to tylko wieczory i dlatego tak sie to ciągnie :bash:

vesila nie pomogę Ci z blatem, bo juz taki dostałam od Betib. On jest zabejcowany i zaolejowany ale nie mam pojęcia jakimi preparatami. Jest identyczny jak blat kuchenny

tu widać trochę lepiej... słońce bardzo świeciło ale kolor jest mniej więcej właśnie taki

DSC04405.JPG

bogumil strasznie mi sie dłuży z tym remontem ale sama chciałam :p

Drop_lnn dzieki :) porywaj co chcesz :)

Kilka migawek z mojego krótkiego pobytu na Węgrzech :) Byłam tam pierwszy raz i z pewnością kiedyś tam wrócę ;)

W drodze na Słowację w 32 stopniowym upale Tatry robiły ogromne wrażenie :)

DSC04419.JPG

Jeszcze na Słowacji zatrzymaliśmy sie na takim oto zameczku

DSC04421.JPG

A to już migawki z Węgier....

DSC04531.JPG

DSC04583.JPG

DSC04647.JPG

DSC04652.JPG

DSC04670.JPG

DSC04625.JPG

DSC04661.JPG

DSC04687.JPG

DSC04702.JPG

DSC04717.JPG

I oczywiście kilka ładnych drzwi :) nie wiem co ja mam z tymi drzwiami :p

DSC04550.JPG

DSC04686.JPG

DSC04585.JPG

DSC04626.JPG

słońce2 wysłałam Ci wiadomośc na pw ;)

waderko kochana jak dobrze, ze wróciłaś :hug:

bardzo mi brakowało Twoich wpisów i fotek :)

Węgry są naprawdę piękne :)

vesila następnym razem pojedziemy właśnie do Budapesztu, bo teraz obawialiśmy się tłumów turystów. A ja lubię sobie w spokoju pozwiedzać takie piękne miasta :)

Madziu toć ja się pojawiam to tu to tam ;).

Z bieżących rzeczy godzinę temu spadłam ze schodów i dość długo leżałam nieruchomo na podłodze w oczekiwaniu na męża :(. Stłukłam sobie kręgosłup.

A z ciekawszych - zazieleniło się dookoła :). I jest cudownie nawet gdy zimno.

Już nie śmiecę Kasi :hug:.

Całkiem możliwe, że się pojawiasz yokasiu, to ja po prostu rzadziej bywam ;). Mam nadzieję, że z kręgosłupem wszystko ok :o:hug:

A że cudownie dookoła... wierzę! :)

Magduśka mam nadzieję, że do końca tygodnia ze wszystkim sie uporam, bo tego ciągłego bałaganu dłuzej nie zniosę :D

Muszę pomalować fronty, wymienić uchwyty, zawiesic półki i wszystko posprzątać :) mam na to tylko wieczory i dlatego tak sie to ciągnie :bash:

Ale fajnie Kasiu :) to już powoli będziemy odliczać :D.

Kasiu, czy możesz mi napisać na priv skąd ten czajnik i za ile? Na razie nie planuję, ale może kiedyś... Piękny jest! :yes:

A widoki... tego chyba nie trzeba komentować :).

anita się nudzi wcale tego tak nie odebrałam :hug:

uzmysłowiłam sobie tylko, że jeśli decyduję się na jakiś szalony wydatek to z pewnością jest to rzecz do domu :D

dziekuje za namiar na sprzedawcę :)

yokasta, martaibartek Węgry bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły :) to piękny kraj, mili ludzie, pyszne jedzonko i dobre wino ;)

My odwiedziliśmy tylko trzy miasta Tokaj, Eger i Miskolc.

Tokaj wiadomo wino, winnice, piwniczki z winem, małe przytulne i bardzo sympatyczne miasteczko.

Noclegi w samym centrum u przemiłej pani, która o 9 rano częstowała nas 51% trunkiem własnej roboty :lol2: Bez żadnej rezerwacji...zatrzymalismy się po prostu przy ładnym domu i zapytaliśmy o nocleg....pokój z łazienką kosztował 90 zł. Można poszukać czegoś tańszego ale szkoda nam było czasu na szukanie ;)

Na dzień dobry pani zabrała nas do swojej piwniczki na degustację wina i podarowała nam karafkę pysznego Tokaja :)

Mieliśmy do dyspozycji kuchnię, piękne tarasy na zboczu w jej ogrodzie, gdzie mozna posiedzieć wieczorem.

Wszędzie kwitły bzy :) jeszcze nigdy nie widziałam takiej ilości bzów....pachniało nimi wszędzie gdzie byliśmy :)

Eger to już większe miasteczko z ładnym rynkiem, targowiskiem z warzywami, które już o tej porze roku wyglądały jak namalowane :) tam właśnie tafiłam na stoisko z kiszonymi warzywami :) oni kiszą wszystko tak jak my kapustę :D kalafiory, papryki, fasolkę szparagową itd. kupiłam kiszoną kapustę ale kiszoną w całości ...z lisci robi się gołąbki :)

Całe miasto jest malownicze z wąskimi uliczkami, zamkiem na wzgórzu i Doliną Pięknej Kobiety w której jest mnóstwo piwniczek z winami.

Jeden dzień to trochę mało, żeby zwiedzić całe miasto.

Miskolc ładne, spokoje miasto z uroczymi kawiarenkami z pyszną kawą i kuszącymi słodkościami :)

Główną atrakcją miasta są baseny termalne w jaskiniach. Świetne miejsce na rodzinny wypad i leniuchowanie w wodzie... całodniowy bilet wstępu kosztuje 30 zł :)

Ceny podobne jak u nas....w restauracjach i kawiarniach dużo taniej. Za obiad z butelką wina dla 2 osób płacilismy 60-70 zł a zawsze wybieraliśmy najfajniejsze knajpki ;)

Za pyszną kawę w centrum płacilismy 3-4 zł.

jednym słowem bardzo polecam wyjazd na Węgry...300 km od granicy a takie piękne miejsca można zobaczyć :)

Z pewnością pojedziemy jeszcze do Budapesztu i paru innych miast :)

pysiaczku tak właśnie pomyślałam, ze Tatry Ci się spodobają :hug: dziękuję za pw ;)

Magduśka już Ci piszę ;)

joasiah moze tak być, ze Twoje maleństwo będzie juz na świecie a moja kuchnia będzie nadal w rozsypce :lol2:

Pracuję do późna i wieczorami nie mam już siły na większe prace ale weekend musimy wszystko dokończyć :)

Aaaa podpowiem Wam jeszcze, ze w netto są fajne faruszki, obrusy, rękawice kuchenne i poduszki na krzesła, ma miętowo błekitnym tle, białe kropeczki i różowe róże :)

Kasiu ja najpierw z pytaniem

Kupiłam polecaną tu przez Ciebie farbę Tikurilli aqua semi mat 40 (juz się nauczyłam na pamieć nazwy) i kurna co jest nie tak bo jest.... przezroczysta. Pani mowiła ze to baza a ja się nawet z nią nie kłóciłam, bo pamietam jak pisałaś ze Tobie tez tak tłumaczyli w Castoramie. Co jest nie tak, co ja kupiłam do cholery??? Pomóz ;)

Muszę umalować kredens, kupiłam własnie przez all i chce by był biały, dlatego widząc malowane przez Ciebie meble kupiłam tą farbę a tu jakaś wtopa :(

Poza tym piękne zdjęcia z Węgier!!!!!!!!! Fajnie ze znajdujesz jeszcze czas na odpoczynek :)

przylesianka oj chyba przytrafiło Ci się to samo co pysiaczkowi ona też ostatnio kupiła tę bazę :(

ja zawsze kupowałam w ich sklepie firmowym i pan pytał do czego potrzebuję farbę i zawsze dostawałam dobrą a w castoramie nigdy jej nie kupowałam.

Z tyłu puszki pisze Baza A, na Twojej pewnie jest Baza B ?

yokasta wybierzcie się koniecznie :) ja z pewnością tam wrócę :)

Przylesianko no niestety zrobiłaś nieświadomie to samo co ja :( Byłam pewna, że jest jedna taka farba jak ma Kasia i wzięłam pierwszą lepszą z półki. Po pomalowaniu okazało się właśnie, że jest przeźroczysta. I że mamy bazę C :cry: W sklepie potem sprawdzałam, że na tej samej półce stała zaraz obok baza A ale zupełnie niczym nie różniła się od bazy C (tylko malutką nalepką z tyłu :(). Nie wiem co można zrobić z tą farbą? Czy można do niej dodać białej farby i wymieszać?

W końcu swoją ławę pomalowałam fluggerem bo to było pod ręką a czas nas gonił.

Kasiu po Twoim opisie te Węgry bardzo kuszą, ale trochę daleko mam ;)