Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny ja mam te koszyki z House Doctor sa super, trzeba pamietać jedynie, że one rysują tzn jak sie je przesunie po podłodze to na bank zostanie rysa...ja się zorientowałam dopiero w trakcie użytkowania, u mnie służa jako pojemniki na reczniki i papier toaletowy w łazienkach...

Kasiu wyczytałam, że chcesz się zabrać za przemalowanie mebli kuchennych :), one są w jakiejś okleinie, laminacie? Kurczę, myślę od dawna o przemalowaniu moich mebli, co prawda nie kuchennych, ale tak samo jak Ty, nie wiem jak się do tego zabrać. Czytałam, że najlepiej wybrać specjalną farbę, no i tak czytam, wciąż szukam i się zniechęcam. :(

Czy Twoja farba jest jakaś specjalna? Boję się trochę tej śliskiej powierzchni i zastanawiam, czy jak przeszlifuję papierem, to będzie ok. No i czym najlepiej odtłuścić? I druga sprawa: czy da się równo pokryć, czy będzie to trwałe, nie będzie odpyskiwać?

Temat chodzi mi cały czas po głowie, chyba zabiorę się od nowa za zbieranie informacji. A Twoja kuchnia na pewno będzie piękna :)

Magduśka i ja bym się zabrała za przemalowanie moich sypialnianych komód, ale jakoś obawiam się efektu...

Kasiu skąd najczęściej zamawiasz materiały do swoich dzieł?

A i jeszcze odnośnie malowania. Pisałaś, że podstawę lampki malowałaś wałeczkiem... a te wszystkie zagłębienia (wcięcia) też? jak tam dotarł wałeczek?

Mam do przemalowana fotel i nie wiem jak się za te tralkowe części zabrać, a pędzlem zawsze jakieś mazy wychodzą :/

Dziewczynki do domowego malowania wałek taki zwykły z gąbki to najlepszy wynalazek.....pokrywa wszystkie nierówności....wystarczy mocniej nacisnąć i farba wpływa gdzie potrzeba. Najlepiej przetestujcie to na czymś małym...ramce na zdjęcia czy świeczniku. Ja tym sposobem malowałam nogi od stołu, świeczniki ostatnio lampkę i wieszak a wcześniej witrynę, która nie jest drewniana. Oczywiście na drewnie farba trzyma się lepiej ale w tym sensie, że jak przejadę mocno po farbie czymś ostrym to nic nie widać a z okleiny można to zdrapać trzeba jednak mocno drapać. Nie drapię jednak mebli nie trzaskam niczym po nich więc nic złego się nie dzieje :)

Ja używam farby akrylowej Tikkurila....praktycznie nie przecieram papierem ściernym chyba, że malowana rzecz jest bardzo śliska i błyszcząca....odtłuszczam benzyną ekstrakcyjną ona momentalnie paruje ale jednocześnie dokładnie odtłuszcza.

Ja chyba się zdecyduję na malowanie kuchni ale tak jak pisałam dopiero wtedy gdy będę miała blat i zlew ;)

W pierwszej kolejności jest komoda ale jeszcze się wstrzymałam, bo mam nowy pomysł na jej przerobiene ;) Kuchnia i komoda nie są drewniane ale zaryzykuję, bo witryna zyskała na przemalowaniu :)

Dziewczynki odwagi, bo nie ma się czego bać :) mada1412 też przemalowała taką komodę i jest super :)

martaibartek tkaniny najczęściej kupuję tu :

http://www.tkaniny.net/Tkaniny/Tkaniny-odziezowe/Tkaniny-bawelniane.htm?shop=fabfab_pl&SessionId=&a=catalog&t=30&c=227&p=227

http://www.tkaninysklep.pl/firma

Czasami kupuję coś na allegro

Kasiu nic Ci nie pozostalo tylko działać :)

efekt będzie rewelacyjny, zobaczysz !

zlew polecam ;) a jaki chcesz blat ?

co do kuchni z bloga to ok, jest roznica ale jezeli to jest mieszkanie kto afiszuje sie ze projektuje wnetrza to musze powiedziec......słabiutko ;) a ta czerwona scierka w witrynce mnie przeraziła ;) do tego suszarka....masakra . sorki ze tak ostro ale jestem zdanie ze nie mozna zachwycac się wszystkim ;) tu na forum jest niestety taki trend ze slyszy się tylko miłe słowa......czasami zwyczajnie niezasluzone ;)

ta moja kolezanka Marzena przerobila swojego nedznego bodzia ( podobny do tych mebli z bloga) dodała wiszace poleczki ( a nie ustawke na blatach) troche dodatkow, czarnawy blat i wyszlo super......w sumie szkoda ze nie mam zdjęc z jej kuchni bo moglaby nie jedna osobe zainspirowac

Tobie życzę powodzenia , z pewnością kuchnia wyjdzie rewelacyjnie......zresza to juz nie jedna osoba udowodnila ze zwykla biala farba potrafi zdziałać cuda ;)

asiulkowo powoli, w Twojej kuchni i tak jest mega metamorfoza !

a przy okazji mialam Ci napisac.......chcialas tapete, osobiscie uwazam ze ta pastelowa w kropki jest lepsza ale mam tez jeszcze jedna propozycje - moje niesełnione marzenie :) biala boazerie :) taka kuchnia to jest juz mega czad :)

Beata zgadzam się całkowicie. To jest trochę tak jak z Photographami, zrobi ktoś jedno zdjęcie poprawnie naświetlone i już ogłoszenia, lata po forach z tym i podpisuje "XYZ Photography" nie którzy dodają jeszcze Profi. No kurcze gdzie w tym wszystkim samokrytyka?

Ja zanim coś gdziekolwiek pokaże, patrzę na zdjęcie kilkanaście razy, przez kilka dni, i jak do tego momentu mi się nadal podoba to mogę to gdzieś pokazać, ale jak mam choć odrobinę wątpliwości to nie pokazuję bo po co?Choć to też jest tak że coś co wydawało mi się fajne x lat temu, obecnie wstydzę się że w ogóle coś takiego zostawiłem gdzieś na kompie:):):).

Kasiu maluj, i pokazuj nam aranżację:):), ale nie dawaj ściereczki w szybkę może co:):):):):)

Diabel, musimy tylko brać pod uwagę, że tej osobie to się może podobać :D, niezaleznie od tego czy nam się podoba (w sensie takim co wymagają dużo od siebie i od innych, akurat mojej kuchni też wiele brakuje więc staram się nie krytykować ;)). Mi te kropki w witrynie nie przeszkadzają :no: chociaż sama wolałabym wstawić do środka czerwone naczynia.

Ja swoich zdjęć pokazywanych na forum nie analizuję, bo nie ma co ;) nie robię ich do magazynu tylko pi razy drzwi chcę poinformować co zrobiłam albo czego zrobić mi się nie udało. Może o to chodziło :rolleyes:.

A to, że ktoś się reklamuje tak i siak posiadając i chwaląc się - przyznajmy - przeciętną dość kuchnią to inna sprawa :sick: strasznie mnie to mierzi.

:lol2: nie bój się Diabełku ściereczki nie zawieszę ;)

Dzisiaj zrobiłam małą rewolucję w kuchni.....musiałam znaleźć miejsce dla półki od Beatki :wiggle:

wyrzuciłam parę rzeczy...wstawiłam inne no i co najważniejsze zaczęłam malować meble :wiggle:

przy wejściu do kuchni mam taki kąt w którym stała kiedyś komoda a nad nią wisiały półki...teraz są 2 szafki (przemalowane) a nad nimi półka :) na szybko zrobiłam blat i mam namiastkę białej kuchni z drewnianym blatem ;)

Teraz wiem na 1000% ze całość przemaluję :D zmienię blat i zlew

Szafki mimo żłobień maluje się super...nałożyłam 4 warstwy jutro w świetle dziennym sprawdzę czy potrzebna będzie jeszcze jedna.

Już ten kawałeczek kuchni wygląda o niebo lepiej....jaśniej i tak jak chciałam :)

Przy okazji mam prośbę....chcę kupić czarne uchwyty o rozstawie śrub 9,5 cm. Najlepsze by były te które kupiłam kiedyś w ikei... kupiłam 2 szt, zeby sprawdzić czy będą ok i są ok ale juz ich nie ma w ikei :(

będę wdzięczna za propozycje :)

Kasiu przyznaj sie,czym ty sie wspomagasz,ze masz takiego speeda:):)(cz to malowanko to jskos nie mialo byc w pozniejszym terminie:):).Kolezanka moze by tak podzielila sie swoim powerem,bo my z diabelkiem na laurach spoczelismy a gdzie to do wiosny jeszcze:)ps.ja juz sie nie moge doczekac twojej nowej kuchni.....Ka-sia,Ka-sia.......:)

yokastaja tam tez uwazam ze kazdy ma w swoim domku tak jak lubi i jak sie najlepiej czuje(nudno by bylo gdyby wszyscy mieli tak samo:).Aco do mojego meza to chodzilo mu pewnie o sama fotografie ogolnie o zdjecia(bo co do nich to naprawde ma chlopak korbke),a nie o to jak ktos ma w chatce(aczkolwiek czerwony akcent materialowy w tych meblach jest bardzo.........ciekawy?:)

Diabełkowa :lol2: o zdjęciach i ich jakości się nie wypowiadam, bo nie umiem robić zdjęć wnętrzom. Jedzenie to co innego :D kocham fotografować, nawet jeśli nie wygląda jak z ksiażki kucharskiej :):):). Jak to spoczeliscie na laurach? Ponoć myślicie intensywnie nad lampkami :lol2:.

Kasiu, pokaż ten kawałek! Wszystko z Twoich rąk wychodzi boskie :)