Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczynki jutro zrobię fotkę w świetle dziennym, bo wieczorem w tym rogu to nic nie widać :p

Diabełkowa cała reszta będzie trochę później ale musiałam gdzieś umieścić półkę od Betib ;) jak już zaczęłam wymyślać to skończyło się na malowaniu 2 szafek ;)

Nie miałam do nich blatu a przypomniało mi się, ze mąż ma w garażu deskę, która idealnie zastąpiła mi na chwilę blat....zabejcowałam ją jutro nałożę wosk i będzie fajnie :)

Niczym się nie wspomagam :D a co gorsza mam ostatnio strasznego lenia :p

Jutro cały dzień spędzę przy maszynie więc nici z leniuchowania ;)

rere79 nie zamawiałm u nich filcu ale wszystkie tkaniny mają dobrej jakości...najlepiej zadzwoń do nich i dowiesz się wszystkiego. To bardzo mili ludzie z pewnością dobrze Ci doradzą :)

Ojojjjj:), yokasta:)

Nie miałem na celu nikogo obrażać, itp. Chodzi mi tylko o to że ludzie czasami, za szybko uważają się za profi, może jestem zbyt krytyczny. Nie oceniam w żadnym wypadku jej kuchni, zdjęć bo to jej kuchnia, ale skoro się zajmuje tym czym się zajmuję to uważam że takie osoby powinny robić to jak najlepiej skoro biorą za to kasę. Samo przemalowanie jak najbardziej godne podziwu i polecania, ale już cała aranżacja, z opisem czym się ta Pani zajmuje trochę trąci amatorką. Bo niestety ale nie widzę tam projektantki wnętrz.

A wzmiankę o fotografii wstawiłem dla zobrazowania mojego punktu widzenia, bo bywam na foto forach i naprawdę to zjawisko jest nagminne. Myślę że ta pani również miała lekki falstart.

Ale oczywiście PEACE for All:):):):):):):):):), diabeł nie obraża i chyba nie kłótliwa ze mnie istota!!!!!:):):)

:lol2: Diable, ależ nie o obrażanie mi chodziło :) nawet się zgadzam :), reklamowac się jako projektant i pokazywać coś przeciętnego, nie odkrywczego, nie do końca przemyślanego (nie wiem czy tam dobrze zauwazyłam wymianę zlewu ceramicznego na metalowy czy jak to tam się nazywa)....żenada. Mnie na forum też często wkurza kiedy każdy się tylko zachwyca, bez słowa krytyki (a jak już ktoś skrytykuje to jest najgorszy na świecie :D) no ale :) jesteśmy tylko ludźmi :D.

Tak to juz z ludźmi bywa, że nie potrafią spojrzeć krytycznie na swoją pracę.

Ja widzę to w swojej pracy....przychodzą do mnie klientki, z paznokciami zrobionymi w jakimś modnym, wypasionym i co chyba najważniejsze drogim salonie a paznokcie są koszmarnie zrobione. Osobiście umarła bym ze wstydu wypuszczając klientkę z takimi paznokciami, ale jak widać inni uważają, że robią to znakomicie.

Najważniejsze jest to, że mamy wybór i sami możemy decydować co nam sie podoba a co mniej :p

Kasiu dziękuję.

Chyba też się skuszę na malowanie...

Zacznę od wewnętrznej strony drzwiczek i zobaczę jak to wyjdzie :)

Kasiu,

wywołana do tablicy się czuję:oops: I czy mogę wstawić tu fotki komody przed i po, coby się dziewczyny przekonały i już nie bały;)?

Kasiu, ja też dziękuję za informacje :). Oj Dziewczyny, kusicie coraz bardziej, fotki komody Mady też chętnie obejrzę :yes:. My tu tak niepewnie się zastanawiamy, a Ty Kasiu już dwie szafki pomalowałaś :jawdrop:. Mnie najbardzie przerażają te wszystkie żłobienia właśnie, no i wnętrza mebli tych otwartych, nie wiem, czy da się to zrobić bez rozbierania ich :confused:

I powiedzcie, wy tak to robicie kompleksowo? Każdą powierzchnię wewnątrz też, czy w tych zamkniętych szafkach skupiacie się na frontach, bokach, ewentualnie miejscach, gdzie byłoby to widoczne :confused: Powiem wam, że dlatego mam takie opory, bo nigdy nie przemalowywałam mebli, mam nadzieję, że to mija po pierwszym :lol:

I jak mniej więcej wyliczyć ilość potrzebnej farby?

Z opóźnieniem :o (ale mam usprawiedliwienie;)), ale wstawiam.

To była kiedyś taka komoda

komoda%252520brw%252520przed.jpeg

po moim tuningu wygląda tak

20jpg.jpg

fot. Green Canoe

22jpg.jpg

fot. Green Canoe

Pomalowałam, zmieniłam uchwyty i nóżki, i dodałam ramki na opisy. Mieści wszystkie łazienkowe przydasie - od leków, kosmetyków po ręczniki. Tylko to ją uratowało od śmietnika:lol2:

Kasiulku,

też czekam na efekty Twojej wczorajszej pracy:popcorn:

Edytowane przez mada1412

No do Ciebie Madziu, do Ciebie. Ja bym nie popatrzyła na ten mebel :rotfl: ! Jakoś tylko w starociach widzę potencjał ale dzięki Tobie chyba mi się zmieni! Potrzeba matką wynalazku :D

12 lat temu jakoś większego wyboru nie było:lol2: Allegro nie znałam, starocia wtedy poza zasięgiem finansowym;), a gdzieś się trzeba byo poukładać:lol2: Wychodzi na to, że to już też staroć:rotfl:

Madziu metamorfoza świetna :) oj jak ja lubię Twoje mieszkanie :rolleyes:

Tak jak wspominałam przerobiłam jeden kącik w mojej kuchni :)

Malujcie Dziewczyny swoje meble, bo nabierają zupełnie innego wyglądu :)

Przypomnę moją witrynę, kóra kidyś wyglądała tak....

DSC00013.JPG

a tak po malowaniu.....

DSC00205.JPG

A wracając do kuchni.....tak wyglądał ten kąt przed wszystkimi zmianami...nie przestaszcie się, bo to była tymczasowa przechowalnia komody....na kolor ściany też nie patrzymy ;)

_DSC2362.JPG

Tak jes teraz...

DSC03526_2.jpg

Kiepska fotka ale w to miejsce nie dochodzi światło dzienne i trudno jest pstryknąć dobre zdjęcie.

Namawiam męża a remont kuchni...chodzi o ściany i przerobienie mebli....niby niewiele ale trzeba się zmobilizować ;)

Jedno wiem napewno, meble będą przemalowane :D

A to fotka dla dziewczn, które boją się malowanie wgłębień.....4 warstwy wszystko ładnie pokryły:)

https://lh3.googleusercontent.com/-KPy2ALE6ngg/TwmvhLV9cPI/AAAAAAAAB2Q/vxsPJrk6mUk/s400/DSC03523.JPG