Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Kasia czad!!! :) Mnie nie trzeba za duzo namawiać, ale teraz czuję się przekonana hehehe

Mady komoda miodzio!!!!!!! A jak z rysowaniem, odpryskiwaniem farby? Nie ma???

Ja za to wczoraj malowałam drzwi łazienkowe z płycinowych białych (zżółkniętych|) na białe śnieżno białe. I klamki sprayem z bialych na czarno. Udało się.

Jeszcze mam do pomalowania lampki na przedpokoju ze srebrnych na czarne, troche sie obawiam czy nie beda odpryskiwały jak sie nagrzeje obudowa???

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasia, kurcze fajnie Ci to wyszło, będzie cudnie jak zakończysz tą kuchnie i wprowadzisz swój klimacik :)

Ja dziś (zazdrosna o twój zapał) zabrałam się za przemalowanie taboretu do wiatrołapu.

Ale wolę malować wiosną, latem na tarasie, w domu przy małych dzieciach średnio się to udaje :(

A dziś dzieci były u teściowej więc poszalałam z pędzlem :)

Moje doświadczenia malarskie mówią że można spokojnie malować na biało wszystkie powierzchnie pionowe, te poziome szybko się niestety rysują, jeśli się na nich coś stawia oczywiście :)

Witam się i ja :) to mój pierwszy post na forum..ale nie wytrzymałam..piękne mieszkanie :) piękne cudeńka wychodza też spod Twoich rąk :) jakem wielbicielka nowoczesnych wnetrz tak czynie wyjatek, bo Twoje po prostu wymiata i nie sposób obok niego przejść obojetnie :) i koniecznie musze wpaść na paznokcie, bo chyba niedaleko mam..i z pewnoscią zahaczę też o allegro lub moża uda się namówić Cię na wykonanie na zamówienie kilku cudeniek..

pewnie na FM zabawie dłużej bo własnie kończymy budowę naszego gniazda :) i trzeba to będzie wszystko jakoś urządzić :) i choc dom będzie bardziej nowocześnie zaaranzowany to pokój córeczki ma być sielski i romantyczny :) będziesz mą inspiracją :) pozwolisz?

pozdrawiam serdecznie i powodzenia w malowaniu kuchni :) własnie zaczęłam myśleć nad przemalowaniem komody..nada się do pokoju córeczki :)

Kasiu a ja mam jeszcze taką małą prośbę, jak będziesz przy okazji robiła jakieś fotki to wrzuć zdjęcie wałka jakim malujesz...

Ja wiem że to głupia prośba ale tych wałków jest tona na rynku, ja kupiłam już kilka ale jakoś z żadnego nie jestem zadowolona i wracam do pędzla, a pędzel wiadomo, są smugi :(

Kobietki cieszę się, że przemiana się Wam spodobała :) Dziękuję :)

Całośc zrobię wiosną jak będę mogła wietrzyć mieszkanie, bo niby farba nie ma jakiegoś intensywnego zapachu, ale jednak paruje jak wysycha i wolę, tego nie wdychać.

Ambitny plan jest następujący :) gładzie na ścianach, wymiana blatu i zlewu i chyba kafelek, przemalowanie mebli, likwidacja blatu pod oknem i 2 szafek....chcę wcisnąć stół, o którym kiedyś pisałam. Będzie to nie lada wyczyn biorąc pod uwagę, że moja kuchnia ma 1,5 m szerokośći i prawie 5m długości.

Mam nadzieję, że uda mi się zrealizować to wszystko :) niby to nic wielkiego ale wymaga sporo pracy i trochę pieniędzy :p

Podsumowując....po wyschnięciu farba jest miła w dotyku taka delikatnie satynowa, nie jest całkiem matowa ale nie błyszczy się za bardzo.

Nie wiem jak z odpryskami i rysowaniem....samo z siebie nic nie odpryskuje ani się nie rysuje. Myłam moją witrynę wodą z delikatnym płynem i nic złego się nie stało...pewnie gdy by potraktować ją ostrą szczotką coś by się zarysowało, ale chyba żadnych mebli tak nie czyścicie ;)

Maluję wszystko zwykłymi gąbkowymi wałeczkami....jutro zrobię fotkę wałka ;) wałek równomiernie nanosi farbę....nie sądzę, zeby nawet najmiękcieszym pędzlem można było osiągnąć taki efekt.

Najważniejsze jest to, ze dzięki puszcze farby i wałeczkowi , można całkowicie zmienić meble :)

shenkoka witam Cię serdecznie i zapraszam :) Gratuluję budowy domu i mam nadzieję, że pokażesz namkiedyś jak mieszkasz ;)

Kasia,

drugie wcielenie Twoich mebli kuchennych, zapowiada sie o wiele piekniejsze niż pierwsze...

dla mnie-BOMBA! więc moja komoda BRW też dostanie swoją szansę :)

mam jeszcze pytanie (być może niezbyt mądre, ale cóż tam!): czy w celu uzyskania pożądanego koloru, mogę dodać taki zwykły pigment? czy raczej się tego nie praktykuje i powinnam raczej szukać gotowców?

Marzena