Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Super poduszki :D już widziałam takie lub podobne w kilku aranżacjach i bardzo mi się podobają. Przede wszystkim dlatego, że nie są narzucające się tylko takie akurat - super będą pasowały do ławki (bo jakiś czas temu wróciłam, żeby sobie przypomnieć jak ta ławka wygląda :D)

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

agawi74 myślę, że poduszki ocieplą troszkę mój przedpokój i milej będzie siadac na ławeczce ;)

Co do kuchni to myślę, że takie małe zmiany troszkę pomogą, chociaż na tę chwilę nie mam ochoty nawet na nie :( Masz rację, że klimat domu tworzą ludzie....lubimy z mężem nasze mieszkanko...jesteśmy domatorami i zawsze z wielką przyjemością do niego wracamy :)

yokasta poduszki podpatrzyłam u Monah...mam nadzieję, że u mnie też będa pasować ;)

i ja tez trzymam kciuki za Ciebie i zdrowie Kasiu , właśnie się zastanawiałam gdzie Cie wywiało...

Rower cudowny ....przypominają mi się wakacje na Bornholmie - cały Bornholm na rowerze i te widoki łooo matko - to tam się zakochałam w klimatach scandi I to miłość wieczna :)

na Bornholm na rower znów wyruszam w wakacje :) właśnie załatwiam wszystkie szczegóły tak a prorpo roweru ...

Poduszki boooskie bardzo w moim stylu !

pozdrowienia dla Ciebie

dagunia bardzo Ci dziękuję :hug:

Ja byłam tylko w Kopenhadze, ale bardzo mi się podobało. Kolega męża Duńczyk pokazał nam miasto i okolice.... zakochałam się w tym miejscu. Tak powinny wyglądać miasta....piękne stere pofabryczne budynki, przerobione na hotele, restauracje. Przy każdym najmniejszym sklepiku kosze/donice z kwiatami, latarenki, krzesła na których można przycupnąć. Pomyślałam, że u nas też tak powinno być ale jednocześnie pomyślałam, że u nas to wszystko by ukradli ....przykre ale prawdziwe niestety.

Bornholm też mi się marzy :) A możesz zdradzić jak sobie organizujesz te wakacje ? Gdzie śpisz itp będę wdzięczna :)

no to odnosnie wyjazdu na Bornholm to tak szczerze Kasia to nie wiem, co dokładnie chcesz wiedziec ...jesli chodzi o dostanie sie tam - to albo rejs żeglarski - czyli jacht albo można sie dostac z Kołobrzegu katamaranem Jantar ( przewozi rowery ).Jesli samochodem to prom ze Świnouścia . koszt biletu z kołobrzegu jakies 130-150 zł nie pamiętam ( a jeszcze nie sprawdzałam ) - Katamaran płynie do Nexo . Dla mnie to najbardziej urokliwa okolica bo blisko plaże Dueodde - a to przepiekna plaża.

Jestem typem podróżnika i wciaż, wciąż wyjezdzam ( zreszta poniekąd związana jest z tym tez moja praca zawodowa ) więc bywałam już w róznych mejscach ale prócz Zakynthosu i plazy Naviago o zmierzchu nic innego mnie tak nie zachwyciło jak właśnie Dueodde. Do tego z Nexo blisko rowerem do AAkirkeby ,Svaneke ( browar , i wytwórnia cukierków) , urokliwa Balka i Snogebaek , dobre wędzarnie ryb. Nexo jest więc w miare spoko i jest fajne pole campingowe . Domki tez wyglądaja sympatycznie - Atmosfera w tym miejscu fajna, tylko czasem zbyt duzo polaków., ale nie tak duzo jak np na plazy w Egipcie czy Tunezji :))Osrodek połozony nad samym morzem wiec wstajesz robisz kawke i siedzisz wpatrując sie w morze , wieczorem przy świecach pijesz wino i też patrzysz praktycznie fale obijają ci sie o stopy ... mmmmmm :) ceny w szczycie za domek hmmm powiedzmy ze nie jest tanio ale po sezonie juz ok 50- 60 zł za osobę .

Jesli chodzi o rower to albo bierzesz z pl albo wynajmujesz tam na miejscu ( w Nexo spokojnie moża wynając taki rower ) Polecam jak na pierwszy raz miec baze na takim polu i codziennie wyruszac na wycieczki po okolicy , Uwaga mozna sie zakochac w domach i rezydencjac,h które sie mija po drodze ( na Bornholmie drogie wakacyjne domki ma duńska i szwecka elita ) i nie chcieć wrócic do Pl

Jeśli chciałabyś sobie zorganizowac podróz na Bornholm to tez mam tam w miarę zaprzyjaźniona osobę , prowadzi tam swój biznes i z checia podam Ci na priv namiary . Pomąga Ci też za free pozałtawiac i zabukowac bilety czy rower, bo pewnie duńskiego nie znasz heheheh w sumie ja tez nie

ogólnie polecam Bornhol , ja jeźdze tam bo sie uzależniłam - blisko jest ( 4, 5 h płyniesz ) a trafiasz praktycznie do innego świata i zamiast na majówke na nasze zaludnione plaże to dlatego wole jechać tam !

dagunia bardzo Ci dziękuję :hug:

Ja byłam tylko w Kopenhadze, ale bardzo mi się podobało. Kolega męża Duńczyk pokazał nam miasto i okolice.... zakochałam się w tym miejscu. Tak powinny wyglądać miasta....piękne stere pofabryczne budynki, przerobione na hotele, restauracje. Przy każdym najmniejszym sklepiku kosze/donice z kwiatami, latarenki, krzesła na których można przycupnąć.

A nas z mężem Kopenhaga strasznie rozczarowała ze względu na brud i niezliczone ilości papierów na ulicach i to w samym centrum i na starówce...:(

Architektonicznie Ok, ale dużo bardziej polecam Ci czystą i dziewiczą Norwegię, lub bliższą Szwecję (np. małe miasteczko Malmo).:yes:

O tak !!! Norwegia i fiordy !!! zreszta same Bergen czy Stravanger to juz inna zupełnie bajka Bajka :) Tam to dopiero możan odpłynąc ...... i nie ma co porównywac z Bornholmem - ale Norwegia to już trochę droższa wyprawa i trzeba więcej czasu pświecic wiec zupełnie co innego...

Po zatym Bornhol to przede wszytskim raj dla rowerzystów wiec polecam szczególnie jak ktoś chce troche aktywniej spędzić czas

a do Norwegi to sama bym chciała w tym roku ale przez ten mój kawałek podłogi o Norwegi w tym roku będę mogła tylko pomarzyć

zostawiam sobie Norwegie wiec na przyszły rok bo fiordy chce zobaczyć i od dołu i od Góry ... i marzy mi sie rejs żeglarski połaczony ze zwiedzaniem.

dagunia jeszcze raz dziekuję za informację z pewnością kiedyś je wykorzystam. Norwegia to moje marzenie a mężowi marzy się wyprawa na motorze. Ja za motorami nie przepadam wiec zobaczymy jak będzie ;)

agawi74 no widzisz a ja odebrałam Kopenhagę bardzo pozytywnie. Nie natknęłam się na żadne śmieci a też jestem wrażliwa na takie widoki. Christiania to co innego ale to osobna bajka ;)

Byłam pod wrażeniem okolic Kopenhagi....byliśmy w trzech magicznych miejscach....niestety mieliśmy mało czasu i pogoda była kapryśna.

http://images37.fotosik.pl/615/356fd09adf44b337med.jpg

Dzisiaj miałam fajny dzień :) przyszły moje poduszki do przedpokoju i niespodzianka urodzinowa od męża ;)

W weekend dostałam od znajomych piękną paterę, będzie idealna na mufinki :)

A w moim zyciu same zmiany, właśnie dzisiaj wypowiedziałam umowę najmu lokalu w którym prowadzę swoją działalność a w środę podpisuję nową. Nowy lokal = remont :o Domowe zmiany muszą poczekać teraz muszę się skupić na lokalu. Jak będzie gotowy pewnie się pochwalę ;)

A to moje poduszki i prezenty urodzinowe

http://images43.fotosik.pl/675/b517287f8e48ba7dmed.jpg

http://images50.fotosik.pl/677/b2318ef94eebebc0med.jpg

http://images43.fotosik.pl/676/130f571db60f69ea.jpg

Edytowane przez kasia_sw