kasia_sw 17.01.2012 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Diabełkowa biała farba nie jest już biała tylko szara....jeszcze ją przeczyszczę jakimś mleczkiem i sprawdzę czy to coś da. Chcę je postawić w pracy...na nich zamocuję jakieś wieszaki a na nich będę wieszać moje szyciowe prace Obawiam się, że moje klientki też nie docenią urody drzwi Mam drugie skrzydło tych drzwi, bo były one dwuskrzydłowe więc jak chcesz mogę je zachować dla Ciebie nie wiem tylko co na to Diabeł bo skoro nie lubi takich odrapańców mogą mu się nie spodobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 18.01.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) To ja jeszcze w sprawie zakupów napiszę, co dziś wypatrzyłam Kasiu, przepraszam że Ci pośmiecę ale wiem, że życzliwa jesteś i nie bedziesz krzyczeć. Po pierwsze i najważniejsze: 1. W Nanu-Nana jest masa filiżanek takich, jak Kasia wklejała na 59 stronie. Filiżanka+ spodek. Są też kubki, talerze, miski, talerzyki itp itd. 2. W tym samym sklepie - bardzo fajne wysokie wazony szklane (wydaje mi się, że podobne do tego, w którym Kasia ma w hiacynty na początku wątku - przecenione z 34 na 19 zeta. 3. W tym samym sklepie - urocze filiżanki i dzbanuszki czerwone w białe kropki za -50% (dzbanuszek za niecałego piątala). 4. Ten sam sklep - przyjemne pastelowe miseczki ceramiczne. Szalona Dobra Kobieto, ja byłabym Ci dozgonnie wdzięczna za te kubeczki- filizanki co ma Kasia tylko piszesz że są różne? I jak tu wybrać? Może wybierzesz już według siebie? Jeśli są podobne do tego u Kasi , to już będę przeszczęśliwa. A w jakich wogóle są cenach? I jeszcze te rzeczy z 3 punktu (urocze filiżanki i dzbanuszki czerwone w białe kropki za -50% (dzbanuszek za niecałego piątala).) Dzbanuszek i filiżnakę. O więcej nie mam już śmiałości prosić, i tak już pewnie przegięłam. Kasiu, bardzo Ci dziękuję za sprawdzenie materiału i chęć kupna. Edytowane 18 Stycznia 2012 przez KasiaC79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Georgia 18.01.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Dziękuję za przyjęcie miłe Z rana przynoszę to, co mi się wczoraj zapomniało, a mianowicie: 1. Spójrz do Tchibo, truskawka na zapiski może być fajną inspiracją do przetworzenia. 2. W tk były ceramiczne foremki błekitne, podobne do tych z Duki - malutkie, słodkie. 4 szt za 20 zeta. 3. Sukając dzbanka w kropki wpadł mi w oko ten sprzedający: http://allegro.pl/poszewka-clayre-eef-roze-piekna-rs31n-i2052269955.html tu akurat poduszka całkiem przyjemna, choć dla mnie na pograniczu przyznam. Ale warto obejrzec inne aukcje sprzedającego, niektóre ma naprawdę fajne. I jeszcze się upomnę - obiecałaś wstawić info, jak uszyć falbaniastą firankę z zasłonek Ikea.Co prawda nie przeczytaam jeszcze stron 90-115 więc jeśli tam jest to odszczekam ale póki co nie znalazłam. Bardzo bym prosiła bo jestem ciekawa czy sobie poradzę a jestem o krok od zakupu tego: http://allegro.pl/cepeliada-romantyczna-firana-150x300-nr-5-ecru-i2043258448.html do czego nie jestem przekonana i nie zachwyca mnie, ale mam duży sentyment do tej techniki wykonania. Na marginesie - Murator ewidentnie miał problemy z forum, prawda? Jak czytam wątki (zwłaszcza te dłuuuugie) to widac braki w postach Przygotowawszy sobie tak sprytnie grunt zadam prozaiczne pytanie - gdzie kupiłyście te białe taco-stoliki? Umknęło mi to zupełnie, a szukam czegos takiego. A taka gapa ze mnie, że jak znalazłam na allegro to nie zapisalam i ponownie znaleźć nie potrafie Szalona Dobra Kobieto, ja byłabym Ci dozgonnie wdzięczna za te kupeczki- filizanki co ma Kasia tylko piszesz że są różne? I jak tu wybrać? Może wybierzesz już według siebie? Jeśli są podobne do tego u Kasi , to już będę przeszczęśliwa. A w jakich wogóle są cenach? I jeszcze te rzeczy z 3 punktu (urocze filiżanki i dzbanuszki czerwone w białe kropki za -50% (dzbanuszek za niecałego piątala).) Dzbanuszek i filiżnakę. O więcej nie mam już śmiałości prosić, i tak już pewnie przegięłam. Kasiu, bardzo Ci dziękuję za sprawdzenie materiału i chęć kupna. Kupeczek nikomu nie wyślę Jeśli się nie boisz to napisz na pw swój nr tel - wyślę Ci mmsa ze zdjęciem półki, sama sobie wybierzesz. Z "kasiowej" serii sa filiżanki ze spodkami (4,9 zł - tak mi się wydaje ale mogę się mylić, sprawdzę), duże i małe talerzyki, miseczki, kubki (na oko na 220-250 ml) i tyle pamiętam. Jeszcze ilości mi będą potrzebne. Skąd jesteś? Edytowane 18 Stycznia 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 18.01.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Kasiu,proszę,zrób zdjęcie drzwiom!Może coś poradzimy,bo przyznam,że obie wersje i obdrapanych i oszlifowanych-zabejcowanych są kuszące A tak na marginesie,to strasznie Ci ich zazdroszczę... Georgia,stolik-taca,dzięki uprzejmości Madzi był kupiony w Netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 18.01.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Georgia stoliki bywają też w kauflandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 18.01.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 eh te stoliki... to juz kolejna poszukiwaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Georgia 18.01.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 A bo fajowskie są Dzięki za podpowiedź kauflandową, nie bywam tam ale widać zacząć muszę Najbardziej mnie wkurza to, że są na alegro a znaleźć nie umiem. Kasia, nie wiem czy wiesz, ale w sumie masz po drodze "moje sklepy" - jak będziesz jechała obwodnicą do Mamy to w Krakowie zjedź na zjeździe Łagiewniki i trafisz wprost na Bonarkę (http://www.bonarkacitycenter.pl/). A targ rupieci/antyków - co tydzień w niedzielę pod Halą Targową. Zanudzam Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 18.01.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 a Ty Georgia z krk? stoliki sa w tchibo aktualnie ale za 199zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Georgia 18.01.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Kasiu, ścielę się równą warstwą u Twych stóp - dokładnie taki, jaki zgubiłam na allegro Bardzo dziękuję, byłam wczoraj w Tchibo i go nie widziałam, dziś/jutro przyjrzę się dokładniej. I pewnie dusząc węża w kieszeni - nabędę, świetny jest. Czarny mi potrzebny, ale co tam, się pomaluje i będzie git Tylko błagam, nie mówcie mi ile kosztował w Netto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diabełkowa 18.01.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 kasiulaTy powaznie z tymi pieknymi drzwiam:):)i??????????????!!!!!!!!!!!!!(zastanow się spokojnie czy na pewno ci sie gdzies nie przydadzą )i jak się spokojnie zastanowisz:):)to dasz mi znac-czy tak czy nie-(ja na milion procent jestem chetna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 18.01.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Kasia ale fajny pomysł masz na wykorzystanie tych drzwi Szkoda, że nie masz więcej tych skrzydeł i że ja nie mam gdzie i tak ich wcisnąć Georgia jak namierzysz w Kauflandzie te stoliki to daj znać bo my po całej Polsce ich szukamy i nic yokasiu dopiero doczytałam, że o ten chlebak mnie tu pytasz Zaraz się zorientuję na Twoim wątku czy psosin coś wczoraj zdziałała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 18.01.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Kasiu, ja już nie mogę się doczekać Twoich wiosennych szyciowych cudów , a Ty Georgia niesamowita jesteś! Taki składany stolik, ale w kolorze drewna widziałam tu: http://www.twojpasaz.pl/index.php?products=product&prod_id=1395 i troszkę inny http://www.impresje24.pl/product-pol-27-Stolik-seria-Romantik.html Edytowane 18 Stycznia 2012 przez Magduśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 18.01.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ja mam zapisany taki stolik http://www.homespashop.com/shabby-chic-tray-table-white Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Georgia 18.01.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Jeszcze raz bardzo dziękuję. Wszystkie drogie więc lżej mi będzie kupowac w Tchibo Mnie on jest potrzebny uzytkowo, stać rozłożony na pewno nie będzie ze względu na liczny i ruchliwy zwierzyniec Dziękuję i przepraszam Kasię_sw za trolowanie wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 18.01.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Drzwi super, ja mam ramę drewnianą uratowaną z wyburzonego budynku farba się z niej sypie ale poza pukaniem się w czoło nikt już nie wybija mi tych pomysłów z głowy . Może Kasiu delikatna renowacja tej bieli żeby uratować błękit i drewno? Z resztą, wrzuć zdjęcie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 18.01.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Kupeczek nikomu nie wyślę Jeśli się nie boisz to napisz na pw swój nr tel - wyślę Ci mmsa ze zdjęciem półki, sama sobie wybierzesz. Z "kasiowej" serii sa filiżanki ze spodkami (4,9 zł - tak mi się wydaje ale mogę się mylić, sprawdzę), duże i małe talerzyki, miseczki, kubki (na oko na 220-250 ml) i tyle pamiętam. Jeszcze ilości mi będą potrzebne. Skąd jesteś? Ale byłoby zdziwienie moje przy otwieraniu paczki. Uśmiałam sie strasznie z tego co napisałam. Jedna literówka i może tyle namieszać. Kupeczki oczywiście nie chcę . Numer tel już piszę. Dziękuję. a tutaj taki stolik u mojego ulubionego sprzedawcy http://allegro.pl/stolik-kawowy-taca-vintage-i2054241700.html stoliki tego typu mają różne rozmiary. Nie wiem czy ten co mają dziewczyny z Netto nie jest mniejszy? Ja też niestety nie załapałam się na niego. Edytowane 18 Stycznia 2012 przez KasiaC79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 18.01.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Tak te z Netto są znacznie mniejsze bo mają coś ok.50cm a ten ma 80 jak widzę Kasiu przy okazji chciałam Cię o hiacynty spytać Cofnęłam się specjalnie do zeszłej wiosny na Twoim wątku, żeby sobie przypomnieć jak ładnie prezentują się te roślinki w przeźroczystych pojemnikach. No i teraz pytanie czy jak pozbawię cebulki styczności z ziemią to kwiatki mi szybciej nie padną z tego powodu? Czy trochę postoją i nacieszą oko? Edytowane 18 Stycznia 2012 przez pysiaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Georgia 18.01.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Kasia, to jeszcze i drzwi Ci przyniosłam (na dole strony patrz, wpis z dnia 10 lutego). Blog fajny, dużo świetnych pomysłów. Zwróć uwagę na krzyżykowy haft EDIT - zapomniałam linka wkleić, cała ja http://sentymentyiprezenty.blogspot.com/search/label/mieszkanie?updated-max=2011-03-24T14:48:00%2B01:00&max-results=20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 18.01.2012 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Kobietki jutro zabiorę aparat do pracy i pstryknę drzwi jedno Wam powiem, ze nie są tak ładne jak te, które pokazałam dzisiaj kupiłam preparat do zdejmowania starych powłok farby ale muszę przemyśleć co z nimi zrobić, bo szkoda mi tej niebieskiej którą widać pod białą Diabełkowa drzwi są Twoje moja mama się ucieszy, że je zabiorę i z całą pewnością bardzo się zdziwi, ze ktoś je chce jak ich nie zabiorę wylądują na śmietniku. Ja nie mam miejsca na drugie a myślę, ze z nimi też da się coś fajnego zrobić mają trochę lat co widać ale jednocześnie mają coś w sobie Zobaczysz te moje i zdecydujesz czy je chcesz Georgia nie pokazywałam jak uszyć falbaniastą firankę bo jeszcze nie uszyłam pozostałych myślę, że za jakiś czas się za to zabiorę mam pomysł na nową roletkę jak będę je szyła zrobię fotki O sklepach w Krakowie wiem...w Bonarce nie byłam ale może kiedyś wstąpię Jak mieszkałam w Krakowie pod Halę Targową jeździłam na Kazimierzu też był pchli targ...nie wiem czy teraz też jest ? Oj jak tak sobie przypomnę brakuje mi tego Krakowa ostatnio jechałam na ul.Filipa bo tam jest kilka sklepów z tkaninami....nawet fajny wybór mają. Magduśka dzisiaj wiosenny wianek zaczęłam szyć ale musi poczekać do jutra bo dzisiaj woreczki na dzień babci szyłam yokasta co masz na myśli mówiąc "lekka renowacja" ? właśnie chciała bym zostawić te wszystkie warstwy ale żeby ta biel była biała a nie taka "brudna". Klamka i zawiasy są fajnie zardzewiałe jutro zrobię fotki to zobaczysz jak wyglądają pysiaczek w szklanym lampionie/wazonie włożyłam hiacynty z odrobiną ziemi a żeby nie było jej widać zasłoniłam ziemię mchem ziemi było naprawdę mało...wlewałam na dno odrobinę wody i hiacynty stały długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 18.01.2012 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Kasia-to jak bedziesz miała zamiar pojawić sie w krk,to wiesz co... kawusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts