Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Diabełkowa biała farba nie jest już biała tylko szara....jeszcze ją przeczyszczę jakimś mleczkiem i sprawdzę czy to coś da. Chcę je postawić w pracy...na nich zamocuję jakieś wieszaki a na nich będę wieszać moje szyciowe prace ;) Obawiam się, że moje klientki też nie docenią urody drzwi ;)

Mam drugie skrzydło tych drzwi, bo były one dwuskrzydłowe więc jak chcesz mogę je zachować dla Ciebie ;) nie wiem tylko co na to Diabeł bo skoro nie lubi takich odrapańców mogą mu się nie spodobać :D

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja jeszcze w sprawie zakupów napiszę, co dziś wypatrzyłam :) Kasiu, przepraszam że Ci pośmiecę ale wiem, że życzliwa jesteś i nie bedziesz krzyczeć.

Po pierwsze i najważniejsze:

1. W Nanu-Nana jest masa filiżanek takich, jak Kasia wklejała na 59 stronie. Filiżanka+ spodek. Są też kubki, talerze, miski, talerzyki itp itd.

2. W tym samym sklepie - bardzo fajne wysokie wazony szklane (wydaje mi się, że podobne do tego, w którym Kasia ma w hiacynty na początku wątku - przecenione z 34 na 19 zeta.

3. W tym samym sklepie - urocze filiżanki i dzbanuszki czerwone w białe kropki za -50% (dzbanuszek za niecałego piątala).

4. Ten sam sklep - przyjemne pastelowe miseczki ceramiczne.

Szalona Dobra Kobieto, ja byłabym Ci dozgonnie wdzięczna za te kubeczki- filizanki co ma Kasia tylko piszesz że są różne? I jak tu wybrać? Może wybierzesz już według siebie? Jeśli są podobne do tego u Kasi , to już będę przeszczęśliwa. A w jakich wogóle są cenach? I jeszcze te rzeczy z 3 punktu (urocze filiżanki i dzbanuszki czerwone w białe kropki za -50% (dzbanuszek za niecałego piątala).) Dzbanuszek i filiżnakę.

O więcej nie mam już śmiałości prosić, i tak już pewnie przegięłam. :oops:

Kasiu, bardzo Ci dziękuję za sprawdzenie materiału i chęć kupna.:hug:

Edytowane przez KasiaC79

Dziękuję za przyjęcie miłe :)

Z rana przynoszę to, co mi się wczoraj zapomniało, a mianowicie:

1. Spójrz do Tchibo, truskawka na zapiski może być fajną inspiracją do przetworzenia.

2. W tk były ceramiczne foremki błekitne, podobne do tych z Duki - malutkie, słodkie. 4 szt za 20 zeta.

3. Sukając dzbanka w kropki wpadł mi w oko ten sprzedający:

http://allegro.pl/poszewka-clayre-eef-roze-piekna-rs31n-i2052269955.html

tu akurat poduszka całkiem przyjemna, choć dla mnie na pograniczu przyznam. Ale warto obejrzec inne aukcje sprzedającego, niektóre ma naprawdę fajne.

I jeszcze się upomnę - obiecałaś wstawić info, jak uszyć falbaniastą firankę z zasłonek Ikea.Co prawda nie przeczytaam jeszcze stron 90-115 więc jeśli tam jest to odszczekam ale póki co nie znalazłam. Bardzo bym prosiła bo jestem ciekawa czy sobie poradzę a jestem o krok od zakupu tego: http://allegro.pl/cepeliada-romantyczna-firana-150x300-nr-5-ecru-i2043258448.html do czego nie jestem przekonana i nie zachwyca mnie, ale mam duży sentyment do tej techniki wykonania.

Na marginesie - Murator ewidentnie miał problemy z forum, prawda? Jak czytam wątki (zwłaszcza te dłuuuugie) to widac braki w postach :(

Przygotowawszy sobie tak sprytnie grunt zadam prozaiczne pytanie - gdzie kupiłyście te białe taco-stoliki? Umknęło mi to zupełnie, a szukam czegos takiego. A taka gapa ze mnie, że jak znalazłam na allegro to nie zapisalam i ponownie znaleźć nie potrafie :sick:

Szalona Dobra Kobieto, ja byłabym Ci dozgonnie wdzięczna za te kupeczki- filizanki co ma Kasia tylko piszesz że są różne? I jak tu wybrać? Może wybierzesz już według siebie? Jeśli są podobne do tego u Kasi , to już będę przeszczęśliwa. A w jakich wogóle są cenach? I jeszcze te rzeczy z 3 punktu (urocze filiżanki i dzbanuszki czerwone w białe kropki za -50% (dzbanuszek za niecałego piątala).) Dzbanuszek i filiżnakę.

O więcej nie mam już śmiałości prosić, i tak już pewnie przegięłam. :oops:

Kasiu, bardzo Ci dziękuję za sprawdzenie materiału i chęć kupna.:hug:

Kupeczek nikomu nie wyślę :p

Jeśli się nie boisz to napisz na pw swój nr tel - wyślę Ci mmsa ze zdjęciem półki, sama sobie wybierzesz. Z "kasiowej" serii sa filiżanki ze spodkami (4,9 zł - tak mi się wydaje ale mogę się mylić, sprawdzę), duże i małe talerzyki, miseczki, kubki (na oko na 220-250 ml) i tyle pamiętam. Jeszcze ilości mi będą potrzebne. Skąd jesteś?

Edytowane przez joliska

A bo fajowskie są :)

Dzięki za podpowiedź kauflandową, nie bywam tam ale widać zacząć muszę :)

Najbardziej mnie wkurza to, że są na alegro a znaleźć nie umiem.

Kasia, nie wiem czy wiesz, ale w sumie masz po drodze "moje sklepy" - jak będziesz jechała obwodnicą do Mamy to w Krakowie zjedź na zjeździe Łagiewniki i trafisz wprost na Bonarkę (http://www.bonarkacitycenter.pl/). A targ rupieci/antyków - co tydzień w niedzielę pod Halą Targową.

Zanudzam Was :rolleyes:

Kasiu, ścielę się równą warstwą u Twych stóp - dokładnie taki, jaki zgubiłam na allegro :wiggle: Bardzo dziękuję, byłam wczoraj w Tchibo i go nie widziałam, dziś/jutro przyjrzę się dokładniej. I pewnie dusząc węża w kieszeni - nabędę, świetny jest. Czarny mi potrzebny, ale co tam, się pomaluje i będzie git :)

Tylko błagam, nie mówcie mi ile kosztował w Netto! :rolleyes:

Kasia ale fajny pomysł masz na wykorzystanie tych drzwi :)

Szkoda, że nie masz więcej tych skrzydeł i że ja nie mam gdzie i tak ich wcisnąć :D

Georgia jak namierzysz w Kauflandzie te stoliki to daj znać bo my po całej Polsce ich szukamy i nic :D

yokasiu dopiero doczytałam, że o ten chlebak mnie tu pytasz :oops: Zaraz się zorientuję na Twoim wątku czy psosin coś wczoraj zdziałała :)

Kasiu, ja już nie mogę się doczekać Twoich wiosennych szyciowych cudów :lol:, a Ty Georgia niesamowita jesteś! :yes:

Taki składany stolik, ale w kolorze drewna widziałam tu: http://www.twojpasaz.pl/index.php?products=product&prod_id=1395

i troszkę inny http://www.impresje24.pl/product-pol-27-Stolik-seria-Romantik.html

Edytowane przez Magduśka

Drzwi super, ja mam ramę drewnianą uratowaną z wyburzonego budynku :) farba się z niej sypie ale poza pukaniem się w czoło nikt już nie wybija mi tych pomysłów z głowy :rotfl:.

Może Kasiu delikatna renowacja tej bieli żeby uratować błękit i drewno?

Z resztą, wrzuć zdjęcie !!

Kupeczek nikomu nie wyślę :p

Jeśli się nie boisz to napisz na pw swój nr tel - wyślę Ci mmsa ze zdjęciem półki, sama sobie wybierzesz. Z "kasiowej" serii sa filiżanki ze spodkami (4,9 zł - tak mi się wydaje ale mogę się mylić, sprawdzę), duże i małe talerzyki, miseczki, kubki (na oko na 220-250 ml) i tyle pamiętam. Jeszcze ilości mi będą potrzebne. Skąd jesteś?

:lol2: Ale byłoby zdziwienie moje przy otwieraniu paczki. Uśmiałam sie strasznie z tego co napisałam. Jedna literówka i może tyle namieszać. Kupeczki oczywiście nie chcę :D. Numer tel już piszę. Dziękuję.

a tutaj taki stolik u mojego ulubionego sprzedawcy

http://allegro.pl/stolik-kawowy-taca-vintage-i2054241700.html

stoliki tego typu mają różne rozmiary. Nie wiem czy ten co mają dziewczyny z Netto nie jest mniejszy? Ja też niestety nie załapałam się na niego.

Edytowane przez KasiaC79

Tak te z Netto są znacznie mniejsze bo mają coś ok.50cm a ten ma 80 jak widzę :o

Kasiu przy okazji chciałam Cię o hiacynty spytać :) Cofnęłam się specjalnie do zeszłej wiosny na Twoim wątku, żeby sobie przypomnieć jak ładnie prezentują się te roślinki w przeźroczystych pojemnikach. No i teraz pytanie czy jak pozbawię cebulki styczności z ziemią to kwiatki mi szybciej nie padną z tego powodu? Czy trochę postoją i nacieszą oko? :)

Edytowane przez pysiaczek

Kasia, to jeszcze i drzwi Ci przyniosłam (na dole strony patrz, wpis z dnia 10 lutego).

Blog fajny, dużo świetnych pomysłów. Zwróć uwagę na krzyżykowy haft :wiggle:

EDIT - zapomniałam linka wkleić, cała ja :sick:

http://sentymentyiprezenty.blogspot.com/search/label/mieszkanie?updated-max=2011-03-24T14:48:00%2B01:00&max-results=20

Kobietki jutro zabiorę aparat do pracy i pstryknę drzwi ;) jedno Wam powiem, ze nie są tak ładne jak te, które pokazałam :p dzisiaj kupiłam preparat do zdejmowania starych powłok farby ale muszę przemyśleć co z nimi zrobić, bo szkoda mi tej niebieskiej którą widać pod białą :)

Diabełkowa drzwi są Twoje ;) moja mama się ucieszy, że je zabiorę i z całą pewnością bardzo się zdziwi, ze ktoś je chce :o jak ich nie zabiorę wylądują na śmietniku. Ja nie mam miejsca na drugie a myślę, ze z nimi też da się coś fajnego zrobić ;) mają trochę lat co widać ;) ale jednocześnie mają coś w sobie ;)

Zobaczysz te moje i zdecydujesz czy je chcesz ;)

Georgia nie pokazywałam jak uszyć falbaniastą firankę bo jeszcze nie uszyłam pozostałych :p myślę, że za jakiś czas się za to zabiorę ;) mam pomysł na nową roletkę jak będę je szyła zrobię fotki ;)

O sklepach w Krakowie wiem...w Bonarce nie byłam ale może kiedyś wstąpię ;) Jak mieszkałam w Krakowie pod Halę Targową jeździłam ;) na Kazimierzu też był pchli targ...nie wiem czy teraz też jest ? Oj jak tak sobie przypomnę brakuje mi tego Krakowa :rolleyes: ostatnio jechałam na ul.Filipa bo tam jest kilka sklepów z tkaninami....nawet fajny wybór mają.

Magduśka dzisiaj wiosenny wianek zaczęłam szyć ale musi poczekać do jutra bo dzisiaj woreczki na dzień babci szyłam ;)

yokasta co masz na myśli mówiąc "lekka renowacja" ? właśnie chciała bym zostawić te wszystkie warstwy ale żeby ta biel była biała a nie taka "brudna". Klamka i zawiasy są fajnie zardzewiałe ;) jutro zrobię fotki to zobaczysz jak wyglądają ;)

pysiaczek w szklanym lampionie/wazonie włożyłam hiacynty z odrobiną ziemi a żeby nie było jej widać zasłoniłam ziemię mchem ;) ziemi było naprawdę mało...wlewałam na dno odrobinę wody i hiacynty stały długo :)