Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Kasiu chcę wyhafować motyw lawendy i uszyć mały woreczek a do niego włożyć susz lawendowy. Alegro przeszukałam a czy gdzieś w sklepie widziałaś? a może ktoś inny widział? ciekawe może skepy zielarskie mają

pozdrawiam

a poduchy Monisi śliczne

Edytowane przez Gusia82

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasia - zerknij tutaj:

http://www.kuradomowa.com/grafika/motywy_szydelkowe_wprowadzenie_dla_poczatkujacych.pdf

... przypuszczam, ze dla Ciebie bylby to taki maly "przerywniczek" miedzy jedny a drugim "uszytkiem"...;)

aaaa, no i w M1 w Krakowie od lutego ma ruszyc TK Max... i nawet chyba mialabys calkiem niedaleko, zeby don zajrzec...

pozdrawiam,

Marzena

Gusia82 zapytaj tego sprzedawcę czy nie ma samych kwiatów do woreczków bo ja u nich kiedyś kupowałam http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=9315652 Pochwal się gotowymi woreczkami ;) ja haftować nie umiem....tzn kiedyś w "młodości" coś tam robiłam ale nie pamiętam już nic :D

makrz oj szydełko jest mi totalnie obce :D chyba wolę szyć ;) zazdroszczę takich umiejętności i podziwiam cuda jakie powstają ze zwykłego kordonka :) znajoma mojej mamy robi właśnie dla mnie podkładki pod kubki :)

TK Maxx'ów zazdroszczę ja mam najbliżej w Czeladzi...jutro może się tam wybiorę. Jak jestem w Krakowie zawsze brakuje mi czasu na chodzenie po sklepach...nie cierpię i odwiedzać takich miejsc w weekendy a najczęściej właśnie w tedy mam trochę więcej czasu. Mam nadzieję, że kiedyś w Katowicach też otworzą nam ten sklep :)

Diabełkowa za tydzień chyba będę u mamy to trochę ogarnę te drzwi i zapakuje do wysłania ;) mama się uśmiała jak jej powiedziałam, że mam zamiar Wam je wysłać :D

Mówicie, ze drzwi mają zostać takie jakie są ? też mi się tak wydawało, bo podoba mi się to, ze widać drewno i tę błękitną farbę pod spodem. Na fotkach tego nie widać ale to jest pastelowy ładny błękit. Wyszoruję je solidnie ostrą szczotką i zdejmę farbę z klamki i zawiasów. Już widzę minę klientek jak je zostawię w widocznym miejscu :D jestem pewna, ze większość z nich będzie myślała, ze czekają do wyniesienia na śmietnik :D

Zastanawiam się czy zamontować na nich jakiś wieszaczek ? chcę na nich wieszać wianki i nie mam pomysłu co tam zainstalować ? :)

Kasiu,ja bym powiesiła na drzwiach pojedyncze wieszaczki np takie z ikea:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90059010/ ,ew.takie z porcelanowym zakończeniem.

Bardzo fajnie wyglądały by też takie:

http://allegro.pl/wieszaczek-z-galka-vintage-numer-1-i2068279666.html

http://allegro.pl/metalowy-wieszaczek-vintage-numer-4-i2061705660.html

Paula dokładnie o coś takiego prostego i "zniszczonego" mi chodzi :) te z ikei są fajne ale obok na ścianie mam wieszak właśnie z tymi haczykami..te z numerkami są super....może tak ze 3 zawiesić ? Lubię wszelakie wieszaczki, wieszaki i obawiam się , żeby zbyt wieszakowo się u mnie nie zrobiło, ale z drugiej strony muszę eksponować gdzieś rzeczy, które szyję ;)

Oj ja uwielbiam buszować na pchlich targach tylko takich miejsc jest u nas jak na lekarstwo....dziwi mnie, ze ktoś jeszcze nie wpadł na pomysł zorganizowania czegoś takiego w naszym mieście. Zauważyłam, że mam szczęście trafiać na takie miejsca przez przypadek i nigdy nie wychodzę z nich z pustymi rękami :D

Kasiu dziękuję za odpowiedź. Już teraz wiem jak zrobić napis. Twoje rady sa dla mnie bardzo cenne.

A drzwi bym tylko lekko odświeżyła, tzn. obczyściła z brudu i tak jak piszesz zdjęła farbę z klamki, szyldu i zawiasów. Swoją drogą to czemu ludzie kiedyś to zamalowywali? U sąsiadów też widziałam piękne drzwi wymazane emalią i takie cudne klamki z rzeźbionymi szyldami zamalowanymi farbą ehh.

Tutaj takie pchle targi to tradycja,właściwie nazywa się to car boot sale,w dosłownym tłumaczeniu znaczy to wyprzedaż bagażnikowa :) To co w domu jest już niepotrzebne np.gdy zmienia się wystrój wystawia się na takim pchlim targu i za grosze sprzedaje,oczywiście znaleźć można wszystko począwszy od ciuchów,książek,starych płyt,po starocie a niekiedy też cenne antyki.Ja kupuję nie tylko rzeczy do domu ale też ciuszki,torebki i biżuterię :D

Susełka nie ma sprawy :) przy okazji polecam farbki do tkanin http://allegro.pl/talens-decorfin-farba-do-tkanin-50-ml-i2060837217.html Kupowałam u tego sprzedawcy i farbki są rewelacyjne. Miałam z innych firm i nie ma porównania z tymi. Do ostatniej kropli w słoiczku farbka miała taką samą konsystencję i nakładała się bardzo łatwo.

Co do drzwi i dziwnych sposobów ich malowania, to niestety tak kiedyś traktowano drewniane rzeczy ale dzięki temu teraz możemy odkrywać ich piękno, usuwając wszystkie warstwy ;) albo i nie usuwając :D

Paula i właśnie takich miejsc mi brakuje. Często zalegają nam rzeczy, których żal wyrzucić a ktoś chętnie by je przygarnął, tylko nie ma możliwości żeby dotrzeć do tej drugiej osoby. Już nawet się zastanawiałam jak by coś takiego zorganizować ...póki co nie mam pomysłu :)

Często zalegają nam rzeczy, których żal wyrzucić a ktoś chętnie by je przygarnął, tylko nie ma możliwości żeby dotrzeć do tej drugiej osoby. Już nawet się zastanawiałam jak by coś takiego zorganizować ...póki co nie mam pomysłu :)

Zawsze mozna zalozyc watek na forum i sprzedawac lub wymieniac takie rzeczy :)