Gusia82 20.01.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Kasiu chcę wyhafować motyw lawendy i uszyć mały woreczek a do niego włożyć susz lawendowy. Alegro przeszukałam a czy gdzieś w sklepie widziałaś? a może ktoś inny widział? ciekawe może skepy zielarskie mająpozdrawiam a poduchy Monisi śliczne Edytowane 20 Stycznia 2012 przez Gusia82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makrz 20.01.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Kasia - zerknij tutaj: http://www.kuradomowa.com/grafika/motywy_szydelkowe_wprowadzenie_dla_poczatkujacych.pdf ... przypuszczam, ze dla Ciebie bylby to taki maly "przerywniczek" miedzy jedny a drugim "uszytkiem"... aaaa, no i w M1 w Krakowie od lutego ma ruszyc TK Max... i nawet chyba mialabys calkiem niedaleko, zeby don zajrzec... pozdrawiam, Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 20.01.2012 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Moje drzwi i jak myślicie co z nimi zrobić ?? fotki kiepskie ale na szybko robiłam Edytowane 20 Stycznia 2012 przez kasia_sw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 20.01.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Fajne odrapance! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 20.01.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 kasiajesli nadal aktualna oferta to SZUKAJ KURIERA:):)!!!!!!!!!!!!!!!sA PRZEPIEKNE!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diabełkowa 20.01.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 To ja diabelkowa. napisalam:):)(moj maz mi tu wczesniej buszował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
solinka 20.01.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Jak to Kasiu co z nimi zrobić? Ja widzę tylko jedną opcję: kochać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 20.01.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Kasiu,drzwi są obłędne takie jakie są!!!Zawsze będziesz mogła je oszlifować i pomalować,ale na razie proszę,nie rób z nimi nic Są piękne! Diabełki mają szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita sie nudzi 20.01.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Kasiu pojawiły się większe miseczki z dziubkiem http://sklep.mintyhouse.pl/index.php/ceramiczne-naczynie-z-dziobkiem-w-kolorze-bialym.html a drzwi są przepiękne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 20.01.2012 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Gusia82 zapytaj tego sprzedawcę czy nie ma samych kwiatów do woreczków bo ja u nich kiedyś kupowałam http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=9315652 Pochwal się gotowymi woreczkami ja haftować nie umiem....tzn kiedyś w "młodości" coś tam robiłam ale nie pamiętam już nic makrz oj szydełko jest mi totalnie obce chyba wolę szyć zazdroszczę takich umiejętności i podziwiam cuda jakie powstają ze zwykłego kordonka znajoma mojej mamy robi właśnie dla mnie podkładki pod kubki TK Maxx'ów zazdroszczę ja mam najbliżej w Czeladzi...jutro może się tam wybiorę. Jak jestem w Krakowie zawsze brakuje mi czasu na chodzenie po sklepach...nie cierpię i odwiedzać takich miejsc w weekendy a najczęściej właśnie w tedy mam trochę więcej czasu. Mam nadzieję, że kiedyś w Katowicach też otworzą nam ten sklep Diabełkowa za tydzień chyba będę u mamy to trochę ogarnę te drzwi i zapakuje do wysłania mama się uśmiała jak jej powiedziałam, że mam zamiar Wam je wysłać Mówicie, ze drzwi mają zostać takie jakie są ? też mi się tak wydawało, bo podoba mi się to, ze widać drewno i tę błękitną farbę pod spodem. Na fotkach tego nie widać ale to jest pastelowy ładny błękit. Wyszoruję je solidnie ostrą szczotką i zdejmę farbę z klamki i zawiasów. Już widzę minę klientek jak je zostawię w widocznym miejscu jestem pewna, ze większość z nich będzie myślała, ze czekają do wyniesienia na śmietnik Zastanawiam się czy zamontować na nich jakiś wieszaczek ? chcę na nich wieszać wianki i nie mam pomysłu co tam zainstalować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 20.01.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Kasiu,ja bym powiesiła na drzwiach pojedyncze wieszaczki np takie z ikea: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90059010/ ,ew.takie z porcelanowym zakończeniem.Bardzo fajnie wyglądały by też takie:http://allegro.pl/wieszaczek-z-galka-vintage-numer-1-i2068279666.htmlhttp://allegro.pl/metalowy-wieszaczek-vintage-numer-4-i2061705660.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 20.01.2012 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Paula dokładnie o coś takiego prostego i "zniszczonego" mi chodzi te z ikei są fajne ale obok na ścianie mam wieszak właśnie z tymi haczykami..te z numerkami są super....może tak ze 3 zawiesić ? Lubię wszelakie wieszaczki, wieszaki i obawiam się , żeby zbyt wieszakowo się u mnie nie zrobiło, ale z drugiej strony muszę eksponować gdzieś rzeczy, które szyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 20.01.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Kochana,ładnych wieszaczków nigdy za wiele Ja też jestem za tymi z numerkami i właśnie trzy,byłyby idealne.Przyznam się,że bardziej podobają mi się te zwykłe,proste za 15zł sztuka i tanie i ładne w swej prostocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 20.01.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Dla mnie one też są nr jeden Jak jutro nie kupię czegoś fajnego w TK Maxx to zamówię sobie właśnie te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 20.01.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Oooo zakupki się szykują Ja,jak pogoda dopisze,pojadę pobuszować na pchli targ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 20.01.2012 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Oj ja uwielbiam buszować na pchlich targach tylko takich miejsc jest u nas jak na lekarstwo....dziwi mnie, ze ktoś jeszcze nie wpadł na pomysł zorganizowania czegoś takiego w naszym mieście. Zauważyłam, że mam szczęście trafiać na takie miejsca przez przypadek i nigdy nie wychodzę z nich z pustymi rękami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Susełka 20.01.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Kasiu dziękuję za odpowiedź. Już teraz wiem jak zrobić napis. Twoje rady sa dla mnie bardzo cenne.A drzwi bym tylko lekko odświeżyła, tzn. obczyściła z brudu i tak jak piszesz zdjęła farbę z klamki, szyldu i zawiasów. Swoją drogą to czemu ludzie kiedyś to zamalowywali? U sąsiadów też widziałam piękne drzwi wymazane emalią i takie cudne klamki z rzeźbionymi szyldami zamalowanymi farbą ehh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 20.01.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Tutaj takie pchle targi to tradycja,właściwie nazywa się to car boot sale,w dosłownym tłumaczeniu znaczy to wyprzedaż bagażnikowa To co w domu jest już niepotrzebne np.gdy zmienia się wystrój wystawia się na takim pchlim targu i za grosze sprzedaje,oczywiście znaleźć można wszystko począwszy od ciuchów,książek,starych płyt,po starocie a niekiedy też cenne antyki.Ja kupuję nie tylko rzeczy do domu ale też ciuszki,torebki i biżuterię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 20.01.2012 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Susełka nie ma sprawy przy okazji polecam farbki do tkanin http://allegro.pl/talens-decorfin-farba-do-tkanin-50-ml-i2060837217.html Kupowałam u tego sprzedawcy i farbki są rewelacyjne. Miałam z innych firm i nie ma porównania z tymi. Do ostatniej kropli w słoiczku farbka miała taką samą konsystencję i nakładała się bardzo łatwo. Co do drzwi i dziwnych sposobów ich malowania, to niestety tak kiedyś traktowano drewniane rzeczy ale dzięki temu teraz możemy odkrywać ich piękno, usuwając wszystkie warstwy albo i nie usuwając Paula i właśnie takich miejsc mi brakuje. Często zalegają nam rzeczy, których żal wyrzucić a ktoś chętnie by je przygarnął, tylko nie ma możliwości żeby dotrzeć do tej drugiej osoby. Już nawet się zastanawiałam jak by coś takiego zorganizować ...póki co nie mam pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 20.01.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Często zalegają nam rzeczy, których żal wyrzucić a ktoś chętnie by je przygarnął, tylko nie ma możliwości żeby dotrzeć do tej drugiej osoby. Już nawet się zastanawiałam jak by coś takiego zorganizować ...póki co nie mam pomysłu Zawsze mozna zalozyc watek na forum i sprzedawac lub wymieniac takie rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts