Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu co do drzwi to szkoda, że nie masz ich 5 sztuk :wiggle: są boskie, patrząc na nie, malują mi się przed oczami piękne wspomnienia z dzieciństwa :)

Tikejowe zakupy bardzo udane i bardzo na tak :yes:

w sumie jeszcze chyba nie pisałam, ale przed świętami udało mi się uszyć Twoje roletki Kasiu :lol2: i bardzo dziękuję za instruktarz :), z zasłonkami w parze też wyglądają super

martaibartek ja może podjadę jutro do TkMaxx więc napisz ile potrzebujesz tych cudowności, jak będą to Ci kupię

O kurde, chyba podziękuję żonie że tak walczyła o te drzwi Kati:):). Ile chętnych:).

Zakupy jak to w TK Maxx, ciężko wyjść bez niczego prawda.

Jak będę w Szczecinie zerkniemy za tym sercem, to jest takie sporawe z drutu z haczykami takimi? bo takie leżało w Szczecińskim TK dość długo.

pysiaczek zasłonki to vivian...trochę grubsze od tych z których szyłam roletki a jednocześnie lekkie i tanie :p nie wiedziałam jaki będzie efekt z tymi karniszami więc kupiłam coś co ewentualnie mogę jakoś inaczej wykorzystać. W ikei są fajne lniane białe i szare ale jakoś boje się lnu. Kiedyś uszyję sobie takie z lnianym pasek u góry....dodam grafikę i zawsze będzie jakaś odmiana ;) muszę też polować na ładne zasłony w lumpkach :D

yokasta jak do mnie przyjedziesz zdradzę Ci tajemnicę przechowywania tych rzeczy ;) za tydzień będę u mamy i sprawdzę jakie są te 3 drzwi :p aaa w TkMaxx widziałam ładne półmiski i misy na sałatki białe z kogutem :D

sim14 moje roletki są uszyte z 2 kawałków tkaniny więc koronka jest wszyta pomiędzy...od góry i od dołu. W dolnym tunelu mam włożony patyczek taki do zazdrostek i całość zawinięta go góry.

U Ciebie faktycznie ładniej będzie z mniej ozdobną koronką ale tak naprawdę wzory na koronkach są mało widoczne.

atena0 chciałam sobie coś odmienić i faktycznie na kanapie położyłam narzutę z sypialni :) kusi mnie biały pokrowiec na kanapę ale z tego co pamiętam to kosztuje 700 zł :o chyba do nich zadzwonię, może coś przecenili bo za tyle z pewnością nie kupię ;)

anita się nudzi TK Maxx jest w Czeladzi w M1....sporadycznie tam bywam ;) mam nadzieję ,ze gdzieś w Katowicach go otworzą ;) Co do bluszcza, to tylko ten jeden jakoś mi rośnie reszta ani drgnie a lubię takie z maleńkimi listkami. Prawdę mówiąc nie dbam jakoś specjalnie o kwiaty a bluszcze są chyba trochę wymagające ;)

elizakop witam serdecznie i bardzo dziękuję za miłe słowa :) zawsze mnie dziwi jak ktoś pisze, że moje wnętrza są dla kogoś inspiracją :D ja u siebie widzę tylko zlepek przypadkowych przedmiotów, którym daleko do mojego wyobrażenia o idealnym wnętrzu :)

martaibartek ja miałam kupić więcej tych podkładek z myślą o Was ale kupiłam 4 ostatnie do tego brałam je z ekspozycji ;)

Monisiaaa chyba nie myślisz, ze obejdzie się bez fotek Twoich roletek ?? :D czekamy na zdjęcia :)

Diable bo Oscar Wilde ma rację :D

Tak dokładnie o to serce mi chodziło...u nas też leżało dość długo i akurat wczoraj jakaś Czeszka mi go zwinęła przed nosem :) jak już wymyśliłam co chcę z nim zrobić. Nie chcę Ci robić kłopotu ale jak przez przypadek wpadło by w Twoje ręce będę wdzięczna ;)

PW do Was wysłałam ;)

Wczoraj przy montowaniu karniszy zostały zamocowane również głośniki....szpecą wiem ale gdzieś musiały zawisnąć. Trafiły nad półkę, żeby były jak najmniej widoczne....tragicznie to wygląda ?

DSC03666.JPG

I część, której nigdy nie pokazywałam, bo jej nie lubię :p najchętniej bym się pozbyła tv i całej reszty ale cóż mąż lubi oglądać filmy i koncerty... nie mamy nawet kablówki i tv sporadycznie włączamy. Jest, więc trzeba to jakoś zaakceptować. Szafka będzie przerobiona na podobieństwo witryny...dodam drewniany blat i zmienię uchwyty przy szufladzie.....cały sprzęt chcę zasłonić koronkową zasłonką ale taką bez wzorów. Myślałam też o zamontowaniu takich lamelkowych drzwiczek, które by się otwierały.

Wiszący kabek jest tymczasowo ;) w ścianie idzie takie korytko na kable ale ten jeszcze tam nie trafił ;)

Może macie pomysły jak to ogarnąć, żeby było ładnie ?

DSC03670.JPG

Kasiu zacznę od tego,że masz cuuudną podłogę!!!! w głowie mam białą ,ale ilekroć spojrzę na takie jak Twoja serce mi mięknie ...

kochana ,rozumiem twój ból-mam dokładnie taki problem-ogromny telewizor i do tego dwie wielgachne CZARNE kolumny chyba z 1,5m każda..zgroza...niestety prawie rozwód był jak ja chłop kupił...ja to nawet nie cierpię głośniczków od komputera :/...ja nasze zaakceptowałam tzn. ignoruję je wzrokiem :p mam nadzieję,że jak zmienię meble na białe plus trochę czarnych dodatków to mi się tak w oczy rzucać nie będą.Chętnie zobaczę jakieś inspiracje na temat,bo w nowoczesnych wnętrzach to nie problem ,gorzej w tych bardziej stylowych (choć moj Maż nie odrzuca propozycje rezygnacji z telewizora na stałe :p).Tylko gdzie ja będę moje ukochane DOMO oglądać:p

karolek59 wybacz, że się z Tobą nie przywitałam, ale jakoś umknął mi Twój wpis :oops: cieszę się, ze do mnie trafiłaś i witam Cię serdecznie :)

anita się nudzi tv to zmora chyba większości kobiet :D ja najchętniej zamknęła bym to wszystko w jakiejś szafie :) pomysł z ramą fajny ale nie likwiduje problemu :) ostatnio na Domo widziałam fajny pomysł... ściana z tv była potraktowana jako galeria ze zdjęciami i grafikami w różnych ramach a wśród nich tv

Najlepszym rozwiązaniem był by dodatkowy pokój :) ale takich pokoi to by mi się kilka przydało :D

martaibartek karnisz kupiłam tu http://www.weltbild.pl/metalowe-karnisze_p10641975.html był przeceniony na 29 zł. Natomiast ściereczki pakowane po 2 szt kosztowały chyba 12 zł

mugatka to bardzo proste do uszycia :) ja wzięłam tkaninę trochę większą od całej powierzchni okna przecięłam ją na 2 części biorąc pod uwagę gdzie ma być wszyta koronka. U mnie wypadło to mniej więcej na wysokości 1/3 od góry. Przyszyłam koronkę do górnej części i doszyłam dolną. Zawinęłam boki i przeszyłam a na samym końcu przeszyłam górę i dół tworząc tunele na patyczki. Ja moich roletek nie podnoszę....wiszą tak na stałe.

Ja też jestem zakochana w tej roletce, ilekroć na nią patrzę pałam zazdrością i już nie raz miałam się wziąć za jej skopiowanie, ale jakoś odwagi brak :) a teraz z tą zasłonką całe okno wygląda jeszcze piękniej a ja zazdroszczę jeszcze bardziej :)

Kasiu a ten bluszcz to prawdziwy?

...zawsze mnie dziwi jak ktoś pisze, że moje wnętrza są dla kogoś inspiracją ja u siebie widzę tylko zlepek przypadkowych przedmiotów, którym daleko do mojego wyobrażenia o idealnym wnętrzu ...

... no, to ja jako jedna z osób, które poddały sie urokowi i czerpią inspiracje z Twoich wnętrz i nie tylko, spróbuję to wyjaśnić:

z taka lekkością, naturalnością wychodzi Ci dawanie drugiej szansy meblom i przedmiotom, że wydaje się to możliwe a wręcz łatwe do zrobienia przez każdego z nas, znajdujesz dla nich fajne miejsce... a ponieważ każdy z nas ma takie przedmioty wokół siebie, wiec stworzenie "ciepłego" otoczenia wokół siebie jest łatwiejsze, co ważne (przynajmniej dla mnie) niewielkim kosztem...

i chyba wlaśnie tym nas ujmujesz, często miło zaskakujesz...

pozdrawiam!

Uff troche nadrobilam zaległosci, skonczylam na przerobce kredensu w kuchni wiec troche sie nazbieralo. Kasia drzwi sa ekstra na pewno cokolwiek z nimi zrobisz bedzie, znajac Ciebie, jeszcze lepiej.

Georgia, no teraz moge spokojnie wybrac Cie na zakupy, po takim resaerchu krakowskich sklepów mozna smiało ruszyc na shoping.

Gość Konto usunięte na żądanie

Kasiu, dziękuję za odpowiedź w sprawie roletek. Mówiąc tasiemki, miałam na myśli nie koronkę, tylko te troczki, którymi podciąga się roletki do góry. Czy one są przyszyte tylko u góry, czy przeszywałaś je wzdłuż całej tkaniny?

Ja jestem w głównej fazie remontu, pod nóż poszło wszystko: począwszy od podłogi, po ściany i wszystkie meble do wymiany. Tak jak obiecałam, jak skończę założę swój wątek i pokażę moją chatkę. Dziś złożyliśmy stolik Singera (marzyłam o nim od lat), który ma bajerancki blat, ale dębowy lakierowany i oczywiście chcę go przemalować na biało. Myślę, ze zrobię to tą farbą Tikurrila, którą polecałaś. Czy możesz mi napisać czym potraktować ten blat przed malowaniem?

Twoje zakupy jak zwykle fajowskie, oj, coś czuję, że i ja będę częściej w TK Maxie :no: