kacha.crac 22.01.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 O nie dopiero teraz odkryłam zdjecia zaslon i boskie karnisze! super! widzialas gdzies takie karnisze krotkie ale bardziej oszczedne w formie? tzn zwykla srebrna rurka, potrzebuje takiego karnisza do łazienki i nigdzie nie moge trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 22.01.2012 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 martaibartek naprawdę łatwo się ją szyje więc nie ma sie czego bać bluszcz prawdziwy....rośnie jak szalony i już nie mam go gdzie zaplatać ostatnio miał jakieś szkodniki na listkach ale kupiłam preparat w sprayu i już jest ok makrz dzięki za tyle ciepłych słów ze mną jest tak, że jak czegoś nie mogę sobie kupić, bo funduszy brak staram się to zrobić tanim kosztem kupuję gł rzeczy przecenione lub przerabiam starocie lub rzeczy całkiem nowe. Może faktycznie mam to coś co się zwie wyobraźnią, co bardzo ułatwia mi tworzenie różnych rzeczy. Lubię u siebie to, że widząc np żyrandol na śmietniku praktycznie od razu wiem co mogę z niego zrobić a co najważniejsze sprawia mi to wielką frajdę Jak te moje poczytania są dla kogoś inspiracją tym bardziej mnie to cieszy i potwierdza, ze warto atena0 już wiem czmu mi to umknęło....wczoraj miałam problemy z internetem i nie wszystkie linki mi się otwierały. Pomysł fajny ale ja chyba mojego tv nie schowam w ten sposób bo pod spodem musi być szafka. Najchętniej całość bym w coś wpakowała a że to raczej nie przejdzie zastanawiam się nad zrobieniem galerii dookoła...ale czy to nie będzie za dużo ? Sama już nie wiem. kacha.crac dzrwi będą tylko wyszorowana i takie juz zostaną dostaną tylko wieszaczki Karnisze ktoś kiedyś pokazywał zerknij na allegro pod nazwą karnisze uchylne. Ja w tych moich chcę zlikwidować te zawijasy na końcu tylko musiała bym coś na końcu zamontować np jakieś kulki. anita się nudzi chyba w tym samym czasie pisałyśmy, bo dokadnie o takie coś mi chodzi. Muszę to przemyśleć....coś poprzymierzam i zobaczę jak wygląda sim14 moje tasiemki wcale nie są przyszyte tylko je przewiesiłam na górnym patyczku i zawiązałam na dole Może warto założyć wątek już teraz fajnie się ogląda jak coś się rodzi od podstaw a w jakim stylu będą Twoje wnętrza ?? co do blatu z jakiego drewna jest ? ja mam złe doświadczenia z malowaniem dębowych rzeczy...farba robiła sie żółta....całość lub pojawiały się plamy. Nie wiem czy to zależało od samego drewna czy od tego czym było wcześniej potraktowane. Najlepiej sprawdź na małym kawałku np od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 22.01.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Kasiu, hmmm...nie wiem jaki będzie styl mojego wnętrza . Na pewno nie tak konsekwentny jak Twój, na pewno nie w 100% shabby. Po prostu kiedyś zaczęłam przeglądac to forum, łykałam różne foty, porady i tak w mojej głowie zrodziło się coś, później było drążenie dziury w brzuchu mężowi (łatwo nie było) , ale teraz leci już powoli z górki. Na razie nie mam co pokazywać, bo moja chata to ruina po przeróbkach elektrycznych, sufitowych itp. Będzie trochę retro, trochę shabby, dużo Ikei, białe listwy od betib, cegła z elkaminodom w przedpokoju, singerek... Jutro lecę do znajomej krawcowej, uszyje mi takie roletki jak Twoje, już nie mogę się doczekać, kiedy je powieszę . To forum jest super, dla mnie kopalnia wiedzy i inspiracji. A od Twojego wątku, to ja się już uzależniłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 23.01.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Kasiu kupię teraz zasłonki vivian jak będę w Ikei i dam mamie to mi zrobi może roletki od razu Mam tylko jeszcze jedno pytanie - jak masz je zamocowane do okna na górze? Na takie coś na zazdroski? Ja chciałabym je powiesić na karniszu może ale nie wiem czy wtedy nie za mocno będa odstawać od okna :/ Te głośniczki całkiem fajnie zgrały się z półką nad kanapą i wcale nie rzucają się tak w oczy Na pewno gorsze są te większe z przodu ale i tak super sobie z nimi poradziłaś i ten cyprysik też nieźle maskuje Tv jest i u mnie, ale tak jak i Ty nie mam na taki sprzęt osobnego pokoju, więc trzeba to jakoś wszystko pogodzić. Póki co ucichł u nas temat kupna kina domowego (czyli 5 głośników) bo stara wieża jeszcze daje radę no i jest szara to jej duży plus A głośniki ma tylko dwa i naprawdę dają radę Myślę, że takie stworzenie galerii wokół tv na pewno odciągnie od niego uwagę Jest to fajny pomysł I w ogóle cały ten pomysł na przerobienie szafeczki co jest pod nim też mi się bardzo podoba To kiedy zabierasz się do pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 23.01.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 (edytowane) Kasia, gdybyś tylko jeszcze miała takie drzwi to pamiętaj o mnie . Z tym telewizorem....sama oglądam więc nie będę go specjalnie zakrywać na pewno nie będzie samotny przy ścianie bo tylko wtedy rzuca się w oczy. My będziemy mieli szafkę na tv. Tak naprawdę podejrzewam, że będzie cały czas otwarta ale będzie jednocześnie miejscem, gdzie można coś postawić . Głośniki to osobny temat. Na Twojej półce Kasiu nie wyglądają źle . Ateno, ja też oglądam (co ciekawe, w mieszkaniu nie oglądałam bo...nie miałam miejsca żeby wygodnie usiąść filmy, programy wnętrzarskie i o pichceniu ). I gry na playa lubię nawet mi mąż drugiego pada kupuje . Skłamałabym gdybym powiedziała, że chcę się pozbyć telewizora z salonu ! No cóż Edytowane 23 Stycznia 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 23.01.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Kasiu, czy Ty jeszcze poszukujesz takiej miski z dziubkiem? Bo znalazłam pełno na all i w róznych rozmiarach http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=berghoff+bianco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_dar 23.01.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Witaj Kasiu! Od bardzo dawna podgladam Twoj dom pełen Twoich pomysłów. W sposob perfekcyjny urzeczywistniasz moje marzenia o pieknym domu. Nie moge nacieszyć oka tym wszystkim. Kazdy szczegół, kazdy dodatek jest idelny i cudny. Bardzo zaluję, ze nie potrafie moich marzen i pomysłów w tak cudny sposob przeniesc do swojego domu. Ale... kiedy patrze na Twoj dom widze to o czym snie Nie pozbedziesz sie mnie i nadal bede Cie podgladac przez uchylone okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 23.01.2012 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 sim14 mój styl wcale nie jest tak konsekwentny o ile można u mnie mówić o jakimś stylu ja mam w mieszkaniu to co lubię i co mi się w danej chwili podoba. Dlatego niektóre rzeczy mają już na sobie kolejną warstwę farby bo miały kilka wcieleń Oj z forum to racja bo ja chyba dzięki Betib zrozumiałam jakie wnętrza lubię najbardziej wiedziałam od zawsze ale jej dom mi wszystko w głowie poukładał Fajnie mieć jakiś wzór do naśladowanie...najczęściej niedościgniony ale chodzi przecież o to, żeby mieć swój styl i wiedzieć co się lubi Mam nadzieję, że już niedługo zobaczymy Twoje wnętrza atena0 coraz bardziej skłaniam się do tego, żeby zrobić galerię dookoła tv....powieszę tam zegar, fotki z wakacji w różnych ramkach i będzie ok Wiesz ja też czasami oglądam tv w sumie to 3-4 programy KuchniaTv, Domo, TVN24, czasami TVNStyle. Lubię za to koncerty na DVD i chyba tylko dlatego toleruję ten sprzęt w naszym mieszkaniu w grać nie lubię ale z moim mężem byś pograła z całą pewnością on lubi grać na playu i kiedyś zawału przez to dostanę, bo jak gra w jakieś strzelanki to czuję się jak pod ciągłym ostrzałem pysiaczku moje roletki wiszą na patyczkach do zazdrostek a patyczki na haczykach zamocowanych do ramy okna. Na początku miałam te haczyki na takich naklejkach ale to ciągle mi spadało, jakiś czas temu mąż wkręcił mi haczyki w ramy. Niestety zrobił dziurki w ramach ale innego sposobu nie wymyśliłam. Na głośniki nie patrzę jakoś mi to wychodzi staram się nic nie stawiać na tych wysokich bo mam wrażenie, ze to dodatkowo je eksponuje ale teraz mam tam cyprysa zanim wystawię go na balkon Szafkę muszę przerobić, bo okropna jest jak i moja długaśna komoda, której chyba nigdy nie pokazywałam..ale mam na nią fajny pomysł tylko teraz muszę wszystko zrealizować yokasta o drzwiach napisałam u Ciebie tv musimy polubić nie ma wyjścia Ty też możesz pograć na playu z moim mężem Magduśka kochana jesteś, ze pamiętałaś, bo właśnie czegoś takiego szukałam piękne są te naczynia....już jedną miskę kupiłam one są mega wygodne do robienia np ciasta na muffinki...można w nich zapiekać i bardzo przyjemnie przygotowuje się jedzonko w tak ładnych naczyniach dzięki jeszcze raz Jak jesteśmy w temacie naczyń to dzisiaj w Auchan kupiłam małe naczynia do zapiekania, prostokątne ceramiczne, na zewnątrz błękitne a w środku białe z uszkami po bokach. Idealne na małe danie dla jednej osoby. Były różne kolory a kosztują 10 zł szt były też fajne kubki po 4 zł w białe groszki i krateczkę też różne kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 23.01.2012 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 aga_dar witam Cię serdecznie cóż za miłe powitanie zaglądaj do mnie kiedy tylko chcesz i realizuj swoje marzenia, bo to wcale nie jest takie trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 23.01.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Kasiu a te kubeczki w jakich kolorach były? ja choruję teraz na ładne pastelowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 23.01.2012 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Kubeczki były właśnie w pastelowych kolorach...różowe, niebieskie, zielone, czerwone i chyba żółte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 23.01.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Buuuuu będzie ktoś na dniach w auchan??? a coś jeszcze było z pastelowych naczyń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 23.01.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Nie ma za co Kasiu , właśnie dzisiaj widziałam taką miskę na którymś z blogów i mi się przypomniało . A naczynia rzeczywiście są piękne . martaibartek ja też uwielbiam pastele , szczególnie taki blady pastelowy róż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_dar 23.01.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Kasiu, dla mnie to wielki problem, nie umiem wszystkiego tak pieknie "poukładac". Wiele razy probowałam. Baaa... nawet w sypialni szafke chciałam przemalowac na biel (moj ukochany kolor) ale problem sie pojawil kiedy trzeba bylo zedrzec stary lakier. Caly dom byl do sprzatania jak uruchomilam moja szlifierke NO chyba ze masz inny sposob na pozbycie sie starej warstwy lakieru Jedno co mi sie udalo zrobić to poduszke ze starego swetra A powiedz mi kochana jeszcze czy przy spuszczonych roletkach nie masz w pokojach ciemno? Maszyne wyjełam kilka dni temu i tak na nia zerkam i zerkam i nie moge sie odwazyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 23.01.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Kasiu dzięki Obecną roletkę też mam na kołeczkach wkręconych w okno, więc te dziury jakoś bym przebolała Chciałabym jednak karnisz, ale będę musiała najpierw zmierzyć czy to nie będzie za bardzo odstawać Pokaż te naczynka co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Georgia 23.01.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 dziewczyny, ja tak trochę jak Filip z konopii ale po prośbie wielkiej, więc może miotłą nie dostanę Czy to Ikea? http://allegro.pl/ladne-stare-bomboniery-szklane-2-szt-i2046713687.html Pamięta któraś ten wzór? Tam sa i serduszka i kwiatki (słabo na zdjęciu widać), znaczna częśc jest jak "ponakłuwana". Mam paterę z identycznym wzorem i nie daje mi spokoju ciekawość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 23.01.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Kasiu,ja tak nie na temat a właściwie na temat,Nasz ostatni Taki wieszaczek też by się fajnie wpasował w klimat drzwi,cena może trochę za wysoka,ale może jak byś brała np.trzy,dostałabyś rabat?http://www.tendom.pl/products/wieszak-patynowany-alice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 23.01.2012 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 martaibartek ja w tym tygodniu już się nie wyrwę bo mam sporo pracy a z ceramiki tylko to widziałam, bo byłam tam dosłownie 2 minuty i nie miałam czasu na więcej Magduśka ja już przestałam szukać tych naczyń, bo wszystkie któe znalazłam były małe i z jakimś złotawym dnem a te są takie eleganckie i śliczne włąśnie takie chiałam aga_dar z tym "ustawianiem" to jest tak, że nie może być zbyt symetrycznie i równo ja ciągle coś przestawiam i zmieniam i sama się uczę jak to wszystko ma wyglądać bo z natury lubię mieć wszystko ładnie i dokładnie wykończone Trudno mi zrobić coś shabby chic bo nie umiem byle jak zeskrobać farbę Ja przed malowaniem drewnianych rzeczy tylko trochę przecieram je papierem ściernym nie miałam jeszcze mebla z którego musiała bym zdejmować farbę. Jeśli nie masz kilku warstw olejnej tylko np bezbarwny lakier, którym często są pokryte meble...wystarczy papier scierny. Poduszka ze swetra też nie jest łatwa do zrobienia więc nie umniejszaj swoich umiejętności Tak jak pisałam roletek nie rozwijam do końca one są opuszczone do 2/3 wysokości okna a tkanina jest delikatna i przepuszcza światło. Miałam ciemniej jak miałam kiedyś normalne firanki. pysiaczku karnisz też może być ok ale nie może za bardzo odstawać od okna, bo nie będzie tego efektu. Naczynia takie są Georgia ja osobiście nie pamiętam czy ikea miała takie pojemniczki Paula te wieszaczki też piękne ale zostanę chyba przy tych, które mi ostatnio pokazałaś najbardziej mi się podobały te całkiem proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita sie nudzi 23.01.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 takie same były w tesco w grudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 24.01.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Kochane gdyby ktoś był na dniach w auchan proszę pamiętajcie o mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts