Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

martaibartek, mam zawsze ten sam problem, tylko na neta mogę liczyć ;), bo najbliższe duże markety mam w odległości 100 km, a Tesco akurat dość małe i tam na półkach z ceramiką już od kilku miesięcy same pustki :mad:.

Kasiu, pojemniki słodkie i fajnie, że uszy mają :).

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

martaibartek - dziś poznym wieczorem dowiem sie czy jutro mnie maz podrzuci pod "oszołoma". W razie czego - co bys chciala?

Kasiu - bardzo dziekuje Ci za odpowiedzi. Mobilizujesz mnie do roboty, oj mobilizujesz. Maz wczoraj o 1 w nocy zadzwonil z pytaniem dlaczego nie spie jeszcze i co tak dlugo robie. A ja krok po kroku analizowalam robienie Twoich roletek... mam ochote na takie z nadrukiem, gladkie, bez koronki. Musze gdzies materiał skombinowac z odpowiednim napisem :)

W czwartek będę w krakowskim oszołomie.

Mogę tez być w tkmaxx, h&y, nanu-nana. Jako, że mam już coś do wysłania dla forumowiczek, to paczki wysłałabym z początkiem przyszłego tygodnia (jeśłi Monika i Kasia nie mają nic przeciwko), zatem zakupy dla jeszcze jednej osoby nie są żadnym problemem.

Co do roletek moje sa uszyte z ikeowskich zasłonek. Przecięłam je w miejscu w którym chciałam wszyć koronkę....następnie przyszyłam oba kawałki przedzielając je koronką....podszyłam boki a na kończu na dole i górze przeszyłam tunele na patyczki do zawieszenia. Tasiemki do podwiązania można uszyć z tej samej tkaniny ale ona jest bardzo delikatna więc ja kupiłam zwykłe bawełniane tasiemki i podwiązałam roletki :) gotowe :)

)

mugatka - tutaj bylo napisane. I z poszczegolnych postów jeszcze dolozylam sobie reszte, Zobaczymy co miz tego wyjdzie :)

kasiujak dla mnie nowe firaneczki ekstra i mnie sie tam bardzo ten karnisz podoba jest fajnie delikatnie. pokrecony:)ale subtelnie i ja bym go nie zmieniała.

Powiem ci ze jakiś czas temu zastanawiałam. sie gdzie ty masz to ?:)tv.I teraz widze i co ci mogę. powiedzieć ;no łączę się z tobą. w bólu:):):):)(nie to zaraz ze to fajnie nie wyglada)ale cieszę sie ze nie mam tego dylematu:):)rozumiem twoje kombinacje zwiazane z uszlechetnieniem kacika "małżonkowego".Ja mam tv tylko u misia ze względów tylko bajkowych i mamy AŻ 5 programów w tym na dwoch nieustannie. jest "śnieżyca"bezwzględu na porę roku:):):):)

martaibartek pisząc "grzebyk" masz na myśli falbankę u góry ? jeśli tak to przeszyłam tylko górny tunel, który był szeroki, ja go przeszyłam w połowie i powstały 2 tunele...drązek włożyłam w dolny a u góry powstałą falbanka.

aga_dar jak znajdę chwilkę zrobię fotki w czasie szycia roletki ale myślę, ze z opisem też sobie poradzisz ;) a może zrób sobie transfer na roletce też będzie ładnie. Ja napisy robie sama...ściągnęłam darmowe, ozdobne czcionki z internetu i tym samym można napisać dowolny tekst, wydrukować w lustrzanym odbiciu i nanieśc na tkaninę ;)

Georgia jak będziesz w nanu-nana zerknij na drewniane skrzynki w któych trzymają rózne rzeczy....przeważnie stoją na podłodze....zwykłe drewniane z napisami. Jeśli możesz zapytaj czy można je kupić, bo dała bym głowe, że własnie w Krakowie widziałam je z ceną a w Czeladzi pani mi powiedziała, ze to wyposazenie sklepu i nie może mi jej sprzedać grrrrr

Mugatka postaram się zrobić krok po kroku z roletką ;)

Diabełkowa dzięki za wsparcie :D tv jest bo czasami oglądamy filmy na dvd lub koncerty. Mąż lubi takie "zabawki" ja trochę mniej ....musiał tu zaistnieć swego rodzaju kompromis bo oboje tu mieszkamy i oboje musimy się dobrze czuć w naszym "domu" :)

Ostatnio oglądałam jakiś program o wnętrzach i prezentowano w nim bardzo nowoczesny, ogromy dom i mąż stwierdził, że to dom katalogowy a nie do życia. Zapytałam czy mam rozumieć, ze nasze mieszkanie jest fajniejsze a mój mąż na to, ze to jest oczywiste :D

Z niecierpliwością czekam na Was w werandzie :wiggle:

Edytowane przez kasia_sw

Kasiu nawet nie wiesz jak sie uchachalem przed snem z twojego opisu pod zdjęciem tv. Mnogość idei i prac które zamierzasz poczynić w celach maskujacych godna podziwu:):):):):).

Ja mam pomysł pamiętasz takie zaslonki na takich palakach w lazniach???:):):):):) moze takie cos, wiesz taki baldachimek?:):):):):):):):).

Nie to oczywiście żart, ale okno i balkon masz tuż tuż.:):):):):)

A tak na poważnie to szukalbym jakiejś witryny . Albo zamówić u beci, stolarza cos takiego aby włożyć tam tv, głośniki tez w to wmatowac po bokach. Tv u góry, drzwiczki pełne, a na dole moze takie otwarte z siatką, lub szyby i za nie uszyjesz takie zaslonki albo cos w ten desen. Górne drzwiczki uszlachetnich jakąś snycerka, machniesz na schabby i bedzie cacy. Sory za pisownię, ale pisze z telefonu.

Edytowane przez diabel200

Monisiaaa ja często robię dania w takich małych naczyniach do zapiekania. Każdy dostaje swoje :) ostatnio robiłam ziemniaki zapiekane w sosie beszamelowo serowym, do beszamelu dodałam gorgonzolę, parmezan i holenderską gołdę....ziemniaki pokroiłam w cienkie plasterki i zalałam to sosem....do piekarnika na 30 min do tego można podać łososia lub kurczaka z grila i pyszny obiad gotowy :)

Mam takie małe okrągłe naczyńka w których układam plasterki ziemniaków dookoła, ze po upieczeniu wyglądają jak róża :) kiedyś pstryknę fotkę.

Wszelkie zapiekanki możesz w tym robić a ja takie naczynia używam też do podawania małych sałatek czy przekąsek dla gości.

Kiedyś zapiekałam też owoce pod kruszonką :)

Zastosowań jest wiele ;)

Diabełku najlepiej by było przez balkon całe to ustrojstwo wyrzucić :D ale ta opcja nie przejdzie więc trzeba coś wymyślić :) też myślałam o czymś w rodzaju witryny ale obok już stoi witryna więc dwie witryny obok siebie to trochę za dużo ;) całe szczęscie że tv nie jest większy ;)

W czwartek będę w krakowskim oszołomie.

Mogę tez być w tkmaxx, h&y, nanu-nana. Jako, że mam już coś do wysłania dla forumowiczek, to paczki wysłałabym z początkiem przyszłego tygodnia (jeśłi Monika i Kasia nie mają nic przeciwko), zatem zakupy dla jeszcze jednej osoby nie są żadnym problemem.

Witajcie, ja tak na szybko, bo właśnie spieszę do pracy. Georgia, tak jak pisałam , mnie się nie spieszy z wysyłką, tylko może zrobię Ci jż przelew, ale napiszę do Ciebie na maila wieczorkiem.

Kasia Ty się przejmujesz telewizorem i głośniczkami, ja mam połowę parteru zajętego przez co... nooo przez co.... przez stół bilardowy :bash:, marzenie mojego małża i weź to wpisz w sielski klimat :)

Kasiu juszcze chciałam dopytać o twojego cyprysa, masz go od "małego" czy kupiłaś już takiego dużego ? Jak podlewasz ? jak dbasz ? ja wszystko uśmiercam ale cyprysik u mnie stoi od świąt i żyje więc mam plan go utrzymać jak najdłużej tylko nie bardzo wiem jak :)

Edytowane przez mugatka

Georgia jak będziesz w nanu-nana zerknij na drewniane skrzynki w któych trzymają rózne rzeczy....przeważnie stoją na podłodze....zwykłe drewniane z napisami. Jeśli możesz zapytaj czy można je kupić, bo dała bym głowe, że własnie w Krakowie widziałam je z ceną a w Czeladzi pani mi powiedziała, ze to wyposazenie sklepu i nie może mi jej sprzedać grrrrr

Ja pytałam i błagałam we wszystkich sklepach nanu nana we Wrocławiu. Nie chcieli sprzedać :( a taaak namawiałam, mąż namawiał i nic :(.

A tak poza tym chciałam publicznie napisać, że Georgia ma fajne poczucie humoru i nauczyła mnie nowego słowa odnośnie filiżanej z nanu nana "józiowe" :rotfl:. Od tej pory bardzo często używam tego słowa hahah.

U mnie tv będzie w szafce z lamelkowymi łamanymi drzwiczkami :)

Widze ze nam wszystkim sen z powiek spedzaja ustrojstwa małżów. Ja mam w domu do tego wszystkiego jeszcze gramofon. Zeby sie go dało wstawic w jakas szafke to bym byla szczesliwa. Ostatnio stwierdzilam ze sukienke uszyje i nie bede musiała na niego patrzeć. NIe wspomne ze mam 100 plyt winylowych i 5 razy tyle CD i DVD. Cale szczescie ze udalo mi sie małża namowic zeby schowac to za zaslonkami na regalach, tam mam sporo miejsca i nie bede niepotrzebnie "cieszyc" tym oka. "Mężczyzny" jednak maja inne poczucie estetyki. Ja sobie wymysliłam do mojego jeszcze kartonowego salonu komody Hemnesa z Ikei, ale oczywiscie... "biale???? Takie dziwne????" No i jak namowic samca na cos o czym sie marzy - swoja droga moze ktos w domu ma i poratuje zdjeciami zebym go namowila (wybacz Kasiu ze na twoim watku, jesli chcesz wykasuj te moje wypociny:) )