Magduśka1719509122 24.01.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 martaibartek, mam zawsze ten sam problem, tylko na neta mogę liczyć , bo najbliższe duże markety mam w odległości 100 km, a Tesco akurat dość małe i tam na półkach z ceramiką już od kilku miesięcy same pustki . Kasiu, pojemniki słodkie i fajnie, że uszy mają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 24.01.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Magduśka niestety i w moich okolicach tylko biedronka Kasiu w zasłonach był "grzebyk" czy je przerabiałaś? Foremeczki śliczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_dar 24.01.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 martaibartek - dziś poznym wieczorem dowiem sie czy jutro mnie maz podrzuci pod "oszołoma". W razie czego - co bys chciala? Kasiu - bardzo dziekuje Ci za odpowiedzi. Mobilizujesz mnie do roboty, oj mobilizujesz. Maz wczoraj o 1 w nocy zadzwonil z pytaniem dlaczego nie spie jeszcze i co tak dlugo robie. A ja krok po kroku analizowalam robienie Twoich roletek... mam ochote na takie z nadrukiem, gladkie, bez koronki. Musze gdzies materiał skombinowac z odpowiednim napisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 24.01.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 aga_dar a na której stronie znalazłaś ten "krok po kroku" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_dar 24.01.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Mugatka - jest opisane ale na ktorej stronie to mnie zabij. Jak wroce do domu znajde Ci dokladnie, bo mam wrzucone do ulubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Georgia 24.01.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 W czwartek będę w krakowskim oszołomie.Mogę tez być w tkmaxx, h&y, nanu-nana. Jako, że mam już coś do wysłania dla forumowiczek, to paczki wysłałabym z początkiem przyszłego tygodnia (jeśłi Monika i Kasia nie mają nic przeciwko), zatem zakupy dla jeszcze jednej osoby nie są żadnym problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_dar 24.01.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Co do roletek moje sa uszyte z ikeowskich zasłonek. Przecięłam je w miejscu w którym chciałam wszyć koronkę....następnie przyszyłam oba kawałki przedzielając je koronką....podszyłam boki a na kończu na dole i górze przeszyłam tunele na patyczki do zawieszenia. Tasiemki do podwiązania można uszyć z tej samej tkaniny ale ona jest bardzo delikatna więc ja kupiłam zwykłe bawełniane tasiemki i podwiązałam roletki gotowe ) mugatka - tutaj bylo napisane. I z poszczegolnych postów jeszcze dolozylam sobie reszte, Zobaczymy co miz tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diabełkowa 24.01.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 kasiujak dla mnie nowe firaneczki ekstra i mnie sie tam bardzo ten karnisz podoba jest fajnie delikatnie. pokrecony:)ale subtelnie i ja bym go nie zmieniała. Powiem ci ze jakiś czas temu zastanawiałam. sie gdzie ty masz to ?:)tv.I teraz widze i co ci mogę. powiedzieć ;no łączę się z tobą. w bólu:):)(nie to zaraz ze to fajnie nie wyglada)ale cieszę sie ze nie mam tego dylematu:):)rozumiem twoje kombinacje zwiazane z uszlechetnieniem kacika "małżonkowego".Ja mam tv tylko u misia ze względów tylko bajkowych i mamy AŻ 5 programów w tym na dwoch nieustannie. jest "śnieżyca"bezwzględu na porę roku:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 24.01.2012 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 (edytowane) martaibartek pisząc "grzebyk" masz na myśli falbankę u góry ? jeśli tak to przeszyłam tylko górny tunel, który był szeroki, ja go przeszyłam w połowie i powstały 2 tunele...drązek włożyłam w dolny a u góry powstałą falbanka. aga_dar jak znajdę chwilkę zrobię fotki w czasie szycia roletki ale myślę, ze z opisem też sobie poradzisz a może zrób sobie transfer na roletce też będzie ładnie. Ja napisy robie sama...ściągnęłam darmowe, ozdobne czcionki z internetu i tym samym można napisać dowolny tekst, wydrukować w lustrzanym odbiciu i nanieśc na tkaninę Georgia jak będziesz w nanu-nana zerknij na drewniane skrzynki w któych trzymają rózne rzeczy....przeważnie stoją na podłodze....zwykłe drewniane z napisami. Jeśli możesz zapytaj czy można je kupić, bo dała bym głowe, że własnie w Krakowie widziałam je z ceną a w Czeladzi pani mi powiedziała, ze to wyposazenie sklepu i nie może mi jej sprzedać grrrrr Mugatka postaram się zrobić krok po kroku z roletką Diabełkowa dzięki za wsparcie tv jest bo czasami oglądamy filmy na dvd lub koncerty. Mąż lubi takie "zabawki" ja trochę mniej ....musiał tu zaistnieć swego rodzaju kompromis bo oboje tu mieszkamy i oboje musimy się dobrze czuć w naszym "domu" Ostatnio oglądałam jakiś program o wnętrzach i prezentowano w nim bardzo nowoczesny, ogromy dom i mąż stwierdził, że to dom katalogowy a nie do życia. Zapytałam czy mam rozumieć, ze nasze mieszkanie jest fajniejsze a mój mąż na to, ze to jest oczywiste Z niecierpliwością czekam na Was w werandzie Edytowane 24 Stycznia 2012 przez kasia_sw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 24.01.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Kasiu naczynka fajne tylko zastanawiam się co w nich można przyrządzić jakieś zapiekanki mi tylko przychodzą na myśl... możesz zapodać jakieś przepisy na dania do tych naczynek, to może się skuszę na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 24.01.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 (edytowane) Kasiu nawet nie wiesz jak sie uchachalem przed snem z twojego opisu pod zdjęciem tv. Mnogość idei i prac które zamierzasz poczynić w celach maskujacych godna podziwu:):):). Ja mam pomysł pamiętasz takie zaslonki na takich palakach w lazniach???:):) moze takie cos, wiesz taki baldachimek?:):):):). Nie to oczywiście żart, ale okno i balkon masz tuż tuż.:):) A tak na poważnie to szukalbym jakiejś witryny . Albo zamówić u beci, stolarza cos takiego aby włożyć tam tv, głośniki tez w to wmatowac po bokach. Tv u góry, drzwiczki pełne, a na dole moze takie otwarte z siatką, lub szyby i za nie uszyjesz takie zaslonki albo cos w ten desen. Górne drzwiczki uszlachetnich jakąś snycerka, machniesz na schabby i bedzie cacy. Sory za pisownię, ale pisze z telefonu. Edytowane 24 Stycznia 2012 przez diabel200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 24.01.2012 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Monisiaaa ja często robię dania w takich małych naczyniach do zapiekania. Każdy dostaje swoje ostatnio robiłam ziemniaki zapiekane w sosie beszamelowo serowym, do beszamelu dodałam gorgonzolę, parmezan i holenderską gołdę....ziemniaki pokroiłam w cienkie plasterki i zalałam to sosem....do piekarnika na 30 min do tego można podać łososia lub kurczaka z grila i pyszny obiad gotowy Mam takie małe okrągłe naczyńka w których układam plasterki ziemniaków dookoła, ze po upieczeniu wyglądają jak róża kiedyś pstryknę fotkę. Wszelkie zapiekanki możesz w tym robić a ja takie naczynia używam też do podawania małych sałatek czy przekąsek dla gości. Kiedyś zapiekałam też owoce pod kruszonką Zastosowań jest wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 24.01.2012 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Diabełku najlepiej by było przez balkon całe to ustrojstwo wyrzucić ale ta opcja nie przejdzie więc trzeba coś wymyślić też myślałam o czymś w rodzaju witryny ale obok już stoi witryna więc dwie witryny obok siebie to trochę za dużo całe szczęscie że tv nie jest większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 25.01.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 W czwartek będę w krakowskim oszołomie. Mogę tez być w tkmaxx, h&y, nanu-nana. Jako, że mam już coś do wysłania dla forumowiczek, to paczki wysłałabym z początkiem przyszłego tygodnia (jeśłi Monika i Kasia nie mają nic przeciwko), zatem zakupy dla jeszcze jednej osoby nie są żadnym problemem. Witajcie, ja tak na szybko, bo właśnie spieszę do pracy. Georgia, tak jak pisałam , mnie się nie spieszy z wysyłką, tylko może zrobię Ci jż przelew, ale napiszę do Ciebie na maila wieczorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 25.01.2012 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Kasiu ja może będę w nanu-nana w weekend jak Georgia nie kupi Ci tych filiżanek mogę kupić Zobaczcie jakie ładne rzeczy można kupić u tego sprzedawcy http://allegro.pl/cepeliada-romantyczny-walek-wyplnienie-nr-150-i2076807717.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 25.01.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 (edytowane) Kasia Ty się przejmujesz telewizorem i głośniczkami, ja mam połowę parteru zajętego przez co... nooo przez co.... przez stół bilardowy , marzenie mojego małża i weź to wpisz w sielski klimat Kasiu juszcze chciałam dopytać o twojego cyprysa, masz go od "małego" czy kupiłaś już takiego dużego ? Jak podlewasz ? jak dbasz ? ja wszystko uśmiercam ale cyprysik u mnie stoi od świąt i żyje więc mam plan go utrzymać jak najdłużej tylko nie bardzo wiem jak Edytowane 25 Stycznia 2012 przez mugatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.01.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Georgia jak będziesz w nanu-nana zerknij na drewniane skrzynki w któych trzymają rózne rzeczy....przeważnie stoją na podłodze....zwykłe drewniane z napisami. Jeśli możesz zapytaj czy można je kupić, bo dała bym głowe, że własnie w Krakowie widziałam je z ceną a w Czeladzi pani mi powiedziała, ze to wyposazenie sklepu i nie może mi jej sprzedać grrrrr Ja pytałam i błagałam we wszystkich sklepach nanu nana we Wrocławiu. Nie chcieli sprzedać a taaak namawiałam, mąż namawiał i nic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita sie nudzi 25.01.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Kasiu tez kiedyś pytałam o te skrzynki (w Krakowie) i tez mi powiedzieli,ze to wyposażenie sklepu:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.01.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 A tak poza tym chciałam publicznie napisać, że Georgia ma fajne poczucie humoru i nauczyła mnie nowego słowa odnośnie filiżanej z nanu nana "józiowe" . Od tej pory bardzo często używam tego słowa hahah. U mnie tv będzie w szafce z lamelkowymi łamanymi drzwiczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_dar 25.01.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Widze ze nam wszystkim sen z powiek spedzaja ustrojstwa małżów. Ja mam w domu do tego wszystkiego jeszcze gramofon. Zeby sie go dało wstawic w jakas szafke to bym byla szczesliwa. Ostatnio stwierdzilam ze sukienke uszyje i nie bede musiała na niego patrzeć. NIe wspomne ze mam 100 plyt winylowych i 5 razy tyle CD i DVD. Cale szczescie ze udalo mi sie małża namowic zeby schowac to za zaslonkami na regalach, tam mam sporo miejsca i nie bede niepotrzebnie "cieszyc" tym oka. "Mężczyzny" jednak maja inne poczucie estetyki. Ja sobie wymysliłam do mojego jeszcze kartonowego salonu komody Hemnesa z Ikei, ale oczywiscie... "biale???? Takie dziwne????" No i jak namowic samca na cos o czym sie marzy - swoja droga moze ktos w domu ma i poratuje zdjeciami zebym go namowila (wybacz Kasiu ze na twoim watku, jesli chcesz wykasuj te moje wypociny:) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts