Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

lipka71 witam Cię serdecznie :) fajnie, że lustro w tak dobrej cenie....gdy bym miała je gdzie wstawić :p

Gratuluję dzieciaczków....może ja też się kiedyś wybiorę do tej kaplicy....

atena0 dzięki :) też mi się podoba bo zwiastuje wiosnę mimo, ze za oknem -10 grrrr :)

Ku pamięci.... fajne starocie zwłaszcza lampy, wiatraki i krzesło bardzo mi się podoba :)

http://allegro.pl/listing/user.php/run?us_id=22134732&p=1

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Konto usunięte na żądanie

Kasiu, wianek przecudny, no po prostu padłam z zachwytu i nie mogę facjaty zebrać z podłogi :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Chcę taki !!!!!!!!!!! Czy można go jakoś nabyć? :)

U mnie dziś tata zaczął kłaść na ścianę w przedpokoju stara cegłę z elkamino, juz nie mogę się doczekać, kiedy będzie na całej ścianie :).

Mam pytanko odnośnie przemalowywania na biało mebli. Kupiłam tę Tikurille, którą polecałaś i będę wkrótce przemalowywać lakierowany blat na Singerze. Najpierw trzeba przetrzeć papierem ściernym, tak? Później benzyną ekstrakcyjną?I farba?

Kupiłam tez taką oto szafkę na klucze:

http://images47.fotosik.pl/1338/a9d22fc9d1ff4b2emed.jpg

Ciesze się ogromnie, że wianek się podoba :) będzie kilka wersji kolorystycznych z różnymi kwiatkami ;)

martaibartek tkaniny są z hurtowni o której już kilka razy pisałam http://www.tkaniny-hurtownia.pl/katalog/pl,home natomiast ta z której uszyty jest sam wianek kupiłam na allegro...jakiś kupon. Warto zaglądać do małych sklepików z tkaninami ja ostatnio kupiłam śliczną delikatną flanelę białą w niebieskie kropeczki a na tym kolorowe kwiatuszki.

sim14 mam nadzieję, że pochwalisz się gotową już cegłą ;)

co do malowania to jeśli masz sporo warstw lakieru na tym blacie to może warto je zeszlifować. Jeśli to jest jakiś bezbarwny lakier a nie olejna farba to wystarczy zmatowić, odtłuścić i malować ;) trzeba nałożyć kilka warstw, żeby było ładnie i równo.

Wianki będą na allegro ;)

yokasta jak zdobędę siatkę pomyślę co z tymi szprosami ;)

Drop_lnn ja też wstąpiłam do sklepu ale nie było ani jednej z tych rzeczy, które pokazała Joliska.

Magduśka trzeba jakoś wiosnę prowokować, bo ja zimy nie lubię :p

mugatka do dzieła z wiankami ;) z pewnością sobie poradzisz...nie są trudne tylko strasznie długo się je robi ;)

W netto są fajne szafeczki do łazienki http://viewer.zmags.com/publication/6ba5b828#/6ba5b828/4

Edytowane przez kasia_sw

No ja też żałuję, że u nas nie było tych puszek, bo te w kropki, paski i kratkę niebiesko białe były ładne ;)

Miałam dla dziewczyn zrobić fotki jak uszyć roletkę....więc uszyłam przy okazji coś nowego dla mnie ;) jeszcze nie dokończone bo muszę jakąś wązką delikatną toronkę kupić na dół tej mojej firanki, bo to juz nie roletka :) Krok po kroku wstawię jutro jak wywalę trochę innych fotek z picasa ;)

A takie coś sobie uszyłam....

DSC03739.JPG

Gość Konto usunięte na żądanie
Kasiu, prześliczna i bardzo oryginalna firanka :) Gdzie kupuje się takie piękne koronki? Bo przekopałam allegro i sklepy z pasmanterią i takiej nie spotkałam.