Magduśka1719509122 31.01.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Ale śliczna! http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/e015.gif. W ogóle wszystko tu śliczne, tak pięknie zestawione http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/k030.gif. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 31.01.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Kasiu,bardzo romantyczną zazdrostkę uszyłaś Baaaardzo w Twoim stylu. Wianek jak zawsze cudny i taki już wiosenny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 31.01.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Kasiu wszystkie pazury obgryze z zazdrości no piekna zasłoneczka........a ja własnie kombinuję zeby zmienic moja w kuchni, bo ja mam tylko 1 sztuke.....wiec cos na zmiene by się przydało napisz Kasiu co to za material dalas bo widze ze on bardzo cieniutki chyba jest ?? wianek cudowny....czekam na wiecej i pewnie cos wybiore do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 31.01.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 O w mordę !! Pieknie , pieknie , pieknie jak zawsze .... tylko pytam dlaczego mnie Bóg nie obdarzył takimi manualnymi zdolnosciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 31.01.2012 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Cieszę się, ze firanka się Wam podoba, bo bałam się, żeby to nie wyglądało jak zawieszona w oknie spódnica Jak wykończę ją koronką będzie ok sim14 koronkę kupiłam w pasmanterii w Katowicach....fajna jest bo ma 13 cm szerokości. Jak chcesz mogę Ci kupić jak jeszcze będzie, z tego co pamiętam 9,50 zł za metr mk11 góra firanki to resztka, która została po skróceniu zasłon, wiszących obok...koronka i falbaniasty dół to kolejne ikeowskie zasłony WILMA. betib materiał bardzo lubię, bo fajnie przepuszcza światło ale jednocześnie ładnie zasłania....tak jak pisałam wyżej to są zasłony z ikei WILMA Wianki pokażę jutro bo teraz fotki okropne mi wychodzą dagunia może warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 31.01.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 EHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH.......... CUDOOOOOOOOOOOO zgapiam i ja,moja ulubiona koronka:)i na poremontowe okna będzie jak znalazł buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 31.01.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Kasiu, na widok wianka aż mi się ciepło zrobiło:):) Wszystkie twoje wianki są piękne, ale ten to .....noooo brak słów!!!!:) Cudny!! wiosny już chcę!!!! A okno wygląda pięknie ( jakiś ubogi ten nasz słownik....no brak słów w tym wątku....ciągle się powtarzam:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatka8733 31.01.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Kasiu jesteś niesamowita, wianek jest cudny. Dzięki Tobie natknęłam się na wiele ciekawych inspiracji do mojego domku, który jest obecnie w stanie surowym, ale postanowiłam pomalutku kompletować dodatki Dzisiaj natknęłam się na stronkę http://www.dekoracje-domu.com fajne rzeczy mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 31.01.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Cuda Kasiu tworzysz.....cuda!!!!!!!!! A okno w nowej szacie wygląda pięknie,pięknie,pięknie:yes:..........(naprawdę jakiś ubogi w słowa ten nasz słownik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diabełkowa 31.01.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 kasiulaja na pewno kiedyś odmałpię:):)PIĘKNE:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 31.01.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 piękna! gratuluję talentu, zazdroszczę bardzo pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 31.01.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Kasiu za każdym razem kiedy przychodzi mi napisać jakiś komentarz do Twoich twórczych prac, siedzę przed kompem tak: i jeszcze wytrzeszcz oczu tylko gdzieś mi się teraz zapodział , nosz kurcze, czy Ty musisz za każdym razem tworzyć takie cuda?? zarówno wianek jak i nowy image okna baaardzo mi się podoba firaneczkę zgapię do pokoju dzieci tylko trza ikee odwiedzić powiedz mi proszę jaka jest zasada doszywania tej falbanki u dołu? czy to się po prostu marszczy ten dolny materiał na bieżąco i zszywa z górą?? potrzebuję uszyć dzieciakom takie zasłonki do regałów z zabawkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 31.01.2012 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Dzięki wielkie ale nie przesadzajcie Kobietki to co ja szyję to naprawdę nic trudnego....trzeba tylko trochę cierpliwości i dokładności Trudno mi pewne rzeczy wytłumaczyć łatwiej to pokazać do tego na żywo zwłaszcza, ze sama większośc z tych rzeczy robiłam pierwszy raz. Sama dochodziłam do tego jak co uszyć na zasadzie prób i błędów. W szkole bardzo lubiłam matematykę zwłaszcza geometrię i muszę przyznać, że w szyciu bardzo się to przydaje Starałam się zrobic fotki jak szyłam roletkę, ale jakoś trudno to na zdjęciach pokazać.... Na początek wszystko trzeba pomierzyć a później skroic pamiętając o dodaniu po 2 cm na zawinięcie boków i zrobieniu tunelu na górze i na dole, jeśli ma to być roletka. Kawałek, który ma być na górze obszywam do okoła ściegiem zygzakowym, żeby się tkanina nie szczępiła. Na fotce mam zawinięty bok, bo to jest resztka z zasłon, która już była zwinięta więc rozprułam część, żeby doszyć koronkę... Następnie przykładam koronkę i przeszywam po wierzchu na całej szerokości tkaniny...na fotce przesunęłam koronkę, zeby pokazać że tkanina jest pod spodem... Koronka jest przyszyta ... Odwracam na lewą stronę i przykładam drugą część roletki do dolnej krawędzi koronki.... Przeszywam na prosto.... Lub wcześniej przymarszczam...przypinam wszystko szpilkami.... I przeszywam po lewej stronie zygzakiem.... Na koniec zawijam boki i przeszywam prostym ściegiem...tu już nie ma różnicy, czy obie części firanki były proste czy przymarszczone, boki zawija się tak samo... Na ostatnim zdjęciu widać już zawinięty bok i tunel przeszyty na samym końcu....wystarczy tkaninę zawinąć na taką szerokość, żeby bez problemu włożyć do niego patyczek/karnisz i oczywiście przeszyć po lewej stronie Mam nadzieję, ze trochę pomogłam ale tak jak mówiłąm trudno to pokazać za pomocy zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 01.02.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Kasiu dziś siadam do pierwszego mojego wianka, zbieram na razie siły przy kawce i forum Dasz jakieś podpowiedzi ? lepszy cienki czy grubszy materiał ? jakieś Twoje porady wynikające z doświadczenia w tym temacie ? czym wypełniasz wianki ? Ja kupiłam na allegro jakieś wypełnienie silikonowe do poduszek, wygląda ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 01.02.2012 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 mugatka na sam warkocz lepszy jest cienki materiał..ładniej i łatwiej się zaplata. Ja wypycham wypełniaczem silikonowym tylko takim jednolitym jak wata cukrowa...są jeszcze takie drobne poszarpane, te są beznadziejne bo strasznie długo się to robi. Po pierwsze życzę cierpliwości bo szycie wianków jest czasochłonne mam nadzieję, ze się pochwalisz efektem końcowym ? Wczoraj dokończyłam taki...w sumie robiłam go ze 4h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 01.02.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Piękny i jak cudnie wiosenny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 01.02.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 kupiłam ten sam materiał i jeszcze żółtą krateczkę wianek jak zwykle uroczy... co tu dużo gadać jesteś mistrzynią ! ja kupiłam kulki silikonowe http://allegro.pl/kulka-silikonowa-sztuczny-puch-wklad-do-poduszek-i2041931388.html - będe to robić 10 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 01.02.2012 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Dzięki Dziewczyny mugatka czekam na Twój wianek z tym silikonem będziesz miała trudno ale też się da atena0 może masz rację...trzeba mieć trochę manualnych zdolności ale najtrudniej jest wymyślić jak szyje się daną rzecz Dzisiaj w radiu słyszałam, że budują 2 nowe sklepy Ikea w Rzeszowie i Opolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 01.02.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Witaj Kasiu. piekne rzeczy tworzysz, a te ostatnie wianki to po prostu cacunia są. Czy można je gdzieś kupić np. na allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 01.02.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 wrrr i znowu nie szczecin?;-((( Kasia cuda te Twoje wianki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts