Madzia 1976 01.02.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 wrrr i znowu nie szczecin?;-((( Kasia cuda te Twoje wianki!!! Niestety znowu nie szczecin, dokładnie!!! Więc czekamy nadal moę w końcu sie dogadają, jak na razie to powstaje biurowiec IKEA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 01.02.2012 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 madzia1976 tu są moje rzeczy na allegro http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1990802 w razie czego pisz n pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 02.02.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Witam się i ja u Ciebie. Podglądam od dawna, Zachwycam się i wzdycham do tego twojego szycia... Nawet stwierdziłam, że właśnie to jest to, czego się teraz nauczę! Ostatnie wianek jest po prostu OH!!! Te kwiaty na nim to normalnie HMMM! Brak słów - przepraszam Twój domek/mieszkanko jest przecudny, głównie może dlatego, że zupełnie sama sobie wszystko poprawiasz, przerabiasz. Zdolna pannica z ciebie. A to co wyczarowałaś z rudery która była w twoim obecnym salonie to już (znowu) Ohhh! Ja tylko szydełkuję, sporo i dlatego MUSZĘ jeszcze napisać dwa słowa na temat Cepeliady, o której jest kilka stronek do tyłu. Sprzedają na aukcjach serwety, obrusy, bieżniki, firanki, pięknie opatrzone napisem "ręczna praca na szydełku". Bardzo przepraszam, ale jest to tylko maszynówka chińska, która po pierwszym poważnym praniu (piszą: bawełna czyli 90stopniC pranie) nadaje się na ścierę do podłogi, nitki się prują bo nie są zakończone odpowiednio itp. Osobiście miałam okazję "reperować" dziadowski obrus od tego sprzedawcy i niestety coś tam polekowałam, ale co złapałam nitkę to kolejna leciała. Masakra! Nienawidzę oszustów tego typu. To nie jest żadne rękodzieło. Tak że nie dajcie się nabrać na te ich "ręcznej roboty" koronki i filety. To jest nieprawda, choć wyglądają ślicznie i dla laika bardzo "profesjonalnie". A może to tylko były przypadki? Nie wiem, ale 4 razy reperować od tego samego sprzedawcy to już raczej reguła. Ale oczywiście moje zdanie dotyczy tylko "szydełkowych" produktów. Przepraszam za ot, ale nie mogą zcierpieć I dołączam do grona "daleko od dużych miast" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 02.02.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 madzia1976 tu są moje rzeczy na allegro http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1990802 w razie czego pisz n pw A dziękuje za stronke piekne ą te wianuszki chyba sie na taki wiosenny skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 02.02.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Kasiu a jak oblekasz (nie wiem czy tak to się pisze) guziki do tildowych kwiatuszków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 02.02.2012 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 kami witam Cię serdecznie dziękuję za miłe słowa i zazdroszczę umiejętności szydełkowania Co do cepeliady to nie sądziłam, ze ktoś bierze te ich produkty za rękodzieło. "Szydełkowych" rzeczy bym z pewnością u nich nie kupiła ale mam płucienne woreczki wykończone szydełkiem i 2 serduszka i są ok. Od początku wiedziałam, ze to nie rękodzieło ale myślę, ze można u niech kupić też fajne rzeczy. Madziu zapraszam jak tylo coś Ci się spodoba Mugatka robię to tak http://molliksystem.blogspot.com/2010/03/oblekanie-guzikow-tkanina-kurs.html Ja używam guzików bez nóżki bo i tak przyszywając już gotowy guzik do kwiatka łapię nitką tę tkaninę ale z nóżką będzie pewnie łatwiej....nie przyklejam też taśmy tylko delikatnie wpycham troszkę wypełnienia. Mam drewnianą skrzynkę na jabłka...nie jest bardzo zniszczona ale mam zamiar trochę ją podniszczyć i zrobić napisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 02.02.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Hihi no widzisz A oni tak piszą w opisie przedmiotu: "ręczna praca na szydełku". Ty nie oczekiwałaś rękodzieła, ale wiele osób oczekuje Ale obrusy mają cudne Siostra mi właśnie przywiozła maszynę do szycia Dziś na pewno nie popróbuję, ale w najbliższym czasie może się odważę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 02.02.2012 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 kami czasami wydaje mi się, ze ludzie nie mają wyobraźni....wierzą we wszystko co im napiszą. Z drugiej strony sprzedawca też tych ludzi wprowadza w błąd i nie ponosi żadnych konsekwencji. Cóż życie.... Szyj kobietko bo to naprawdę miłe uczucie jak coś się samemu zrobi ja mam od 2 dni totalnego lenia...pomysłów cała głowa ale sił mi brak..wiosny mi trzeba Uszyłam dzisiaj mój pierwszy koszyczek...dzięki Mugatka za instrukcje już wiem, ze powstanie ich więcej A ostatnio w lumpku znalazłam taką szarą poszewkę...dołożyłam szydełkową różyczkę i zawsze to jakaś odmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 02.02.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Ale świetna ta lumpkowa poszewka! Dobrze widzę, że w jodełkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 02.02.2012 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Tak w jodełkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 02.02.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Ja akurat nie lubię jodełki, to mam wbudowane od zawsze Ale Kasia gdzie koszyczek ?? Jak Ci poszło, stoi ?? bo mój pierwszy był za cienki Ja opanowałam tildowe kwiatuszki dzięki Twoim instrukcją, uszyłam ich dziś z 5 przyjemne są w pracy tylko ciężko się pod ten guzik tam dostawać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 02.02.2012 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 mugatka koszyczek nawet mi wyszedł mimo, że bez usztywnienia nawet stoi ale zamówiłam już to usztywnienie, które mi poleciłaś...już ponoć do mnie idzie Fotkę jutro zrobię bo koszyk w pracy został...trochę za wysoki i za małą podstawę ma, ale jak na pierwszy może być... wiem przynajmniej jak się to robi Widziałaś ten kurs z guzikami wklejałam linka. Przy tych tildowych trzeba się trochę z guzikami nagimnastykować...długa, sztywna igła musi być i chyba jakiś naparstek, bo ja już mam całe palce obolałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 02.02.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Kasiulku, jesteś NIESAMOWITA! Dotarły dziś do mnie woreczki - są przecudne! Dziękuję, sprawiłaś mi ogrrromną radość:hug: Taki promyczek słońca , bo walczymy z zapaleniem płiuc u Jasia i nieciekawie u nas tak w ogóle.... Jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 02.02.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Kasia tak linka guziczkowego widziałam, już kolejne kwiatuszki robiłam z takimi guziczkami, ale faktycznie ciężko tam się powkłuwać. Mam nadzieję że będziesz zadowolona z tej fizeliny, ja jestem, choć na pierwszy rzut oka wygląda jak gruby papier ale po naprasowaniu jest ok. Mada wszystkiego dobrego dla Was ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Georgia 02.02.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Dziewczęta drogie, uprzejmie donosze co następuje:1. h&y, nanu-nana: nic nowego.2, Tkmaxx - u nas sporo emaliowanych garów takich np. : http://www.cookwaredesigns.com/index.php?option=com_content&view=article&id=179&Itemid=110Kremowe, na żywo bardzo ładne.I tyle. A, jeszcze w Auchan u nas są na wagę takie słoiki (ale z guzikiem zamiast koguta):http://home-you.com/pl/salon/4,artykuly-dekoracyjne - trzeci rząd od góry, drugi od lewej.po 3-10 zeta. Moniko, Kasiu - paczki wyślę w sobotę lub poniedziałek, napiszcie mi jeszcze raz swoje adresy na pw. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 02.02.2012 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Madziu cieszę się, że chociaż troszeczkę poprawiłam Ci humor To ja bardzo Ci dziękuję Dużo zdrówka dla Jasia i wszystkiego dobrego dla całej Rodzinki Mugatka dzisiaj zdzwonił do mnie pan od flizeliny z pytaniem do czego jest mi potrzebna, bo dość sztywna jest i jeśli do ubrań to odradza ale skoro u Ciebie się sprawdza to jestem pewna, że będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Georgia 02.02.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 A i jeszcze info dla Kasi - gospodyni: tak, można kupić sprzynki w nanu-nana, ale są na zamówienie i kosztują 70 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 02.02.2012 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Georgia dzięki za info cenią się z tymi skrzynkami...ja mam właśnie w domu zwykłą drewnianą po jabłkach...teraz myślę jak by ją to zniszczyć napisy już obmyśliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przylesianka 03.02.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Kasia cuda znów pokazujesz, super ten Twój wątek kwitnie nawet w taki mróz jak u mnie dzisiaj było -31C Potwierdzam pokazane przez Georgię "słoiki" z Auchan, mam 5szt i są super!!! Mają jeszcze inne emaliowane czy kamionkowe? na cukier, kawę itp wszystko na wagę. żeby jeszcze człowiek miał mieszkanie z gumy i worki z kasa, nie wychodziłby ze sklepów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marma 03.02.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 (edytowane) A takie coś sobie uszyłam.... brak słów... po prostu prześliczna... Edytowane 3 Lutego 2012 przez marma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts