marma 08.02.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Dzięki Kobietki musimy pomyśleć chyba nad jakimiś warsztatami szyciowymi, bo widzę, ze macie wiele zapału ale chyba mało wiary w swoje możliwości To wszystko naprawdę łatwo się szyje trzeba tylko wiedzieć jak czyli najlepiej zobaczyć na własne oczy bo, fotki czy opisy nie wszystkim ułatwiają marma to się nazywa wypełnienie silikonowe. Mi to zamawia moje klientka, która ma hurtownie z bielizną pościelową i wiem, że firma z Łodzi jej to przywozi. byłoby super, ale chyba online, bo ze względu na ilośc chętnych musielibyśmy wynająć jakiś stadion teraz sobie przypominam, że pisałaś już tę nazwę i nawet szukałam tego na allegro, ale niestety nie znalazłam, muszę jeszcze raz spróbować dzięki jeszcze raz Kasiu za odpowiedź i za to że po prostu jesteś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marma 08.02.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 o widzę, że równocześnie wpadłyśmy z psosin na ten sam pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zawadka 08.02.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Yokasta dziwna jesteś. Przecież wiele osób ma podobne nicki, a dodane tylko cyfry lub litery. I nie ma co bić piany. Posta edytowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 08.02.2012 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Pysiaczku ja raz też miałam bez ziemi i jakoś się trzymały. Obecnie mam już drugie hiacynty bo pierwsze mi przekwitły. psosin pomyślę i może coś wymyślę najgorszy jest brak czasu, bo chętnie bym Wam to wszystko obfotografowała, ale zazwyczaj jak mi się przypomni to jestem już w połowie szycia lub jest ciemno i kiepsko widać ale pomyślę marma a ile byś chciała tego wypełniacza, bo ja będę zamawiać kolejny worek i w tej sytuacji mogę zamówić 2 i roześlę chętnym. Ja dostaję to w ogromnym worku wielkości małej lodówki całość waży 3-4 kg ale ogromne jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marma 08.02.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Kasiu, ja nie chcę robić Ci problemu, spróbuję najpierw sama znaleźć, aj jak mi się nie uda, to najwyżej Ciebie poproszę i przy Twoim następnym zamówieniu domówisz też dla mnie, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 08.02.2012 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 marma nie ma sprawy jak będziesz w potrzebie pisz śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marma 08.02.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatka8733 08.02.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Kasiu cudne te Twoje rzeczy, w koszyczkach się zakochałam. Strasznie fajny pomysł z tymi zdjęciami jak to zrobić, może niejedna z nas odnalazła by w sobie chociaż troszkę zdolności do szycia, ja bym bardzo chciała czekam z niecierpliwością na zdjęciowy kurs szycia na stronie http://petitejuliette.pl/ dużo fajnych materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 08.02.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Kasiu kolejny woreczek i koszyczek jak zawsze CUDOWNY!!!! Tak namawiałaś i obiecywałaś że uszycie roletek nie jest trudne, że wreszcie się odważyła i... już wiszą w moim oknie chwalę się u ciebie, bo ty nie bywasz w moich stronach wielkie dzięki za pomysł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 08.02.2012 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 beatko jak tylko znajdę trochę czasu zrobię fotki jak zrobić kwiatki i róże i może cały wianek Dzięki za linka do tkanin...znam tylko te ceny martaibartek dzięki powiedz mi czy Ty zawsze miałaś w podpisie link do swojego dziennika ?? nie wiem czemu ja do Ciebie wcześniej nie dotarłam tzn przypuszczam, bo wchodzę tylko na na galerię...na więcej czasu brakuje ale zerknęłam teraz do Ciebie i już wiem co będę wieczorkiem czytać Pięknie u Ciebie... wieczorkiem napiszę więcej atena dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 08.02.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Koszyczek bardzo fajny moim zdaniem ładniej wygląda wywinięty O woreczku nie wspomnę, jak zwykle klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.02.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Yokasta dziwna jesteś. Przecież wiele osób ma podobne nicki, a dodane tylko cyfry lub litery. I nie ma co bić piany. Posta edytowałam. Zdaje mi sie, że się nie znamy więc swoją opinię zostaw dla siebie. Podajesz linka do aukcji, na których sprzedawcą jest ktoś o loginie ŁUDZĄCO podobnym do mojego. Nie chcę żeby ktokolwiek na forum myślał, że to moje. Bo logiczne, że część z forumowiczów tak by to mogła skojarzyć. Przepraszam Kasia, że u Ciebie . A jeszcze przy okazji mam prośbę. Mogłabyś mi wysłać adres swojego pięknego saloniku i godziny w jakich pracujesz? Jeszcze nie teraz, ale może na wiosnę się wybierzemy do Krakowa i pomyślałam, że mogłabym zajrzeć na jakieś szybkie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diabełkowa 08.02.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 kasiulanawet w snach ,nie mogłabym wymarzyć sobie (nam)takiego cuda jakim nas obdarowałaś:)Poprostu koszyczek jest przepiękny-zresztą jak wszystkie twoje cudowne hand made.Chodzę od poniedzialku w amoku i podziwiam twoja pracę:)Jeszcze raz bardzo,bardzo DZIĘKUJEMY:)Ściskam bezgranicznie Bratnia Duszyczko:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatka8733 08.02.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 kasiu może zaczniemy od koszyczka hehe chyba łatwiejszy bo wianek to już wyższe progi ale oczywiście też warto się nauczyć. oj to prawda z tymi cenami to lekka przesada. ja dzisiaj ręcznie uszyłam małe serduszko to moje pierwsze dzieło strasznie się cieszę hehe, w week jestem umówiona z mama na krótką lekcję szycia na maszynie jestem tak zafascynowana Twoimi rzeczami i innych dziewczyn również, że postanowiłam sama spróbować miłego wieczorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_dar 08.02.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Kasiu jak zawsze wszystko boskie. Slodkie koszyczko-woreczki. Moj wyszedl prosty ale nie chce skubany stac. Za malo wycielam narozniki. Nastepnym razem pojdzie lepiej WIanki sa boskie po prostu. Zakochalams ie w nich. Powiedzi mi prosze jak dlugie robisz tunele do splotu i jakie szerokie. Jakos nie umiem sobie tego "obliczyc" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 09.02.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Kasiu no szok! Koszyczek cudny Wianek to już wiesz sama - oczywista oczywistość Na kurs jak najbardziej sie piszę Póki co nabyłam w lumpku jakieś stare zasłony celem poprubowania szycia, co by materiału niepotrzebnie nie marnować ;D Jeszcze tej flizeliny muszę poszukać po wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 09.02.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Kasiu, ja tez jestem zainteresowana, jak zrobić taki piękny wianek . Bardzo podoba mi się ten, którego zdjęcie zamieściłaś na str. 128. Czy będziesz go wystawiać na allegro? Tak mnie zainspirowałaś, że jak uporam się z remontem, to przymierzam się do robótek ręcznych, które kiedyś tak chętnie wykonywałam. Przecież nic tak nie cieszy jak własne made in hand, o zachwycie znajomych nie wspomnę . Bardzo Ci dziękuję za to, że tak pięknie zarażasz innych swoim talentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 09.02.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 aga-dar mój pierwszy koszyczek też nie chciał stać, doszyłam mu uszy i stał się torebką dla córy na różne przydasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_dar 09.02.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 No to ja chyba tez mu uszy doszyje. I stanie sie torebka na moje przydasie, bo mlody chyba nie zechce z nim do przedszkola chodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 09.02.2012 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 mugatka dzięki wielkie koszyczki szyje się fajnie ale nie wiem jak zrobić to wywinięcie na stałe ? Chyba ten srodkowy wkład zrobię na tyle dłuższy ile chcę wywinąć i przeszyję na zewnątrz ? robiłaś juz tak ? Twoje sa takie ładnie ozdobne Wyobraź sobie, że pan od flizeliny przysłał mi moje zamówienie 2 razy ale już sobie to zostawię bo i tak chciałam zamówić yokasta wyślę Ci na pw Diabełkowa :hug: Beatko dzięki w weekend będę miała trochę wolnego czasu...wreszcie jedziemy na wieś ....więc postaram się wam małe kursiki porobić aga_dar koszyczki warto usztywniać flizeliną wtedy stoją na 100% na wianek też zrobię kursik...paski na tunele przeważnie robię 100/10 cm jak chcę grubsze te wałeczki to 11-12 cm szerokości. Z takich wymiarów wychodzi wianek o średnicy około 30 cm kami dzięki wielkie namiar na flizelinę mam od Mugatki a tu ja kupowałam http://allegro.pl/flizelina-odziezowa-klejonka-wloknina-115g-m2-10mb-i2097043482.html Idealnie naprasowuje się na tkaninę i super usztywnia sim dziękuję wianek wystawię w weekend ten wisi już na drzwiach u mojej koleżanki tak jak wspomniałam postaram się w weekend zrobić dokładny kursik jak uszyć wianek i różne rodzaje kwiatuszków Obecnie kończę wianek w szarościach z jeszcze innymi kwiatkami...wieczorem powinien byc gotowy Zaplanowałam już przemianę mojej kuchni....będą zrobione ściany, boazeria tam gdzie nie ma mebli...i chyba wymienię też kafelki bo te które mam są okropne. W pierwszej chwili myśłam, żeby też dać boazerię ale sama nie wiem...później pomyśłam o kafelkach cegiełkach całkiem prostych i płaskich...a trzecia opcja to cegła, która mi została z przedpokoju. Obawiam się, że przy kuchence cegły sie nie sprawdzą, bo jednak przy gotowaniu czasami coś się chlapnie Blat będzie drewniany...meble przemalowane na biało i co w tej sytuacji dać na ścianę ??? Biale cegiełki bardzo mi się podobają ale gdzie szukać takich paskich ? w castoramie są ale jakieś takie duze mi się wydają. Co mi radzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts