Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Dzięki Kobietki :)

musimy pomyśleć chyba nad jakimiś warsztatami szyciowymi, bo widzę, ze macie wiele zapału ale chyba mało wiary w swoje możliwości ;)

To wszystko naprawdę łatwo się szyje trzeba tylko wiedzieć jak czyli najlepiej zobaczyć na własne oczy bo, fotki czy opisy nie wszystkim ułatwiają :)

marma to się nazywa wypełnienie silikonowe. Mi to zamawia moje klientka, która ma hurtownie z bielizną pościelową i wiem, że firma z Łodzi jej to przywozi.

byłoby super, ale chyba online, bo ze względu na ilośc chętnych musielibyśmy wynająć jakiś stadion :rotfl:

teraz sobie przypominam, że pisałaś już tę nazwę i nawet szukałam tego na allegro, ale niestety nie znalazłam, muszę jeszcze raz spróbować

dzięki jeszcze raz Kasiu za odpowiedź i za to że po prostu jesteś!

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pysiaczku ja raz też miałam bez ziemi i jakoś się trzymały. Obecnie mam już drugie hiacynty bo pierwsze mi przekwitły.

psosin pomyślę i może coś wymyślę ;) najgorszy jest brak czasu, bo chętnie bym Wam to wszystko obfotografowała, ale zazwyczaj jak mi się przypomni to jestem już w połowie szycia lub jest ciemno i kiepsko widać ale pomyślę ;)

marma a ile byś chciała tego wypełniacza, bo ja będę zamawiać kolejny worek i w tej sytuacji mogę zamówić 2 i roześlę chętnym. Ja dostaję to w ogromnym worku wielkości małej lodówki :p całość waży 3-4 kg ale ogromne jest.

Kasiu cudne te Twoje rzeczy, w koszyczkach się zakochałam. Strasznie fajny pomysł z tymi zdjęciami jak to zrobić, może niejedna z nas odnalazła by w sobie chociaż troszkę zdolności do szycia, ja bym bardzo chciała ;) czekam z niecierpliwością na zdjęciowy kurs szycia ;) na stronie http://petitejuliette.pl/ dużo fajnych materiałów ;)

beatko jak tylko znajdę trochę czasu zrobię fotki jak zrobić kwiatki i róże i może cały wianek ;)

Dzięki za linka do tkanin...znam tylko te ceny :rolleyes:

martaibartek dzięki :) powiedz mi czy Ty zawsze miałaś w podpisie link do swojego dziennika ?? nie wiem czemu ja do Ciebie wcześniej nie dotarłam tzn przypuszczam, bo wchodzę tylko na na galerię...na więcej czasu brakuje :( ale zerknęłam teraz do Ciebie i już wiem co będę wieczorkiem czytać :wiggle: Pięknie u Ciebie... :) wieczorkiem napiszę więcej ;)

atena dziękuję :)

Yokasta dziwna jesteś. Przecież wiele osób ma podobne nicki, a dodane tylko cyfry lub litery. I nie ma co bić piany. Posta edytowałam.

Zdaje mi sie, że się nie znamy więc swoją opinię zostaw dla siebie. Podajesz linka do aukcji, na których sprzedawcą jest ktoś o loginie ŁUDZĄCO podobnym do mojego. Nie chcę żeby ktokolwiek na forum myślał, że to moje. Bo logiczne, że część z forumowiczów tak by to mogła skojarzyć.

Przepraszam Kasia, że u Ciebie :hug:. A jeszcze przy okazji mam prośbę. Mogłabyś mi wysłać adres swojego pięknego saloniku i godziny w jakich pracujesz? :o Jeszcze nie teraz, ale może na wiosnę się wybierzemy do Krakowa i pomyślałam, że mogłabym zajrzeć na jakieś szybkie malowanie :rotfl:

kasiulanawet w snach ,nie mogłabym wymarzyć sobie (nam)takiego cuda jakim nas obdarowałaś:)Poprostu koszyczek jest przepiękny-zresztą jak wszystkie twoje cudowne hand made.Chodzę od poniedzialku w amoku i podziwiam twoja pracę:):)Jeszcze raz bardzo,bardzo DZIĘKUJEMY:)Ściskam bezgranicznie Bratnia Duszyczko:):):)

kasiu może zaczniemy od koszyczka hehe chyba łatwiejszy ;) bo wianek to już wyższe progi ale oczywiście też warto się nauczyć. oj to prawda z tymi cenami to lekka przesada. ja dzisiaj ręcznie uszyłam małe serduszko to moje pierwsze dzieło ;) strasznie się cieszę hehe, w week jestem umówiona z mama na krótką lekcję szycia na maszynie ;) jestem tak zafascynowana Twoimi rzeczami i innych dziewczyn również, że postanowiłam sama spróbować ;) miłego wieczorku

Kasiu jak zawsze wszystko boskie. Slodkie koszyczko-woreczki. Moj wyszedl prosty ale nie chce skubany stac. Za malo wycielam narozniki. Nastepnym razem pojdzie lepiej :) WIanki sa boskie po prostu. Zakochalams ie w nich. Powiedzi mi prosze jak dlugie robisz tunele do splotu i jakie szerokie. Jakos nie umiem sobie tego "obliczyc" ;)

Gość Konto usunięte na żądanie

Kasiu, ja tez jestem zainteresowana, jak zrobić taki piękny wianek :). Bardzo podoba mi się ten, którego zdjęcie zamieściłaś na str. 128. Czy będziesz go wystawiać na allegro?

Tak mnie zainspirowałaś, że jak uporam się z remontem, to przymierzam się do robótek ręcznych, które kiedyś tak chętnie wykonywałam. Przecież nic tak nie cieszy jak własne made in hand, o zachwycie znajomych nie wspomnę :). Bardzo Ci dziękuję za to, że tak pięknie zarażasz innych swoim talentem :)

mugatka dzięki wielkie :) koszyczki szyje się fajnie ale nie wiem jak zrobić to wywinięcie na stałe ? Chyba ten srodkowy wkład zrobię na tyle dłuższy ile chcę wywinąć i przeszyję na zewnątrz ? robiłaś juz tak ? Twoje sa takie ładnie ozdobne ;)

Wyobraź sobie, że pan od flizeliny przysłał mi moje zamówienie 2 razy :) ale już sobie to zostawię bo i tak chciałam zamówić :)

yokasta wyślę Ci na pw ;)

Diabełkowa :hug::hug::hug:

Beatko dzięki :) w weekend będę miała trochę wolnego czasu...wreszcie jedziemy na wieś ....więc postaram się wam małe kursiki porobić ;)

aga_dar koszyczki warto usztywniać flizeliną wtedy stoją na 100% :D na wianek też zrobię kursik...paski na tunele przeważnie robię 100/10 cm jak chcę grubsze te wałeczki to 11-12 cm szerokości. Z takich wymiarów wychodzi wianek o średnicy około 30 cm

kami dzięki wielkie :)

namiar na flizelinę mam od Mugatki a tu ja kupowałam http://allegro.pl/flizelina-odziezowa-klejonka-wloknina-115g-m2-10mb-i2097043482.html

Idealnie naprasowuje się na tkaninę i super usztywnia :)

sim dziękuję :) wianek wystawię w weekend ;) ten wisi już na drzwiach u mojej koleżanki ;) tak jak wspomniałam postaram się w weekend zrobić dokładny kursik jak uszyć wianek i różne rodzaje kwiatuszków :)

Obecnie kończę wianek w szarościach z jeszcze innymi kwiatkami...wieczorem powinien byc gotowy ;)

Zaplanowałam już przemianę mojej kuchni....będą zrobione ściany, boazeria tam gdzie nie ma mebli...i chyba wymienię też kafelki bo te które mam są okropne. W pierwszej chwili myśłam, żeby też dać boazerię ale sama nie wiem...później pomyśłam o kafelkach cegiełkach całkiem prostych i płaskich...a trzecia opcja to cegła, która mi została z przedpokoju. Obawiam się, że przy kuchence cegły sie nie sprawdzą, bo jednak przy gotowaniu czasami coś się chlapnie :D

Blat będzie drewniany...meble przemalowane na biało i co w tej sytuacji dać na ścianę ??? :D

Biale cegiełki bardzo mi się podobają ale gdzie szukać takich paskich ? w castoramie są ale jakieś takie duze mi się wydają.

Co mi radzicie ? :)