mugatka 09.02.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 (edytowane) Kasia, ja szyłam po prostu za wysokie i całość wywijałam, przyszywałam dookoła i dekorowałam np koronką, tasiemką... ale chyba można by też pokusić się o doszycie już na końcu całego paska dookoła koszyczka ... a z fizeliną to Ci się udało Sprzedający się zorientował ? Moją kuchnię czeka podobna metamorfoza, też myślałam o boazerii pomiędzy szafkami ale nie widzę rozwiązania przy kuchence ... chciałabym jakieś fajne i wygodne rozwiązanie ale nie chcę tego polerować po każdym myciu czy smażeniu, mam dość bo ja od 6 lat mam panele INOX pomiędzy szafkami Edytowane 9 Lutego 2012 przez mugatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 09.02.2012 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 (edytowane) Muszę zrobić tak jak mówisz sprzedawca chyba by się nie zorientował ale ja zapytałam czy się nie pomyslił Edytowane 10 Lutego 2012 przez kasia_sw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 09.02.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 (edytowane) Kasiu, tutaj są niedrogie płaskie cegiełki. Edytowane 10 Lutego 2012 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makrz 09.02.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Kasia- ja w sprawie tych cegielek z Castoramy One wcale nie sa jakies duze : 10x30 i prezentuja sie naprawde fajnie ... przynajmniej w mojej ocenie Najlepiej zajrzyj do watku Miszakow pozdrawiam, Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 09.02.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 A w mojej castoramie nie ma szkoda, bo kupilabym do gornej łazienki. Swoje 10x20 kupowałam w fajneplytki.pl. Nazywaja sie vogue transparenze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 10.02.2012 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 mugatka Ty z pewnością fajnie przerobisz swoją kuchnię i będzie idealnie dopasowana do jadalini myślisz że boazeria za kuchenką to złe rozwiazanie ? makrz dzięki za namiar na cegiełki. Znam bloga i wątek Miszaków i u nich ta cegiełka wygląda super ale na żywo jakaś taka duża mi się wydawała...muszę ją dobrze pooglądać yokasta właśnie taki rozmiar cegiełki jaki masz w łazience bardzo mi się podoba....zaraz poszukam Szary wianek z nowymi kwiatkami....te też łatwo się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.02.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Kasiu, prześliczne wianki szyjesz, bardzo lubię do Ciebie zaglądać. podrzucam Ci jeszcze jedne płaskie cegiełki Dune MAHON Blanco aguas brillo 10x20 (D909) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita sie nudzi 10.02.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Kasiu ten szary jest cudowny!fantastycznie dobrałaś wzory tkanin,no piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 10.02.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Wianek :jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop: Ale Ty to masz gust kobitko No, i na który ja mam się zdecydować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 10.02.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Wianek rewelacyjny jak wszystkie Twoje dziela Kasia kiedys szukalas wieszakow z numerkami nie wiem czy znalazlas ale podsylam namiar http://brocante.pl/sklep/szczegoly/produkt/22064-wieszaki-z-cyferkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 10.02.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Kasiu normalnie padłam! Przecudny ten wianek :o Zdolniacha z Ciebie jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 10.02.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Ble, okropny Taki okropny że aż bym go sobie gdzieś powiesiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 10.02.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 (edytowane) też uważam że wianek jest paskudny, jak możesz takie rzeczy tu pokazywać (TO ZAZDROŚĆ PRZEMAWIAŁA) a skąd takie fajne guziczki te białe z niby fastrygą ??? tylko nie mów że pomalowałaś hehe boazeria przy kuchence - chyba bym się bała że ją przypalę, a pozatym ja mam jakoś bardzo blisko ściany palniki, zawsze mam mocno ufajdoloną ścianę przy kuchni... musi być tam coś co łatwo utrzymać w czystości... obecnie po wszystkich moich doświadczeniach z przeróbkami w domu uważam że to co robię musi być nie tylko ładne ale i praktyczne... wygodne w codziennościach mhmm ... może boazeria ceramiczna ... Edytowane 10 Lutego 2012 przez mugatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatka8733 10.02.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 jejku Kasiu to że wianek jest cudny to wiadomo, ale jego wykonanie jest tak precyzyjne i dokładne, IDEALNE Zazdroszczę jak reszta!!!! A dzisiaj w przedszkolu uczyłam moje dzieci jak radzić sobie z zazdrościom...oj chyba najpierw Pani musi nad tym popracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moooi 10.02.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Podglądałam z ukrycia, ale jak tu się nie ujawnić jak się widzi takie cuda:jawdrop:Wianeczek rewelacja, moja ulubiona kolorystyka, przepiękny co tu dużo gadać. Wszystkie podusie, woreczki i literki mega dopracowane.Jestem pod ogromnym wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diabełkowa 10.02.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 dziewczynki to prawda wianki i wszystko inne boskie,i prawdą jest ze wszytko dokładne na maksa i precyzyjne bom swiadek naoczny i naręczny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 10.02.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Ja tyż ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 13.02.2012 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ojjj ale mnie wychwaliłyście Dziękuję serdecznie Lubię szyć wianki i wszystkie pozostałe rzeczy....relaksuje mnie to zajęcie i cieszy efekt końcowy Tak jak obiecałam zrobiłam fotki w czasie szycia kolejnego wianka.... mam nadzieję, że trochę Wam to pomoże w uszyciu swojego wianka Mama kupiła mi takie sliczne tkaniny (kupione w Krakowie na ul.Filipa, może komuś przyda się ta informacja) więc długo nie czekałam i wymyśliłam wianek w granacie Zawsze zaczynam od wycięcia wszystkich elementów w tym przypadku pasków na tunele z których będzie wianek i kółek na kwiatki.... Trzy paski o długości 100 cm i szerokości 10 cm... Zaplanowałam 3 różne kwiatki: jednen z okrągłymi płatkami a dwa z płatkami w szpic....rysuję koła na tkaninie w tym wypadku o średnicy około 12-14 cm. Wszystko zależy jakiej wielkości mają być twiatki.... Na kwiatki z okrągłymi płatkami potrzeba 5 kółek...może być więcej ale 5 wygląda najładniej i dobrze się szyje... Wszystkie koła składamy na pół... I zaczyna sie zabawa z ręcznym szyciem....nie będę tego opisywać, bo fotki chyba dokładnie to pokazują... Tu już po przeszyciu całości trzeba zsunąć całą tkanine najmocniej jak się da ....najlepiej używać grubej nitki np kordonka, żeby właśnie w tej chwili nitka się nie przerwała... Czynność powtarzamy z pozostałymi czterema płatkami na tej samej nitce... Na końcu wszystko mocno zsunąć i ostatni płatek przeszyć tak, żeby przy dalszej pracy całość się nie rozsuwała... Następnie trzeba zszyć płatki ostatni z pierwszym... kilka razy przeszyć żeby się nie rozchodziły... Zostawiam sobię tę nitkę, którą szyłam kwiatka i najczęściej na niej szyję dalej guzik, ale na początek mozecie zrobić to oddzielnie i na końcu przyszyć guzik, który robi się tak... Teraz wkładam odrobinę wypełnienie, żeby guzik był wypukły i miękki.... Gotowy guzik trzeba przyszyć do kwiatka tak, żeby nie było widac łaczenia płatków.... to może być trochę trudne, ale poradzicie sobie.... Kwiatek gotowy...nadal zostawiam nitkę, bo póżniej przyszywam nią kwiatka do wianka.... Kwiatka z płatkami w szpic robi się podobnie....potrzebne są 3 kółka przecięte na pół... w tym kwiatku lepiej wygląda 6 płatków... Każdą połówkę składa się na pół prawą stroną do środka.... Trzeba przeszyć w ten sposób....tu już mam przygptpwane płatki białego kwiatka.... Natępnie wszystkie płatki przewrócić na prawą stronę, dobrze wypchać szpic i ułożyć tak, zeby szycie było na środku płatka, to będzie z tyłu kwiatka... I podobnie jak z okrągłymi płatkami wszystko trzeba zszyć grubą nitką... Gotowy kwiatek już z guzikiem robionym identycznie jak w pierwszym kwiatku... Identycznie robiłam białego kwiatka ale już nie robiłam fotek Natępnie przeszywam docięte wcześniej tunele....wcześniej składam je na pół prawą stroną do środnla.... Całość jest przeszyta tak, zeby jedne koniec był zaszyty a drugi otwarty.... Wszystkie trzy tunele trzeba przewrócić na prawą stronę.... trzeba wepchnąc trochę tej zeszytej końcówki do środka.... Następnie naciągać całość na jakiś patyczek czy linijkę...ja miałam pod ręka duże nożyczki i tez sięudało Gotowe tunele trzeba wypchać wypełniaczem, niestety zapomniałam go zabrać do mamy więc muszę to zrobić dzisiaj więc dalsza część tworzenia wianka będzie później...może jeszcze dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 13.02.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Kasiu jesteś niesamowita!! Dziękujemy Ci bardzo za szczegółowy opis i fotki szycia kwiatuszków i tuneli do wianków, jesteś niezastąpiona A materiały - pierwsza klasa, śliczne są!! A mam pytanie czy można by było stworzyć całkiem osobną stronę do tego kursu szycia on-line, tak żeby kolejne lekcje były zebrane w jednym miejscu w celu łatwiejszego odnalezienia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marma 13.02.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Kasiu, wszystko rzeczywiście wydaje się proste, kiedy Ty to tworzysz, ale skąd tu znaleźć chęci do takiej harówki:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts