Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasia, zazdroszczę materiałów, może ktoś wie gdzie w Warszawie jest fajny sklep z tkaninami ??? bo przez internet to kilka razy sie zawiodłam, ładnie na foto a w dotyku beee tutorial super, też uważam że te wszystkie tutki powinny być w osobnym wątku... byłoby SUPER .... Kasiu może Ty jako nasze szyciowe GURU założysz taki wątek :)

przylesianka, pokaż te tildowe aniołki, możesz u mnie bo nie chcę tu u Kasi się rządzić...

ja też bym chciała te granatowe tkaninki, jakby ktoś był kupował i mógłby też dla mnie to ja bym baaaaaaardzo wdzięczna była ...

Kasiu dziękujemy przede wszystkim za czas,który poświęciłaś na stworzenie nam takiej super instrukcji ;) Ze zdjęć wygląda to nawet na proste ale penie w praktyce będzie gorzej hehe ja jestem po pierwszej lekcji szycia na maszynie ;) fajna sprawa...także mam zamiar się rozwinąć. czekamy na dalszy ciąg pozdrowionka

Kobietki mam nadzieję, że udało mi się to wszystko przystępnie pokazać, bo tak jak pisałam trudno to wszystko opisać :)

Z pewnością nie jest to zajęcie dla osób, które nie mają cierpliwości :D

Co do tkanin to w Krakowie na ul. Filipa jest kilka sklepów z tkaninami i jak tylko tam jestem zaglądam do wszystkich. Ten jest tak w połowie ulicy po prawej stronie jak idzie się od ul. Długiej. Tkaniny są po około 15 zł/m.

Może ktoś z Krakowa pomoże w ich zakupie ?

Wszystkie tkaniny to bawełna.

Jak znajdę wolna chwilę zrobie kolejne instrukcje ;)

Póki co kończymy wianek :D

Wypycham wypełniaczem, pomgam sobie patyczkiem...idzie to dość szybko i sprawnie....

DSC03836.JPG

Po wypełnieniu wszystkich trzech tuneli...tzreba je połączyć zaszytymi końcami....

DSC03837.JPG

DSC03839.JPG

Następnie trzeba zapleść warkocz....i zszyć drugi koniec....warto zostawić jakieś 5 cm bez wypełniacza co ułatwia ładne zakończenie wianka.....

DSC03841.JPG

Na koniec trzeba połączyć oba końce wianka....

DSC03844.JPG

Następnie przyszywam kwiatki i gotowe :)

DSC03859.JPG

DSC03861.JPG

A to mój ostatni pomysł....będę robić takie ramki w kolorystyce wianków i nie tylko ;)

DSC03847.JPG

Kobietki do dzieła :D to naprawdę nie takie straszne jak sie wydaje ;)

aga_dar boski :jawdrop:

nauka nie poszła w las :wiggle:

Ja właśnie dzisiaj zaczęłam wianek w podobnych kolorkach...czekoladowy brąz plus beże i biel :D tylko mój będzie w kropki i paski coś jak ten granatowy ;)

Ale się cieszę, że odważyłaś się uszyć ten wianek :)