Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu, rewelacyjne te Twoje wianuszki, jeśli mogę to chętnie ściągnę te kwiatuszki, chciałabym żeby wyszły jak Twoje, a po takim kursie mam jakieś szanse:D

Jakoś nie zajmowałam się szyciem takiej "drobnicy" ale jak patrzę na Wasze twory to nabrałam chęci. Tylko nie wiem czy mi starczy cierpliwości.

Kasiu jak już wspomniałam jestem totalnie początkująca w szyciu. I mam takie pytanko, jak szyłaś te serduszka to na maszynie je robiłaś, czy ręcznie? Ja próbowałam ręcznie i coś tam mi wyszło, szyłam na lewej stronie, zostawiłam otworek na wypełniacz, przerzuciłam na prawą stronę, wepchałam wypełniacz i zszyłam już na prawej stronie i widać nitkę po zszyciu tego otworku. jest na to jakiś inny sposób???

Kasiu,

dziękuję za odpowiedź :yes:

A propos serduszek - też mam pytanie, ja szyłam je na maszynie, ale po przerwóceniu na prawą stronę wyszło dziwnie przy łączeniu tych górnych wybrzuszeń, zamiast "na ostro" zrobiło się coś takiego: ^-^ , teraz wyobraź sobie :D, że te trójkąty to te brzuszki, no i prawidlowo powinno być ^^ (bez przerwy tylko z ostrym łączeniem)

kurcze, no nie wiem, jak to opisać:bash:, to ja może od razu poproszę o cały kursik szycia serduszek :lol2:

Kasiu pisałaś kiedyś że masz maszynę z Lidla, zajrzyj czy taka? http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-F417B0FD-CA3E311C/lidl_pl/hs.xsl/index_24802.htm

Kobitki przenosicie grafikę na tkaninę super pomysł ;) a jak przenieś grafikę np.na drewnianą deskę? czy potrzebne są jakieś specjalne specyfiki do tego?

Edytowane przez joliska

moooi witaj u mnie :) ja doskonale znam Twojego bloga i nieustannie podziwiam Twoje prace :) ja jakoś nie mam cierpliwości do szycia dużych rzeczy...np kołderek...wolę dłubać te moje ale to chyba dobrze, ze każda z nas ma swojego "konika" :D

Nie wiem czy mogę pytać ale może zdradzisz mi jakiego kleju używasz do przyklejania tkaniny na abażurach ? chcę przerobić jeden do kuchni i nie wiem jak sie za to zabrać ;)

malinos78 witam serdecznie :) rozgość się i zaglądaj kiedy chcesz :)

beatko, marma na temat serduszek napiszę jutro ;) jak będę miałą więcej czasu ;)

Ostatnio w tesco kupiłam taki metalowy pojemnik na kawę, niestety był ostatni i nie mam pojęcia czy były inne ;)

DSC03881.JPG