Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Kasiu, żadna tajemnica, klej na gorąco i klej magic, ewentualnie klej w sprayu sprawdzają się przy cieńszych i grubszych tkaninach.

A ja szaleję z kwiatuszkami, nie wiem ile ich już naprodukowałam, robię, robię i nie mogę przestać! Strasznie mi się podobają!

Zaczęłam od tych okrągłych, teraz te ze szpicem tylko nie rozcinałam kółka jak Ty, tylko złożyłam jeszcze raz na pół, rewelacja.

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Kasiu!! Czytam Ciebie od bardzo dawna i jakoś zawsze brak czasu aby się zalogować i wyrazić swój zachwyt. Ale teraz musiałam!!!

Jestem zachwycona twoimi "dziełami" i coś powiem - dzięki Tobie zaczęłam znowu szyć i nawet - zapisałam się na kurs szycia. Dzięki!! A twoje kursy są rewelacyjne. Pozdrawiam

Kobietki juz Wam odpisuję ;)

Beatko ja serduszka szyję na maszynie ale dziurę zaszywam ręcznie i też delikatnie widać nitkę....zszywam to na tzw okrętkę, bo innego sposobu nie znam ;)

Co do maszyny ja mam właśnie tę z lidla i jest naprawdę fajna....polecam :)

marma moje serduszka nie są idealne i też tak do końca nie wiem jak szyć te część serduszka, zeby ładnie wyglądało...ja nie szyje tego w szpic tylko między brzuszkami robię ^u^ i przed przewróceniem przecinam delikatnie tkaninę właśnie na tej części tworzącej "u" prawie do lini szycia, wtedy po przewróceniu ładniej się układa ta część. Mam nadzieję, ze wiesz o co mi chodzi ;)

przylesianka mam nadzieję, że zobaczymy Twój wianek ;)

pysiaczku dziękuję :) zawsze podobały mi się rzeczy w pastelowych/pudrowych kolorach i cieszę się, że można je teraz kupić ;)

mugatka od dawna w kuchni mam granaty i niebieskości a teraz dochodzą właśnie pastelowe kolorki. Kilka drobiazgów, bo nie mam zamiaru całej kuchni utopić w błękitach ;)

yokasta cieszy mnie ten kącik w kuchni, bo właśnie w takim klimacie chcę mieć całą kuchnię...mam nadzieję, że w tym roku zrealisuję wszystkie plany ;)

Blat od "śmietnikowego" stołu jest już u stolarza....ma mi go wyszlifować a ja zrobię resztę ;)

w kąciku ze stołem wymyśliłam regał na książki kucharskie, słoiki i inne potrzebne kuchenne drobiazgi :)

stanie tam również radio, które dostałam dzisiaj od męża :D idealne do mojej nowej kuchni ;)

670dfdd5cfb843c8bcd807ae4e38e17b.jpg

moooi dziękuję za podpowiedź :) a kleje to konkretnych firm czy nie ma to znaczenia ? jeśli możesz to podpowiedz czy cały okejany abażur smarujesz klejem czy tylko na górze i na dole ?

Pokaż kwiatki ;)

Ostatnio we Flo widziałam takie lampy ...były jeszcze z granatowym abażurem ...99 zł za komplet

ZDJCIE%257E1.JPG

sylawoj witam Cię serdecznie :) ciesze się bardzo, że moje szycie zmobilizowało Cię do działania :) życzę powodzenia i zaglądaj do mnie kiedy chcesz :)

Edytowane przez kasia_sw

Jeśli mogę coś podpowiedzieć z racji uszytych około 100 sztuk serduszek to...

tą część serduszka którą zszywamy recznie trzeba wykroic zgodnie z nitką w tkaninie, to pomaga w równym zszyciu...

Ja używam przeźroczystej nitki (monofilowej) i szew jest prawie nie widoczny...

Co do wgłębienia w serduszku robię jak Kasia, trzeba w tym miejscu przyciąć na krótko albo przeciąć tkaninę, uważając jednocześnie żeby nie przesadzić bo się rozejdzie przy przewracaniu ...

(mam nadzieję że troszkę komuś pomogłam)

Kobietki juz Wam odpisuję ;)

Beatko ja serduszka szyję na maszynie ale dziurę zaszywam ręcznie i też delikatnie widać nitkę....zszywam to na tzw okrętkę, bo innego sposobu nie znam ;)

Co do maszyny ja mam właśnie tę z lidla i jest naprawdę fajna....polecam :)

marma moje serduszka nie są idealne i też tak do końca nie wiem jak szyć te część serduszka, zeby ładnie wyglądało...ja nie szyje tego w szpic tylko między brzuszkami robię ^u^ i przed przewróceniem przecinam delikatnie tkaninę właśnie na tej części tworzącej "u" prawie do lini szycia, wtedy po przewróceniu ładniej się układa ta część. Mam nadzieję, ze wiesz o co mi chodzi ;)

Ja też mam maszynę z lidla, ma mnóstwo funkcji, których pewnie nigdy nie użyję :-D, ale mam problem z szyciem grubych tkanin, Ty też?, czy może przestwiasz ją wtedy jakoś (właściwie nie chodzi tyle o grube tkaniny, co np. złożony trzy razy len, tworzy się grubsza warstwa i mam wtedy problem z przeszyciem tego...:confused:)

Co to instrukcji szycia serduszka, doskonale zrozumiałam i muszę koniecznie wypróbować. Dziękuję !:rolleyes:

Trzymam kciuki za przemianę kuchni, a najpierw za półeczki, wszystko co robisz jest dla mnie ogromną inspiracją:jawdrop:

Kasiu super prezent Ci mąż zrobił :D

A czy w Tesco było więcej takich pastelowych dodatków? Bo może namówiłabym męża na jakieś zakupy tam :rolleyes:

Nie mogę się doczekać aż przedstawisz nam ten śmietnikowy stolik! A pomysł na regał jest świetny. Będziesz miała cudowną kuchnię!

Witaj Kasiu, przyznaję się do podglądactwa od dłuższego czasu :)

podziwiam za wyczucie smaku, chociaż pewnie nietrudno stworzyć przytulne mieszkanie jak

się jest taką ciepłą osobą.

Pod wpływem zamieszczanych prac też kupiłam maszynę do szycia z lidla.

Przy okazji daję cynka dla zainteresowanych białym stolikiem, który kiedyś był w netto w Polsce,

a teraz pokazał się w Niemczech (oferta od czwartku) za 15 euro http://www.netto-online.de/5466.ohtm/7856/Schoener-Wohnen

pozdrawiam

Dziewczyny dzięki za instrukcję, postaram się zrobić waszym sposobem te serduszka ;) Ja w sobotę pobiegłam do Tesco, ale niestety Panie nawet nie słyszały o takich pojemniczkach, pobiegłam więc do drugiego Tesco i również tam nie słyszeli, wróciłam więc do domu bez pojemniczków - może u mnie dopiero będą...czemu muszę mieszkać w mieście w którym brakuje tylu fajnych sklepów ;(

a tak z innej beczki - NIECH TA ZIMA SIĘ JUŻ SKOŃCZY!!!

Gość Konto usunięte na żądanie

Kasiu, znowu popadłam w zachwyty, tak u Ciebie sielsko anielsko, te błękity, pastele, radyjko retro, cudne, cudneeeee....

Ja już kończę remont, chociaż teraz to taki dłubanie zostało, tu dybelek, tu gwoździk, i ciągle coś przestawiam, układam. Ech, nie wiem czy odważę się pokazać te moje progi na forum, taki mnie jakiś pesymizm ogarnął, to pewnie przez tę pogodę.

marma :hug: ja jak szyłam koszyczek z flizeliną to igła mi sie wyginała i też się denerwowałam co jest grane....po chwili wpadłam na to , że może by igłę wymienić na grubszą :yes: po wymianie wszystko było idealnie...moze u Ciebie o to samo chodzi ;)

pysiaczku ja kupiłam ostatni pojemniczek...był jeden samiuteńki :D jak będę jeszcze w sklepie to zerknę ;)

A stół czeka na dalszą przemianę jak zrobi się trochę cieplej bo nie chcę w zamknięciu go malować :)

matanga witam Cię serdecznie :)

nie przypuszczałam, ze tyle osób zainspiruje do szycia :) to bardzo miłe :)

beatko o Tobie też będę pamietać przy kolejnej wizycie w tesco :D

u nas dzisiaj była piekna pogoda...słońce i 5 stopni na plusie....cudnie było aż zrobiłam wiosenne porządki w pracy ;)

mam nadzieję, ze tak juz zostanie i zima nie wróci :)

asiu mam nadzieję, że zobaczymy Twój poremontowy domek ;) pozdrawiam ciepło :)

sim14 z pewnością u Ciebie będzie pięknie :) a pesymistyczne myślenie wyrzuć bo wosna nadchodzi :wiggle:

madziu wiesz miałam dzisiaj do Ciebie napisać czy wszystko ok, bo dawno Cię nie było na forrum....cały dzień o Tobie myślałam :) dobrze, że juz jesteś :hug:

kasiu piszę jeszcze raz ;)

yokasta jak będą u mnie te pojemniki to kupie hurtową ilość :D

Na półce małe zmiany ;)

DSC03897.jpg