moooi 19.02.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Kasiu, żadna tajemnica, klej na gorąco i klej magic, ewentualnie klej w sprayu sprawdzają się przy cieńszych i grubszych tkaninach. A ja szaleję z kwiatuszkami, nie wiem ile ich już naprodukowałam, robię, robię i nie mogę przestać! Strasznie mi się podobają! Zaczęłam od tych okrągłych, teraz te ze szpicem tylko nie rozcinałam kółka jak Ty, tylko złożyłam jeszcze raz na pół, rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylawoj 19.02.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Hej Kasiu!! Czytam Ciebie od bardzo dawna i jakoś zawsze brak czasu aby się zalogować i wyrazić swój zachwyt. Ale teraz musiałam!!!Jestem zachwycona twoimi "dziełami" i coś powiem - dzięki Tobie zaczęłam znowu szyć i nawet - zapisałam się na kurs szycia. Dzięki!! A twoje kursy są rewelacyjne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 19.02.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 (edytowane) Kobietki juz Wam odpisuję Beatko ja serduszka szyję na maszynie ale dziurę zaszywam ręcznie i też delikatnie widać nitkę....zszywam to na tzw okrętkę, bo innego sposobu nie znam Co do maszyny ja mam właśnie tę z lidla i jest naprawdę fajna....polecam marma moje serduszka nie są idealne i też tak do końca nie wiem jak szyć te część serduszka, zeby ładnie wyglądało...ja nie szyje tego w szpic tylko między brzuszkami robię ^u^ i przed przewróceniem przecinam delikatnie tkaninę właśnie na tej części tworzącej "u" prawie do lini szycia, wtedy po przewróceniu ładniej się układa ta część. Mam nadzieję, ze wiesz o co mi chodzi przylesianka mam nadzieję, że zobaczymy Twój wianek pysiaczku dziękuję zawsze podobały mi się rzeczy w pastelowych/pudrowych kolorach i cieszę się, że można je teraz kupić mugatka od dawna w kuchni mam granaty i niebieskości a teraz dochodzą właśnie pastelowe kolorki. Kilka drobiazgów, bo nie mam zamiaru całej kuchni utopić w błękitach yokasta cieszy mnie ten kącik w kuchni, bo właśnie w takim klimacie chcę mieć całą kuchnię...mam nadzieję, że w tym roku zrealisuję wszystkie plany Blat od "śmietnikowego" stołu jest już u stolarza....ma mi go wyszlifować a ja zrobię resztę w kąciku ze stołem wymyśliłam regał na książki kucharskie, słoiki i inne potrzebne kuchenne drobiazgi stanie tam również radio, które dostałam dzisiaj od męża idealne do mojej nowej kuchni moooi dziękuję za podpowiedź a kleje to konkretnych firm czy nie ma to znaczenia ? jeśli możesz to podpowiedz czy cały okejany abażur smarujesz klejem czy tylko na górze i na dole ? Pokaż kwiatki Ostatnio we Flo widziałam takie lampy ...były jeszcze z granatowym abażurem ...99 zł za komplet sylawoj witam Cię serdecznie ciesze się bardzo, że moje szycie zmobilizowało Cię do działania życzę powodzenia i zaglądaj do mnie kiedy chcesz Edytowane 19 Lutego 2012 przez kasia_sw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 19.02.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Jeśli mogę coś podpowiedzieć z racji uszytych około 100 sztuk serduszek to...tą część serduszka którą zszywamy recznie trzeba wykroic zgodnie z nitką w tkaninie, to pomaga w równym zszyciu...Ja używam przeźroczystej nitki (monofilowej) i szew jest prawie nie widoczny... Co do wgłębienia w serduszku robię jak Kasia, trzeba w tym miejscu przyciąć na krótko albo przeciąć tkaninę, uważając jednocześnie żeby nie przesadzić bo się rozejdzie przy przewracaniu ...(mam nadzieję że troszkę komuś pomogłam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 19.02.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Ale sliczne radio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 19.02.2012 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 mugatka fajny pomysł z przeźroczystą nitką...muszę takiej poszukać Kasiu też mi się podoba mogło by nie być tych namalowanych "esów floresów" ale i tak mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marma 20.02.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Kobietki juz Wam odpisuję Beatko ja serduszka szyję na maszynie ale dziurę zaszywam ręcznie i też delikatnie widać nitkę....zszywam to na tzw okrętkę, bo innego sposobu nie znam Co do maszyny ja mam właśnie tę z lidla i jest naprawdę fajna....polecam marma moje serduszka nie są idealne i też tak do końca nie wiem jak szyć te część serduszka, zeby ładnie wyglądało...ja nie szyje tego w szpic tylko między brzuszkami robię ^u^ i przed przewróceniem przecinam delikatnie tkaninę właśnie na tej części tworzącej "u" prawie do lini szycia, wtedy po przewróceniu ładniej się układa ta część. Mam nadzieję, ze wiesz o co mi chodzi Ja też mam maszynę z lidla, ma mnóstwo funkcji, których pewnie nigdy nie użyję , ale mam problem z szyciem grubych tkanin, Ty też?, czy może przestwiasz ją wtedy jakoś (właściwie nie chodzi tyle o grube tkaniny, co np. złożony trzy razy len, tworzy się grubsza warstwa i mam wtedy problem z przeszyciem tego...) Co to instrukcji szycia serduszka, doskonale zrozumiałam i muszę koniecznie wypróbować. Dziękuję ! Trzymam kciuki za przemianę kuchni, a najpierw za półeczki, wszystko co robisz jest dla mnie ogromną inspiracją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 20.02.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Kasiu super prezent Ci mąż zrobił A czy w Tesco było więcej takich pastelowych dodatków? Bo może namówiłabym męża na jakieś zakupy tam Nie mogę się doczekać aż przedstawisz nam ten śmietnikowy stolik! A pomysł na regał jest świetny. Będziesz miała cudowną kuchnię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matanga 20.02.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witaj Kasiu, przyznaję się do podglądactwa od dłuższego czasu podziwiam za wyczucie smaku, chociaż pewnie nietrudno stworzyć przytulne mieszkanie jak się jest taką ciepłą osobą. Pod wpływem zamieszczanych prac też kupiłam maszynę do szycia z lidla. Przy okazji daję cynka dla zainteresowanych białym stolikiem, który kiedyś był w netto w Polsce, a teraz pokazał się w Niemczech (oferta od czwartku) za 15 euro http://www.netto-online.de/5466.ohtm/7856/Schoener-Wohnen pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatka8733 20.02.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Dziewczyny dzięki za instrukcję, postaram się zrobić waszym sposobem te serduszka Ja w sobotę pobiegłam do Tesco, ale niestety Panie nawet nie słyszały o takich pojemniczkach, pobiegłam więc do drugiego Tesco i również tam nie słyszeli, wróciłam więc do domu bez pojemniczków - może u mnie dopiero będą...czemu muszę mieszkać w mieście w którym brakuje tylu fajnych sklepów ;( a tak z innej beczki - NIECH TA ZIMA SIĘ JUŻ SKOŃCZY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 20.02.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Kasiulku, jak zawsze bardzo ładny pojemnik i bardzo śliczne radyjko:)) I wianki i kwiatki pozdrawiam nadal remontowo;/ wlecze się ten remont i wlecze, ale mąż wrócił do pracy i zostają nam praktycznie weekendy na zrobienie czegoś większego. buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 20.02.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Kasiu, znowu popadłam w zachwyty, tak u Ciebie sielsko anielsko, te błękity, pastele, radyjko retro, cudne, cudneeeee....Ja już kończę remont, chociaż teraz to taki dłubanie zostało, tu dybelek, tu gwoździk, i ciągle coś przestawiam, układam. Ech, nie wiem czy odważę się pokazać te moje progi na forum, taki mnie jakiś pesymizm ogarnął, to pewnie przez tę pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 20.02.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Kasiu, jesteś wprost niemożliwa z tym szyciem:) Cuuuuda! Spojrzałam na zdjęcie półeczki z pojemnikiem z T. i zanim przeczytałam, myślałam, że to jakaś inspiracja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 20.02.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Kasia,skrzynka wyczyszczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 20.02.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Ja te pojemniki kiedyś daaaawno widziałam, ale nie było pieniędzy. Teraz sobie nadziubdziałam na jeden ale nie było pojemników . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 20.02.2012 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 marma ja jak szyłam koszyczek z flizeliną to igła mi sie wyginała i też się denerwowałam co jest grane....po chwili wpadłam na to , że może by igłę wymienić na grubszą po wymianie wszystko było idealnie...moze u Ciebie o to samo chodzi pysiaczku ja kupiłam ostatni pojemniczek...był jeden samiuteńki jak będę jeszcze w sklepie to zerknę A stół czeka na dalszą przemianę jak zrobi się trochę cieplej bo nie chcę w zamknięciu go malować matanga witam Cię serdecznie nie przypuszczałam, ze tyle osób zainspiruje do szycia to bardzo miłe beatko o Tobie też będę pamietać przy kolejnej wizycie w tesco u nas dzisiaj była piekna pogoda...słońce i 5 stopni na plusie....cudnie było aż zrobiłam wiosenne porządki w pracy mam nadzieję, ze tak juz zostanie i zima nie wróci asiu mam nadzieję, że zobaczymy Twój poremontowy domek pozdrawiam ciepło sim14 z pewnością u Ciebie będzie pięknie a pesymistyczne myślenie wyrzuć bo wosna nadchodzi madziu wiesz miałam dzisiaj do Ciebie napisać czy wszystko ok, bo dawno Cię nie było na forrum....cały dzień o Tobie myślałam dobrze, że juz jesteś kasiu piszę jeszcze raz yokasta jak będą u mnie te pojemniki to kupie hurtową ilość Na półce małe zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 20.02.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 P_I_Ę_K_N_I_E Ostatnio sama mam pastelowo, kojarzy się wiosennie i jest tak świeżo . Kasiula wiem że pewnie pisałaś ale skąd ten piękny rondelek z kremowym wnętrzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 20.02.2012 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Aniu rondelek z TK Maxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 20.02.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Aaaaa to trzeba polowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 20.02.2012 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Były jeszcze różowe i fajna brytfanno/patelnia prostokątna żółta ale droga trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts