kasia_sw 07.03.2012 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 anagat dziekuję co do muffinek to jedyne co mi się udaje z wypieków więc robię różne wersje zależy jaką masz formę....do teflonowych papilotki nie są potrzebne, ale ja i tak wkładam. Jedynie do silikonowych foremek ich nie używam. Mam podstawowy przepis na ciasto a zmieniam tylko dodatki....zawsze sie udają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 07.03.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 W cieniutkich papierowych papilotkach natomiast nie można piec (tzn. jesli się ich nie włoży do foremki ). Do sylikonowych też można - na ozdobę po prostu ale nie są niezbędne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 07.03.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 madziu no właśnie jutro świętujemy....zapomniałam o tym całkowicie mugatka dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 07.03.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Kasiu Super podusia i wianek I brawo dobrze, że mąż tulipanki kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moooi 07.03.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Kasiu nareszcie jesteś Poszewka przecudna, bo cudna to mało powiedziane. :yes: Wianuszek śliczny, a te kolorki boooskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 07.03.2012 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 pysiaczku dziękuję kwiaty pomagają to prawda moooi dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 07.03.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Jeśli muffinki smakują tak dobrze jak wyglądają, to ja zaraz u Ciebie będę Za tradycyjnymi szczerze mówiąc nie przepadam, bo trochę są dla mnie za ciężkie, ale robiąc ciasto marchewkowe od razu pomyślałam, że na muffiny byłoby świetne. Teraz już wiem, że można piec śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 07.03.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Fajnie Kasiu, że już wróciłaś! Poduszka czarno-biała po prostu perfekcyjna! Pozostałe zdjęcia także rewelacyjne.. Cudny ptaszek! Tej wiosny jakoś białe ptaszki bardzo mnie urzekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 08.03.2012 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Dzięki Kasiu:) Mam teflonową. Tylko szkoda mi kasy na te papilotki jednorazowe.. w rozsądnej cenie nie umiem ich znaleźć tutaj. Kurcze a niby Ire, kraj mufinek:D Muszę w końcu zrobić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 08.03.2012 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Drop_lnn ja mam przepis na muffinki, które zawsze wychodzą lekkie i puszyste te marchewkowe wyszły super Ruby dzięki ptaszki sa śliczne to prawda....ja trochę omijam sklepy bo piękne świąteczne ozdoby kuszą oj kuszą anagat najlepszym rozwiazaniem są foremki silikonowe, bo nie potrzeba papilotek u nas też trudno je dostać w rozsądnej cenie ale jak juz coś upoluję kupuję więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 08.03.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 anagat u nas papierowe papilotki w Ikei nie są drogie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40133041/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 08.03.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 kasia zatkało mnie dosłownie ten wianek i poduszka ojejkaaaaa nie mam słów... a te marchewkowe muffinki piekłaś z jakiego przepisu? Pozdrawiam p.s nie daj się dołkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 08.03.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 ta poduszka jest rewelacyjna naprawdę chyba znowu pokuszę sie o jakies zamówienie Tylko musi najpierw troche grosza do portfelika wpaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojanio 08.03.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Kasiu, nie piszę a czytam codziennie (wiem nie jest to ładnie z mojej strony .... ale przecież Ty nie wiesz, że ja czytam:D).Skoro masz przesilenie to dla otuchy dodam wciąż tworzysz absolutnie piękne rzeczy, gustowne, w każdym stylu masz wyczucie kolorów, zestawień , struktur, faktur. Twoja marka to JAKOŚĆ. Życząc miłego dnia ,pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 08.03.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 No tak... wiedziałam Kasiu, że jak się pojawisz, to znowu będziemy się zachwycać Prześliczne nowości! Drop_lnn ja mam przepis na muffinki, które zawsze wychodzą lekkie i puszyste te marchewkowe wyszły super Kasiu, podasz w wolnej chwili przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marma 08.03.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Kasiu, ja również cieszę się, że się pojawiłaś i to z takimi pięknymi nowościami... jak zwykle zachwycają... pozdrawiam wiosennie i czekam na dalsze inspiracje Edit: dołączam się do czekających na przepis na muffinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 08.03.2012 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Kobietki dzieki za wszystkie miłe słowa Życzę Wam wszystkim wszystkiego dobrego w dniu naszego święta Przepisa na muffinki jest bardzo prosty....do miski wsypuję na początek wszystkie składniki suche a później dodaje mokre...mieszam rózgą i dodaję dodatki .... suche skadniki: *2 szklanki mąki *2 łyżeczki proszku do pieczenia *1/2 szklanki cukru (do marchewkowych użyłam cukru trzcinowego muscovado ale może być zwykły) *szczypta soli mieszam suche składniki i dodaję mokre: *1 jajko *1/2 szklanki oleju roślinnego *2/3 szklanki mleka ( czasami wlewam całą jak wiem, ze dodaję dodatkowe składniki) W przypadku marchewkowych muffinek dodałam 2 śrenie marchewki starte na dużych oczkach, 1 łyżeczkę cynamonu, 1/2 łyżeczki imbiru w proszku i 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej. Wszystko połączyłam i piekłam przez 30 min w 180-190 stopniach. Po wyjęciu i wystudzeniu polałam je lukrem zrobionym z 2 łyżek soku z pomarańczy, 1czubatej szklanki cukru pudru i skórki otartej z całej pomarańczy Smacznego Teraz ja mam prośbę do Was w sobotę przychodzą do nas znajomi i nie wiem co mam podać W sumie będzie nas 6 osób i chcę zrobić coś co nie zmusi mnie do stania w kuchni.... Znamy sie juz wieki i już brakuje mi kulinarnych pomysłów na kolejne imprezy Chodzi mi o danie główne, bo jakieś przekąski czy dodatk mam już zaplanowane... Najlepsze by było coś co przygotuję wcześniej i np przed podaniem wstawię tylko do piekarnika..tylko co ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 08.03.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Kasiu a może szaszłyczki?szybko się je robi i można wstawić je przed przyjściem gości albo karkóweczkę z pieczarkami i serem i do tego pieczone ziemniaczkikarkówkę się smazy wczesniej pieczarki w kostkę i cebulkę i troszkę zieleninyrobi się sos majonez plus keczup i tak idzie karkówka plus farsz (pieczarki itd) potem sos i na to ser mozzarellai to się zapieka w piekarniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 08.03.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 (edytowane) Kasiu, konkretnego przepisu nie doradzę, ale zerknij tu. Adk zebrała 40 przepisów z FM (głównie od Monsanbii). Może coś Ci się spodoba Edytowane 8 Marca 2012 przez Ruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatka8733 08.03.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Przyjmijcie życzenia babki kochane od drugiej babki Niechaj dzień cały będzie radosny, niechaj nas chłopy dzisiaj wyręczą - bo my dziś tylko drinki i kawusie popijamy !!!- bo to NASZE ŚWIĘTO BABECZKI !!!! Jejku czytam sobie te wasze wpisy i mimo że dziś taki fajny dzień to jak bym czytała o sobie, ja też w małej depresji podejrzewam że przyczyna ta sama... ale cóż ważne by być twardą kobitką. Ja uciekam do H&Y bo dziś - 30% obiecałam sobie że w tym miesiącu przystopuje z zakupami, ale w końcu raz w roku jest DZIEŃ KOBIET Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts