Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Pysiaczku, ja ikea mam ok 200 km .. chętnie bym pojechała, ale nie po same papilotki:D:D A na nic więcej kasy ni mam..:(

anagat ja też mam 200km do Ikei, ale myślałam, że Ty może masz bliżej, bo chyba u Was na Wyspach więcej tych sklepów jednak - szkoda!

A może zobacz w takich zwykłych sieciówkach typu Lidl? A Rossmanna macie? Widziałam takie papierowe właśnie w R. za kilka zł :)

Kasiu mam nadzieję, że imprezka się pysznie udała - patrząc na menu musiało tak być :)

Koniecznie podziel się ulepszonym przepisem na ten kaloryczny deser! :D

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pysiaczku imprezka udała się i to bardzo siedzielismy do 4 rano ;) znajomi zawsze u nas zostają, więc biesiadowanie przeciąga się do południa następnego dnia :)

deser bardzo wszystkim smakował :)

ja zdrobiłam go tak....

rozpuściłam 2 galaretki agrestowe w trochę mniej niż litrze wody ale nie tak jak w przepisie w połowie szklanki....w międzyczasie zmiksowałam prawie kilogram malin nie dodałam szklanki cukru, bo galaretki i tak są juz bardzo słodkie....do zmiksowanych malin wlałam zimną galaretkę i ponownie zmiksowałam....nastepnie wszystko trzeba przetrzeć przez sito, zeby pozbyć sie pestek....jak całość zaczyna zastygać ponownie zmiksować....wszystko robiłam blenderem, bo nie mam miksera ;) natomiast do kremu zmiksowałam 2 serki mascarpone kazdy po 250 ml z łyżką cukru pudru...w osobnym naczyniu ubiłam 1 szklankę śmietanki 30% a w kąpieli wodnej rozpuściłam połowę białej czekolady, jak czekoda była letnia połączyłam serki, ubitą śmietanę i czekoladę.

W czasie gdy robi się krem, mus malinowy fajnie zastyga więc znowu roztrzepuję go trzepaczką nakładam do pucharków na to ubity krem...posypuję uprażonymi płatkami migdałów, listek mięty do dekoracji i gotowe :)

Polecam, bo deser jest pyszny :D kaloryczny ale raz na jakiś czas można coś takiego zjeść :p

Tak wyglądał mój "patriotyczny" deser :D

DSC03948.JPG

DSC03957.JPG

Gość Konto usunięte na żądanie

Kasia, ale to musi być pychota :yes: Przepis dałam do ulubionych. A malinki skąd miałaś ?, bo ja widziałam w Lidlu, mam nadzieję, ze się nadadzą. Czy te talerzyki w kropeczki są z tkmaxxa? Bo zdaje się, że mam dzbanek z identycznym motywem kwiatków, właśnie z tikeja o taki:

http://images35.fotosik.pl/1224/7ff9c9c20110befbmed.jpg

Dziś byłam, ale nie było nic ciekawego, kupiłam sobie jedynie fajną torebkę, a właśnie muszę kupić talerzyki deserowe, bo mi się wytłukły, a nie chcę na na co dzień używać tych dla gości ;)

sim14 deser naprawdę pyszny....chyba, ze ktoś malin nie lubi ;) a maliny kupiłam właśnie w lidlu bo mają w dobrej cenie a częściowo miałam maliny z ogródka mojej mamy ;)

Serwis kupiłam w BRW ale chyba Twój dzbanuszek jest z tej samej serii ;)

A torebka jaka ?? :D

mugatka deser robi sie błyskawicznie...tak naprawdę wszystko mieszasz a najwięcej czasu zajmuje przecieranie malin...ja miałam zbyt gęste sitko ale jak kupię odpowiednie będzie błyskawica ;)

pysiaczku zrób deser koniecznie :)

ja juz nie wchodzę do takich sklepów :D

Ruby tak jakoś wiosennie wyszło, bo nadal nie mam białego serwisu więc padło na serwis w kropeczki :)

Ja póki co też nie wchodzę i nie kupuję (widziałam tylko przez szybkę sklepową :lol2: ) bo nie wiem kiedy się tej przerobionej witrynki do kuchni doczekam http://emoty.blox.pl/resource/bezradny.gif

Deserek może na weekend zrobię :yes:

Gość Konto usunięte na żądanie
sim14 deser naprawdę pyszny....chyba, ze ktoś malin nie lubi ;) a maliny kupiłam właśnie w lidlu bo mają w dobrej cenie a częściowo miałam maliny z ogródka mojej mamy ;)

Serwis kupiłam w BRW ale chyba Twój dzbanuszek jest z tej samej serii ;)

A torebka jaka ?? :D

mugatka deser robi sie błyskawicznie...tak naprawdę wszystko mieszasz a najwięcej czasu zajmuje przecieranie malin...ja miałam zbyt gęste sitko ale jak kupię odpowiednie będzie błyskawica ;)

Ruby tak jakoś wiosennie wyszło, bo nadal nie mam białego serwisu więc padło na serwis w kropeczki :)

Kasiu, strasznie mi sie podoba ta seria Twoich talerzyków i mojego dzbanuszka, która nazywa się Price & Kensington seria Amelia: https://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&hs=bgh&rls=org.mozilla:pl:official&q=price+and+kensington+amelia&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1152&bih=547&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Eb1dT9nKF8Pc4QTbzZW-Dw, patrzyłam na stronie BRW - nie ma :(, jest dużo na amazon.co.uk, ale ja tam nie umiem kupować. Może kiedyś w tkmaxxie znów coś ustrzelę.

A tu moja skórzana torbelantka ;) :

http://images43.fotosik.pl/1424/662489b03e228cfemed.jpg

Tej wiosny wzięło mnie na granaty i niebieskości ;)

moooiprzepis kapustkowy przepisany muszę konieczne wypróbować bo brzmi pysznie :):)

kasiulamniamniuśnie wygląda ten deser a już. z malinkami....:):)( ja je też uwielbiam na gorąco z lodami waniliowymi),a zastawa iście wiosenna:):)

sim14bardzo ładna torebka(moja siostra torebki zwie "tasie ":):)i ma bzika na ich punkcie ja to znowu jestem okropna buciara,nie przejdę obojętnie obok szpilek:):):):)

pysiaczku ja też się wiosny doczekać nie mogę bo mam wiele planów do zrealizowania :) czekam z niecierpliowścią na metamorfozę Twojego stolika :)

sim14 u mnie w BRW mieli kiedyś fajne rzeczy angielskich firm ale teraz wrócili do typowych przeciętnych dodatków :(

torebka śliczna...też bardzo lubię torebki a raczej torby bo zazwyczaj mam wielkie :D

piękny szal masz do torebeczki ;) ja kupiłam ostatnio typowy wiosenny trencz w beżowym kolorze i muszę trochę ożywić go kolorem i właśnie o granacie myślałam ;)

malinos78 coś czuję, ze maliny szybko znikną z Twojej zamrażarki :D

Diabełkowa zrób deser koniecznie :) ja lubię wszystkie owoce ale maliny i truskawki to wręcz uwielbiam :D

yokasta kochana dobrze, że jesteś i że całkiem nie zniknęłaś :hug:

rozumiem i szanuję Twoją decyzję :hug:

dzisiaj cały dzień myślałam jak ja Ci teraz wyślę drzwi :D