pysiaczek 11.03.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Pysiaczku, ja ikea mam ok 200 km .. chętnie bym pojechała, ale nie po same papilotki:D:D A na nic więcej kasy ni mam.. anagat ja też mam 200km do Ikei, ale myślałam, że Ty może masz bliżej, bo chyba u Was na Wyspach więcej tych sklepów jednak - szkoda! A może zobacz w takich zwykłych sieciówkach typu Lidl? A Rossmanna macie? Widziałam takie papierowe właśnie w R. za kilka zł Kasiu mam nadzieję, że imprezka się pysznie udała - patrząc na menu musiało tak być Koniecznie podziel się ulepszonym przepisem na ten kaloryczny deser! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 11.03.2012 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 pysiaczku imprezka udała się i to bardzo siedzielismy do 4 rano znajomi zawsze u nas zostają, więc biesiadowanie przeciąga się do południa następnego dnia deser bardzo wszystkim smakował ja zdrobiłam go tak.... rozpuściłam 2 galaretki agrestowe w trochę mniej niż litrze wody ale nie tak jak w przepisie w połowie szklanki....w międzyczasie zmiksowałam prawie kilogram malin nie dodałam szklanki cukru, bo galaretki i tak są juz bardzo słodkie....do zmiksowanych malin wlałam zimną galaretkę i ponownie zmiksowałam....nastepnie wszystko trzeba przetrzeć przez sito, zeby pozbyć sie pestek....jak całość zaczyna zastygać ponownie zmiksować....wszystko robiłam blenderem, bo nie mam miksera natomiast do kremu zmiksowałam 2 serki mascarpone kazdy po 250 ml z łyżką cukru pudru...w osobnym naczyniu ubiłam 1 szklankę śmietanki 30% a w kąpieli wodnej rozpuściłam połowę białej czekolady, jak czekoda była letnia połączyłam serki, ubitą śmietanę i czekoladę. W czasie gdy robi się krem, mus malinowy fajnie zastyga więc znowu roztrzepuję go trzepaczką nakładam do pucharków na to ubity krem...posypuję uprażonymi płatkami migdałów, listek mięty do dekoracji i gotowe Polecam, bo deser jest pyszny kaloryczny ale raz na jakiś czas można coś takiego zjeść Tak wyglądał mój "patriotyczny" deser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 11.03.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Kasia, ale to musi być pychota Przepis dałam do ulubionych. A malinki skąd miałaś ?, bo ja widziałam w Lidlu, mam nadzieję, ze się nadadzą. Czy te talerzyki w kropeczki są z tkmaxxa? Bo zdaje się, że mam dzbanek z identycznym motywem kwiatków, właśnie z tikeja o taki: http://images35.fotosik.pl/1224/7ff9c9c20110befbmed.jpg Dziś byłam, ale nie było nic ciekawego, kupiłam sobie jedynie fajną torebkę, a właśnie muszę kupić talerzyki deserowe, bo mi się wytłukły, a nie chcę na na co dzień używać tych dla gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 11.03.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 ale pyszny deser... tylko czemu taki pracochłonny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 11.03.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Kasiu deser wygląda przepysznie Super - muszę kiedyś spróbować Widziałam dziś fajne pastelowe dzbanuszki, kubeczki i talerzyki we Flo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 11.03.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Kasiu, deser prześliczny Bardzo podoba mi się całe nakrycie stołu Bardzo wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 12.03.2012 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 sim14 deser naprawdę pyszny....chyba, ze ktoś malin nie lubi a maliny kupiłam właśnie w lidlu bo mają w dobrej cenie a częściowo miałam maliny z ogródka mojej mamy Serwis kupiłam w BRW ale chyba Twój dzbanuszek jest z tej samej serii A torebka jaka ?? mugatka deser robi sie błyskawicznie...tak naprawdę wszystko mieszasz a najwięcej czasu zajmuje przecieranie malin...ja miałam zbyt gęste sitko ale jak kupię odpowiednie będzie błyskawica pysiaczku zrób deser koniecznie ja juz nie wchodzę do takich sklepów Ruby tak jakoś wiosennie wyszło, bo nadal nie mam białego serwisu więc padło na serwis w kropeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 12.03.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 pysiaczku zrób deser koniecznie ja juz nie wchodzę do takich sklepów Ja póki co też nie wchodzę i nie kupuję (widziałam tylko przez szybkę sklepową ) bo nie wiem kiedy się tej przerobionej witrynki do kuchni doczekam http://emoty.blox.pl/resource/bezradny.gif Deserek może na weekend zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 12.03.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 sim14 deser naprawdę pyszny....chyba, ze ktoś malin nie lubi a maliny kupiłam właśnie w lidlu bo mają w dobrej cenie a częściowo miałam maliny z ogródka mojej mamy Serwis kupiłam w BRW ale chyba Twój dzbanuszek jest z tej samej serii A torebka jaka ?? mugatka deser robi sie błyskawicznie...tak naprawdę wszystko mieszasz a najwięcej czasu zajmuje przecieranie malin...ja miałam zbyt gęste sitko ale jak kupię odpowiednie będzie błyskawica pysiaczku zrób deser koniecznie ja juz nie wchodzę do takich sklepów Ruby tak jakoś wiosennie wyszło, bo nadal nie mam białego serwisu więc padło na serwis w kropeczki Kasiu, strasznie mi sie podoba ta seria Twoich talerzyków i mojego dzbanuszka, która nazywa się Price & Kensington seria Amelia: https://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&hs=bgh&rls=org.mozilla:pl:official&q=price+and+kensington+amelia&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1152&bih=547&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Eb1dT9nKF8Pc4QTbzZW-Dw, patrzyłam na stronie BRW - nie ma , jest dużo na amazon.co.uk, ale ja tam nie umiem kupować. Może kiedyś w tkmaxxie znów coś ustrzelę. A tu moja skórzana torbelantka : http://images43.fotosik.pl/1424/662489b03e228cfemed.jpg Tej wiosny wzięło mnie na granaty i niebieskości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinos78 12.03.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Hura,już wiem co zrobić z malinami,które zapychają mi zamrażalnik od samego lata!Malinki zbierałam osobiście na działce teściowej.Zawsze miałam ochotę zrobić deser tego typu,jednak wygrywało coś z ''gotowców''.Koniec z tym!!!Kasiu,dzięki za inspiracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diabełkowa 12.03.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 moooiprzepis kapustkowy przepisany muszę konieczne wypróbować bo brzmi pysznie :) kasiulamniamniuśnie wygląda ten deser a już. z malinkami....:)( ja je też uwielbiam na gorąco z lodami waniliowymi),a zastawa iście wiosenna:) sim14bardzo ładna torebka(moja siostra torebki zwie "tasie ":):)i ma bzika na ich punkcie ja to znowu jestem okropna buciara,nie przejdę obojętnie obok szpilek:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.03.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Kasia, pięknie stól wygląda!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 12.03.2012 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 pysiaczku ja też się wiosny doczekać nie mogę bo mam wiele planów do zrealizowania czekam z niecierpliowścią na metamorfozę Twojego stolika sim14 u mnie w BRW mieli kiedyś fajne rzeczy angielskich firm ale teraz wrócili do typowych przeciętnych dodatków torebka śliczna...też bardzo lubię torebki a raczej torby bo zazwyczaj mam wielkie piękny szal masz do torebeczki ja kupiłam ostatnio typowy wiosenny trencz w beżowym kolorze i muszę trochę ożywić go kolorem i właśnie o granacie myślałam malinos78 coś czuję, ze maliny szybko znikną z Twojej zamrażarki Diabełkowa zrób deser koniecznie ja lubię wszystkie owoce ale maliny i truskawki to wręcz uwielbiam yokasta kochana dobrze, że jesteś i że całkiem nie zniknęłaś rozumiem i szanuję Twoją decyzję dzisiaj cały dzień myślałam jak ja Ci teraz wyślę drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.03.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 :) obyś się nie rozmyśliła ale zrozumiem jesli taką decyzję byś podjęła ja jestem dalej chętna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 12.03.2012 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 oj nie o to chodzi bałam się, ze Cię nie zlokalizuję, bo nie wiem czy mam jeszcze Twój adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.03.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Dogadamy się :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diabełkowa 12.03.2012 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 yokastagdzie ty słonko chciałaś nam prysnąć?gdzie jest fajniej i wiosenniej niż na fm:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 13.03.2012 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 yokasta kamień z serca, ze nie zniknęłaś całkowicie na święta będę u mamy to pooglądam drzwi dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 13.03.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Diabełkowa, we własnym domu tak jest nie na fm . Kasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Susełka 13.03.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Yokasta jakaś tajemnicza jesteś Czyzby jakieś zmiany rodzinne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts