mugatka 17.03.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 no to ja już czekam przebierając z niecierpliwości nóżkami na fotki z metamorfozą komody materiał w krateczkę też ciekawi mnie baaaaaaaardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 17.03.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Kasiu, dziś zaserwowałam znajomym patriotyczny deser wg Twojego przepisu Normalnie chcieli się rozpłynąć z zachwytu :) A ja powiem tak: mega pychotka, po prostu niebo w gębie Nie za słodki, połączenie kwaśnego ze słodkim, aksamitny, pysznyyyyyyy !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 18.03.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Witaj Kasiu. Wybacz, że przestalam sie odzywać ale dopadła mnie totalna niemoc we wszystkim i nie byłam w stanie niczym sie zająć [chyba za duzo wszystkiego na głowie] ..teraz nadchodzi wiosna i powoli i ja dochodze do siebie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 18.03.2012 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 mugatko komoda już poskręcana muszę dokupić jeszcze farby i pomalować ze 2 razy drzwiczki, bo dzisiaj po ich przykręceniu widzę nierówności Tkanina z ikei naprawdę fajna...ciepły szary z białym, krateczka wielkości 5-7 mm coś jak ta różowa z której szyłam koszyk ale troszeczkę mniejsza. Postaram sie zrobić forki ale chyba dopiero we wtorek, bo jutro mam dzień wolny sim14 bardzo sie cieszę, ze deser smakował ja też byłam nim zachwycona jedząc go u mojego brata zastanawiam sie czy z truskawkami też by tak dobrze smakował ? kala67 nie masz za co przepraszać, każda z nas miala chyba ostatnio ciężki czas ale ważne, ze juz jest wszystko ok wiosna przyszła to moja ulubiona pora roku A teraz komoda Cudo to to nie jest ale szkada mi było jej się pozbywać, bo mimo wieku nic jej nie dolegało a poza tym jest bardzo pojemna...ma 2 m długości. oczywiście to nie jest drewno ale płyta dobrej jakości więc doszłam do wniosku, że nie zostaje mi nic innego jak przemalować na podobieństwo witryny Nie wiedziałam co zrobić z blatem....początkowo miałam całość wymienić na drewniany, zabejcować i potraktować olejem ale jakoś przestraszyłam sie takich przeróbek i zrobiłam coś strasznego Kupiłam okleinę i blat został nią potraktowany Wiem, że pewnie nie pochwalacie takich rozwiązań ja też za tym nie przepadam, ale gdy w sklepie zobaczyłam tę okleinę jakoś się do tego pomysłu przekonałam Szafki trochę sie zlewają w jedną białą plamę dlatego te mniejsze chyba zlikwiduję i kupię w ich miejsce wiklinowe kosze lub wytnę w nich prostokąty i umieszczę siatkę....jeszcze nie wiem co zrobię ostatecznie Komoda wyglądała tak...chyba nigdy jej nie pokazywałam, bo jej nie lubiłam w takim wydaniu teraz jest tak a tu lepiej widać blat Proszę nie bić za okleinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 18.03.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ja do okleiny w takim wydaniu nic nie mam - wręcz przeciwnie ładny wzór na tej okleinie, a i do szafeczki i wnętrza super pasuje. Znalazłaś prosty i efektowny sposób na blat Jestem pod wrażeniem! nie tyle efektu (choć ten bardzo ładny), ale tego, że chcesz i potrafisz dawać drugie piękniejsze życie przedmiotom i meblom. I to nie tylko tym starym drewnianym, ale także tym sklejkowym. Robisz piękne łabędzie z rzeczy, które były skazany na dożywotni los brzydkiego kaczątka że tak porównaniem zasunę Super Kasiu i jeszcze raz super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 18.03.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 a ja się podpisuje ręcami i nogami pod tym co napisała Ruby szczególnie pod tymi łabędziami... Kasia jak zwykle zrobiłaś coś z niczego... ale nie byłabym sobą gdybym nie dopytała jak poradziłaś sobie z krawędziami blatu i okleiną ? gdzie jest łączenie, tylko na narożnikach ??? i czy łatwo przykleja się taką okleinę ? ja mam też takie proste fronty w kuchni jak u Ciebie w komódce, które jak wiesz planuje malować, tylko chcę dokleić na nie listewki drewniane, dookoła, zrobić taką ramkę ... i nie wiem jak to wyjdzie... nie robiłaś przypadkiem czegoś takiego kiedyś tam ? każda porada na wagę złota ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 18.03.2012 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Dziekuję Kobietki Wiem, ze to żadne cudo ta moja komoda, ale trochę odmieniona pobędzie z nami jeszcze trochę Już wiem na 100 % że muszę coś zrobić z drzwiczkami, bo za dużo tego białego jest mugatka okleina jest fajna taka trochę elastyczna i bez problemu sie ją przykleja... ja mam tylko na rogach zakończenie..praktycznie niewidoczne. Blat nie jest całkiem prostokątny bo z przodu jest lekki łuk i bałam się, ze to nie wyjdzie dobrze ale idealnie sie przykleiło. Co do listewek na frontach, to ja nie robiłam czegoś takiego, ale moja mama kiedyś tak przerabiała kuchnię i mocowała listwy na klej...wszystko ładnie wyszło. Podrzucam nowy katalog z Maisons du Monde http://catalogue.maisonsdumonde.com/FR_indoor_2012/appli.htm Cudeńka tam mają Może uda mi się mieć papierowe katalogi ale nie obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 18.03.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Kasia jakbyś miała papierowe wydanie to ja chętnie ale komoda cudo o mamo wcale bym nie powiedziała ze to jakiś zwyklak był szok leżę i kwiczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 18.03.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 (edytowane) No nie na darmo odzyskałam dziś łączność ze światem via ineternet Kasiu, świetnie Ci wyszła ta przeróbka:) I rameczki się przydały:D A TA konkretna okleina to żadne przestępstwo;) Fajnie wygląda. Pokombinowałabym jednak rzeczywiście z tą siatką w mniejszych drzwiczkach:) Edytuję, bo dojrzałam Twój post u mnie nt. zakupu pasty Starwaxu. Kochana Kasia :hug: Już kupiłam parę dni temu na A. I dzięki za ten link do MDM - chociaż oczy nacieszę Edytowane 18 Marca 2012 przez mada1412 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 18.03.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Kasiu no pięknie Ci poszło z tą komodą Powiedz to też ta tikurila co zawsze? Od razu zrobiło się inaczej w pokoju prawda? Świetny efekt A okleina na blacie wcale nie sprawia wrażenia okleiny - jest naprawdę OK! Katalog zaraz sobie pooglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 19.03.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 19.03.2012 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 joasiah dzięki jak tylko będę miała katalogi zbiorę zamówienia mada1412 dzięki wielkie muszę ją jeszcze poprzerabiać, bo denerwują mnie te białe drzwiczki wiem, że otwory powinnam wyciąć przed malowaniem ale najwyżej pomaluję jeszcze raz tym razem zastanawiam się czy siatki nie wstawić w zewnętrzne drzwi ale co wtedy z tymi mniejszymi ? Na początku chciałam je wszystkie zamienić na lamelkowe drzwiczki te zwykłe z castoramy ale rozmiarowo nijak nie pasują Pomyślę jeszcze nad zmianami zastanawiam się czym wyciąć te otwory, bo domowym sposobem chyba będzie trudno Fajnie, że kupiłaś pastę....teraz czekamy na efekt końcowy przeróbek Twojego stolika pysiaczku dzięki farba to tikkurila sprawdzona więc wszystko nią maluję Faktycznie pokój sie rozjaśnił i zrobiło sie spójnie, bo komoda wcześniej do niczego nie pasowała....nie chcę, zeby to wszystko wyglądało jak z komletu dlatego muszę z komodą jeszcze coś pokombinować kami1227 dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 19.03.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 pieknie Kasiu! kurcze Ty to masz pomysły i wyczucie!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 19.03.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 mugatko komoda już poskręcana muszę dokupić jeszcze farby i pomalować ze 2 razy drzwiczki, bo dzisiaj po ich przykręceniu widzę nierówności Tkanina z ikei naprawdę fajna...ciepły szary z białym, krateczka wielkości 5-7 mm coś jak ta różowa z której szyłam koszyk ale troszeczkę mniejsza. Postaram sie zrobić forki ale chyba dopiero we wtorek, bo jutro mam dzień wolny sim14 bardzo sie cieszę, ze deser smakował ja też byłam nim zachwycona jedząc go u mojego brata zastanawiam sie czy z truskawkami też by tak dobrze smakował ? kala67 nie masz za co przepraszać, każda z nas miala chyba ostatnio ciężki czas ale ważne, ze juz jest wszystko ok wiosna przyszła to moja ulubiona pora roku A teraz komoda Cudo to to nie jest ale szkada mi było jej się pozbywać, bo mimo wieku nic jej nie dolegało a poza tym jest bardzo pojemna...ma 2 m długości. oczywiście to nie jest drewno ale płyta dobrej jakości więc doszłam do wniosku, że nie zostaje mi nic innego jak przemalować na podobieństwo witryny Nie wiedziałam co zrobić z blatem....początkowo miałam całość wymienić na drewniany, zabejcować i potraktować olejem ale jakoś przestraszyłam sie takich przeróbek i zrobiłam coś strasznego Kupiłam okleinę i blat został nią potraktowany Wiem, że pewnie nie pochwalacie takich rozwiązań ja też za tym nie przepadam, ale gdy w sklepie zobaczyłam tę okleinę jakoś się do tego pomysłu przekonałam Szafki trochę sie zlewają w jedną białą plamę dlatego te mniejsze chyba zlikwiduję i kupię w ich miejsce wiklinowe kosze lub wytnę w nich prostokąty i umieszczę siatkę....jeszcze nie wiem co zrobię ostatecznie Komoda wyglądała tak...chyba nigdy jej nie pokazywałam, bo jej nie lubiłam w takim wydaniu teraz jest tak a tu lepiej widać blat Proszę nie bić za okleinę Witam, przeglądam własnie galerie i widzę czarne muszelki, których od dłuższego czasu nie mogę namierzyć. Mogę zapytać gdzie je kupiłaś?? (uchwyty, dla jasności ) A komoda wygląda teraz super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 19.03.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Kasiu, Super ci wyszła ta komoda Umiesz wyczarować cuda Co do deserku, to też się zastanawiałam, jakby smakował z truskawkami, albo borówkami. W sobotę byłam w tkmaxxie i kupiłam parę perełek, zamieszczę fotki u mnie, widziałam talerz z łopatka do tortu z naszej serii Amelia, nawet się zastanawiałam, ale nie kupiłam i teraz trochę żałuję bo nie były drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 19.03.2012 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 psosin dziękuję alladyn71 dzięki Muszelki kupiłam w castoramie ....były srebrne ale przemalowałam je na czarno farbą w sprayu sim14 dziękuje myślę, ze deser z innymi owocami będzie równie dobry zaraz zerknę co fajnego kupiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 19.03.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Kasiu, wielkie brawa! Pisałaś o komodzie kiedyś wygląda naprawdę super . Gdybyś nie napisała, że to okleina to i tak nikt by nie wiedział co oznacza, że wygląda dobrze i absolutnie nie masz co się tłumaczyć ani przejmować . Metamorfoza na 6 z + . Przez Ciebie znów przepadłam w tym katalogu dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przylesianka 19.03.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Kasia bomba!!!! Fantastyczna zmiana. Znów się zachwycam Twoją precyzją i pomysłem. Zdradz prosze jeszcze tylko przy okazji skąd masz te wieszaczki do półki z nad komody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 19.03.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Kasiu doczytałam już, że muszelki z castoramy A powiedz srebrne raczej matowe były w oryginale czy bardziej w chrom? Do swojego dołu kredensu też bym chyba widziała uchwyty w takim stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 19.03.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 a w ogóle jak Ty to robisz, praca, szycie i jeszcze masz czas na malowanie mebli... śpisz troszkę, powiedz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts