Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Konto usunięte na żądanie
Kasiu, dziś zaserwowałam znajomym patriotyczny deser wg Twojego przepisu :) Normalnie chcieli się rozpłynąć z zachwytu :):):) A ja powiem tak: mega pychotka, po prostu niebo w gębie :) Nie za słodki, połączenie kwaśnego ze słodkim, aksamitny, pysznyyyyyyy !!!!

mugatko komoda już poskręcana :wiggle:

muszę dokupić jeszcze farby i pomalować ze 2 razy drzwiczki, bo dzisiaj po ich przykręceniu widzę nierówności ;)

Tkanina z ikei naprawdę fajna...ciepły szary z białym, krateczka wielkości 5-7 mm coś jak ta różowa z której szyłam koszyk ale troszeczkę mniejsza. Postaram sie zrobić forki ale chyba dopiero we wtorek, bo jutro mam dzień wolny ;)

sim14 bardzo sie cieszę, ze deser smakował :) ja też byłam nim zachwycona jedząc go u mojego brata :) zastanawiam sie czy z truskawkami też by tak dobrze smakował ?

kala67 nie masz za co przepraszać, każda z nas miala chyba ostatnio ciężki czas ;)

ale ważne, ze juz jest wszystko ok :)

wiosna przyszła :D to moja ulubiona pora roku :)

A teraz komoda ;)

Cudo to to nie jest ale szkada mi było jej się pozbywać, bo mimo wieku nic jej nie dolegało a poza tym jest bardzo pojemna...ma 2 m długości.

oczywiście to nie jest drewno ale płyta dobrej jakości więc doszłam do wniosku, że nie zostaje mi nic innego jak przemalować na podobieństwo witryny ;)

Nie wiedziałam co zrobić z blatem....początkowo miałam całość wymienić na drewniany, zabejcować i potraktować olejem ale jakoś przestraszyłam sie takich przeróbek i zrobiłam coś strasznego :p

Kupiłam okleinę i blat został nią potraktowany :oops:

Wiem, że pewnie nie pochwalacie takich rozwiązań ja też za tym nie przepadam, ale gdy w sklepie zobaczyłam tę okleinę jakoś się do tego pomysłu przekonałam ;)

Szafki trochę sie zlewają w jedną białą plamę dlatego te mniejsze chyba zlikwiduję i kupię w ich miejsce wiklinowe kosze lub wytnę w nich prostokąty i umieszczę siatkę....jeszcze nie wiem co zrobię ostatecznie ;)

Komoda wyglądała tak...chyba nigdy jej nie pokazywałam, bo jej nie lubiłam w takim wydaniu ;)

DSC03976.JPG

teraz jest tak

DSC03992.JPG

DSC03991.JPG

a tu lepiej widać blat

DSC03984.JPG

DSC03990.JPG

Proszę nie bić za okleinę :D

Ja do okleiny w takim wydaniu nic nie mam - wręcz przeciwnie ładny wzór na tej okleinie, a i do szafeczki i wnętrza super pasuje. Znalazłaś prosty i efektowny sposób na blat :D

Jestem pod wrażeniem! :D nie tyle efektu (choć ten bardzo ładny), ale tego, że chcesz i potrafisz dawać drugie piękniejsze życie przedmiotom i meblom. I to nie tylko tym starym drewnianym, ale także tym sklejkowym. Robisz piękne łabędzie z rzeczy, które były skazany na dożywotni los brzydkiego kaczątka :D że tak porównaniem zasunę ;):D

Super Kasiu i jeszcze raz super!

a ja się podpisuje ręcami i nogami pod tym co napisała Ruby :) szczególnie pod tymi łabędziami... Kasia jak zwykle zrobiłaś coś z niczego...

ale nie byłabym sobą gdybym nie dopytała jak poradziłaś sobie z krawędziami blatu i okleiną ? gdzie jest łączenie, tylko na narożnikach ???

i czy łatwo przykleja się taką okleinę ?

ja mam też takie proste fronty w kuchni jak u Ciebie w komódce, które jak wiesz planuje malować, tylko chcę dokleić na nie listewki drewniane, dookoła, zrobić taką ramkę ... i nie wiem jak to wyjdzie... nie robiłaś przypadkiem czegoś takiego kiedyś tam ? :) każda porada na wagę złota ... :)

Dziekuję Kobietki :)

Wiem, ze to żadne cudo ta moja komoda, ale trochę odmieniona pobędzie z nami jeszcze trochę ;)

Już wiem na 100 % że muszę coś zrobić z drzwiczkami, bo za dużo tego białego jest :)

mugatka okleina jest fajna taka trochę elastyczna i bez problemu sie ją przykleja... ja mam tylko na rogach zakończenie..praktycznie niewidoczne. Blat nie jest całkiem prostokątny bo z przodu jest lekki łuk i bałam się, ze to nie wyjdzie dobrze ale idealnie sie przykleiło.

Co do listewek na frontach, to ja nie robiłam czegoś takiego, ale moja mama kiedyś tak przerabiała kuchnię i mocowała listwy na klej...wszystko ładnie wyszło.

Podrzucam nowy katalog z Maisons du Monde http://catalogue.maisonsdumonde.com/FR_indoor_2012/appli.htm

Cudeńka tam mają :D

Może uda mi się mieć papierowe katalogi ale nie obiecuję ;)

No nie na darmo odzyskałam dziś łączność ze światem via ineternet;)

Kasiu,

świetnie Ci wyszła ta przeróbka:) I rameczki się przydały:D A TA konkretna okleina to żadne przestępstwo;) Fajnie wygląda. Pokombinowałabym jednak rzeczywiście z tą siatką w mniejszych drzwiczkach:)

Edytuję, bo dojrzałam Twój post u mnie nt. zakupu pasty Starwaxu. Kochana Kasia :hug::hug: Już kupiłam parę dni temu na A.;) I dzięki za ten link do MDM - chociaż oczy nacieszę;)

Edytowane przez mada1412

joasiah dzięki :) jak tylko będę miała katalogi zbiorę zamówienia ;)

mada1412 dzięki wielkie :) muszę ją jeszcze poprzerabiać, bo denerwują mnie te białe drzwiczki :p wiem, że otwory powinnam wyciąć przed malowaniem ale najwyżej pomaluję jeszcze raz ;) tym razem zastanawiam się czy siatki nie wstawić w zewnętrzne drzwi ale co wtedy z tymi mniejszymi ?

Na początku chciałam je wszystkie zamienić na lamelkowe drzwiczki te zwykłe z castoramy ale rozmiarowo nijak nie pasują :(

Pomyślę jeszcze nad zmianami ;) zastanawiam się czym wyciąć te otwory, bo domowym sposobem chyba będzie trudno :(

Fajnie, że kupiłaś pastę....teraz czekamy na efekt końcowy przeróbek Twojego stolika :)

pysiaczku dzięki :) farba to tikkurila :) sprawdzona więc wszystko nią maluję ;)

Faktycznie pokój sie rozjaśnił i zrobiło sie spójnie, bo komoda wcześniej do niczego nie pasowała....nie chcę, zeby to wszystko wyglądało jak z komletu dlatego muszę z komodą jeszcze coś pokombinować ;)

kami1227 dziękuje :)

mugatko komoda już poskręcana :wiggle:

muszę dokupić jeszcze farby i pomalować ze 2 razy drzwiczki, bo dzisiaj po ich przykręceniu widzę nierówności ;)

Tkanina z ikei naprawdę fajna...ciepły szary z białym, krateczka wielkości 5-7 mm coś jak ta różowa z której szyłam koszyk ale troszeczkę mniejsza. Postaram sie zrobić forki ale chyba dopiero we wtorek, bo jutro mam dzień wolny ;)

sim14 bardzo sie cieszę, ze deser smakował :) ja też byłam nim zachwycona jedząc go u mojego brata :) zastanawiam sie czy z truskawkami też by tak dobrze smakował ?

kala67 nie masz za co przepraszać, każda z nas miala chyba ostatnio ciężki czas ;)

ale ważne, ze juz jest wszystko ok :)

wiosna przyszła :D to moja ulubiona pora roku :)

A teraz komoda ;)

Cudo to to nie jest ale szkada mi było jej się pozbywać, bo mimo wieku nic jej nie dolegało a poza tym jest bardzo pojemna...ma 2 m długości.

oczywiście to nie jest drewno ale płyta dobrej jakości więc doszłam do wniosku, że nie zostaje mi nic innego jak przemalować na podobieństwo witryny ;)

Nie wiedziałam co zrobić z blatem....początkowo miałam całość wymienić na drewniany, zabejcować i potraktować olejem ale jakoś przestraszyłam sie takich przeróbek i zrobiłam coś strasznego :p

Kupiłam okleinę i blat został nią potraktowany :oops:

Wiem, że pewnie nie pochwalacie takich rozwiązań ja też za tym nie przepadam, ale gdy w sklepie zobaczyłam tę okleinę jakoś się do tego pomysłu przekonałam ;)

Szafki trochę sie zlewają w jedną białą plamę dlatego te mniejsze chyba zlikwiduję i kupię w ich miejsce wiklinowe kosze lub wytnę w nich prostokąty i umieszczę siatkę....jeszcze nie wiem co zrobię ostatecznie ;)

Komoda wyglądała tak...chyba nigdy jej nie pokazywałam, bo jej nie lubiłam w takim wydaniu ;)

DSC03976.JPG

teraz jest tak

DSC03992.JPG

DSC03991.JPG

a tu lepiej widać blat

DSC03984.JPG

DSC03990.JPG

Proszę nie bić za okleinę :D

Witam, przeglądam własnie galerie i widzę czarne muszelki, których od dłuższego czasu nie mogę namierzyć. Mogę zapytać gdzie je kupiłaś?? (uchwyty, dla jasności :D) A komoda wygląda teraz super!

Gość Konto usunięte na żądanie

Kasiu, Super ci wyszła ta komoda :) Umiesz wyczarować cuda :yes: Co do deserku, to też się zastanawiałam, jakby smakował z truskawkami, albo borówkami.

W sobotę byłam w tkmaxxie i kupiłam parę perełek, zamieszczę fotki u mnie, widziałam talerz z łopatka do tortu z naszej serii Amelia, nawet się zastanawiałam, ale nie kupiłam i teraz trochę żałuję bo nie były drogie.

Kasiu, wielkie brawa! Pisałaś o komodzie kiedyś :rolleyes: wygląda naprawdę super :yes:. Gdybyś nie napisała, że to okleina to i tak nikt by nie wiedział co oznacza, że wygląda dobrze i absolutnie nie masz co się tłumaczyć ani przejmować :). Metamorfoza na 6 z + :D.

Przez Ciebie znów przepadłam w tym katalogu :lol2: dzięki :hug:.