agulka_p 19.03.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Kasiu mieszkanie bajeczne. Mam pytanko jaką farbą malowałaś komodę, chciałabym pomalować córkom w pokoju meble (komodę i szafę) na biało, które przeniosłam ze starego mieszkania, są to mebelki sosnowe . Brak funduszy na nowe zmusza nas do kombinowania. Czy ta farba przyjmie się na lakier, czy trzeba jakoś szlifować i czy ją można malować w domu koleżanka zakupiła jakąś farbę która nie ma zapachu zagubiła pudełko. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 19.03.2012 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 (edytowane) yokasta dzieki Kochana muszę kombinować z moimi meblami, bo na nowe brak funduszy nowy katalog trochę zaskoczył mnie kolorystyką....dość ciemne wnętrza ale o dziwo podobają mi się przylesianka dziękuję wieszaczki też z jakiegoś marketu budowlanego pewnie z castoramy bo najczęściej tam bywam pysiaczku te same muszelki widziałam też w LM one są srebrne takie satynowe nie są błyszczące.... a tak wygląda krateczka z ikei mugatka ja to cały czas mam wyrzuty sumienia, że tak się obijam całą sobotę malowałam i niedzielę już poświęciłam na odpoczynek, bo na dłuższą metę nie można tak na pełnych obrotach funkcjonować.... dzisiaj byłam w rosmanie i takie wstążeczki mają...moze Ci się przydadzą do szycia 5 zł za 5 m agulka_p dziękuję i witam Cię serdecznie, bo chyba jeszcze u mnie nie pisałaś farba to Tikkurila Everal Aqua Semi Matt [40] Najlepiej sprawdź gdzieś z tyłu mebla, czy farba nie żółknie, bo wszystko zależy od tego czym mebel był wcześniej potraktowany. Ja malowałam nogi stołu właśnie tą farbą i wcześniej nie usuwałam lakieru, którym były pomalowane. Wszystko jest ok Natomiast moja mama malowała tą samą farbą krzesło i na białej farbie wychodziły żółte plamy. Pewnie najlepiej wyszlifować meble do drewna ale to dużo więcej pracy Zmykam robic rewolucję w mojej garderobie....wyrzucam wszystko czego nie założyłam od roku Edytowane 19 Marca 2012 przez kasia_sw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 19.03.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Dzięki za odpowiedz a nie boisz się, ze łapiąc za uchwyty farba się zdrapie? Bo ja też kiedyś wpadłam na pomysł pomalowania, ale wydawało mi się, ze nie będzie to zbyt trwałe...dobrze się trzyma??? I zapomniałam napisać poprzednio....szafeczka nad jest po prostu SUPER!!! Też bym taką chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 19.03.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Kasieńka, pięknie:)))i ta okleina bomba:)miłej segregacji ciuchów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatka8733 19.03.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Kasiu komoda wygląda super, bardzo mi się podoba, ale mam wrażenie że jak uda ci się zrealizować pomysł z tymi koszyczkami to będzie wyglądała jeszcze lepiej, nabierze takiego cieplejszego klimatu a okleina naprawdę super. Fajnie że dzielisz się z nami swoimi nowymi nabytkami, zakupami, jutro odwiedzę dzięki Tobie Rossmanna miłego wieczorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_dar 19.03.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Hej. Komoda super. Ja wlasnie maluje szafe Wstazeczki sa w Rossmanie w gazetce. Od 21.03 maja byc po 3,49, przecenione z 4,99 (o ile to te Wielkanocne wstazeczki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 19.03.2012 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 alladyn71 ja jakoś specjalnie nie uważam na moje meble witrynę malowałam już z rok temu i nic złego się nie dzieje Półka nad witryną jest z Ikei Asiu dzieki wielkie ogarnęłam moją część ubrań i w przedpokoju stoją 2 wielkie worki rzeczy, których muszę się pozbyć....ależ luźno mam teraz w szafie w sobotę dalszy ciąg porządków w garderobie dzisiaj z ciekawości zmierzyłam moją garderobę tzn. pomieszczenie ma 120/280 cm niby mała ale mieści się w niej wszystko...ubrania, pościel, koce, walizki itp Dzieki temu nie mam ani jednej szafy chociaż muszę przyznać, że czasami nad tym ubolewam, bo lubię piękne szafy Beatko dziekuję bardzo Poczekaj moze do tej przeceny na wstążki...aga_dar podpowiedziała, że będą przecenione aga_dar dziękuje mam nadzieję, że zobaczymy Twoją szafę Dzięki za cynk o przecenie A teraz pytanko do Was....jak nazywa się ta roślinka ?? Bardzo mi się podoba ale nie wiem jak się zwie i tym samym nie wiem o co pytać w sklepach a szczerze mówiąc w żadnej kwiaciarni jej nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_dar 19.03.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 (edytowane) Nie widac dokladnie ale wyglada jak Ficus Pumila albo Smużyna (Callisia) Edytowane 19 Marca 2012 przez aga_dar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 19.03.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Kasiu, odpisałam (ale z taką zazdrością, że ho ho !) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 20.03.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Kasiu cudna ta tkanina z Ikei! Muszę sobie zapisać bo może uda mi się wpaść do I. za dwie soboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 20.03.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Kasia czy ta tkanina w krateczkę z Ikea nadaje się na poduszki na krzesła czy jest za delikatna ? (pamiętasz cenę?)a te tasiemki z rosmana to raczej nie bawełniane ? mhmm ? (śliczne są ale ja jakoś nie lubię tych atłasowych, rypsowych i innych takich...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 20.03.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Kasiu, tak wracając do Twojej ostatniej metamorfozy meblowej. .Masz w tych mniejszych drzwiczkach jedną półkę? -oklej ją jak blat i daj te wiklinowe koszyki:) Bombowo będzie, tak szlachetnie:)I nawet nikt nie pomyśli, że to zwykły mdf był kiedykolwiek. Cud nad cuda:) A luźniej w szafach oznacza.... kolejne zakupy:)pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 20.03.2012 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 aga_dar dzięki muszę popytać o tę roślinkę yokasta dzięki pysiaczku jak bys jej nie dostała...moge Ci kupić mugatka tkanina jest fajna gruba...jak te wszystkie grubsze materiały z ikei ale w dotyku miła nie sztywna.... 26 zł za metr z tego co pamiętam. Jest napewno dużo grubsza od tej małej krateczki, którą masz w wiatrołapie A tasiemki nie są bawełniane ale jako troczki do woreczków czy do serduszek są ok Asiu w obu szafkach są półki i właśnie chcę zrobić tak jak napisałaś. Muszę tylko kupić koszyki o odpowiednim rozmiarze i w dobrej cenie chyba do Jyska się wybiorę zobaczyć co mają W szafie zrobiło się luźniej ale chyba ne poszaleję z zakupami...może bliżej lata bo właśnie w letnich ubraniach mam braki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pasiata 21.03.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Witaj Kasiu podczytuję i podglądam Twój cudny domek i wszystkie szyciowe cuda uwielbiam ten wątek jest jak dla mnie jednym z najsympatyczniejszych pozdrawiam również wszystkie fajne osoby które tu piszą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marma 21.03.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Kasiu, nie bylo mnie kilka dni, a Ty takie cudo poczyniłaś , komoda wyszła naprawdę rewelacyjnie, jak zwykle jestem pełna podziwu dla Twoich wyczynów:yes:, pozdrawiam wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 21.03.2012 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Pasiata witam Cię serdecznie i dziekuję za miłe słowa zaglądaj do mnie kiedy tylko chcesz zapraszam marma dzięki wielkie i również wiosennie Cię pozdrawiam dzisiaj przyniosłam do pracy gałązki z listkami pięknie wyglądają Nie wiem jak to sie stało ale nigdy wcześniej nie jadłam fenkuła (kopru włoskiego) dzisiaj kupiłam to cudo i juz wiem, ze zagości na stałe w mojej kuchni Totalnie zaskoczył mnie smak tego warzywa...wiedziałam, ze ma być anyżkowy, trochę słodki i chrupiący ale nie sądziłam, że będzie taki pyszny Zrobiłam z niego surówkę z dodatkiem ogórka, koperku, soku z cytrynu i jogurtu greckiego.....pychota Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 21.03.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 surówka do wypróbowania, bo pysznie brzmi, aż ślinka cieknie:) super, ze jednomyślność w kwestii komody:)))buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 21.03.2012 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Asiu surówkę zrób koniecznie szukałam dzisiaj koszyków do mojej komody i w jysku musiała bym wydać 160 zł na 4 koszyki i to po przecenie...trochę dużo muszę szukać tańszej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 21.03.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Kasiu z tą tkaniną to zobaczę czy uda mi się ją nabyć - jak coś będę się dopraszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 22.03.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Asiu surówkę zrób koniecznie szukałam dzisiaj koszyków do mojej komody i w jysku musiała bym wydać 160 zł na 4 koszyki i to po przecenie...trochę dużo muszę szukać tańszej wersji zrobię Kasiu, zrobię, jak tylko fenkuła kupię. Sporo za te koszyki...ale znajdzie się na pewno tańsza wersja, może w pepco.... jak będę w swoim rozejrzę się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts