Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Kasiu mieszkanie bajeczne. Mam pytanko jaką farbą malowałaś komodę, chciałabym pomalować córkom w pokoju meble (komodę i szafę) na biało, które przeniosłam ze starego mieszkania, są to mebelki sosnowe . Brak funduszy na nowe zmusza nas do kombinowania. Czy ta farba przyjmie się na lakier, czy trzeba jakoś szlifować i czy ją można malować w domu koleżanka zakupiła jakąś farbę która nie ma zapachu zagubiła pudełko. Dzięki

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

yokasta dzieki Kochana :hug: muszę kombinować z moimi meblami, bo na nowe brak funduszy ;)

nowy katalog trochę zaskoczył mnie kolorystyką....dość ciemne wnętrza ale o dziwo podobają mi się :rolleyes:

przylesianka dziękuję :) wieszaczki też z jakiegoś marketu budowlanego pewnie z castoramy bo najczęściej tam bywam ;)

pysiaczku te same muszelki widziałam też w LM one są srebrne takie satynowe nie są błyszczące....

a tak wygląda krateczka z ikei :)

DSC03994.JPG

mugatka ja to cały czas mam wyrzuty sumienia, że tak się obijam :p

całą sobotę malowałam i niedzielę już poświęciłam na odpoczynek, bo na dłuższą metę nie można tak na pełnych obrotach funkcjonować....

dzisiaj byłam w rosmanie i takie wstążeczki mają...moze Ci się przydadzą do szycia ;) 5 zł za 5 m

DSC03998.JPG

agulka_p dziękuję i witam Cię serdecznie, bo chyba jeszcze u mnie nie pisałaś :)

farba to Tikkurila Everal Aqua Semi Matt [40]

Najlepiej sprawdź gdzieś z tyłu mebla, czy farba nie żółknie, bo wszystko zależy od tego czym mebel był wcześniej potraktowany. Ja malowałam nogi stołu właśnie tą farbą i wcześniej nie usuwałam lakieru, którym były pomalowane. Wszystko jest ok :)

Natomiast moja mama malowała tą samą farbą krzesło i na białej farbie wychodziły żółte plamy.

Pewnie najlepiej wyszlifować meble do drewna ale to dużo więcej pracy

Zmykam robic rewolucję w mojej garderobie....wyrzucam wszystko czego nie założyłam od roku :p

Edytowane przez kasia_sw

Dzięki za odpowiedz :D a nie boisz się, ze łapiąc za uchwyty farba się zdrapie? Bo ja też kiedyś wpadłam na pomysł pomalowania, ale wydawało mi się, ze nie będzie to zbyt trwałe...dobrze się trzyma???

I zapomniałam napisać poprzednio....szafeczka nad jest po prostu SUPER!!! Też bym taką chciała :D

Kasiu komoda wygląda super, bardzo mi się podoba, ale mam wrażenie że jak uda ci się zrealizować pomysł z tymi koszyczkami to będzie wyglądała jeszcze lepiej, nabierze takiego cieplejszego klimatu ;) a okleina naprawdę super. Fajnie że dzielisz się z nami swoimi nowymi nabytkami, zakupami, jutro odwiedzę dzięki Tobie Rossmanna ;) miłego wieczorku

alladyn71 ja jakoś specjalnie nie uważam na moje meble ;) witrynę malowałam już z rok temu i nic złego się nie dzieje :)

Półka nad witryną jest z Ikei ;)

Asiu dzieki wielkie :)

ogarnęłam moją część ubrań i w przedpokoju stoją 2 wielkie worki rzeczy, których muszę się pozbyć....ależ luźno mam teraz w szafie :p

w sobotę dalszy ciąg porządków w garderobie :)

dzisiaj z ciekawości zmierzyłam moją garderobę tzn. pomieszczenie ;) ma 120/280 cm niby mała ale mieści się w niej wszystko...ubrania, pościel, koce, walizki itp

Dzieki temu nie mam ani jednej szafy chociaż muszę przyznać, że czasami nad tym ubolewam, bo lubię piękne szafy ;)

Beatko dziekuję bardzo :)

Poczekaj moze do tej przeceny na wstążki...aga_dar podpowiedziała, że będą przecenione ;)

aga_dar dziękuje :) mam nadzieję, że zobaczymy Twoją szafę ;)

Dzięki za cynk o przecenie ;)

A teraz pytanko do Was....jak nazywa się ta roślinka ??

Bardzo mi się podoba ale nie wiem jak się zwie i tym samym nie wiem o co pytać w sklepach a szczerze mówiąc w żadnej kwiaciarni jej nie widziałam

IMG_2889.JPG

Kasiu, tak wracając do Twojej ostatniej metamorfozy meblowej. .Masz w tych mniejszych drzwiczkach jedną półkę? -oklej ją jak blat i daj te wiklinowe koszyki:) Bombowo będzie, tak szlachetnie:)

I nawet nikt nie pomyśli, że to zwykły mdf był kiedykolwiek.

Cud nad cuda:)

A luźniej w szafach oznacza.... kolejne zakupy:)

pozdrowionka

aga_dar dzięki :) muszę popytać o tę roślinkę :)

yokasta dzięki :hug:

pysiaczku jak bys jej nie dostała...moge Ci kupić ;)

mugatka tkanina jest fajna gruba...jak te wszystkie grubsze materiały z ikei ale w dotyku miła nie sztywna.... 26 zł za metr z tego co pamiętam.

Jest napewno dużo grubsza od tej małej krateczki, którą masz w wiatrołapie ;)

A tasiemki nie są bawełniane ale jako troczki do woreczków czy do serduszek są ok ;)

Asiu w obu szafkach są półki i właśnie chcę zrobić tak jak napisałaś. Muszę tylko kupić koszyki o odpowiednim rozmiarze i w dobrej cenie ;) chyba do Jyska się wybiorę zobaczyć co mają :)

W szafie zrobiło się luźniej ale chyba ne poszaleję z zakupami...może bliżej lata bo właśnie w letnich ubraniach mam braki ;)

Pasiata witam Cię serdecznie i dziekuję za miłe słowa :) zaglądaj do mnie kiedy tylko chcesz :) zapraszam :)

marma dzięki wielkie :) i również wiosennie Cię pozdrawiam :)

dzisiaj przyniosłam do pracy gałązki z listkami :wiggle: pięknie wyglądają :)

Nie wiem jak to sie stało ale nigdy wcześniej nie jadłam fenkuła (kopru włoskiego) dzisiaj kupiłam to cudo i juz wiem, ze zagości na stałe w mojej kuchni :D

Totalnie zaskoczył mnie smak tego warzywa...wiedziałam, ze ma być anyżkowy, trochę słodki i chrupiący ale nie sądziłam, że będzie taki pyszny :)

Zrobiłam z niego surówkę z dodatkiem ogórka, koperku, soku z cytrynu i jogurtu greckiego.....pychota :D

Polecam :)

Asiu surówkę zrób koniecznie :)

szukałam dzisiaj koszyków do mojej komody i w jysku musiała bym wydać 160 zł na 4 koszyki i to po przecenie...trochę dużo muszę szukać tańszej wersji ;)

zrobię Kasiu, zrobię, jak tylko fenkuła kupię.

Sporo za te koszyki...ale znajdzie się na pewno tańsza wersja, może w pepco....

jak będę w swoim rozejrzę się.