Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Witaj Kasiu:)

Podglądam od dawna, dziś nadszedł czas aby się ujawnić przede wszystkim aby podziękować za wspaniałe inspiracje i natchnienie do szycia oraz odzyskiwania rzeczy pozornie do wyrzucenia. Dzięki tobie na choince wisiały uszyte prze zemnie ozdóbki- serca i gwiazdki, a na łóżku leżą poduszki we własnoręcznie uszytych poszewkach. No i zbieram na maszynę bo jest już projekt firanek i zasłon:D.

CIESZĘ SIĘ ŻE TU TRAFIŁAM- jest tak domowo:yes:

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pysiaczku w razie czego pisz śmiało ;)

Asiu dzięki :) w pepco też muszę zerknąć :)

sonia3009 witaj :) dziękuję za ciepłe słowa :)

cieszę się ogromnie, że zainspirowałam Cię do działania :) To daje wielką satysfakcję jak można zrobić coś z niczego ;)

ja w weekend chcę dokończyć kolejną lampkę, którą robię ze świecznika :D

Jeśli chodzi o maszynę to ja polecam Ci tę z Lidla ;) szyję na niej od kilku miesięcy i wszystko idealnie działa :)

Tak jak kiedyś wspominałam moje miejce pracy zamienia się w pracownię krawiecką :D

Przybywa tkanin, tasiemek, guzików ....nie wszytko chowam do szafek i szuflad, bo lubię pewne rzeczy trzmać na wierzchu....zwłaszcza gdy są tak kolorowe i wesołe :)

Komódka i półeczka na nici do przerobienia ale nie wiem kiedy to zrobię ;)

DSC04014.JPG

DSC04018.JPG

DSC04016.JPG

gałązki wypuszczają juz listki a ja dodałam kolorowe kokardki i jest bardzo wiosennie :)

DSC04023.JPG

:) Kącik śliczny- piękne słoiczki na drobiazgi, ja swój kącik też reorganizuję- będę bielić sosnowy stół składany, tylko nie wiem jak zdrapać nieskończoną ilość lakieru ( stolik stary a odnawiany- lakierem wiele razy ).

Maszyna musi czekać w kolejce- jest lista niezbędnych rzeczy i niestety nie jest na pierwszym miejscu :(:( Myślałam o łuczniku

sonia3009 może nałóż na te warstwy lakieru preparat do zdejmowania starych powłok....to taki żel do kupienia w kazdym sklepie budowlanym ;)

A łucznika nie polecam, bo on teraz w Chinach jest produkowany i czytałam same złe opinie o tych maszynach. Ja mam starego łucznika ma z 15 lat ale wtedy produkowali je jeszcze w Polsce ;) maszyna z lidla kosztuje 300 zł i śmiga bez problemów :)

pysiaczek, Magduśka, yokasta musiałam sobie jakoś rozweselić moje miejsce pracy, bo bywam tam 8-10 godzin więc milej się pracuje w takim otoczeniu ;)

teraz jest piękna wiosna, słońce za oknem co dodatkowo nastraja optymizmem :)

yokasta z czasem może się przebranżowie :p póki co udaje mi się łączyć oba zajęcia chociaż bywają dni, że jest trudno ;)

Kasiu mam nadzieję ze nie będziesz miała mi za złe, ale moje szycie zaczęło się od czytania Twojego wątku jak wiesz i podpatrywania Ciebie, zatem Tobie musze się pochwalić moimi "świątecznymi" wyczynami :)

http://images49.fotosik.pl/1411/ca750e08a8eb1c84med.jpg

Edytowane przez przylesianka

sonia3009 o maszynach poczytaj w internecie ale obecny łucznik to nie to co kiedyś....niestety.

Mój warsztat działa juz pełną parą ;)

przylesianka ale piękne króliczki uszyłaś :jawdrop:

Może i ja wreszcie się zmobilizuję i uszyję jakąś tilde...tydzień temu urodziła się maleńka Hania..bratanica mojego męża więc mam motywację :p

Jeszcze raz gratuluję pieknych królików :)

Pasiata poszukaj w kwiaciarniach róznych wstążeczek nie muszą być w krateczkę ;)

Kochani....zniknę na 3-4 tygodnie bo remontujemy kuchnię i nie wiem w co ręce włożyć.... remont kuchni oznacza totalny bałagan w całym mieszkaniu :bash:

na dzień dzisiejszy moja kuchnia wygląda tak

DSC04049.JPG

DSC04051.JPG

DSC04052.JPG

odezwę się jak już będzie lądnie ;)

Miłej wiosny i Wesołych Świąt :D

Wow Kasiu, wiesz, że wczoraj przeszło mi przez myśl, że być może już zaczęłaś remont kuchni? Niewiarygodne :D. Oj, będzie pięknie :).

A w temacie kuchni jeszcze... upiekłam w weekend muffiny z Twojego przepisu i wyszły boskie. Próbowałam wczesniej innych przepisów i żaden nie był tak dobry jak Twój :). Mięciutkie i puszyste nawet następnego dnia :yes:.

Do zobaczenia w takim razie po remoncie :hug: :bye:.