Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Kasiu, super Ci idzie ten remont! :) Bardzo podoba mi się kierunek w jakim zmierza Twoja kuchnia! Ale nic dziwnego, bo moja zmierza w bardzo podobnym :D Właśnie te płytki leżą od początku grudnia u mnie w mieszkaniu i czekają aż mój mężczyzna zlituje się i je położy. Chyba muszę wziąć z Ciebie przykład :D:D

Lubię te płytki.. Zwłaszcza to jak odbijają światło.

Gdy pisałaś o boazerii myślałam, że planujesz na całą wysokość ściany, a ja planowałam właśnie do połowy :) Ale jeszcze nie jestem pewna, czy na pewno boazeria u mnie będzie.

Nawet kolor stołeczka podobny do koloru lampy, którą planuję.

Gratuluję Kasiu wielu talentów, pracowitości i pięknej kuchni :D

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hihihi Kasia, wiedziałam że sobie poradzisz z kafelkami :yes: bo w gruncie rzeczy ich kładzenie jest.....fajne. Mnie odprężyło :lol2:.

Płytki są CUDNE, boazeria wygląda świetnie a Ciebie szczerze podziwiam - za talent, za poświęcany czas na upiększanie, za to że Ci się nie tylko chce ale jeszcze potrafisz to wszystko zrobić! Nie mogę się doczekać końcowego efektu :yes:.

Kobietki kochane, dziekuję za tyle komplementów ale to tylko kafelki :D

Tak naprawdę, to sytuacja mnie zmusiła do ich położenia, bo mógł to zrobić pan, który kładł boazerię, ale początkowo chciałam zostawić stare kafelki...pan sobie poszedł remontować mieszkanie kogoś innego a ja stałam i patrzyłam na te brzydactwa i poprostu je oderwałam :p miałam dzień wolny więc postanowiam położyć sama nowe kafelki, bo inaczej musiała bym czekać pewnie z pół roku ... teraz bardzo sie cieszę, ze to zrobiłam ;)

Do efektu końcowego jeszcze trochę ale chyba już bliżej niż dalej ;)

Jutro jedziemy po zlew i blat...zastanawiamy sie tylko czy blat zmieści się nam do auta :p

W mojej kuchni nie wymyśliłam nic nowego, podobnych kuchni jest duuuużo, ale taka mi się podoba i w takim otoczeniu chcę gotować :)

Cieszę się z drobiazgów, które w większości robię sama, co daje dodatrowo wielką satysfakcję :) Kolory będą neutralne, co pozwala zmieniać dodatki i dzięki temu wnętrze zawsze będzie trochę inne

Ostatnio zrobiłam też lampkę do kuchni :) widziałam podobną we Flo ale kosztowała 100 zł więc zrobiłam swoją wersję :)

Miałam świecznik i abażur z Tesco...i powstała taka lampa :) abażur pokryłam tkaniną...efekt jest super i z pewnością zrobię sobie kilka wersji kolorystycznych :)

https://lh4.googleusercontent.com/-dNak98ukruo/T4U_zKZyWsI/AAAAAAAACXk/okgpIW3Okso/s640/DSC04182.JPG

Jutro fugowanie :)

Nooo, wychodzi na to, ze Kasia to taki WNETRZARSKI MAC GYVER W SPODNICY :) a to zrobi cos z praktycznie niczego, a to w miedzyczasie co-nieco wykafelkuje...

potrafi zaskoczyc... ogromna przyjemnosc i frajde sprawia zagladanie do Twojego watku! i kibicowanie Twoim zamierzeniom!

Kasiu-pozdrawiam serdecznie, niecierpliwie oczekujac kolejnych fotek!

Marzena

A tekst "miałam dzień wolny więc postanowiłam położyć sama nowe kafelki" po prostu powalił mnie na kolana :rotfl: faktycznie - glazurę położyć to jak zupę ugotować:)

Nooo, wychodzi na to, ze Kasia to taki WNĘTRZARSKI MAC GYVER W SPÓDNICY :) a to zrobi coś z praktycznie niczego, a to w międzyczasie co-nieco wykafelkuje...

Marzena

Nic dodać nic ująć, zgadzam się w 100 % :rotfl:

Edytowane przez marma
dodanie kolejnego cytatu

Też mi się spodobał tekst "miałam wolny dzień to postanowiłam sama położyć kafelki" :rotfl:

Kasiu naprawdę będziesz miała ogromną satysfakcję z tego, że tyle zrobiłaś w tej kuchni sama :yes:

Lampka wyszła świetnie. Chyba pobielę i moje świeczniki z przecierką ;)

Wariatki jesteście :p

No tak już mam, że jak mam dzień wolny wolę kafelki położyć niż siebie na kanapie :D :D

A tak naprawdę dla chcącego nic trudnego....trochę odwagi i determinacji i wszystko da się zrobić :)

Mój mąż jak wrócił do domu powiedział "no pani majster to juz wiem kto nam łazienkę zrobi" :lol2:

Magduśka kafelki są białe i mają fajny połysk nie są bardzo błyszczące ale też nie matowe...taki przydymiony wysoki połysk :D

Bałam się ich wielkości, bo myślałam o takich 10x20 ale ostatecznie na ścianie wyglądają fajnie.

Fugi będą jasno szare, bo z białymi chyba by się trochę za bardzo zlały w jedna płaszczyznę.

Susełka wiesz jakoś nie przeszkadza mi bateria na ścianie ... może kiedyś zmienię na fajniejszą a poza tym w hydraulika już bym się nie bawiła :D

zlew będzie jednokomorowy i drewniany blat na którym raczej bym nie montowała baterii. Może nie będzie tak źle ;)

dzisiaj trzymajcie kciuki za to, żeby blaty weszły nam do auta :D

Kasiu czaddddd! Ty to naprawdę wszystko potrafisz! lampka super! idealnie się wpasuje w klimat boazerii, aprop to czym ją malujesz? Pochwal sie koniecznie efektem końcowym a ja baaaardzoooo prosze o zbliżenie. ja uwielbiam boazerię w takim wydaniu. u moich dzieciaków mam olejowana na biało.

trzymam kciuki za blaty!

P.S. Ruby, czy ja dobrze widzę, że Ty jeszcze nie masz swojego wątku? :)

Obecnie remontuję/urządzam tylko małą powierzchnię poddasza małym nakładem środków i w żółwim tempie - więc nie byłoby czego pokazać w wątku. Pytać też się za bardzo nie miałabym czego, bo dzięki wielu lekturom na FM wiem wszystko jak chcę :D

Za parę lat planuję wieeelki remont całości, więc może wtedy - bo będzie wiele pytań i mam nadzieję efektów :)

Nooo, wychodzi na to, ze Kasia to taki WNETRZARSKI MAC GYVER W SPODNICY :) a to zrobi cos z praktycznie niczego, a to w miedzyczasie co-nieco wykafelkuje...

:lol2: Zgadzam się! :yes:

Kasiu, lampka śliczna! Ja też do tych płytek daję jasnoszarą fugę. Trochę przez przypadek, bo zostało mi jej dużo z remontu łazienki :) Ale uważam, że najlepiej pasuje.