Gabs 13.04.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) A ja kupiłam taki materiał do białej kuchni Mam tą kuchnię bardzo prostą i chciałam ją ufikuśnić Jak uszyję na maszynie, którą kupiłam dzięki Twojemu zachwalaniu to się pochwalę Kiedyś też sama fugowałam. Kładłam fugę - taką wyblakłą oliwkę. Wyszła mi strasznie ciemna zieleń. Zupełnie nie pasująca do niczego. Ale na szczęście po jakimś czasie stała się taka jaka powinna być - bardziej szara niż zielona. I o to mi chodziło. Myślę, że czas rozjaśni tą fugę A myślę, że jeśli nie czas to można takim malutkim pędzeleczkiem... Edytowane 26 Czerwca 2012 przez Gabs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diabełkowa 13.04.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Kasiula kuchnia będzie na pewno BOSKA!!!!!:)ja tez sie nie mogę doczekac tej metamorfozy:),co do połozonych kuchennych cegiełek to dla mnie mistrzostwo świata:)ciśnie mi się tylko jedno .................. MAŁA jesteś WIELKA!!!!!!!!:) ps.....a o lampce z abażurem to już nawet nie wspomnę:) GABS - piekna ta twoja tkanina:):):)chyba tez się skuszę,no po prostu cud,miód,malina:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabs 13.04.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 GABS - piekna ta twoja tkanina:):):)chyba tez się skuszę,no po prostu cud,miód,malina:) Diabełkowa się skusi a ja myślałam, że to diabełki kuszą. Naprawdę fajne mają materiały. Nie wiedziałam, który wybrać, a jest w czym Kasiu, skąd wzięłaś taki świecznik? A jak zrobiłaś prąd w świeczniku? Wiem, że kiedyś wyjdziesz z tej kuchni i nam ładnie opowiesz jak zrobić COŚ z niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diabełkowa 15.04.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 susełkaale zdolniacha ten Twój mąż:)Pięknie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 15.04.2012 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 aga_dar dzieki wielkie za tkaniny moooi dzieuję a tkaniny dostałaś śliczne ZojaART witam Cię serdecznie Bardzo się cieszę, ze do mnie zaglądasz rozgość się i zaglądaj kiedy chcesz Dziękuję za fotkę kafelek...śliczną masz kuchnię pomysł z półkami bardzo fajny a ciemne fugi i ciemna ściana super wyglądają Ja juz się do swoich fug przyzwyczaiłam Pokazujesz gdzieś swój domek ? bo coś mi się wydaje, że ślicznie mieszkasz Susełka fugi już trochę zjaśniały i myślę, że będą jeszcze jaśniejsze a jak bardzo będą mnie denerwować kupię jaśniutką i fugę i delikatnie pokryję już te nałożoną przy baterii będą założone takie okrągłe zaślepki....wycięcia nie będą widoczne Twój mąż to prawdziwy zdolniacha...pięknie to wszystko zrobił nihiru oj masz rację my kobiety za dużo umiemy i jesteśmy coraz bardziej niezależne a mężczyźni coraz bardziej to wykorzystują Ja jednak nie mogła bym być taką bierną, zależną od mężczyzny, wątłą kobietką joasiah deseczki to boazeria z castoramy 23zł/m2 mada zauważyłam, że wraz z dodawaniem mebli już mnie te fugi tak bardzo nie denerwują Kasiu dziękuję Gabs śliczny materiał ja właśnie się zastanawiam co zawiesic w oknie ....jakoś pomysłu nie mam może jak juz wszystko poustawiam cos wymyślę świecznik kupiłam kiedyś w tesco, stolarz wywiercił mi w nim dziurke, przez którą przeciągnęłam kabel a u góry mąż zamontował mi oprawkę na gwincie wciśnietym do wywierconej dziury...na końcu śiwecznik/lampę pomalowałam, przetarłam i gotowe Diabełkowa dziękuję już się nie mogę doczekać końca remontu dzisiaj zawiesilismy szafki....teraz czeka mnie ich malowanie i przerobienie obudowy pochłaniacza... mam zamiar pokryć go boazerią jutro mąż wytnie otwory w blacie na zlew i płyte gazową a abażur to wiesz..... Przez weekend niewiele sie zmieniło, bo byliśmy na wsi.... zawisły szafki, lodówka wróciła na swoje miejsce i położyliśmy nowy blat, myślę że po zaolejowaniu zrobi sie ciemniejszy ale już mi się bardzo podoba tu widać kawałeczek blatu i nowy abażur, który ostatnio zrobiłam pomalowałam juz uchwyty, bo oczywiście nigdzie nie znalazłam czarnych o odpowiednim rozstawie wkrętów...kupiłam antyczne złoto i przemalowałam na czarno zastanawiam sie też co zrobić z wnętrzem szafki, która wisi nad blatem....szybki zostaną zastąpione siatką ale nie wiem co z wnętrzem...moze mi coś podpowiecie ??? w grę wchodzi biel lub wyklejenie środka tkaniną lub tapetą w jakieś wzory....tylko jakie ? myślałam o kratce vichy lub paskach....taki sam wzór chcę powtórzyć w regale, który stanie przy oknie jakieś pomysły ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 15.04.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 hej Kati. Może coś we wzór boazerii pójsć we wnątrz? tak jak płycina w tych regałach białych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabs 16.04.2012 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Kasiu, w moim domu wymyśliłam, aby wykleić plecy regałów tapetą. Tapetę kupiłam chyba w Leroy Merlin. Dla mnie wygląda to bardzo fajnie. Nikt z moich znajomych nie sądził, że tak nie było od zawsze A regaliki trochę poprzerabiałam i przemalowałam tą samą farbą, którą Ty malowałaś swój regalik. Jak się postawi na nich książki to widać ok. 30% tapety. Ps. Lampka I klasa. Blat po zaolejowaniu nabierze takiego ciepłego odcienia. Będzie cudownie! To pewne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 16.04.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 ojejku się nie mogę doczekać efektu końcowego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kasiu a powiedz mi jak się montuje taką boazerię?rozumiem że to się deseczki wsuwa się jedna w drugą a co z końcami? i listewką kończącą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 16.04.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Kasia dawaj foty calosci,strasznie sie nad nami znecasz dajac takie zajawki ;/ ja mysle ze cokolwiek wstawisz to bedzie git, moja podpowiedz ..gdybys chciala plecki z boazerii a prawdziwa bylaby za gruba to mozna kupic boazerie ze sklejki ,jest to cienka plyta ze sklejki ktora ma rowki jak boazeria- super to wygada i nie widac ze podróbka......pytanie gdzie to dostac.......u nas jest w takim skladzie gdzie produkuja i sprzedaja sklejke gdyby byl problem to mozna kupic zwykla sklejke i wyzynarka zrobic nacieciecia pionowe- wyjdzie jak boazeria , podmieniasz placy i jest ok ale.......kolorowe wnetrza tez są fajne, pewnie wyjdzie super -cokolwiek dasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 16.04.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Kasiu prosimy o większe kadry!! a patrząc na te małe fragmenty zmian jestem pewna, że kuchnia będzie piękna tej boazeriowej ściany nie mogę się doczekać u nas w sumie kuchnia też zmienia image , na święta zamieszkała z nami na ścianach intuicja i przyszła kolej na kuchnię te deseczki boazerii rozumiem, że to surowe drewno? wystarczy je np pomalować białą akrylową farbą czy trzeba wcześniej dać jakiś podkład, jak to wygląda u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przylesianka 17.04.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Ja tam juz nic nie piszę tylko czekam na finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 17.04.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 nie mogę się doczekać efektu i tego okapu Kasia KIEDY nooo KIEDY ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pasiata 17.04.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 TEż czekam,codziennie tu zaglądam a Kasia dawkuje jak lekarstwo:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 17.04.2012 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Diabełku takie rozwiązanie najbardziej by mi pasowało ale jak uzyskać taki efekt, bo boazerii tam nie wstawię ? Gabs świetnie wyglądają Twoje regały plecy wpaski bardzo mi się podobają joasiah ja nie robiłam boazerii ale to chyba nic trudnego...poszukaj w internecie może będzie gdzieś instrukcja jak to mocować. Do ściany wcześniej montowane są listwy a do nich później każda deseczka, górę mam wykończoną listwą a na dole bedzie biała listwa taka sama jak w całym mieszkaniu. betib plecy z boazerii to najfajniejsze rozwiazanie ale ja pewnie takiej 'ala boazerii' nigdzie nie kupię a ta którą mam na ścianie jest chyba za gruba Może coś pokombinuję ze sklejką dzieki za pomysł Monisiaaa boazeria to surowe drewno...ja pomalowałam ją farbą akrylową nie dałam żadnej bazy....po pierwszysm malowaniu przetarłam całość papierem ściernym...teraz czeka mnie kolejne malowanie Kochani na tę chwilę nie mam czego pokazywać, bo prace bardzo wolno postępują Późno wracamy do domu i robimy co się da wieczorami...wczoraj mąż docinał blat pod zlew i płytę....dzisiaj prawie nic się nie udało zrobić a weekendy mamy wyjazdowe, co dodatkowo wszystko stopuje. Już mnie męczy ten wszechobecny bałagan ale doba ma za mało godzin Myślę, ze dopiero w maju wszystko zacznie jakoś normalnie wyglądać Już bym chciała, żeby było ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 17.04.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Kasiu a może coś wykombinować z takich dywanów, mat bambusowych ? http://img822.imageshack.us/img822/5186/b7376757512538ec60d550b.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 18.04.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Mugatka fajna idea do wnętrza szafek, mimo że deseczki wąski, jak beda białe powinno byc ok. To chyba nie jest jakoś koszmarnie drogi więc kasia może spróbowac jak to bedzie wyglądalo nie wielkim kosztem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlenka000 19.04.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Witam, chcialam zapytac autorkę wątku co to za cegiełka w przedpokoju??Firma i model z gory serdecznie dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 21.04.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Kasiu napiszę to tu bo brak czasu na wszystko równiez na klikanie w klawiature komórki..............BARDZO, BARDZO DZIĘKUJĘ ZA CUDA JAKIE OD CIEBIE DOSTALAM.............wierzyc się nie chce ze mozna tak precyzyjnie robic to wszystko...........codownosci i tyle.....wielkie dzieki !!!! A DO TEGO JESTES WIEDZMA BO CZYTASZ W CUDZYCH MYSLACH jak tam kuchnia ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOLLIK 22.04.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 podziwiam za samodzielne ułożenie płytek! pięknie jest u Ciebie i widzę kolejna osoba zajmująca się rękodziełem piękne abażury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 22.04.2012 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 U mnie nic się nie zmieniło cały weekend byliśmy poza domem i dopiero jutro coś ruszy.... dzisiaj kupiłam w LM coś co zrobi plecy w regale i witrynce...jak będzie gotowe zrobię fotki Mugatka Twój pomysł też super ale ja poszłam trochę na łatwiznę marlenka000 moją cegłę kupowałam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=11629748 z tego co wiem juz kikla osób z forum kupowało w tym samym miejscu i wszyscy są zadowoleni Beatko cieszę się, że się podobają a żadna ze mnie czarownica...napisałaś kiedyś, ze też chcesz takie zrobić więc Cię ubiegłam MOLLIK dziękuję i witam u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts