Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu kochana miałam właśnie pisać do Ciebie w tej sprawie.... tydzień temu byłam u mamy i dokładnie pooglądałąm te drzwi i chyba one się do niczego nie nadają są spróchniałe bardzo...wręcz sie sypią po mocniejszym uderzeniu :(

poprosiłam mamę, że gdyby ktoś w okolicy miał coś w tym stylu ma brać w ciemno ;)

ja też o tym pamiętam...nawet mój brat się ostatnio śmiał czy jak znajdzie u kogoś cos takiego to ma zabrać :p

moze się uda...bo mam jedno miejsce na oku ;)

Witam,

Kasiu ja miałabym taką nieśmiałą prośbę. Jakbyś kiedyś znalazła trochę czasu to prosiłabym o krótki opis jak zrobić taki abażur z tkaniny - Śliczne są. Pozdrawiam i dołączam do grona czekających na efekt końcowy kuchni

yokasta jak tylko coś znajdę dam znać ;)

joasiah jeszcze trochę do końca mojego remontu ;) dzisiaj montowaliśmy listwy a ja składałam regał ;)

Ślązaczka jak będę robić kolejny abażur zrobię fotki ;)

ajpi ja też się nie mogę doczekać końca prac :p

Kochani, muszę kupić czajnik....może być taki na gaz, bo za bezprzewodowymi jakoś nie przepadam. Chcę czarny...kiedyś ktoś na forum pokazywał ładne ale nie zapisałam sobie sklepu. Może wiecie gdzie można kupić coś ładnego ?

Podoba mi się taki http://allegro.pl/stylowy-czajnik-paula-deen-czarny-hit-i2256022008.html znacie może tę firmę ?

Witaj Kasiu!

przesylam Ci linka na wypadek, gdybys sie zdecydowala na le creuseta

tutaj jest najtanszy (ja akurat chcialam kolor "ziemisty", ale mają rowniez inne kolory) razem z przesylką wychodzi i tak ponad 100zl taniej niz z allegro (a okres oczekiwania krotszy;))

-chorowalam kiedys na niego, niestety skonczylo sie na "zwyklym olkuszu" z braku funduszy....

...moze kiedys... w blizej nieokreslonej przyszlosci:) zaszaleję i kupię, bo jestem bardzo, bardzo na tak dla niego

jest naprawde solidny, wyrob reczny, woda gotuje sie krocej niz w innych czajnikach, ma "zimna" rączkę i gwizdek;)

http://www.ebay.de/itm/Bouilloire-Le-Creuset-Demi-Terre-Naturel-1-1-Litre-/290587007817?pt=FR_YO_MaisonJardin_Electromenager_CafeThe&hash=item43a855db49#shId

Czesc. Firma le creuset jak to mówią jest znana i lubiana.Wyroby piękne, chociaż drogie. Też mi po głowie chodził taki czjnik, ale naczytałam się opinii, że wewnętrzna warstwa po kilku miesiącach pęka i pojawia się rdza, która potem pływa w herbacie :( Na pewno mogę polecic kubki, są przepiękne. Fajowe, ciężkie garnuchy na casserole też zdają egzamin, wiem z własnego doświadczenia. Różnego rodzaju pojemniki do przechowywania też, zwłaszcza na miód. Są przecudne. Ale czajniki chyba jednak nie są warte tej kasy...

Kasiu no i pięknie jest z tą tapetką na plecach szafki! Jak będę robić swoją witrynkę to zgłoszę się do Ciebie po namiar na nią :D

Kalendarz mam taki sam :wiggle:

Czajniki pokazane przez yokasię boskie, ale ceny mają dość wysokie. Jednak czasem warto zaszaleć i mieć taki ozdoby gadżet w kuchni :yes:

Ahoj Kasiu!

Ja tež jestem akurat na etapie kupowania czajnika, bo choć kuchnia juz od pół roku gotowa to nadal czerwoną dominantą jest mój stary czajnik w kwiatuszki :bash:

Czajnik który Ci się podoba wygląda baaaardzo fajnie, ale nie widzę aby posiadał gwizdek, a to w moim przypadku jest czynnik dyskwalifikujący, bo co jak nie piszczenie gwizdka zmusi człowieka rano do wstanie (zanim się woda ugotuję mam jeszcze tych pare cennych minut na drzemkę :sleep: )

Mój wyśniony czajnik to ten:

czajnik le creuset.jpg

http://allegro.pl/le-creuset-czajnik-emalia-2-1l-indukcja-i2298960972.html

Niestety jego cena przekracza wszystkie normy przyzwoitości! :cry: Stale mnie kusi żeby jednak go kupić, ale mój zdrowy rozsądek póki co wygrywa nad moją estetyczną duszą :(

Alternatywą dla tego czajnika jest dla mnie czajnik granchio:

granchio.jpg

http://allegro.pl/granchio-czajnik-sfera-avorio-2-5l-88610-i2240111204.html

Co prawda nie jest tak klasyczny jak le creuset, ale jakością myślę że się niczym nie różnią a cena jest do zaakceptowania. Poza tym wydaje się być też bardziej praktyczny w używaniu. W tym wypadku myślę o zakupie kremowego czajnika, chociaż to się jeszcze może zmienić.

Co do le creuset to się jeszcze pochwalę że raz udało mi się kupić dwa dzbanki tej firmy (duży i mały) w 80% przecenie :wave:

10-50-large.jpgzonkile x.jpg

Pięknie w nich wyglądały żonkile. Napatrzyć się nie mogłam :)

Ja takiego czajnika nie mam bo jednak na płycie elektrycznej to mija się z celem i mam czajnik elektryczny (tu dopiero posucha jeśli chodzi o coś ładnego :( do tej por używamy starego bo godnego zastępcy nie znalazłam).

Le Creuset swoją cenę ma, ale za nią idzie jakość jak twierdzą znajomi mi użytkownicy (o rdzy nic nie słyszałam ale pewnie nawet w najdroższych sprzętach trafiają się felerne). Na pewno lepszy taki niż te aluminiowe za 20 zł :D:D:D. Dobry argument, co ? ;)

Kasiula, masz może odkurzacz godny polecenia? Nasz elf 10-letni niedomaga na dużym metrażu :lol2::lol2::lol2:.

Właśnie! Plecy w paski super super super, co to za tapeta :D idealna na plecy do witryn :D.