Ruby 15.05.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 (edytowane) rasia, odpowiem za Kasię (mam nadzieję, że się nie pogniewa), bo mam te same płyteczki. Płytki są z Castoramy: Kasiu, dziś jak Yokasta, wróciłam i powiem więcej niż wczoraj Uwielbiam Twoją kuchnię! Bardzo podoba mi się jej styl. Super łączysz elementy sielskie (kwiatki, koronki) z tymi kolorowymi i biało-niebieskimi. Powstał naprawdę wspaniały klimat! Twoja przeszklona szafka, a raczej jej zawartość jest boska! http://baleheads.com/Smileys/heart.gif Ja podobnie jak leaat, mam kilka tych samych przedmiotów w kuchni co Ty, wiele kolejnych, które masz, ja mam na mojej liście must have. Jak to cudownie wiedzieć, że jest ktoś, komu podobają się podobne rzeczy. W moim otoczeniu uchodzę za osobę o dziwnym guście a Wy dziewczyny widzę, że też macie taki dziwny Naprawdę doceniam to, że jest ktoś, kto nadaje na podobnych wnętrzarsko-dekoratorskich falach Yokasta, ależ jak to?! Ty swoją kuchnię masz ochotę przebudować? Przecież ona cudna jest! Pamiętam, że miała ten sam cudowny nastrój i klimat, co kuchnia Kasi Kończąc, jeszcze raz powiem, Kasiu - super robota!! Efekt rewelacyjny! Doceniam jeszcze bardziej, gdyż włożyłaś w to dużo własnej pracy. Przemalowałaś meble, położyłaś (sama!) niedrogie płytki itp itd. Trudną sztuką jest urządzić piękną kuchnię, a urządzić ją pięknie, nie kupując wszystkiego od nowa i nie wydając ciężkich pieniędzy to już chyba tylko Ty tak dobrze potrafisz! Edytowane 15 Maja 2012 przez Ruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malowska 15.05.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Kasiu i ja przyłączam się do zachwytów i gatulacji - kuchnia jest prze-śli-czna )))) Obejżałam zdjęcia raz i na pewno nie jedyny Szarość, biel, półeczki i te dodatki - miodzio i tak jak napisała Ruby - to, że tak wiele zrobiłaś sama - należą Ci się wielkie brawa Czy w szafce jest szybka w kratke czy metalowa siatka? Kasiu - czy nie prowadzisz czasem bloga? Na pewno miałby sporo czytelniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przylesianka 15.05.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 o moj ty kochany jedyny!!!!!!!!! Przepięknie, Kasiu, przepięknie.Chyle się do Twoich stóp Ty nasza Wnętrzarska Królowo!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 15.05.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 No wiedziałam!!! Wiedziałam , że nam wszystkim szczęki opadną!!!! Kasiu...przecudnie wyszła metamorfoza...nie ta sama kuchnia:) Kasiu... Ty masz taką umiejętność tworzenia pięknych rzeczy....czarodziejka normalnie:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 15.05.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Ruby dziękuję. Staram się, ale cały czas czuję, że coś jest nie tak. Raz zbyt sielsko, potem zbyt surowo a teraz zbyt pałacowo bo powiesiłam zasłony, co prawda w kolorze który idealnie do kuchni pasuje - miętowym ale i tak jakaś kiszka mi wychodzi ciągle. Może dlatego, że docelowo mam mieć drewniane białe okiennice, na które mnie obecnie nie stać i żaden erzac mnie nie zadowala . Kasia ma(sz) często proste pomysły, na które w życiu bym pewnie nie wpadła a ich efekt zawsze powala, patrz: tapeta na plecach, zrobienie lampki ze świecznika () a już te uszyte cuda.....rany. Wszystkie połączenia w efekcie są niesamowite. Nic nie jest dosłowne wbrew pozorom bo oto koronka spotyka się z drucianym koszykiem. Kolory z czernią i tak można by długo wymieniać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 15.05.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 padłamtyle moge powiedzieć ...cudowności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pasiata 15.05.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Kasiu taka kuchnia to moje marzenie:)wchodziłam tu codziennie odkąd zaczęłaś remont i warto było czekać .Mam taką małą prośbę jestem ciekawa jak przyczepiłaś tą siatkę tzn jak ona jest przyczepiona od środka jak to wygląda gdybyś mogła uchylić rąbka tajemnicy...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 15.05.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Kasiu, Twoich zdjęć nigdy za wiele. Do kuchni wracam już czwarty raz, tym razem przy kawce i nie mogę się nadziwić, jak pięknie ją odnowiłaś. Zupełnie inna kuchnia. Pięknie wyszła. I ten czajniczek mmmmm . W czwartek zgłoszę się do Ciebie w jego sprawie o numer konta.Czy możesz podać wymiary Twojej kuchni? Pytam, ponieważ moja siostra ma podobną i właśnie ją urządza (zlew i kuchenka mają być tak jak u Ciebie w tych samych miejscach) ale obawiam się że Twoja kuchnia jest trochę większa. Gdzie u Ciebie jest lodówka? Kasiu, za ilość zdjęć nie przepraszaj, tylko wklejaj kolejne w innych ujęciach, bo ja się napatrzeć nie mogę. I idę zaraz kolejny raz pozachwycać się. Wiedziałam że ta szafka z siatką będzie fajnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlenka000 15.05.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Kasiu, jaka farba byly malowane fronty? Jak to sie ma do codziennego uzytkowania, czy farba nie odpryskuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 15.05.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Kasiu kuchnia wyszła booooosko!!! Gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.05.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Ruby - dzięki:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 15.05.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Brawo Kasiu !!! BRAWOOOOO !!!!Fantastyczna metamorfoza kuchni i nie tylko, jestem pełna podziwu.http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a075.gifhttp://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a075.gifhttp://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a075.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 15.05.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Kasiu, jest cudnie! http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/k030.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/k030.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/n040.gif. I wcale mnie to nie dziwi . No bosko po prostu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 15.05.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 szczęka na podłodze...... PIĘKNIE!!!!!!!!!!!!!))))))))))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 15.05.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 yokasiu pokazałabyś jakoś kuchnię z tymi miętowymi zasłonkami co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 15.05.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 ale Kasia będzie miała odpisywania zajrzałam raz jeszcze pozaglądać we wszystkie kąty kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 15.05.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Kasiu ależ CUDOWNA kuchnia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przylesianka 15.05.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 A ja dziś juz umalowałam szuflady , jutro lecę z drzwiczkami. A co tam, jak szaleć to szaleć, dzięki Kasia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 15.05.2012 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Dziewczynki kochane DZIĘKUJĘ !!!!!!!!!! :hug: No to mnie zaskoczyłyście tak miłymi komentarzami Nie spodziewałam się, że tak się Wam spodoba metamorfoza mojej małej kuchni...zwłaszcza, ze nie wszystko jest skończone Cieszę się tym bardziej, że zrobiliśmy ją niewielkim nakładem finansowym...własniej pracy włożyliśmy z mężem sporo, ale coś za coś yokasta dziękuję co Ty Kobieto opowiadasz ? Twoja kuchnia jest w mojej pierwszej trójce forumowej szkoda, ze nie możemy jej juz oglądać, ale może wstawisz u mnie na chwilkę jakies fotki? przypuszczam, że zmieniła sie od ostatniego razu i nic w niej nie zmieniaj, bo ma być Twoja i Tobie ma się podobać Ja właśnie tak robię zbyt dużo rzeczy mi się podoba, zeby sie ograniczać do jednego stylu mieszam wszystko, co lubię może wychodzi z tego groch z kapustą i może komuś sie to nie podoba, ale to już nie mój problem ważne, że mi się podoba Mam nadzieję, że uchylisz nam troszkę drzwi do swojego domku anita sie nudzi dziękuję tak jak napisałaś...wymieniłam blat, zlew i uchwyty. Fronty pomalowałam farbą akrylową, uchyty farbą w sprayu...w witrynie wymieniłam szyby na siatkę i ja też najbardziej lubię ten element kuchni Jedną szafkę mąż spłycił, żeby się zmieściła przy wejsciu. Jak widać nie wszystko pomalowałam na biało z kilku powodów...trochę z lenistwa, trochę ze względów praktycznych bo np cokoły z pewnością by sie zniszczyły po jakimś czasie a poza tym widziałam ostatnio w ikei kuchnię w której całość była drewniana a tylko fronty białe więc pomyślałam, że nie bedzie tak źle jak zostatwię trochę tego pierwotnego koloru Nelli Sza dziękuję atena0 dziękuję to prawdą, ze w ładnym otoczeniu przyjemniej sie wszystko robi nawet sprząta mam nadzieję, ze jak zrobisz swoja kuchnię, to ją pokażesz Kasia_1982 dziękuję wpatruj się kochana ile chcesz ja też czasami sobie zerkam Ruby dziękuję cieszę się, że jest nas więcej i że lubimy podobne rzeczy w moim otoczeniu też jestem raczej "inna" wnętrzarsko ale jakoś mi to nie przeszkadza nawet lubię patrzeć na osoby, które są u nas pierwszy raz i rozglądają się z zaciekawieniem Mam wielką satysfakcję właśnie z tego, ze większość zrobiliśmy sami ja pomalowałam meble i boazerię, położyłam kafelki i nieskromnie powiem ze wymyśliłam jak wszystko przerobić, zeby się pomieściło...mąż przerabiał prąd, malował ściany, docinał blaty a teraz właśnie docina w garażu górną listwę jak widać dla chcącego nic trudnego dziękuję jeszcze raz lasche dziękuję betib dziękuję ale Ty wiesz, ze to wszystko Twoja wina bo to właśnie Twój dom spowodował rewolucję w moim mieszkaniu joliska dziękuję oj zawodowo to chyba nie, bo wszyscy by mieli kuchnie w podobnym stylu a ksiązki JO mam wszystkie i też często czytam do poduszki Ślązaczka dziękuję martaibartek dziękuję a jakie te ławeczki w netto były ? mugatka dziękuję Ty też z pewnością dasz sobie radę z przemianą swojej kuchni będziesz miała mniej do zrobienia, bo masz równe sciany i wszystko nowe a u nas ściany krzywe, meble stare i nie zawsze wszystko szło jak bym chciała Do dzieła z pewnością sobie poradzisz kami1227 dziękuję pastelowe dodatki są pewnie tymczasowo przy szarych ścianach, białych meblach i drewnie fajne jest to, ze można zmienic wygląd pomieszczenia właśnie dodatkami...ja mam już kilka pomysłów na kolejne wersje Relingi są z ikei ale z tego co wiem juz ich nie ma w sprzedaży.... są inne ładniejsze sonia3009 dziękuję może gdybym miała więcej odwagi, to bym się tym zajęła bardziej zawodowo, bo faktycznie mam coś takiego, że wchodzę do danego pomieszczenia i wiem co by można w nim zrobić lub zmienić, ale chyba nie mam takiej siły przebicia i właśnie odwagi aneta s dziękuję rasia dziękuję Ruby już pisała, że kafelki sa z castoramy ale nie wiem czy one są robione dla tego sklepu czy to jakiś inna firma. Mają wymiar 10/30 cm i są naprawdę fajne Beauty dziękuję monifi dzięki Kuzyneczko mam nadzieję, że juz niedługo będziemy wymyślać wystrój Twojego nowego mieszkania Buziaki beatka8733 dziękuję Z pewnością stworzysz piękną kuchnię masz większe pole do popisu, bo ja byłam ograniczona wieloma rzeczami Jak kiedyś będziesz chciała, żeby Ci coś kupić to pisz śmiało...u nas nie ma zbyt wielu fajnych sklepów ale zwsze coś mozna upolować malinos78 dziękuję coca-cole kupił kiedyś mąż właśnie dla tych butelek lubię jak robi dla mnie takie rzeczy mojanio dziękuję leaat dziękuję U mnie te wszystkie rzeczy wędrują po kuchni, bo ja ciągle coś przestawiam, zmieniam patrzę gdzie dana rzecz najlepiej wyglada i co najważniejsze, ma być praktycznie, bo ja sporadycznie kupuję rzeczy, które mają być tylko ozdobą.... ja to wszystko używam pysiaczek dziękuję Napracowałam się ale jestem zadowolona z efektu końcowego pasteli trochę się obawiałam, bo nie chciałam, zeby się zrobiło zbyt cukierkowo mąż mi ostatnio powiedział, zebym przypadkiem nie pomalowała drugiego krzesełka na różowo a przyzam, ze początkowo tak chciałam zrobić mimo, że jest to jedyny kolor, którego nie lubię ostatecznie nie wiem na jaki kolor go przemaluję marma dziękuję E & co. dziękuję malowska dziękuję w szafce jest metalowa siatka bez szyby bloga nie prowadzę, ale może kiedyś zacznę przylesianka dziękuję szalona Kobietko, królowa jest tylko jedna i chyba ja nią nie jestem bogumil dziękuję któlowa, czarodziejka no rozpieszczacie mnie Kobiety joasiah dziękuję Pasiata dziękuję siatkę mąż mi przymocował tapicerskimi zszywkami..później wstawię fotkę jak to wygląda KasiaC79 dziękuję Moja kuchnia to długi L 5 m dł i 1,5 m szerokości a ta krótsza część ma 2,20 m na 1,20 m. Zaraz wstawię fotkę z lodówką Czajnik spokojnie czeka marlenka000 dziękuję fronty malowałam farbą Tikkurila everal baza A. Samo z siebie nic nie odpryskuje i ładnie się czyści miękkimi ściereczkami. nemi dziękuję vesila dziękuję Magduśka dziękuję asiulkowo dziękuję mugatka nio piszę i piszę ale Wy też się opisałyście ida2 dziękuję przylesianka no i brawo zobaczysz jak Cię ucieszy końcowy efekt Jeszcze raz dziękuję za wszystkie miłe słowa jesteście kochane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 15.05.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Pasiata tak wygląda mocowanie siatki od środka KasiaC79 tu widać lodówkę wątpliwej urody i to, że kuchnia zakręca Monisiaaa kupiłam dzisiaj fartuszek, sciereczki i rekawice nie wiem czy jeszcze jesteś zainteresowana ? jak któraś z Was chce moge jutro dokupić, bo u nas wszystko przecenili i faruszek kosztuje 10 zł, ścireczki 5 zł za 2 szt, rękawica kuchenna 4 zł w takich kolorach są te rzeczy, na tę chwilę mam dodatkowy fartuszek i rękawice ....mogę wysłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts