Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

rasia, odpowiem za Kasię (mam nadzieję, że się nie pogniewa), bo mam te same płyteczki. Płytki są z Castoramy:

DSCN5815.jpg

Kasiu, dziś jak Yokasta, wróciłam i powiem więcej niż wczoraj :D

Uwielbiam Twoją kuchnię! Bardzo podoba mi się jej styl. Super łączysz elementy sielskie (kwiatki, koronki) z tymi kolorowymi i biało-niebieskimi. Powstał naprawdę wspaniały klimat!

Twoja przeszklona szafka, a raczej jej zawartość jest boska! http://baleheads.com/Smileys/heart.gif

Ja podobnie jak leaat, mam kilka tych samych przedmiotów w kuchni co Ty, wiele kolejnych, które masz, ja mam na mojej liście must have. Jak to cudownie wiedzieć, że jest ktoś, komu podobają się podobne rzeczy. W moim otoczeniu uchodzę za osobę o dziwnym guście :D a Wy dziewczyny widzę, że też macie taki dziwny :D Naprawdę doceniam to, że jest ktoś, kto nadaje na podobnych wnętrzarsko-dekoratorskich falach :D

Yokasta, ależ jak to?! Ty swoją kuchnię masz ochotę przebudować? Przecież ona cudna jest! :) Pamiętam, że miała ten sam cudowny nastrój i klimat, co kuchnia Kasi :)

Kończąc, jeszcze raz powiem, Kasiu - super robota!! Efekt rewelacyjny! Doceniam jeszcze bardziej, gdyż włożyłaś w to dużo własnej pracy. Przemalowałaś meble, położyłaś (sama!) niedrogie płytki itp itd. Trudną sztuką jest urządzić piękną kuchnię, a urządzić ją pięknie, nie kupując wszystkiego od nowa i nie wydając ciężkich pieniędzy to już chyba tylko Ty tak dobrze potrafisz! :)

Edytowane przez Ruby

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu i ja przyłączam się do zachwytów i gatulacji - kuchnia jest prze-śli-czna :)))))

Obejżałam zdjęcia raz i na pewno nie jedyny :) Szarość, biel, półeczki i te dodatki - miodzio :) i tak jak napisała Ruby - to, że tak wiele zrobiłaś sama - należą Ci się wielkie brawa :)

Czy w szafce jest szybka w kratke czy metalowa siatka?

Kasiu - czy nie prowadzisz czasem bloga? Na pewno miałby sporo czytelniczek :)

No wiedziałam!!! Wiedziałam , że nam wszystkim szczęki opadną!!!! Kasiu...przecudnie wyszła metamorfoza...nie ta sama kuchnia:) Kasiu... Ty masz taką umiejętność tworzenia pięknych rzeczy....czarodziejka normalnie:):):)

Ruby :hug: dziękuję. Staram się, ale cały czas czuję, że coś jest nie tak. Raz zbyt sielsko, potem zbyt surowo a teraz zbyt pałacowo bo powiesiłam zasłony, co prawda w kolorze który idealnie do kuchni pasuje - miętowym ale i tak jakaś kiszka mi wychodzi ciągle. Może dlatego, że docelowo mam mieć drewniane białe okiennice, na które mnie obecnie nie stać i żaden erzac mnie nie zadowala :).

Kasia ma(sz) często proste pomysły, na które w życiu bym pewnie nie wpadła a ich efekt zawsze powala, patrz: tapeta na plecach, zrobienie lampki ze świecznika (:o) a już te uszyte cuda.....rany. Wszystkie połączenia w efekcie są niesamowite. Nic nie jest dosłowne wbrew pozorom :rolleyes: bo oto koronka spotyka się z drucianym koszykiem. Kolory z czernią i tak można by długo wymieniać :).

Kasiu, Twoich zdjęć nigdy za wiele. Do kuchni wracam już czwarty raz, tym razem przy kawce i nie mogę się nadziwić, jak pięknie ją odnowiłaś. Zupełnie inna kuchnia. Pięknie wyszła. I ten czajniczek mmmmm . W czwartek zgłoszę się do Ciebie w jego sprawie o numer konta.

Czy możesz podać wymiary Twojej kuchni? Pytam, ponieważ moja siostra ma podobną i właśnie ją urządza (zlew i kuchenka mają być tak jak u Ciebie w tych samych miejscach) ale obawiam się że Twoja kuchnia jest trochę większa. Gdzie u Ciebie jest lodówka?

Kasiu, za ilość zdjęć nie przepraszaj, tylko wklejaj kolejne w innych ujęciach, bo ja się napatrzeć nie mogę. I idę zaraz kolejny raz pozachwycać się.

Wiedziałam że ta szafka z siatką będzie fajnie wyglądać.

Dziewczynki kochane DZIĘKUJĘ !!!!!!!!!! :hug::hug::hug:

No to mnie zaskoczyłyście tak miłymi komentarzami :rolleyes:

Nie spodziewałam się, że tak się Wam spodoba metamorfoza mojej małej kuchni...zwłaszcza, ze nie wszystko jest skończone :)

Cieszę się tym bardziej, że zrobiliśmy ją niewielkim nakładem finansowym...własniej pracy włożyliśmy z mężem sporo, ale coś za coś :)

yokasta dziękuję :hug:

co Ty Kobieto opowiadasz ? Twoja kuchnia jest w mojej pierwszej trójce forumowej :D szkoda, ze nie możemy jej juz oglądać, ale może wstawisz u mnie na chwilkę jakies fotki? ;) przypuszczam, że zmieniła sie od ostatniego razu ;) i nic w niej nie zmieniaj, bo ma być Twoja i Tobie ma się podobać :)

Ja właśnie tak robię :) zbyt dużo rzeczy mi się podoba, zeby sie ograniczać do jednego stylu :) mieszam wszystko, co lubię :) może wychodzi z tego groch z kapustą i może komuś sie to nie podoba, ale to już nie mój problem :p ważne, że mi się podoba :D

Mam nadzieję, że uchylisz nam troszkę drzwi do swojego domku :hug:

anita sie nudzi dziękuję :hug:

tak jak napisałaś...wymieniłam blat, zlew i uchwyty. Fronty pomalowałam farbą akrylową, uchyty farbą w sprayu...w witrynie wymieniłam szyby na siatkę i ja też najbardziej lubię ten element kuchni :D

Jedną szafkę mąż spłycił, żeby się zmieściła przy wejsciu.

Jak widać nie wszystko pomalowałam na biało z kilku powodów...trochę z lenistwa, trochę ze względów praktycznych bo np cokoły z pewnością by sie zniszczyły po jakimś czasie a poza tym widziałam ostatnio w ikei kuchnię w której całość była drewniana a tylko fronty białe więc pomyślałam, że nie bedzie tak źle jak zostatwię trochę tego pierwotnego koloru :)

Nelli Sza dziękuję :hug:

atena0 dziękuję :hug:

to prawdą, ze w ładnym otoczeniu przyjemniej sie wszystko robi ;) nawet sprząta :)

mam nadzieję, ze jak zrobisz swoja kuchnię, to ją pokażesz :)

Kasia_1982 dziękuję :hug:

wpatruj się kochana ile chcesz :D ja też czasami sobie zerkam ;)

Ruby dziękuję :hug:

cieszę się, że jest nas więcej i że lubimy podobne rzeczy :) w moim otoczeniu też jestem raczej "inna" wnętrzarsko ale jakoś mi to nie przeszkadza ;)

nawet lubię patrzeć na osoby, które są u nas pierwszy raz i rozglądają się z zaciekawieniem :lol2:

Mam wielką satysfakcję właśnie z tego, ze większość zrobiliśmy sami :) ja pomalowałam meble i boazerię, położyłam kafelki i nieskromnie powiem ze wymyśliłam jak wszystko przerobić, zeby się pomieściło...mąż przerabiał prąd, malował ściany, docinał blaty a teraz właśnie docina w garażu górną listwę ;)

jak widać dla chcącego nic trudnego :D

dziękuję jeszcze raz :)

lasche dziękuję :hug:

betib dziękuję :hug:

ale Ty wiesz, ze to wszystko Twoja wina :D bo to właśnie Twój dom spowodował rewolucję w moim mieszkaniu :yes:

joliska dziękuję :hug:

oj zawodowo to chyba nie, bo wszyscy by mieli kuchnie w podobnym stylu :D

a ksiązki JO mam wszystkie i też często czytam do poduszki :)

Ślązaczka dziękuję :hug:

martaibartek dziękuję :hug:

a jakie te ławeczki w netto były ? ;)

mugatka dziękuję :hug:

Ty też z pewnością dasz sobie radę z przemianą swojej kuchni :yes:

będziesz miała mniej do zrobienia, bo masz równe sciany i wszystko nowe a u nas ściany krzywe, meble stare i nie zawsze wszystko szło jak bym chciała ;)

Do dzieła :) z pewnością sobie poradzisz :)

kami1227 dziękuję :hug:

pastelowe dodatki są pewnie tymczasowo ;) przy szarych ścianach, białych meblach i drewnie fajne jest to, ze można zmienic wygląd pomieszczenia właśnie dodatkami...ja mam już kilka pomysłów na kolejne wersje ;)

Relingi są z ikei ale z tego co wiem juz ich nie ma w sprzedaży.... są inne ładniejsze ;)

sonia3009 dziękuję :hug:

może gdybym miała więcej odwagi, to bym się tym zajęła bardziej zawodowo, bo faktycznie mam coś takiego, że wchodzę do danego pomieszczenia i wiem co by można w nim zrobić lub zmienić, ale chyba nie mam takiej siły przebicia i właśnie odwagi ;)

aneta s dziękuję :hug:

rasia dziękuję :hug:

Ruby już pisała, że kafelki sa z castoramy ale nie wiem czy one są robione dla tego sklepu czy to jakiś inna firma. Mają wymiar 10/30 cm i są naprawdę fajne :)

Beauty dziękuję :hug:

monifi dzięki Kuzyneczko :hug:

mam nadzieję, że juz niedługo będziemy wymyślać wystrój Twojego nowego mieszkania ;)

Buziaki :hug:

beatka8733 dziękuję :hug:

Z pewnością stworzysz piękną kuchnię :) masz większe pole do popisu, bo ja byłam ograniczona wieloma rzeczami ;)

Jak kiedyś będziesz chciała, żeby Ci coś kupić to pisz śmiało...u nas nie ma zbyt wielu fajnych sklepów ale zwsze coś mozna upolować ;)

malinos78 dziękuję :hug:

coca-cole kupił kiedyś mąż właśnie dla tych butelek :D lubię jak robi dla mnie takie rzeczy :D

mojanio dziękuję :hug:

leaat dziękuję :hug:

U mnie te wszystkie rzeczy wędrują po kuchni, bo ja ciągle coś przestawiam, zmieniam patrzę gdzie dana rzecz najlepiej wyglada i co najważniejsze, ma być praktycznie, bo ja sporadycznie kupuję rzeczy, które mają być tylko ozdobą.... ja to wszystko używam :D

pysiaczek dziękuję :hug:

Napracowałam się ale jestem zadowolona z efektu końcowego :)

pasteli trochę się obawiałam, bo nie chciałam, zeby się zrobiło zbyt cukierkowo :) mąż mi ostatnio powiedział, zebym przypadkiem nie pomalowała drugiego krzesełka na różowo :D a przyzam, ze początkowo tak chciałam zrobić mimo, że jest to jedyny kolor, którego nie lubię ;) ostatecznie nie wiem na jaki kolor go przemaluję :p

marma dziękuję :hug:

E & co. dziękuję :hug:

malowska dziękuję :hug:

w szafce jest metalowa siatka bez szyby :) bloga nie prowadzę, ale może kiedyś zacznę ;)

przylesianka dziękuję :hug:

szalona Kobietko, królowa jest tylko jedna i chyba ja nią nie jestem :lol2:

bogumil dziękuję :hug:

któlowa, czarodziejka no rozpieszczacie mnie Kobiety :D

joasiah dziękuję :hug:

Pasiata dziękuję :hug:

siatkę mąż mi przymocował tapicerskimi zszywkami..później wstawię fotkę jak to wygląda ;)

KasiaC79 dziękuję :hug:

Moja kuchnia to długi L :) 5 m dł i 1,5 m szerokości a ta krótsza część ma 2,20 m na 1,20 m. Zaraz wstawię fotkę z lodówką :)

Czajnik spokojnie czeka ;)

marlenka000 dziękuję :) fronty malowałam farbą Tikkurila everal baza A. Samo z siebie nic nie odpryskuje i ładnie się czyści miękkimi ściereczkami.

nemi dziękuję :hug:

vesila dziękuję :hug:

Magduśka dziękuję :hug:

asiulkowo dziękuję :hug:

mugatka nio piszę i piszę ale Wy też się opisałyście :hug:

ida2 dziękuję :hug:

przylesianka no i brawo :wiggle: zobaczysz jak Cię ucieszy końcowy efekt :)

Jeszcze raz dziękuję za wszystkie miłe słowa :D jesteście kochane :hug:

Pasiata

tak wygląda mocowanie siatki od środka ;)

DSC04808.JPG

KasiaC79 tu widać lodówkę wątpliwej urody i to, że kuchnia zakręca :D

DSC04813.JPG

Monisiaaa kupiłam dzisiaj fartuszek, sciereczki i rekawice :) nie wiem czy jeszcze jesteś zainteresowana ?

jak któraś z Was chce moge jutro dokupić, bo u nas wszystko przecenili i faruszek kosztuje 10 zł, ścireczki 5 zł za 2 szt, rękawica kuchenna 4 zł

w takich kolorach są te rzeczy, na tę chwilę mam dodatkowy fartuszek i rękawice ....mogę wysłać ;)

DSC04830.JPG