Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu,Pysiaczku jak znajdę haki żeby zasłony po lewej i prawej stronie zakotwiczyć i powieszę obrazki, tabliczki to może jakieś fotki zrobię. Teraz jest jeden wielki burdello :).

Kasia, z miesiąc temu właśnie kupiliśmy z mężem siatkę hodowlaną ale oczka ma chyba sporo większe niż ta Twoja (kupiona żeby kominek przed kotem zabezpieczyć) :lol2:. U Ciebie w witrynce świetnie wygląda :yes:.

Kasiu dołączę do grona pytających, czy kiedyś napiszesz jak zrobić abażur?

Przepraszam za off:

Yokasta - Twoja kuchnia jest równie piękna, żałuję, że nie zdążyłam jej sobie zapisać ale pewnie zdobędę się kiedyś na śmiałość i będę Cię pytać o wiele rzeczy, bo Ty jesteś skarbnicą informacji.

Kasia C79 nie daj siostrze postawić lodówki w oknie - wygląda to okropnie, ja tak mam, bo tak było wczesniej. Jak chcesz to zrobię zdjęcia i Ci wyślę, siostrze się odechce:) Dlaczego u Ciebie taka cisza?

Gusia82 dziękuję serdecznie :) ja też za boazerią nie przepadałam ale w białaym wydaniu to inna bajka ;)

anita sie nudzi marzenia się spełniają ;) pamiętaj o tym :)

yokasta czekam z niecierpliwoscią na fotki :wiggle: Wasza kicia do kominka chciała wchodzić ? :o

Pasiata proszę bardzo :)

mojanio chyba nie pisałam jak robię abażur ;) jak będę robić kolejny postaram sie zrobic fotki ;)

lady in red dziękuję :hug: cieszę sie, że kuchnia sie podoba :)

diabełku dzięki wielkie :hug:

Drop_Inn dziękuję :hug:

zaryzykowałam z tymi plecami dla półki...może wyszło zbyt cukierkowo ale to pewnie na jakis czas ;) chociaż muszę przyznać, ze z plecami lepiej wygląda :)

mother dziękuję :hug:

Jak już wcześniej pisałam farba to

TIKKURILA EVERAL AQUA SEMI MATT [40] BAZA A

na pomalowanie wszystkiego użyłam jednej puszki przy czym fronty okap malowałam 4 razy wiec farba jest bardzo wydajna.

Na początku odkręciłam wszystkie fronty i wyszorowałam je mleczkiem do czyszczenia typu cif, żeby mocno je odtłuścić. Wymyłam czystą wodą a przed samym malowaniem każdy front przecierałam dokładnie benzyną ekstrakcyjną (do kupienia w każdym markecie budowlanym) Ona błyskawicznie wysycha więc można od zaru malować. Ja malowałam wałeczkiem takim zwykłym gąbkowym o szerokości 12 cm. Pomalowanie 12 frontów 4 razy zajęło mi 4 godziny. Farba szybko wysycha więc po pomalowaniu ostatniego zaczynałam malowanie pierwszego. Po pomalowaniu wszystkiego zostawiłam fronty do wyschnięcia na 12 godzin. Wtedy przykręciłam uchwyty, które wcześniej pomalowałam matową farbą w sprayu :) I gotowe :D

Witaj Kasiu :)

Będę się powtarzać po innych, ale wielki szacun dla Waszej pracy jaką wykonaliście dla waszej kuchni. :o

Chciałabym się spytać czy istnieje gdzieś możliwość kupienia takich to łyżek? Przeszukałam internet i nic podobnego nie znalazłam. Pewnie to zdobycz z jakiegoś sklepu typu TK, ale może jednak da się to jeszcze gdzieś kupić?

DSC04781.JPG