anita sie nudzi 23.05.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Kasiu pięknie! aż mnie zatkało, u Ciebie nawet ta głupia trawa wygląda " rasowo" przyjedź do mnie na kawkę i mi pourządzaj co swoją droga takie upały już nastały,że mi dosłownie kwiaty na wiór pali , pelargonie opadają choć podlewam dwa razy i chowam do cienie :/ już dumam czy by nie zainwestować w jakąś imitację markizy/rolety/cokolwiek -macie jekieś pomysły na tańszą wersję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 23.05.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Kasiu, a jak z wodą na tej trawce? W sensie opadów oczywiście . Wygląda fajnie czuję się zaskoczona . Twój balkon jest świetny . P.s. przyszłam o coś zapytać i nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 23.05.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 pieknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 23.05.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Jak zawsze czyli CUDOWNIE!!!! Kasiu u ciebie nawet balkon powala na kolana!!!! A co to za kratka/rama drewniana na tym zdjęciu z kluczami? pokażesz w większym kadrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 24.05.2012 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Kobietki dziękuję Wam serdecznie pysiaczkuwierz mi, ze ja za dużo nie myślę nad tym co jak zrobić przestawiam rzeczy tak, żeby mi się podobało a jak czegoś nie zrobię do końca, to często zostaje juz tak niedokończone na zawsze dzisiaj muszę kwiatki przesadzić, bo bidulki są w tych małych doniczkach.... przylesianka jak dla mnie w każdym mieszkaniu powinny być takie garderoby... rozwiązują wiele meblowych dylematów Pomalowany kredens jest piękny a jak sama się przekonałaś malowanie mebli to nic strasznego kami1227 zaraz Ci odpiszę Anitko to przecież Twój balkon był dla mnie motorem do działania ta trawa jest naprawdę fajna...zobaczę jak będzie wyglądac po roku Z kwiatkami to fakrycznie problem skoro słońce tak bardzo je pali....a masz je ustawione na podłodze czy parapecie ? trudno je będzie jakoś osłonić yokasta jakie masz śliczne zdjecie jak sobie przypomnisz o co chciałaś zapytać...pisz Kasiu dzięki martaibartek ta rama to stare okno, które było kiedyś zamontowane nad drzwiami w moim rodzinnym domu wyszperałam je na strychu..oczyściłam i sobie teraz wisi na balkonie....myśłam nad tym, żeby lustro z niego zrobić ale drewno jest w kiepskim stanie. Jak mi się uda to zrobię fotkę Obiecałam pokazać literki, które ostatnio szyłam https://lh4.googleusercontent.com/--SW7duMOwZI/T7vryogaO4I/AAAAAAAACpg/eAhrVj3F_Xg/s640/DSC04858.JPG Zmykam do pracy Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 24.05.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Atenko . Kasiu no nie przypomniałam sobie niestety . Literki są fantastyczne, jak się dorobię dzieci to wymyślę im długie imiona żebyś miała co robić (nie zebyś teraz nie miała ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 24.05.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Kasiu ja też jestem pod wrażeniem literek Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita sie nudzi 24.05.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 wow super literki! ja nie rozgryzłam dotąd tych ze "środkiem" Kasiu dziękuję za miłe słowa, ja tez lubię swój balkonik - mamy mieszkanie ciasne ,ale usytuowane tak,że jest cicho i spokojnie-czasem słychać żaby a rano budzą nas ptaki takim śpiewem,ze od 5 trzeba okno zamykać tak mnie zmobilizowałaś,że wczoraj do 22 malowałam regał białą bejcą z ikei, kwiatki mam na szerokim parapecie, kilka na ziemi. te na ziemi mają za dużo cienia,a te na parapecie za dużo słońca :/ Zastanawiam się nad dwiema roletami bambusowymi powieszonymi u sufitu, można by je dowolnie rozwijać/zwijać a tym samym regulować dopływ słońca http://img827.imageshack.us/img827/4554/roleta.jpg lub żywa roleta http://img337.imageshack.us/img337/7353/pergolazacieniajca.jpg u nas pod blokiem rośnie jakiś bluszcz zimozielony -może by się udało go u mnie w jakiejś skrzyneczce utrzymać,tylko nie wiem jak to musi mieć dużo miejsca na korzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.05.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Anito, moi sąsiedzi próbowali z roletami bambusowymi - było dobrze do pierwszych wichur, a potem rolety (zwinięte!) zwisały na dół, strasząc sąsiadów widmem upadku na samochody... Mam nasłoneczniony bardzo balkon - czasami to przeszkadza, ale zasadniczo cieszę się, bo dzięki temu i w mieszkaniu znacznie jaśniej, i poopalać się można... kwiatki czasami narzekają, ale wtedy przestawiam je do cienia i podlewam kilka razy dziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita sie nudzi 24.05.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 też mi to przyszło do głowy ;/ ja of kors uznaję te argumenty-oprócz opalania,bo nie cierpię narwałam bluszczu - może jednak zrobię pergolę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_dar 24.05.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Anita pomysl nad winobluszczem. Moi rodzice maja w dwoch duzych donicach i rosnie pieknie. Jest juz kawalkiem na 3 pietrze a rodzice mieszkaja na pierwszym. Jesienia jest bosko czerwony. Zima mniej atrakcyjny hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 24.05.2012 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Kobietki z literkami jest sporo pracy ale efekt końcowy zawsze mnie cieszy Yokasta życzę Ci gromadki dzieci o długich imionach ostatnio zapomniałam Ci napisać, że trawa jest perforowana i woda idealnie przez nią przecieka Anitko jak dobrze, ze istnieje jeszcze ktoś poza mną, kto nie lubi się opalać a wracając do tematu to może faktycznie posadź jakiąś pnącą roślinkę, to będzie najładniejsze rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinos78 24.05.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Winobluszcz,bajka i szybko rośnie.Kiedyś próbowałam z roletami bambusowymi....było pięknie do czasu kiedy zwyczajnie spleśniały od deszczu i porannej wilgoci.Co do opalania to jestem trzecia w klubie,nie lubię,nudzi mnie to,źle się czuję,nawet na plaży jestem bardziej ubrana niż rozebrana i obowiązkowo zabieram wielki parasol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.05.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Ja też nie lubię, a na dodatek nie mogę się opalać... Ale słonko łapać mimochodem, np. podczas popołudniowej kawy i lektury na balkonie - owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 24.05.2012 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 joliska a to co innego ja szukam wlaśnie jakiegoś wygodnego leżaka, który zmieści się na mój balkon...właśnie po to, żeby sobie wieczorkiem poczytać ...juz nie w słońcu a przy świecach i zapalonych latarenkach malinos78 witaj w klubie "cieniolubnych" ja zawsze szukam cienia lub ganiam z wielkim parasolem uwielbiam słońce ale w cieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 24.05.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 A ja się poopalać czasem lubię, tylko, że zupełnie nie powinnam Cudne literki Kasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita sie nudzi 24.05.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 dzięki za porady, rozejrzę się za winobluszczem - looknęłam na pergole na alledrogo (niestety wszystko za duże). Chyba trzeba będzie jakieś DIY zrobić ja lubię słońce i być opaloną,ale wyraźnie się starzeję,bo mnie męczy wysoka temperatura. Na kocu czuję się jak karczek na grilu -dosłownie. Zwykle odliczam od 0-10 na plecaCH, tyle samo na brzuchu i zmykam górną połową ciała do cienia a dolną wystawiam,bo mam okropnie blade i ciężko opalające się nogi to się zwierzyłam! heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 24.05.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 atena0 witaj w klubie Drop_lnn dziękuję Anitko z opalaniem mam tak samo czasami wracam z wakacji zupełnie blada na pergole zerknij w castoramie ostatnio widziałam tam różne rozmiary Polecam bloga, na którego ostatnio trafiłam http://jordbarpiken.blogspot.com/ Piękny dom wszystko mi sie podoba zwłaszcza kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 25.05.2012 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Kasia C79 nie daj siostrze postawić lodówki w oknie - wygląda to okropnie, ja tak mam, bo tak było wczesniej. Jak chcesz to zrobię zdjęcia i Ci wyślę, siostrze się odechce:) Dlaczego u Ciebie taka cisza? Byłabym Ci wdzięczna za zdjęcia jeśli możesz, może to ją przekona do zmiany zanim nie jest za późno. [email protected] A cisza u mnie z mojego lenistwa. Ale , ale teraz weszłam na swój wątek i nawet nie wiedziałam że tam kilka wpisów się pojawiło. Wieczorem może uda mi się odpowiedzieć i powklejać kilka zdjęć, bo już się robi przyjemnie, tzn porównując go ze stanem bez tynków. Bo do zamieszkania, to jeszcze daaaaaaaleko. Ale wydaje mi się że taki etap jak sama budowa, to temat nudny, więc przestałam wklejać zdjęcia, czekam aż będzie trochę ciekawiej, tzn urządzanie. A urządzanie u nas będzie pewnie baaaardzo powolne. Kasiu, ja robisz literki, tzn jak szyć wiem, tylko chodzi mi o niektóre z nich, jak np litera A lub litera P B mają w śroku trudno dostępne miejsca, i nie da się ich uszyć tak, że szyjesz na lewej stronie, potem wywracasz, wypychasz, i igłą zaszywasz miejsce zostawione na wypchanie. Czy te środkowe otwory zaszywasz ręcznie? Bo chyba nie ma innego sposobu? Ja tak nie lubię ręcznego szycia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 25.05.2012 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Kasiu nie wiem czymożna te literki zrobić innym sposobem ja robię to tak jak sama wymyśliłam przeszywam całą literkę po lewej stronie zostawiając ten środek, przewracam na prawą stronę i dopiero wtedy rysuję sobie ile mam wyciąć środka i przeszywam gęstym ściegiem zygzakowym na maszynie...dopiero wtedy wycinam środek i na końcu wypycham literkę Tu może będzie lepiej widać...nie jest to może najpiękniejsze wykończenie, ale nie mam pomysłu na inne p.s. lecę na pocztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts