lady in red 28.06.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 |Kasiu! Widzę,że dojrzeliście już do decyzji o własnym domu - gratuluję Projekt bardzo ciekawy .Lubie taki układ salon-kuchnia i piękny,duży taras :)szkoda tylko,że taka mala łazienka na górze :/. Kasiu-Ty pewnie jak większość kobiet w marzeniach dom juz meblujesz .Działkę juz macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 30.06.2012 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 lady in red o domu to my myślimy od zawsze mam nadzieję, że kiedyś to marzenie zrealizujemy Działkę mamy....tylko czeka na naszą decyzję Dom, który pokazałam wymaga kilku zmian m.in. powiększenie łazienki i garażu, ale poza tym bardzo nam pasuje układ pomieszczeń Szukam jeszcze czegoś podobnego ale z prostszym dachem....jak nie znajdę zostaniemy przy tym Dom mam w głowie urządzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 30.06.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 O, Kasiu, a myślałam, że tylko ja taka jestem, że w momencie, kiedy dom pozostaje jeszcze w sferze marzeń, ja szukam projektu Od ilu lat ja poszukuję idealnego projektu, tego nawet sama nie wiem , chyba jeszcze nie znalazłam, ale moje marzenia bardzo się zmieniają i czasem dziękuję za to, że nie mam jeszcze możliwości ich spełnienia . A co to znaczy Kasiu, że dom z jeszcze prostszym dachem? Chodzi o to, że bez lukarn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 30.06.2012 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Magduśka jak widzisz nie jesteś odosobniona w swoich poszukiwaniach marzenia trzeba sobie wizualizować Ja od początku wiem czego chcę a jedyne co mnie ogranicza to rzecz jasna finanse Ten mój projekt podoba mi się cały ale dach ze względu na lukarny będzie droższy od dachu z okami dachowymi. Chcę mieć alternatywę A Twój dom jak będzie wyglądał ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 30.06.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Kasiu bardzo ładny projekt Lukarny bez problemu możesz na etapie adaptacji zmienić na okna dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 30.06.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Kasiu super wiadomosć! ja troszkę Wam zazdroszczę wyboru projektu i całej tej otoczki bo mieć dom to cudowne uczucie ale i budowa i wszystkie z nią związane wybory są ekscytujace. Lukarny Kasiu to nie problem i nimi się nie sugeruj bo z tego najłatwiej zrezygnować. My naszego wymarzonego projektu szukaliśmy kilka lat - miałam dom w głowie i nic nie odpowiadało jego wyobrażeniu no i sama sobie narysowałam swój dom, potem z Mężem go trochę "ulepszyliśmy" i zanieśliśmy do architektki, żeby to profesjonalnie zaprojektowała i poprzeliczała. Projekt indywidualny to też rozwiązanie , według mnie najlepsze. Kasiu będziemy Wam kibicować i trzymać kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 01.07.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Kasiu! A projekt domu pasuje do działki pod wzgledem wielkości,stron świata itp...? Jeśli chodzi tylko o zmianę lukarn i powiększenie garażu to są to zmiany tylko "kosmetyczne' My mamy garaż dwustanowiskowy i wcale nie wydaje mi się to luksusem .Ja lubię swobodnie otwierać drzwi w samochodzie .Poza tym jak stoi trochę gratów przy ścianie i samochód wcale nie ma tak dużo miejsca jakby się mogło wydawać Czuję,że ten Twój domek będzie wyglądał jak milion dolarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 01.07.2012 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 martaibartek dzięki za rady tak sie domyślałam, że mogę zaminieć lukarny na okna dachowe. Zobaczymy jak będzie W przyszłym roku chcemy doprowadzić działkę do ładu....musimy nawieźć na nią sporo ziemi i ogrodzić. Media są już na działce więc to duży plus Anitko dziękuję mam nadzieję, że uda się nam kiedyś zrealizować nasze plany. Chcemy zrobić wszystko w rozsądnych cenach i dlatego szukamy projektu prostego w budowie. Boimy się takiej rewolucji w życiu ale raz się żyje i trzeba zaryzykować. Trochę to potrwa...myślę, że parę ładnych lat ale mam nadzieję, że się uda Trzymaj za nas kciuki lady in red dom pasuje do działki idealnie i do wszelkich wymogów w tamtej okolicy Garaż chcemy tylko wydłużyć, zeby wygospodarować w nim miejsce na warsztat dla mojego męża Oj chciała bym już coś działać, ale musimy jeszcze trochę poczekać Kochani jeśli zaglądacie na mojego bloga a wiem, ze zaglądacie za co bardzo dziękuję to zastaniecie na nim informację o małej przeprowadzce od dzisiaj będę pisać pod innym adresem tokładnie tu http://kreatywnezycie.blogspot.com/ Wcześniejsza wersja była dla mnie zbyt trudna w bsłudze a na blogerze czuję się o wiele pewniej. Przepraszam za zamieszanie ale jestem totalnie raczkująca w blogowym świecie Czy u Was też jest taki upał ?? u mnie jest godzina 20:20 a temperatura 32 stopnie nie cierpię takiej pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 01.07.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Na dzień dzisiejszy Kasiu myślimy o parterówce bez poddasza użytkowego, mimo że nigdy nie wyobrażałam sobie domu bez schodów i klimatu poddasza . Wiele rzeczy sobie przemyślałam i zmieniłam zdanie. Mi od zawsze podobały się niewielkie niskie domy z dachem czterospadowym, ale wnętrza poddasza z takim dachem już niekoniecznie, zaczęłam więc myśleć o takim z dachem dwuspadowym. Ostatecznie jednak zdecydowałam o parterówce i myślę, że tak już zostanie, choć kto wie . Teraz mieszkamy z mężem w moim rodzinnym domu na części poddasza i dziennie pokonujemy kilometry na schodach, a poddasze - zimą brakuje mi tu trochę słońca (mamy okna szczytowe), a latem z kolei umieramy z gorąca (np. w tej chwili ), mimo że mamy tylko w jednym pokoju okno dachowe, więc teoretycznie nie powinno się tak nagrzewać. Poza tym marzę o ogrodzie wchodzącym do domu . Ale to oczywiście moje subiektywne odczucia. Dobrze Kasiu, że macie już działkę, my w zeszłym roku prawie mieliśmy, ale ostatecznie nie udało się jej kupić. Dziś nawet się cieszę, bo nie do końca mi się podobała, a lubię mieć pewność, że to jest TO. Ja tak jak projektu - nie szukam pierwszej lepszej, ale takiej, na której chciałabym mieszkać . Będę trzymać mocno kciuki Kasiu, żeby udało Wam się zrealizować te marzenia, nieważne kiedy się spełnią A wizualizacje... masz raję, muszę być chyba bardziej konsekwentna Twój blog Kasiu uwielbiam , zaraz dodam sobie nowy adres i lecę zobaczyć, co tam nowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 01.07.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Kasiula, odpisałam Ci kochana na bloga oczywiście zaglądam. Magduśka, tylko Ty się pochwal jak już będziesz miała TO, ok? Myślę o Tobie i buziaki przesyłam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 01.07.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Jasne yokasiu, ale jak to będzie za sto lat, to też? Ja też o Tobie myślę i tęsknię ogromnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 01.07.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 poczekam i 101 ale muszę kogoś na górze prosić, żeby się dało . Bez tego ani rusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 01.07.2012 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Magduśka szczerze mówiąc ja jakoś nigdy nie marzyłam o schodać i poddaszu, ale nasza działka nie jest wielka i nie wiem czy dom parterowy bys ię na niej zmieścił A możesz mi podesłać jakieś fajne projekty parterowych domów ? Z wyborem działki nie ma się co spieszyć, bo to decyzja na cale życie. My naszej nie szukaliśmy, bo ona czekała na nas od zawsze jest w mojej rodzinnej miejscowości obok mojego rodzinnego domu. Nie jest może idealna ale ja tam widzę jej urodę Mam nadzieję że Ty znajdziesz wreszcie tą odpowiednią działeczkę yokasta ja też odpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 02.07.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 poczekam i 101 ale muszę kogoś na górze prosić, żeby się dało . Bez tego ani rusz. dzięki yokasiu, jesteś kochana! Magduśka szczerze mówiąc ja jakoś nigdy nie marzyłam o schodać i poddaszu, ale nasza działka nie jest wielka i nie wiem czy dom parterowy bys ię na niej zmieścił A możesz mi podesłać jakieś fajne projekty parterowych domów ? Z wyborem działki nie ma się co spieszyć, bo to decyzja na cale życie. My naszej nie szukaliśmy, bo ona czekała na nas od zawsze jest w mojej rodzinnej miejscowości obok mojego rodzinnego domu. Nie jest może idealna ale ja tam widzę jej urodę Mam nadzieję że Ty znajdziesz wreszcie tą odpowiednią działeczkę Tak, Kasiu, to prawda, na parterówkę potrzebna jest większa działka. Idealnego projektu jeszcze nie znalazłam, ale przejrzę wieczorem, co tam mam w swoich zbiorach zapisane i wyślę Ci linki tych, które mi się podobają. Super, że chociaż działki nie musicie już kupować. Jak sobie pomyślę, że za cenę działki mielibyśmy prawie postawiony dom w stanie surowym, to http://www.cosgan.de/images/smilie/traurig/d015.gif. Ale trudno, nie ma co rozmyślać o czymś, czego nie można zmienić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 02.07.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Kasiu, niżej linki. Nie mam tego aż tak wiele, bo parterówki przeglądam od niedawna, ale coś tam sobie zapisałam . Ja szukam projektu maksymalnie do 150 m kw., zależałoby mi na zadaszonym tarasie i raczej na garażu dwustanowiskowym. W każdym z tych projektów coś mi się podoba, choć faworyta chyba nie mam . Miłego oglądania http://www.domfort.eu/projekt,sokrates,3632,opis.htm http://projekty.muratordom.pl/projekt_wsrod-traw,1554,1,0.htm http://projekty.muratordom.pl/projekt_przestronny,23,1,0.htm http://www.tooba.pl/projekt-domu-Glen-II-G1/a,s_pd,idp,15543.html http://projekty.muratordom.pl/projekt_w-dobrym-guscie-wariant-iii,1547,1,0.htm http://www.tooba.pl/projekt-domu-Lucjan-G1/a,s_pd,idp,16253.html http://projekty.muratordom.pl/projekt_z-wykuszami-typ-ii,77,1,0.htm http://www.z500.pl/projekt/Z209,Parterowy-dom-z-obszernym-salonem-i-duzym-pomgospodarczym-dostepnym-z-ogrodu.html http://projekty.muratordom.pl/projekt_bliski-sercu,2244,1,0.htm http://projekty.muratordom.pl/projekt_przed-kominkiem,1553,1,0.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 02.07.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Kasiu twój projekt jeśli chodzi o elewację jest bardzo podobny do tego jak chcemy wykończyć naszą drugą część domu. Klasyka -- czerwony dach, białe ściany. Tu nie da się nic zepsuć. Co mi się bardzo w tym projekcie podoba to te krótkie daszki na bokach domu (nasz majster nazywa to sukieniczka i chce nam ten pomysł wyperswadować, ale bede sie upierać żeby tak zostało). My planujemy zrobic jeden wielki wypust gdzie będą trzy okna, w ten sposób nie będzie to aż takie drogie i nie bedziemy mieć tylko okien dachowych. No ale w twoim projekcie to chyba nie jest technicznie możliwe, także okna dachowe to dobra alternatywa. Życzę powodzenia w realizacji marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 02.07.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 (edytowane) Domy parterowe są fajne ale mają jedną wadę - cenę. Przykładowo dom o powierzchni 150 metrów będzie dużo droższy w "budowie" aniżeli dom z poddaszem...kiedyś marzyłam o parterowym, rozległym domku no ale właśnie kwestia finansowa zweryfikowała marzenie, może kolejny dom będzie parterowy;) co do okien dachowych...ja za nimi nie przepadam...mam 4 szt wiecznie brudne, żebym myła co tydzień to i tak nie będą wygladały tak jak bym chciała... Edytowane 3 Lipca 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makrz 03.07.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Ooooo! jakie fajne plany bede trzymac kciuki za ich szybka realizacje, a co tam! Ja tak krociotko w sprawie lukarn - my przerobilismy okna dachowe na lukarny wlasnie powod? - zima zalegajacy snieg na polaci okiennej, no i trudne czyszczenie, bo z zaciemnieniem raczej bysmy sobie poradzili... poza tym, sasiedzi nam doradzili; sasiadka nie cierpi swoich okien dachowych i juz kombinuje nad ich wymiana Tak wiec, ja bym sie zastanowila przed podjeciem ostatecznej decyzji o ich likwidacji. Patrzac na koszty budowy domu, wydaje mi sie, ze to nie bedzie zbyt duza oszczednosc: stety albo niestety najwiekszy pozeracz finansow to wykonczeniowka i instalacje Kasiu - pozdrawiam serdecznie i goraco z Krakowa! Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 03.07.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Domy parterowe są fajne ale mają jedną wadę - cenę. Przykładowo dom o powierzchni 150 metrów będzie dużo droższy w "budowie" aniżeli dom z poddaszem...kiedyś marzyłam o parterowym, rozległym domku no ale właśnie kwestia finansowa zweryfikowała marzenie, może kolejny dom będzie parterowy;) co do okien dachowych...ja za nimi nie przepadam...mam 4 szt wiecznie brudne, żebym myła co tydzień to i tak nie będą wygladały tak jak bym chciała... Apropos domu parterowego, dla mnie ma same plusy głównie nie trzeba kilka/kilkanaście razy dziennie pokonywać schodów. Kwestia ceny to myślę że zależy od projektu, przecież schody to też nie bagatelna sumka. My budujemy z91 - projekt biura Z500. jesteśmy zadowoleni z układu i ilości pomieszczeń. oczywiście można go jak każdy projekt zmodyfikować wg własnych potrzeb. Dom jest nieduży, konstrukcja lekka, więc niezbyt drogo, dach dwuspadowy co robi duuużą różnicę w cenie. Naprawdę czasem warto przed podjęciem decyzji - jak w przypadku niezdecydowanej koleżanki - i porównać kalkulacje podawane przy każdym projekcie., można się mile zaskoczyć. W przypadku projektu Z91 są wersje z garażem, na forum są osoby które wybudowały z garażem podwójnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 03.07.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 PS. aneta_s masz bardzo ładne klimatyczne wnętrza (bo sobie podglądnęłam;)), salon i jadalnia wyglądają na bardzo duże, a kuchnia piękna. Bardzo mi się podobają meble kuchenne, Twój kominek i kolor ścian. gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts