Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Jak Wy rysujecie swoje domy marzeń, tak ja mogłabym narysować mieszkanie marzeń :D Miałoby pewnie ze 150 mkw. i musiało być budowane pod moje dyktando - developer mógłby postawić tylko ściany zewnętrzne :D 3 łazienki (dla gości dziennych, dla nocujących, przy sypialni), 3 sypialnie (jedna z garderobą), gabinet, pokój dzienny, kuchnia z wysepką, jadalnia pomiędzy kuchnią a dziennym, 2 balkony, jasny (a niewielki) przedpokój...

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beatko, chciałabym na dole ze względu na kręgosłup (spadłam ze schodów ;)) i na oddzielenie od gości :). Ostatnio miałam tyle osób, że z mężem spaliśmy na dole i zanim goście wstali mogłam sobie na spokojnie przygotować śniadanie itd. Jakoś wygodniej mi było :). Ale nie widzę problemu ze spaniem na górze, zwłaszcza że przez większość czasu jesteśmy sami :).

Wiecie co tak sobie myślę o tym domu marzeń...mój niby sama narysowałam i jest taki jak chciałam ale...no właśnie to życie wszystko weryfikuje...zaczynam rozumieć stwierdzenie, że dopiero ten trzeci dom to ten bliski ideałowi;) w różnych fazach życia potrzeby sa różne, inaczej jest jak się jest tylko we dwoje, inaczej jak pojawiają się dzieci, inaczej jak dzieci wyfruwają z gniazda i jeszcze inaczej jak człowiek jest na emeryturze...

Ale tak jak już była tutaj mowa sensowne jest spisanie sobie listy priorytetów i tego się trzymać;)

Kochani w ostatnich dniach drugi domek wyszedł na prowadzenie :D

Gł ze względu na taras, na odpowiednia wielkość garażu, na brak pokoju nad garażem, dużą łazienkę na górze.

Zmiany jakie trzeba by wprowadzić, to właśnie zamiana miejsca dolnej łazienki, bo to pierwsza rzecz, która mi sie tam nie widzi, jednocześnie przeniesienie górnej na drugą stronę.

W dolnej z pewnością będzie prysznic, bo naszym pokojem gościnnym będzie salon, lub pokój na dole, który bedzie pełnił funkcję mojej pracowni. Nie mam zamiaru robić osobnego pokoju dla gości, mimo że miewamy ich dość często, ale myślę że z miejscem do spania nie będzie problemu ;)

Mamy wszystko dość dobrze przemyślane i myślę, że dom będzie dla nas funkcjonalny.

Przypuszczam, ze jeszcze nie raz będę Was zasypywać pytaniami dotyczącymi domu, bo na tę chwilę to planuję sobie wygląd domu, układ pomieszczeń itp. najbardziej boję się podejmowania decyzji co do wyboru materiałów do jego budowy. Wiem jakie chcę okna, drzwi zewnętrzne i wewnętrzna, kominek itp ale o materiałach budowlanych nic nie wiem :no: Na szczęście mój brat budując dom przetarł nam szlaki zwiazane z budową i myślę, ze tym sposobem będzie nam łatwiej :)

Tyle o domu, bo mam coraz większą ochotę na jego urządzanie ;)

Ostatnio złapałam sie na tym, ze kupując rzeczy do mieszkania tak naprawdę kupuję je do domu :lol2: myśle czy będzie pasować i gdzie dana rzecz będzie stała czy wisiała....to już normalne chyba nie jest :p

Ale co mi tam ostatnio kupiłam lustro do łazienki, bo od kilkunastu lat mamy tam takie małe brzydactwo ;)

Polowałam na nie długo, czekałam na przeceny i udało się kupiłam za 1/3 ceny ;)

Jeszcze stoi w kuchni na stole ale dzisiaj zawiśnie w łazience

O takie jest...kupione we FLO

DSC05482.JPG

Miłego weekendu Wam życzę :)

Kasiu, zazdroszczę Ci tego kupowania, urządzania i planowania! Co do drzwi nie pomogę :) zewnętrznym zmieniam kolor - wewnątrz na biało, z zewnątrz na szary. Drzwi wewnętrzne kupiliśmy drewniane za 150 zł :) tu u forumowej koleżanki z jej bloga: http://4.bp.blogspot.com/-dp6GLTUwJ-M/T8xTXz75A2I/AAAAAAAADmc/YUxhfXqFSoA/s400/VII.JPG.

Miłego dnia!

Wiecie co tak sobie myślę o tym domu marzeń...mój niby sama narysowałam i jest taki jak chciałam ale...no właśnie to życie wszystko weryfikuje...zaczynam rozumieć stwierdzenie, że dopiero ten trzeci dom to ten bliski ideałowi;) w różnych fazach życia potrzeby sa różne, inaczej jest jak się jest tylko we dwoje, inaczej jak pojawiają się dzieci, inaczej jak dzieci wyfruwają z gniazda i jeszcze inaczej jak człowiek jest na emeryturze...

Ale tak jak już była tutaj mowa sensowne jest spisanie sobie listy priorytetów i tego się trzymać;)

I to jest najlepsze podsumowanie :yes:.

Ostatnio złapałam sie na tym, ze kupując rzeczy do mieszkania tak naprawdę kupuję je do domu :lol2: myśle czy będzie pasować i gdzie dana rzecz będzie stała czy wisiała....to już normalne chyba nie jest :p

Matko Kasiu, ja też z tych nienormalnych :eek::lol2:. Ja też tak robię od pewnego czasu i stwierdziłam, że coś chyba ze mną nie tak :D.

Lustro super!

Kasiu boooskie lustro! jest ich więcej? możesz zdradzić ile kosztowało ? szukam takiego kształtu ,choć przyznam,ze w moich marzeniach było takie bez tej "korony"ozdobnej -ale jak cena dobra to zniese :p

Anito takie lustra bez korony ma House Doctor, cena mało przyjemna...

Dziewczyny, wiem że to nie do wiary ale w domu kompletnie nic się nie zmieniło :oops:. Mamy okres stagnacji, dużo obowiązków, problemów do rozwiązania i od kilku miesięcy nie robię w domu nic. Planuję jedynie wywołać kilka zdjęć z koncertu Queena i powiesić na ścianie :). Jak coś się zmieni, dam znać. Nawet z ogródka nie mam co pokazać, dwie rabaty na krzyż a najpiękniejsze kwiaty powaliło gradobicie i wiatr...

Kasiu jak ja Ci zazdroszczę tego śmietnika! :lol2:

WIesz my też:):):), kurde fajny ma ten śmietnik co:).

My się opowiemy za parterem:), bo taki mamy:), ale każdy wie czego chce. Fajnie jest mieć zadaszony taras, na wypadek marnej pogody. Nasz ma jeden taras większy odsłonięty, i mniejszy zadaszony, i dla nas jest to idealne rozwiązanie, bo ja uwielbiam patrzeć jak pada deszcz, a jak mogę sobie przy tym siedzieć na ławeczce, lub dyndać na hamaku tym lepiej, bo powietrze to wiecie jakie jest jak pada prawda:).

yokasta w pierwszej kolejności zdrówka życzę :hug: źle mnie chyba zrozumiałaś, bo drzwi już mam zaplanowane, ale myślę, ze będę miała trudności z wyborem materiałów do budowy domu ;) ale do tego daleka droga więc jeszcze sie tym nie przejmuję ;)

Z tymi zakupami to jest tak, że ja poluję na okazje ;) jak mnie na coś nie stać szukam tańszej wersji lub sama staram sie zrobić coś podobnego ;)

atena0 dziękuję za maila ;) znam ten sklep ;)

Anetko dzięki :) wysłałąm do Ciebie wiadomość nie wiem czy dostałaś ?

Magduśka całe szczęście, że nie jestem w tym osamotniona :lol2:

Anitko ja kupiłam lustro w Silesi w Katowicach, wiem, ze w tym rozmiarze (50/70cm) zostało jeszcze jedno, mieli jeszcze kilka szt trochę większych. Cena obu luster 80 zł.

Ja też wolała bym bez tej korony ale były tylko takie a w tej cenie nie kupię nic fajniejszego ;)

Diabełku ja to Wam zazdroszczę Waszego sklepu z tymi wszystkimi cudami :) mój śmietnik przy tym to pikuś :lol2:

Żałuje, ze na naszej działce nie zmieści się dom parterowy ale trzeba sie dostosować, do tego co mamy ;)

Susełka dziękuję :) za namiar na stolik również, ale ja już takiego nie potrzebuję ;)