Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Anitko zawsze możesz sprawdzić, bo może jeszcze mają ;)

yokasta ja nic nadzwyczajnego nie będę miała ;) stolarka na 100000% biała od zewnątrz i od środka. Drzwi wewnętrzne najprawdopodobniej te same, które mamy w mieszkaniu czyli fiordy polskone, bo bardzo je lubię, chyba ze w tej cenie znajdziemy podobne drewniane.

Okna też białe coś w tym stylu lub dzielone w poziomie na 3 jak na drugiej fotce

DSC_9965.jpg

a taki taras bardzo by mi się podobał :)

img_0458.jpg

To kolory, które z pewnością będą w moim domu :)

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu, a nie wolałabyś takich jak moje ? Fiordy się do nich nie umywają i drewna nie widziały ;). Oczywiście wymagają malowania (masz wprawę :)), ale są naturalne, ładne, z klasycznym wzorem. I cena jest 3 razy niższa....pełne nas kosztowały 148 zł. Nie namawiam ale widziałam i dotykałam Fiordów i sztuczny rysunek drewna to nie to samo :).

Ładne te okna i drzwi, taras. Dziś też bym takie wybrała ale muszę się z brązowymi męczyć ;).

Moje są niedomalowane bo wciąż nie mam czasu żeby jechać po farbę ;) ale są :) i zamka jeszcze brakuje, klamki tymczasowe.....trudno :( dopiero na zdjęciach człowiek widzi ile jeszcze brakuje. To łazienkowe.

http://i1.fmix.pl/fmi2379/98657e100004af3f4ffb1180

Edit: ten kalendarzyk zasłania dziurę, jaką zrobiłam w ścianie :D:D:D muszę jakąś tabliczkę skombinować pod niego :D.

Edytowane przez yokasta

to okno jest cudowne!

miałam zamiar sprawdzić,ale mój Mężulo się rozchorował i nie jeździ do pracy do Katowic :/ ale nic to - i tak by mi było szkoda je zdewastować,wiec będę szukała tego idealnego

a chciałbym takie http://3.bp.blogspot.com/-C_jOnh0FTB8/T8IxkVaf86I/AAAAAAAADP4/S-sQqodVgSY/s640/%25C5%2582azienka+w+mi%25C4%2599cie+014.jpg

tu przed

http://2.bp.blogspot.com/-KuxCe6kBKQw/T0n_l9JUbnI/AAAAAAAAC7I/Lb2UGVyNdsM/s1600/%C5%82azienka+koszulka+035.jpg

Martuś, ten kolor to szarość delikatnie wpadająca w niebieski (ale bez przesady) zdjęcie jest rozjaśnione, może stąd efekt. Niestety z mieszalnika tak nam wyszło (był błękitny) i mieszaliśmy z czarnym pigmentem. Jak mnie kiedyś będzie stać to kolor zmienię na popielaty ale póki co ten do wszystkiego pasuje :).

A mój manżel jak tylko wspomnę że chciałabym białe drzwi to patrzy na mniej jak na wariatke i "biele dvere nedudu!":mad:

Hehehe, no mam jeszcze sporo czasu żeby popracować nad tą jego "niewłaściwą opinią":D Chociaż sama nie jestem pewna czy do naszego domu będą pasowały białe drzwi, bo okna raczej nie mogą być białe, bo mimo wszystko chcemy utrzymać nasz dom w regionalnym stylu, więc biale odpada.

Także białe drzwi póki co zostają w sferze marzeń. Może raz przemalujemy i okna i drzwi na bialo, bo i tak drewniane okna będziemy mieć.

Chcę się spytać na te drzwi Fiordy. To jakaś firma czy typ drzwi czy?

Kasiu piękne inspiracje :)

Kasiu yokasta ma niestety racje.........mimo iż sama mam fiory planuję się ich pozbyc,może jeszcze 2 lata u nas będą i zrobimy sobie nowe drzwi........te choć ładne to jednak dośc śmieciowate ;/ jak możesz mieć alternatywe w drewnie to bierz drewno kochana :)

Kobietki tak jak napisałam jeśli uda mi się kupić drewniane drzwi, które wyglądaja jak fiordy to z pewnością wybiorę drewniane :)

Kilka inspiracji :)

Taka kolorystyka elewacji plus cegła bardzo mi się podoba. Do tego okiennice i wszystko w odniesieniu do mojego projektu :D

941ac2c31b480c31d3ae73db6de0f3e2.jpg

vinter%252010-27-3%2520005.jpg

85f4836cf76694540f25dbb00f4ae24a.jpg

197736239858713066_sFv3rCs4_c.jpg

180474130_8g0J9nk2_c.jpg

yokasta nie mam pojecia co będzie na elewacji, pewnie coś najtańszego ;)

Z pewnoscią przy wejściu/ganeczku chcę cegłę, grafitową dachówkę...na szczęście u nas jest dowolność, bo np znajomi musieli mieć czerwoną.

Tak sobie wymyslam, na szczęście mężowi podobają się podobne rzeczy ;)