Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anetko, z palety wybraliśmy szary kolor - wyglądał na dość ciemny a wyszedł prawie biały. Mieszkamy przy drodze wysypanej takim świństwem, które się okropnie kurzy a ściana zieleni jeszcze nie zasłania. W konsekwencji front mamy trochę zakurzony (to dopiero widać jak karcherem się przejedzie po elewacji więc nie jest najgorzej).

Sam tynk jest w świetnym stanie, nie mogę narzekać :yes: źle się wyraziłam, bo chodzi o zmianę koloru na taki jaki by mi się podobał a nie że coś nie tak :yes: . Kiedy tynk był mokry cieszyłam się, że dom będzie szary a tu masz :lol2: z daleka świeci jak się jedzie :).

I do tego brązowe okna, depresji się można nabawić :lol2:.

Anetko, z palety wybraliśmy szary kolor - wyglądał na dość ciemny a wyszedł prawie biały. Mieszkamy przy drodze wysypanej takim świństwem, które się okropnie kurzy a ściana zieleni jeszcze nie zasłania. W konsekwencji front mamy trochę zakurzony (to dopiero widać jak karcherem się przejedzie po elewacji więc nie jest najgorzej).

Sam tynk jest w świetnym stanie, nie mogę narzekać :yes: źle się wyraziłam, bo chodzi o zmianę koloru na taki jaki by mi się podobał a nie że coś nie tak :yes: . Kiedy tynk był mokry cieszyłam się, że dom będzie szary a tu masz :lol2: z daleka świeci jak się jedzie :).

I do tego brązowe okna, depresji się można nabawić :lol2:.

tośmy się dogadały:lol2::lol2::lol2:

u mnie ten sam zestaw - okna złoty dąb i jaśniutkoszara elewacja no plus cegła:lol2:mnie się mój odcień bardzo podoba i ja się cieszę, że nie skusiłam się na ciemniejszy:lol2:

Mi się marzy tak jak Kasia pokazała + cegła z tyłu i siding koło drzwi wejściowych i schody ceglane....dobra już nic nie piszę :no: bo jak zacznę rozmyślać to nic dobrego z tego nie wyniknie :lol2:.

Anetko, u Ciebie wszystko pasuje ale chyba też pisałaś, że wolałabyś całe białe okna? Dalej tak jest ? Cegłę masz ładną i taras :rolleyes:.

Kurcze, no widzisz. My kolor okien wybieraliśmy w dniu podpisywania umowy na budowę domu :o wtedy mi białe przez myśl nie przeszły a o dwukolorowych nie miałam pojęcia, że istnieją :D. Nawet głupie rynny miały być grafitowe a jest brąz, teraz zrobiłabym ocynk a nie pcv. Gdybym miała gotówkę to już bym zaczęła budować. Tylko, że najchętniej w tym samym miejscu :lol:.

yokasta no nie wiem czy zamieniła byś się na moją działkę jest 2 razy mniejsza :p

anetko zastanów się co proponujesz :lol2:

beatka u mnie też cytrynówka się robi :) ostatnio bardzo mi zasmakowało martini z dużą ilością lodu, mnóstwem mięty i sokiem z limonki lub cytryny :)

Kobietki a może by się tak kiedyś spotkać na cytrynóweczkę i pogaduchy ?? :rolleyes: wiem, ze wszystkie jesteśmy zapracowane i zagonione ale może jakiś weekend lub chociaż wieczór udało by sie wygospodarować ....ja bardzo bym chciała Was poznać...szalone Kobiety :lol2:

Anetko dziekujemy za zaproszenie :) moze coś się uda zorganizować :) zobaczymy co dziewczyny na to :)

Ja do siebie też oczywiście zapraszam, ale ze spaniem będzie problem :( kanapa i materac na podłodze są do dyspozycji ;)

Znalazłam werandę o jaką mi chodzi :wiggle: to jest to o czym cały czas myślałam :) http://deccoria.pl/galeria/foto,id,79533,991181,1,weranda-.html

Mam nadzieję, że właścicielka zdjęć nie będzie miała mi za złe, że pokazuje je jako inspiracje ;) idealnie do naszego domu by pasowała :)