Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Za zgodą Kasi wstawiam zdjęcia stołu i prosze o radę jak go odnowić i pomalować

stół 1.jpgstół 2.jpgstół 3.jpg

tutaj lepiej widać blat

stół 4.jpgstół 5.jpg

myśle żeby nogi pomalować na biało, bo będą białe listwy przy podłodze i białe drzwi,

na podłodze będą panele - dąb alabama (takie jasne)

nie wiem co zrobić z blatem bo jest nierówny, podniszczony i ma szpary

stół jest dośc duży i starsznie ciężki, chętnie bym go wymieniła na coś mniejszego ale narazie musi być ten, pozatym ma coś w sobie, został po porzednich włascicielach.

Krzesła planuje białe takie z IKEI z krzyżowanym oparciem.

Kasiu i Was dziewczyny prosze o opinię, jak to widzicie?

pozdrawiam :)

jeszcze dwa zdjęcia blatu

stół 6.jpgstół 7.jpg

Edytowane przez joliska

mugatka ja widzialam super stoliczek na płuty cd lub na książki z takiej szpulki, mialam gdzies inspiracje ale nie widze.poszukam jeszcze i jak znajde to wstawie tu dzis

Gusia 82

stół baaaaaaardzo ładny

dól na bialo, trzeba ten lakier lekko zmatować i pomalowac farba akrylowa.......kazda z nas ma swoja ulubioną wiec masz spory wybór...dekoral, tikkurila czy co tam chcesz

z dolem problemów nie przewiduję

blat to problem..........ja widze na nim plamy.......

blat powinien byc zdarty do golego, jezeli ktos potrafi to najlepiej naprawic tą klepke ktora wyskakuje.....- najlepiej byloby to zleci stolarzowi,bo trochę pracy przy tym będzie, no chyba ze lubicie się bawic i macie narzędzia ( ściski,szlifierke) mam jednak obawy ze na blacie pozostaną plamy......i nie zakryjesz ich zadnymi bejcami - tak czasami bywa, choc to moze byc atut tego stołu jezeli lubisz takie podniszczone rzeczy

nie kumam co znaczy ze chcesz wymianic blat na mniejszy........ raczej się nie da, bo ten co jest pasuje idealnie, blat mozna zmienic na nowy ale rozmiar musi zostac bez zmian

krzesła z ikea.........osobiscie bym odpuściła i poszukala czegos mocniejszego, nogi w tym stole są bardzo cięzkie i krzesła powinny byc bardziej z charakterem...te z ikea mogą być za lekkie..........w internecie jest sporo pięknych krzeseł........ ja mam w domu te krzesła i juz kupilam inne na zastępstowo..........czekam tylko zeby je odnowic i bedzie zamiana ;)

Kaska jak tam :)

betib :hug: dziękuje bardzo za dpowiedź

blatu nie chce wymieniać na mniejszy tylko chodziło mi ogólnie o stół bo jest troszke za duży do tej mojej kuchni (choć kuchnia nie jest taka mała) i jest strasznie ciężki we dwoje go trudno przestawić. Miałam zawsze problem jak chciałam umyć okno to musiałm przestawić stół, ale teraz okno będzie mniejsze i na drugiej ścianie to już nie będe go musiała przestawiać :)

Co do krzeseł to nigdy nie widziałm ich na żywo ale masz racje że do nóg stołu niebardzo pasują. Krzesła będę za jakiś czas wymieniać dopiero to jeszcze poszukam innych.

Beatko dopiero teraz wróciliśmy do domu ;)

Dzięki jeszcze raz za gościnę :) było bardzo fajnie i miło było Was poznać osobiście :)

Gusia82 stół jest naprawdę ładny i nie pozbywaj się go ;)

Beata chyba już wszystko napisała i myślę, że to najlepszy doradca w temacie odnawiania mebli ;) ja za blat sama bym się nie zabierała, dobry stolarz powinien sobie z nim poradzić a z nogami sami dacie radę ;)

Bataka a jak by blat po odnowieniu potraktować pastą wybielającą to plamy też będą mocno widoczne ??

Daila nie dostałam wiadomości, ale miałam chyba przepełnioną skrzynkę....już wyczyściłam ;)

Zapomniałam Wam napisać o fajnych formach do zapiekania, które będą w ALDI od soboty ;)

http://www.aldi.pl/aldi_od_soboty_1108_48_5_242_1153.html

Edytowane przez kasia_sw

Kasiu i Beatko dziękuje za rady :)

poszukam w mojej okolicy stolarza, może da radę z tym blatem

Gusia może lepiej kogos od renowacji :) będzie dokładniejszy i krzywdy nie zrobi ;)

Kasia czy Ty wiesz ze mi się nic w szafkach juz nie miesci ? a Ty tu znów szczujesz ;) pikne te forymki......tyz takie chcemmm ;)

Boskie te foremki :)

Anetka - wyslalam pw.

Wcielo mi reszte posta :(

Ja mialam na swoim blacie plamy. Na wierzchu nie bylo ich widac, ale podczas szlifowania zaczely wychodzic. Tak "darlam" blat ze w koncu zniknely. Mysle ze to byla swieca po ktorej ktos pociagnal lakier. Ale udalo sie. Moja nowa stara ława powinna byc gotowa w tym tygodniu :)