Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

co do jazdy na rowerze i kolorowych domów to ja z moim Słowakiem mamy takie małe "hobby" :wiggle:

Polega to na tym, że jeździmy sobie po okolicznych wioskach żeby poszukać inspiracji oglądając stare i nowe domy.

Jakoś naturalnie powstała nam też lista najszkaradniejszych domów. Już jakiś czas na pierwszym miejscu utrzymuje się dom w stylu lat 80-tych (czyt. sześcian z płaskim dachem) pomalowany w poziome paski czerwone i szare (ciemne, intensywne kolory, paski maja po 1 m szerokości).:jawdrop: No zaniemówiliśmy na jego widok.

Widziałam tez raz dom z niebieskim dachem i ostro pamarańczowymi ścianami, ale to juz nie nasz region, wiec jest poza listą ;)

Beti pamietam ze widizałam na twoim watku jedno zdjęcie zrobione w zimie, gdzie widać te elewacje. No na tle śmiegu robiło to "piorunujace" wrażenie. :o

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mój krótki urlop już się skończył :(

Pogoda była taka sobie, ale odpoczęłam, co jest najważniejsze :) Może we wrześniu pojedziemy jeszcze nad morze....

Na rowerze tylko raz udało się pojeździć ale za to w Puszczy Niepołomickiej, piękne lasy, świetne ścieżki rowerowe i zapach grzybów :) oj fajnie było :)

Mój miejski rower sprawdził się znakomicie nawet na leśnych ścieżkach ;)

Oczywiście nie leniuchowałam tak zupełnie ;)

Kosze które kupiłam na starociach zmieniły swój wygląd....tak wyglądały przez przemianą, testowane przez kota mojej mamy :D

Jak tylko je kładłam na trawie wskakiwał do każdego po kolei :)

Jak wyglądają teraz pokażę na blogu ;)

DSC05772.JPG

Mam do Was prośbę.....

Jeśli spotkacie w którymś ze sklepów IKEA haki Leksvik jak z tego wieszaka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50063617/#/20093927 to proszę kucie dla mnie 10 opakowań :yes: Chodzi mi o same haki, były pakowane po 2 szt ale chyba właśnie je wycofali :bash:

Może w jakimś sklepie są jeszcze dostępne

Mam do Was prośbę.....

Jeśli spotkacie w którymś ze sklepów IKEA haki Leksvik jak z tego wieszaka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50063617/#/20093927 to proszę kucie dla mnie 10 opakowań :yes: Chodzi mi o same haki, były pakowane po 2 szt ale chyba właśnie je wycofali :bash:

Może w jakimś sklepie są jeszcze dostępne

Kasia co Ty opowiadasz.........ja na tych hakach pracuję,nie mogą mi ich wycofac

No własnie takich haków poszukuję ! nie żartujcie, ze wycofali...

apropo's haków - szukam usilnie haczyków do wieszaczków do łazienki - cos podobnego do tych z Ikei by mogło być, tylko sam dół - w sensie bez części do wieszania górnej. Może Wam się rzuciło gdzieś w oczy?

Kasiu- zerknęłam na blogu na tace :) super przemiana :) a wieniec jak chcesz postarzac to może metoda suchego pędzla? będzie wtedy taki "niedomalowany"

Beatko chyba niestety je wycofali :( w Krakowie i Katowicach już ich nie ma :( 2 tygodnie temu jeszcze je widziałam :bash:

Kamilcia dzięki :) właśnie myślałam o tym, żeby tackę a raczej sam wieniec potraktować suchym pędzlem i farbą :)

Jak znajdę jakieś ładne haki dam znać ;)

Witaj Kasiu :)

Nigdy wcześniej do Ciebie nie trafiłam, choć zaglądam na forum już chyba 2 lata :) Kiedy ja nadrobię zaległości? :) Przepiękne rzeczy tworzysz! Bloga też nie znałam, ale teraz to już będziesz miała stałą czytelniczkę :)

Trzymam kciuki za spełnienie marzeń związanych z domem :)

Pozdrawiam serdecznie

Monika

Susełka garnki wyglądają ładnie ale nie mam pojęcia czy są ok....może ktoś je ma, używa i napisze opinie ;)

Moniczko witaj u mnie :) cieszę się, że zaglądasz na bloga :)

Daila odpisałam ponownie, bo ostatnio też wysłałam wiadomość ale widocznie jej nie dostałaś :(

Kasiu, metamorfoza koszyków wyszła super, choć tego pisać chyba nie muszę :), ale aranżacje z tymi koszykami, jakie stworzyłaś, są boskie! Co jedno zdjęcie to ładniejsze; napatrzeć się nie mogę :rolleyes:.

Być może w sobotę będę w Ikea, ale to jeszcze tak wstępnie, w razie czego, jeśli jesteś jeszcze zainteresowana hakami, mogę zerknąć.

ps1. swój fotel już kupiłam ;)

ps2. chyba rzeczywiście będzie dziewczynka :)

Buziaki :hug:

Magduśka dziękuję serdecznie :hug:

Fajnie, że znalazłaś swój fotel :)

I najważniejsze gratuluję dziewczynki :hug:

Jak haki będą w Ikei to kup mi z 10 opakowań ;)

Kochani, ja znowu z prośbą :)

We wrześniu wybieram się na kilka dni nad morze....szukam noclegów w okolicy Władysławowa.

Jeśli znacie jakieś ciekawe miejsce godne polecenia, będę wdzięczna za namiary :)

Aaa najlepiej, żeby to był jakiś domek na 5 osób ;)

witam,

Kasiu od dawna Cię podczytuję i się inspiruję ;)

odzywam się a propos Władysławowa, ja już w tym roku byłam dwa razy w Karwii - to niedaleko i jestem zachwycona. Jeśli szukasz kameralnego miejsca to polecam tę miejscowość - we wrześniu już pewnie nie będzie już tak dużo ludzi.

jeśli chodzi o domki to mieszkaliśmy tu:

http://www.domkimorena.wczasowicz.pl/

fajna baza wypadowa na Hel, do Łeby, Trójmiasta

Edytowane przez Mał-Gosia

Kasiu,do mnie przesyłka też doszła! Zamarłam kiedy ją otworzyłam! Wszystko jest przepiękne (łącznie z papierem, w który to zapakowałaś! :jawdrop: Jesteś niesamowita! Jestem pewna,że mój przedszkolak będzie miał najpiękniejszą wyprawkę, dzięki Tobie ! :) Podobały mu się łódeczki :) Raz jeszcze dziękuję :hug:

Ja tez oddaje swoj glos na Karwie!

Karwia-Karwienskie Blota-Debki!

I jak napisala moja poprzedniczka, dobry punkt wypadowy w poszukiwaniu innych atrakcji (m.in.szlak latarnii morskich, Leba,ok 80 km do Gdanska)

Ladnie,spokojnie, czysto, w Debkach szeroka plaza i, poki co, brak dzikich tlumow!

My jezdzimy w te okolice juz od kilku lat i niezmiennie wracamy zadowoleni i wypoczeci :)

Marzena

Mał-Gosia, makrz dziewczyny dziękuję za namiary :) Karwię i okolice znam bo byłam tam już kilka razy. Tym razem zależy mi na Władysławowie, bo będziemy tam tylko kilka dni a mamy się spotkać z osobami, które już tam mają zarezerwowane noclegi. Nie chcemy tracić czasu na dojazd ;) wstępnie już znalazłam teraz czekam na potwierdzenie rezerwacji ;)

Daila, Kasiu cieszę się, że przesyłki dotarły :) dzięki :)