Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

wydaje mi się że właśnie na tym wątku znalazłam instrukcję i zdjęcie do kolorowej sałatki z rukolą i szynką parmeńską. miałam oczywiście zapisać sobie te dane kulinarne ale otwierałam coraz to nowe galerie i..się pogubiłam

teraz czarna dziura, nie wiem gdzie szukać... jeśli nie tu przepraszam a może któraś z odwiedzaczek pokojarzy przy którym domu był dodatek w postaci przepisu??? K.

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochani, dziękuję za życzenia noworoczne :hug:

Luty już prawie się kończy a ja dopiero teraz zaglądam na forum....

Mugatko czas pędzi jak oszalały i brakuje mi czasu na wszystko :( Mam nadzieję, że kiedyś będę miała powód, żeby częściej bywać na forum ;)

W mieszkaniu planuję pewne zmiany ....jak wszystko będzie gotowe, pokażę to i owo ;)

Teraz poczytam, co tam u Was :)

KasiaTS przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale sporadycznie bywam na forum :(

Nie wiem czy znalazłaś już ten przepis ? jeśli nie to proszę bardzo

na półmisku układam rukolę czasami z dodatkiem roszponki, na to kawałki porwanej szynki parmeńskiej, mozzarelli, brzoskwinię z puszki, piórka czerwonej cebuli( można ją wcześniej delikatnie zamarynować w soku z cytryny z odrobiną cukru) całość polewam sosem (tuż przed podaniem)

do słoiczka wlewam oliwę z oliwek, łyżeczkę miodu, łyżeczkę musztardy odrobinę octu balsamicznego, sok z pomarańczy lub mandarynki, wyciskam ząbek czosnku, czasami dodaję zioła np kolendrę lub bazylię, sól, pieprz do smaku....słoiczek zakręcam i potrząsam kilka razy...sos gotowy :)

Smacznego :)

Zostawiam Wam wiosnę z serdecznymi pozdrowieniami :)

DSC09215.JPG

Anetko zmiany w mieszkaniu będą mam nadzieję jeszcze w tym roku...Ty powinnaś się domyślić jakie ;)

Widzę, że masz wreszcie swój wątek....muszę nadrobić zaległości :)

Pysiaczku jaki cudny stół masz w kuchni :jawdrop: ja mam takie 2 hiacynty które zostały w takim stanie w jakim je kupiłam...nie wiem czemu nie rosły :confused:

Kasiu, kiedyś jak szyłaś rybki to widziałam u Ciebie takie małe metalowe przelotki .... podpowiesz gdzie to kupić? jak się zwie i jak się to robi ?

I jeszcze pytanko - szukam na zazdrostki cieniutkiej białej przepuszczającej światło bawełny ? masz jakiś sprawdzony materiał >?

miło że znowu JESTEŚ z nami :) czekam na zmiany :)

Mugatko ja kupiłam cały zestaw z tymi ustrojstwami do ich zakładania ;) o ile pamiętam kupowałam je w Tchibo ale w komplecie były. Popytaj w pasmanteriach a całe zestawy widziałam jakiś czas temu w Lidlu.

Co do materiału ja jestem wierna tkaninie z Ikei tzn kupuję te cienkie zasłonki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00221563/ z nich mam roletki w pokoju i w kuchni. Są bawełniane i przepuszczają światło.

Fajnie zmieniłaś swój salon :yes: czekam na zmiany w kuchni ;)

Dzięki za miłe słowa....może będę tu częściej ale u mnie niewiele się dzieje a te zmiany o których piszę będą raczej kosmetyczne ....zmieni się kolor ścian i parę drobnych rzeczy ;)

Pozdrawiam :)

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

Słońca, szczęścia, pomyślności,

w pierwsze święto dużo gości,

w drugie święto dużo wody-

to dla zdrowia i urody!

Mnóstwo jajek kolorowych,

świąt wesołych oraz zdrowych!

Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkiej Nocy

życzy nemi

http://img163.imageshack.us/img163/7921/kartkat.jpg

Kochani dziękuję za życzenia i przepraszam, że ja nie wysłałam podobnych do Was, ale ostatnio cierpię na permanentny brak czasu....

Mam nadzieję, że za jakiś czas znajdę trochę wolnego czasu na odwiedzanie forum :)

Pozdrawiam Was serdecznie :)

Kasia

Witam,

od trzech dni z zachwytem czytam to forum, ale gdy ujrzałam wianki na stronie 130 to mnie powaliło i muszę się ujawnić, aby powiedzieć że wszystko co wychodzi z pod Twoich rąk jest CUDOWNE! zapiera dech! aż jestem ciekawa co mnie jeszcze zadziwi jak dojdę do końca :)

Pięknie mieszkasz! Ślicznie wszystko urządzone! :) jestem oczarowana!

Pozdrawiam

Agnieszka

Edytowane przez agula26