kasia_sw 21.03.2011 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 (edytowane) reni1980 mam już wprawę i robię to błyskawicznie Za to Twój dom powala na kolana....okno w kuchni rewelacyjne, łazienka przepiękna:) Ja lubię sielsko anielskie klimaty ale domy takie jak Twój też bardzo mi się podobają Edytowane 21 Marca 2011 przez kasia_sw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 21.03.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 kasia, w każdym razie mieszkanko twoje ma styl i klasę, szkoda że mało takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 21.03.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 lasche nie pamiętam nazwy miejscowości ale niedaleko Świdnicy....ludzie mają w stodołach składowiska rzeczy coś jak w Czaczu ale na mniejszą skalę Kasiu Ty się dowiedz ja Cię pięknie proszę ...bo ja właśnie z tamtych okolic ...to na wakacjach nie musiałabym do Czacz (u/a) się uganiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 21.03.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Za to Twój dom powala na kolana....okno w kuchni rewelacyjne, łazienka przepiękna:) Ja lubię sielsko anielskie klimaty ale domy takie jak Twój też bardzo mi się podobają dokladnie też tak mogę powiedzieć, ja lubię nowocześnie ale doceniam w takim wnętrzu jak twoje styl, urok i dobry gust, a przedewszystkim konsekwencje która w każdym wnętrzu musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 21.03.2011 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 lasche Nowizna i Tuszyn w tych dwóch miejscowościach byłam...tam podobno jest najwięcej takich miejsc...czasami są szyldy informacyjne na ogrodzeniach, ale warto pytać ludzi, zeby pokierowali. Jest dużo gratów, ale mozna wyszperać naprawdę fajne meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 21.03.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 wielka buźka ...dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 22.03.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 (edytowane) Upiekłam dzisiaj ciasteczka owsiane...bardzo je lubie i polecam, bo są pyszne i proste do zrobienia Do zrobienia ciasteczek potrzeba: kostkę margaryny 1 szklankę mleka 1 szklankę maki 2 szklanki płatków owsianych 1 i 1/2 szkalnki bakalii np. pestek dyni, słonecznika, rodzynek, orzechów itp dodaję to co akurat mam w domu 1 łyżka cukru W garnku rozpuscić margatynę, w miedzyczasie wsypac wszystkie sypkie sładniki do miseczki a następnie dodać je do roztopionej magaryny, nie zdejmujac z gazu mieszać i wlać mleko, mieszać jeszcze chwilkę. Na blaszce do pieczenia nakładać łyzką przygotowaną masę formując ciasteczka. Piec w 180 stopniach przez 20-30 min w zależności od piekarnika Edytowane 18 Lutego 2013 przez kasia_sw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 22.03.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Przez ciebie musiałam otworzyć paczkę ciastek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 22.03.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Aaa obiecałam jeszcze jakieś przepisy na sałatki Pierwsza to sałatka, która jest w mojej rodzinie od zawsze i jakoś tak się składa, ze jest przygotowywana na wszystkie święta zwłaszcza wielkanocne;) Składniki moze Was zaskoczą, ale efekt końcowy jest pyszny Sałatka z czerwonej kapusty: 1 mala główka kapusty czerwonej 1 czerwona cebula 1 duże jabłko 1 opakowanie suszonych śliwek bez pestek 1 pęczek natki pietruszki 1 pęczek szczypiorku 1 jogurt naturalny łyzka majonezu sól, pieprz, cukier do smaku Kapustę i jabłko zetrzeć na ratce na dużych oczkach, pozostałe składniki posiekać i dodać jogurt z majonezem. Doprawić do smaku ja dodaję sporo pieprzu. Sałatka smakuje najlepiej na drugi dzień, ma piekny kolor i jest naprawdę pyszna Druga to sałatka cezar, moja wersja pewnie odbiega od klasycznego przepisu, ale ja lubię właśnie tak zrobioną. Często robię ją jako danie obiadowe, bo jest syta Do sałatki potrzebne będa: 1 sałata rzymska (koniecznie, z inną nie smakuje juz tak samo) 2 piersi z kurczaka 1 zielony ogórek 1 czerwona cebula 1 jogurt naturalny, grecki lub moje odtatnie odkrycie turecki parmezan bagietka na grzanki 1 ząbek czosnku sól, peprz 1-2 łyżeczki octu balsamicznego olowa z oliwek Piersi opiekam na patelni grilowej wcześniej je doprawiam solą i pieprzem w czasie gdy sa już na patelni kroję bagietke na małe kromki skrapiam oliwą z oliwek(ostatnio miałam truflową i grzanki były pyszne) wstawiam do piekarnika na parę min aż sie zrumienią. Następnie kroję sałatę, ogórka i cebulę(można ją zamarynować w soku z cytryny z odrobiną cukru pokrojoną w piórka) następnie przygotowuję sos z jogurtu, czosnku, octu balsamicznego soli i pieprzu.....polewam nim sałatę, delikatnie mieszam, zeby liście sałaty były pokryte sosem. Na talerzu układam salatę, na sałacie pokrojoną pierś z kurczaka na to parmezan starty obieraczką do warzyw na spore płatki, z boku talerza układam grzanki i całość skrapiam oliwą. Pychotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 22.03.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Warmia ciekawe co teraz otworzysz hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.03.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Kasia szalejesz wiosna przyszła i o talię czas najwyższy zadbać a tu takie pyszności... Ciasteczka mniami, mniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 22.03.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Kasiu właśnie ostatnio chodziło mi po głowie upieczenie ciasteczek owsianych, ale nie miałam sprawdzonego przepisu, a tu proszę! Bardzo dziękuję - na pewno wykorzystam. Tak samo na sałatkę cezar bo lubię taki miks składników PS. Wiosna idzie - niedługo będzie można malować meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 24.03.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Warmia ciekawe co teraz otworzysz hahaha chyba lodówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 24.03.2011 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 (edytowane) agawi74 oj tam oj tam jedno ciasteczko do kawy nie zaszkodzi tak bardzo pysiaczek wiosna idzie i właśnie intensywnie myślę o malowaniu mojego fotela i witryny, ale teraz na tapecie jest mój lokal grrrr Warmia jak będę miała chwilkę, to znowu wrzucę jakiś przepis Edytowane 22 Stycznia 2012 przez kasia_sw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 24.03.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Kasiu wydaje mi się, że ktoś ją pokazywał już jako nowość z Ikei ale co to był za wątek to nie pamiętam? Może ten ogólny o lampach a może czyjś dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 24.03.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 We Wrocławiu tego nie ma w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.03.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 agawi74 oj tam oj tam jedno ciasteczko do kawy nie zaszkodzi tak bardzo Skoro tak mówisz kasiu, to jedno zjem Odnośnie tej lampy z Ikea, to nie mam pojęcia, ale znam bardzo podobną z firmy Massive- jest dostępna w dwóch wersjach kolorystycznych: klasyczna biel i miedź http://img848.imageshack.us/img848/3776/massive00.th.jpg http://elektrodo.pl/lampa-wiszaca-massive-416131810-p-2078.html http://elektrodo.pl/lampa-wiszaca-massive-416134310-p-2079.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 24.03.2011 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 pysiaczek też mi się wydawało, ze gdzieś na forum już ja widziałam... agawi74 właśnie ostatnio oglądałam te lampy z massive i całkiem fajne są ale akurat ta czarna mi się podoba No ciekawa jestem czy ta lampa będzie w ikei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.03.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 pysiaczek też mi się wydawało, ze gdzieś na forum już ja widziałam... agawi74 właśnie ostatnio oglądałam te lampy z massive i całkiem fajne są ale akurat ta czarna mi się podoba No ciekawa jestem czy ta lampa będzie w ikei Kasia- najlepiej idź z tą ulotką/reklamą, żeby nie mówili w Ikei, że nie wiedzą o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 24.03.2011 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Przy najbliższej okazji tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts