Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

reni1980 mam już wprawę i robię to błyskawicznie ;)

Za to Twój dom powala na kolana....okno w kuchni rewelacyjne, łazienka przepiękna:) Ja lubię sielsko anielskie klimaty ale domy takie jak Twój też bardzo mi się podobają :wiggle:

Edytowane przez kasia_sw

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

lasche nie pamiętam nazwy miejscowości ale niedaleko Świdnicy....ludzie mają w stodołach składowiska rzeczy coś jak w Czaczu ale na mniejszą skalę ;)

Kasiu Ty się dowiedz ja Cię pięknie proszę ...bo ja właśnie z tamtych okolic ...to na wakacjach nie musiałabym do Czacz (u/a) się uganiać

Za to Twój dom powala na kolana....okno w kuchni rewelacyjne, łazienka przepiękna:) Ja lubię sielsko anielskie klimaty ale domy takie jak Twój też bardzo mi się podobają :wiggle:

dokladnie też tak mogę powiedzieć, ja lubię nowocześnie ale doceniam w takim wnętrzu jak twoje styl, urok i dobry gust, a przedewszystkim konsekwencje która w każdym wnętrzu musi być.

Upiekłam dzisiaj ciasteczka owsiane...bardzo je lubie i polecam, bo są pyszne i proste do zrobienia :)

Do zrobienia ciasteczek potrzeba:

kostkę margaryny

1 szklankę mleka

1 szklankę maki

2 szklanki płatków owsianych

1 i 1/2 szkalnki bakalii np. pestek dyni, słonecznika, rodzynek, orzechów itp dodaję to co akurat mam w domu

1 łyżka cukru

W garnku rozpuscić margatynę, w miedzyczasie wsypac wszystkie sypkie sładniki do miseczki a następnie dodać je do roztopionej magaryny, nie zdejmujac z gazu mieszać i wlać mleko, mieszać jeszcze chwilkę. Na blaszce do pieczenia nakładać łyzką przygotowaną masę formując ciasteczka. Piec w 180 stopniach przez 20-30 min w zależności od piekarnika ;)

Edytowane przez kasia_sw

Aaa obiecałam jeszcze jakieś przepisy na sałatki :)

Pierwsza to sałatka, która jest w mojej rodzinie od zawsze i jakoś tak się składa, ze jest przygotowywana na wszystkie święta zwłaszcza wielkanocne;)

Składniki moze Was zaskoczą, ale efekt końcowy jest pyszny :)

Sałatka z czerwonej kapusty:

1 mala główka kapusty czerwonej

1 czerwona cebula

1 duże jabłko

1 opakowanie suszonych śliwek bez pestek

1 pęczek natki pietruszki

1 pęczek szczypiorku

1 jogurt naturalny

łyzka majonezu

sól, pieprz, cukier do smaku

Kapustę i jabłko zetrzeć na ratce na dużych oczkach, pozostałe składniki posiekać i dodać jogurt z majonezem. Doprawić do smaku ja dodaję sporo pieprzu. Sałatka smakuje najlepiej na drugi dzień, ma piekny kolor i jest naprawdę pyszna ;)

Druga to sałatka cezar, moja wersja pewnie odbiega od klasycznego przepisu, ale ja lubię właśnie tak zrobioną. Często robię ją jako danie obiadowe, bo jest syta :)

Do sałatki potrzebne będa:

1 sałata rzymska (koniecznie, z inną nie smakuje juz tak samo)

2 piersi z kurczaka

1 zielony ogórek

1 czerwona cebula

1 jogurt naturalny, grecki lub moje odtatnie odkrycie turecki

parmezan

bagietka na grzanki

1 ząbek czosnku

sól, peprz

1-2 łyżeczki octu balsamicznego

olowa z oliwek

Piersi opiekam na patelni grilowej wcześniej je doprawiam solą i pieprzem w czasie gdy sa już na patelni kroję bagietke na małe kromki skrapiam oliwą z oliwek(ostatnio miałam truflową i grzanki były pyszne) wstawiam do piekarnika na parę min aż sie zrumienią. Następnie kroję sałatę, ogórka i cebulę(można ją zamarynować w soku z cytryny z odrobiną cukru pokrojoną w piórka) następnie przygotowuję sos z jogurtu, czosnku, octu balsamicznego soli i pieprzu.....polewam nim sałatę, delikatnie mieszam, zeby liście sałaty były pokryte sosem. Na talerzu układam salatę, na sałacie pokrojoną pierś z kurczaka na to parmezan starty obieraczką do warzyw na spore płatki, z boku talerza układam grzanki i całość skrapiam oliwą. Pychotka :wiggle:

Kasiu właśnie ostatnio chodziło mi po głowie upieczenie ciasteczek owsianych, ale nie miałam sprawdzonego przepisu, a tu proszę! Bardzo dziękuję - na pewno wykorzystam. Tak samo na sałatkę cezar bo lubię taki miks składników :yes:

PS. Wiosna idzie - niedługo będzie można malować meble ;)

agawi74 oj tam oj tam jedno ciasteczko do kawy nie zaszkodzi tak bardzo ;)

pysiaczek wiosna idzie i właśnie intensywnie myślę o malowaniu mojego fotela i witryny, ale teraz na tapecie jest mój lokal grrrr

Warmia jak będę miała chwilkę, to znowu wrzucę jakiś przepis ;)

Edytowane przez kasia_sw

agawi74 oj tam oj tam jedno ciasteczko do kawy nie zaszkodzi tak bardzo ;)

Skoro tak mówisz kasiu, to jedno zjem :lol2:

Odnośnie tej lampy z Ikea, to nie mam pojęcia, ale znam bardzo podobną z firmy Massive- jest dostępna w dwóch wersjach kolorystycznych: klasyczna biel i miedź ;):)

http://img848.imageshack.us/img848/3776/massive00.th.jpg

http://elektrodo.pl/lampa-wiszaca-massive-416131810-p-2078.html

http://elektrodo.pl/lampa-wiszaca-massive-416134310-p-2079.html

pysiaczek też mi się wydawało, ze gdzieś na forum już ja widziałam...

agawi74 właśnie ostatnio oglądałam te lampy z massive i całkiem fajne są ale akurat ta czarna mi się podoba ;)

No ciekawa jestem czy ta lampa będzie w ikei ;)

Kasia- najlepiej idź z tą ulotką/reklamą, żeby nie mówili w Ikei, że nie wiedzą o co chodzi ;)