yokasta 12.04.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Yokasta,dziękuję za informacje No to zakładam galerię.Tylko najpierw zrobię obiad,bo jak mężczyzna wróci z pracy i obiadu nie zje to jeszcze gotów się na mnie obrazić Nie wspomnę już o córce,która właśnie smacznie śpi. I udało się A Kasia gdzie nam zniknęła? Jak Kasiu lokal - na jakim jesteś etapie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 12.04.2011 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Monisiaaa moje storczyki czasami mnie zaskakują ilością kwiatów, ale bywa i tak , że mają tylko 3-4 kwiaty. Nie wiem od czego to zależy, biorąc pod uwagę, że traktuję je po macoszemu to i tak cud, że kwitną Paula_71 Witam Cię serdecznie i dziękuję, za tak miłe słowa Bardzo się cieszę, że założyłaś swoją galerię....będę częstym gościem u Ciebie Pozdrawiam Cię cieplutko yokasta jestem, jestem w lokalu właśnie zaczęły się, te większe prace tzn wkroczyli panowie, którzy to robią, bo dla nas to już za trudne. Do świąt ma być skończone...po świętach nas czeka jeszcze malowanie...sprzątanie i przeprowadzka. Niestety musiałam wprowadzić dużo zmian i nie będzie dokładnie tak jak chciałam....lokal był w opłakanym stanie i trzeba było zainwestować w rzeczy, których nie bedzie widać kosztem nowych mebli. Muszę poprzerabiać to co już mam Moze ostatecznie nie będzie tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.04.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Przy Twoich zdolnościach jestem przekonana, ze efekt będzie świetny trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 14.04.2011 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) Dzięki yokasta mam nadzieję, że uda mi się wyczarować coś z niczego Zobaczcie jakie fajne rzeczy ma w swojej ofercie DUKA.... Edytowane 22 Stycznia 2012 przez kasia_sw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 14.04.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Bardzo słodkie te rzeczy Ja myślę moja droga, że te przeszkody wyjdą tobie na dobre, bo ty obrotna i zdolna jesteś. A z braku laku to takim artystkom cuda wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 14.04.2011 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Warmia kiedyś w nocy tak intensywnie myślałam, że zasnąć nie mogłam....chyba po 4 nad ranem zasnęłam, ale parę rzeczy wymyśliłam Jutro zamierzam przerobić nijaką, brzydką komodę z ikei...zostanie do przerobienia jeszcze regał i parę innych rzeczy. Szukam jakiejś ładnej tkaniny....w wesołych kolorach najlepiej w kwiaty, ale u nas w sklepach straszna bieda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 14.04.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Kasiu też już mam te słynne osłonki na doniczki koronkowe:) I to dzięki Tobie.. mój mąż zamiast porządkować dom przed budowlańcami, dostał nakaz wycieczki do ikea. Pod groźbą rozwodu.. Niestety średnich nie było..buuu (mimo że w ich systemie były). A co do takich słodkich rzeczy, które własnie pokazałaś..W Sligo odnalazłam maleńki sklepik z takimi właśnie cudeńkami..Np. cały serwis kawowy biało różowy ze wzorkiem babeczek(takich do jedzenia:D..mhhh/wisionek/ serduszek.. Cuda po prostu.. Ale cena też cudna buuu Powodzenia w poszukiwaniu tkaniny i w przerabianiu komody:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 14.04.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Czyli nie pomyliłam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 15.04.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Przerabiaj Kasiu, przerabiaj tę komodę, bo w zetknięciu z Twoimi rękami wyjdzie majstersztyk Czekamy na efekt Twojej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 15.04.2011 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 anagat może uda Ci się jeszcze dokupić doniczkę. Szkoda, ze u nas taka bieda w sklepach z dodatkami do domu. Tak sobie myślę, że w naszym kraju to zawsze do tyłu ze wszystkim....ale chyba dzieki temu jesteśmy bardziej kreatywne Moja komoda już prawie gotowa Monisiaaa wiesz z takiego czegoś http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40093059 niewiele da się zrobić....przemalowałam, dodałam dekory, zastanawiam się jeszcze nad uchwytami.... jak będzie juz gotowa to zdecyduję. Chciałam to biureczko kupić http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70162862 ale jestem pod kreska finansową i muszę moje stere wstawić grrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 15.04.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 czuję w kościach że ten Twój lokal będzie przepiękny, Kasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 16.04.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Kasia,ja też serdecznie Ci dziękuję za dzielenie się z nami info o wszelkich słodkich nowinkach - to dzięki Tobie mam 3 koronkowe osłonki:)I też tylko duże, bo średnich nie było, chyba jakaś plaga w całej Polsce. Piszesz tak ładnie, tak pięknie dekorujesz wnętrza, że z pewnością jesteś wspaniałym fachowcem w swojej dziedzinie, osobą wrażliwą, delikatną i czułą - ja też bym się chętnie oddała w Twoje łapki:) A Twój gabinet naprawdę zapowiada się bajkowo, Monah ma rację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 16.04.2011 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 monah gdybym miała normalne pieniądze wszystko byłoby inaczej a tak kupuję najtańsze kafelki, farby itd. Poza tym lokal jest wynajęty od spółdzielni, która nie ma zamiaru dołożyć ani grosza....to trochę demotywuje, bo z totalnej ruiny zrobię im fajny lokal, który kiedyś pewnie opuszczę a włożonych pieniędzy i tak nie odzyskam. Dobija mnie ich podejście do całej sprawy, ich biurokracja i utrudnianie mi wszystkiego, ale to już inna historia. Kolejny raz życie mi udowadnia, że nie warto być uczciwym człowiekiem w naszym kraju....ehhh szkoda gadać. Anjazzielonego ale ładnie o mnie napisałaś aż się zaczerwieniłam Dziękuję Ci bardzo ....miło uszłyszeć coś takiego W mojej pracy mam gorsze i lepsze okresy, bo praca z ludźmi zwłaszcza z kobietami ...jest trudna Z gabinetu kosmetycznego zmieniam moją działalność na bardziej "artystyczną" Tzn nadal będę się zajmować stylizacją paznokci ale dodatkowo zamierzam trochę szyć i robić jakieś małe ozdoby...tak dla urozmaicenia, bo wszystko z czasem może się znudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 16.04.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Kasiu świetne to biureczko Może za jakiś czas uda Ci się je zakupić jak się odkujesz Ja już nogami przebieram bo za 2tyg do Ikei jedziemy Ciekawe czy do tego czasu jeszcze coś wynajdziesz co mi listę zakupów powiększy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 16.04.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Kasiu i ja nie mogę się doczekać efektów Twojej pracy Na pewno będzie pięknie! Pisałaś wcześniej o tkaninach.Ja mam dostęp do tkanin Cath Kidston w niższych cenach (od 12€ za metr),niedaleko mnie jest outlet do którego czasami jeżdżę właśnie po tkaninki Możesz poszperać na stronie Cath tylko pamiętaj,że to outlet i tkaniny są jakie są nie zawsze te które byśmy chciały... Pozdrawiam cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 16.04.2011 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 (edytowane) pysiaczek życzę Ci owocnych zakupów w ikei...jak nie uda Ci się czegoś kupić pamietaj, ze ja zawsze służę pomocą Mam nadzieję, że za jakiś czas kupię sobie to biurko...teraz płacę czynsz za 2 lokale więc leżę i kwiczę Paula dziękuję za namiary na tkaniny jak nie znajdę u nas czegoś fajnego pewnie się do Ciebie uśmiechnę Szukam czegoś na zasłonę do drzwi i chętnie bym kupiła jakieś cudne tkaniny na poduszki, bo mam zamiar zacząć takowe szyć. Kupiłam tez książki z wykrojami Tildy i może się odważę jakąś uszyć. Ostatnio na allegro była taka tkanina i własnie czegoś takiego szukam...właśnie Cath Kidston, ale na aukcji był jakiś mały kawałek Ogarnęłam dzisiaj trochę mój balkon, ale i tak jest w opłakanym stanie, bo nie mam jeszcze kafelek na podłodze...mam nadzieję, ze przed latem juz będą...mimo to już coś sobie na nim zagospodarowałam dodam ze mój balkon ma 9 m długości i 80 cm szerokości ....normalna katastrofa Edytowane 22 Stycznia 2012 przez kasia_sw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 16.04.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Kasiu,jakby co to pisz.postaram się pomóc Kącik na balkonie stworzyłaś piękny i bardzo klimatyczny!Miło będzie posiedzieć z filiżanką herbaty w letni wieczór...aż się rozmarzyłam. Zdradzisz skąd masz ten biały,przecierany pojemnik,który stoi na stoliczku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 16.04.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Kasiu ale super masz na tym balkonie! Mebelki widziałam takie same w katalogu castoramy i wpadły mi już wcześniej w oko - super się u Ciebie prezentują Ja mam z kolei pytanie o tą doniczkę (drewnianą?) co masz w niej iglaki posadzone Planuję u siebie tak samo postawić jedną po szerokości z tym, że mam inne trochę wymiary balkonu tj. 5m na 1m. Możesz zdradzić skąd ją masz? W sprawie Ikei stokrotne dzięki za chęć pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 16.04.2011 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Paula latem wieczorami często sobie siedzę na balkonie z ksiązką i winkiem....tęskie bardzo za ogrodem i przestrzenią ale teraz musi mi wystarczyć ten "wagon" Przecieraną skrzyneczkę kupiłam w osiedlowej kwiaciarni...właścicielka bardzo się zdziwiła, że ją chcę, bo wszyscy klienci jej mówili, że tego brzydactwa nikt nie kupi teraz często tam zaglądam, bo miewa rzeczy w tym stylu pysiaczek fotele mam z castoramy a stolik z ikei, bo ten z casto był za duży fotele nie są może najwygodniejsze ale ładne uszyję na nie poduszki i będzie lepiej Moje iglaki rosną w glinianej donicy, wyszperałam ja w naszej piwnicy...ma pewnie ze 20 lat i jest strasznie cięzka. Zastanawiam się tylko czy iglaki przetrwały zimę, wyglądają ok....były dobrze osłonięte ale bluszcz chyba nie przeżył. Chyba muszę kupić jakieś sezonowe pnącza na tę kratkę za donicą ale nie wiem co ...zupełnie się nie znam na roślinach Myślałam o pachnącym groszku lub czymś podobnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 16.04.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Kasiu! Ale bosko urzadziłaś balkonik!! To niesamowite! Takie osoby jak ty, nie mając dobrych warunków (odnoszę się do wymiarów twojego balkonu, o którym napisałaś, że katastrofa ) potrafią I TAK stworzyć COŚ WSPANIAŁGO. Idę się zakopać. Ja jestem do niczego w te klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts