Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

To ja jestem pierwsza chętna do Allegrowych zakupów u Ciebie kasiu :) Daj mi pierwszej na priva znać, tak co by inni mnie nie uprzedzili, a szczególnie taka jedna yokasta;), bo coś czuję, że będzie polować ;););)

jak i wiele innych forumowiczek :)

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu,tym bardziej jestem pod wrażeniem!Ja pewnie nie miałabym cierpliwości...

Wczoraj odkryłam w jednym miasteczku niedaleko mnie mały sklepik z tkaninami,tasiemkami,koronkami.Raj :D Niestety ceny już nie tak niebiańskie.Materiały od 10-15€ za bawełnę,lekką,delikatną.Ale wzory bajeczne,kratki vichy w prawie każdym kolorze,groszki,kwiatki itp no cuda.Pewnie kiedyś w nim zaszaleje,jak wpadnie mi co mogłabym z takiej cienkiej bawełny uszyć.Poszewki szyję z grubszej,bardziej "mięsistej" tkaniny.

Pozdrawiam słonecznie.

To ja jestem pierwsza chętna do Allegrowych zakupów u Ciebie kasiu :) Daj mi pierwszej na priva znać, tak co by inni mnie nie uprzedzili, a szczególnie taka jedna yokasta;), bo coś czuję, że będzie polować ;););)

jak i wiele innych forumowiczek :)

:lol2: yokasta szuka materiałów, bo sama chce poczynić takie poduszki. Na razie mam jedną na okres zimowy uszytą ze starego swetra :D:D:D a materiały kupuję i licytuję tylko na maszynę czekam, więc możesz być spokojna chociaż poduszki pierwszorzędne ! I te materiały...

Kasiu i dziewczyny,

może się przyda:

Krateczka Vichy jest tu:

http://www.tkaninysklep.pl/index.php?v=s&pid=005-255

http://www.tkaninysklep.pl/index.php?v=s&pid=005-194

I tu, w gąszczu żyrafek i innych misiów - straszydeł są ładne kratki:

http://allegro.pl/tkanina-poscielowa-bawelna-rozne-wzory-dla-dzieci-i1571274838.html

http://allegro.pl/gruba-tkanina-bawelniana-100-nowe-wzory-i1553800533.html

Edytowane przez Anjazzielonego

Nelli Sza Będę o Tobie pamiętać ;)

Paula_71 zazdroszczę Ci tego sklepu :) Szkoda że u nas takich nie ma. Z cieniutkiej bawełny możesz uszyć jakieś fajne woreczki na drobiazgi czy ozdobne zawieszki lub wykonać aplikacje na grubszej tkaninie....z pewnością coś wymyślisz :)

yokasta jak znajdziesz jakieś ciekawe tkaniny w internecie daj cynk ;)

Anjazzielonego dziękuję za namiary :) już znam ten sklep ale dobrze ze mi o nim przypomniałaś :)

Kasiu,pewnie się nie oprę i kupię coś,a jak już kupię to będę myśleć co z nich wyczarować :) dziewczyny jak macie jakieś inspiracje,wrzucajcie u mnie na mój wątek!

Szperacie w poszukiwaniu tkanin w lumpeksach?Moja mama kupiła mi ostatnio dwa małe bo małe ale ładne kawałki angielskiej tkaniny w kwiaty,jak jestem w Polsce to buszuję i kupuję,lniane obrusy za kilak złotych,później nie szkoda mi ich ciąć :) czasami trafi się jakaś ładna poszewka,zasłonki.

Yokasta,Ty chyba mieszkasz we Wrocławiu?Masz jakieś swoje ulubione lumpeksy?

Pozdrawiam Was dziewczyny cieplutko.

:lol2: yokasta szuka materiałów, bo sama chce poczynić takie poduszki. Na razie mam jedną na okres zimowy uszytą ze starego swetra :D:D:D a materiały kupuję i licytuję tylko na maszynę czekam, więc możesz być spokojna chociaż poduszki pierwszorzędne ! I te materiały...

Nie pozostaje mi nic innego jak chylić czoło przed Tobą. Podziwiam wszystkich, którzy dają radę z maszyną. Naprawdę, podziwiam :)

Dziewczynki ja też czasami w lumpeksach kupuję jakieś tkaniny, obrusy czy serwetki. Nie mam ostatnio czasu na wyprawy do takich miejsc a co gorsza najfajniejsze sklepy w mojej okolicy pozamykali.

Jutro wyjeżdzam do Krakowa do mojej rodzinki na całe święta....mam nadzieję, ze pogoda dopisze, bo z przyjemnością posiedzę z kawką w ogródku mojaj mamy:)

W związku z tym już dzisiaj ....

ŻYCZĘ WAM KOCHANE DZIEWCZYNKI RODZINNYCH, POGODNYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT !!!!

POZDRAWIAM WAS CIEPLUTKO :)

Edytowane przez kasia_sw

I już po świętach....

Serdecznie dziękuję za wszystkie życzenia :)

Pod Krakowem, bo dokładnie tam jeżdżę....pogoda dopisała tylko w sobotę a w święta padało więc czuję niedosyt przebywania na świeżym powietrzu ;)

_DSC2714.JPG

Wczoraj coś mi strzeliło w kręgosłupie i dzisiaj nie poszłam do pracy, bo nie mogłam rano chodzić...teraz już jest lepiej, ale to jakiś koszmar jest jak ktoś ma tak cały czas :(

Na pocieszenie zrobiłam sobie guacamole ....uwielbiam i polecam :D

_DSC2734.JPG

Remont w moim lokalu dobiega końca...nie wiem jak z tym bólem coś w nim zrobię, ale może mi przejdzie ;)

Pozdrawiam Was cieplutko :)