Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu, ale magiczne są te Twoje wnętrza :rolleyes:, lampa śliczna, a koronkowe osłonki - jutro - zawitają nareszcie u mnie, jupiiii :)

Mam jeszcze pytanie odnośnie Twojej ceglanej ściany, czy to "Ty" ją robiłaś czy już zastaliście ją taką ceglaną?? Planuję u siebie zrobić jedną ceglaną ścianę przy schodach na poddasze i drugą albo oddzielającą kuchnię od salonu albo ścianę z TV i nie wiem czy te cegiełki mają rzeczywiste wymiary cegły czy np takie cieniutkie jak piaskowiec?? Wchodzi też opcja białej ceglanej ściany. Jak to było u Ciebie??

Edytowane przez Monisiaaa

A mnie się wszystkie koronkowe osłonki podobają ;) muszę je kupić do gabinetu....remont prawie dokończony....w sobotę się przeprowadzam :)

Cieszy mnie, ze fotka się podoba ale zrobiłam ją na szybko, żeby lampę pokazać ;)

Monisiaaa ceglaną ścianę robiliśmy w trakcie remontu...dokładniej mówiąc pan, który u nas remon wykonywał :) efekt jest super i chetnie widziałabym u mnie jszcze ze dwie takie ściany, ale to już może przy kolejnym remoncie lub w innym miejscu zamieszkania ;)

Teraz wybrałabym inny kolor cegły, bo ta moja jest taka prawdziwie ceglana :) poleciłam moim znajomym sprzedawcę u którego ją kupowałam i oni kupili już inny kolor...bardziej spokojny. W salonie domu, który właśnie wykańczają mają przepiękną ceglaną ścianę a w jednej z łazienek mają białą cegłę:) Wyszło pięknie:) Jeśli masz wątpliwości co do cegły, to się ich pozbądź bo ona naprawdę ociepla i wyróżnia wnętrze. Moja cegła nie jest z rozbiórki jakiegoś starego pięknego domu z historią tylko zwykłą imitacją, ale uważam, że prezentuje się całkiem fajnie. Kupowałam ją przez allegro. Moi znajomi kupili ten kolor http://allegro.pl/stara-cegla-skalna-plytki-ceglane-scienne-i1585998829.html i na żywo wygląda jeszcze lepiej. Możesz napisać do tego sprzedawcy i poprosić o wysłanie próbek...mi przysłał chyba z 10 płytek. Rozmiar mają chyba jak prawdziwe cegły a grubośc około 1 cm. Jednym słowem POLECAM :)

yokasta jak będę w ikei mogę Ci kupić tę osłonkę ale nie wiem kiedy uda mi się tam dotrzeć ;)

Kasiu nawet nie wiesz jak się cieszę z faktu, iż ta ściana to imitacja cegły. Umocniłaś mnie w przekonaniu, że taka ceglana ściana wcale nie musi się wiązać z przeszłością, żeby podkreślić piękno każdego wnętrza. Ja skłaniam się raczej ku białej lub, jak zobaczyłam u tego polecanego sprzedawcy, grafitowej cegle. Ciekawe czy biała cegła też tak będzie zachwycać jak Twoja ceglana :) Za namiary na sprzedawcę serdecznie dziękuję, na pewno skorzystam.

yokasta jeżeli zdążysz popatrzeć co i jak z tymi osłonkami, to ja też służę pomocą przy ich zdobyciu. Jutro popołudniu wybieram się do ikei więc mogę Ci kupić :) Jestem obecnie na 9 stronie Twojego szkieletora :)

Ja się nawet nie wypowiadam, bo przecież nadal nie udało nam się do Ikei dotrzeć - to już zakrawa na niezły żart ;) Ale mam nadzieję, że w końcu w połowie maja podjedziemy i ja również stanę się szczęśliwą posiadaczką koronkowych doniczek :wiggle:

Kasiu lub dziewczyny, które je już mają a czy one są białe białe czy w lekki kremowy wpadają? :)