Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

diana_teresa dziękuję :)

Wracająco do brakujących rzeczy, to nad kanapę kupie w ikei 2 obrazki....

agnaryd-obraz-roze__0118072_PE273472_S4.jpg

Pod kinkietem będzie ta półka....w trakcie mocowania odpadł mi z niej taki element do wieszania....trzeba go przyspawać :bash:

ronnskar-poka-scienna-czarny__53520_PE156897_S4.jpg

A przy drzwiach będzie chyba ten regał...

ronnskar-rega-czarny__53517_PE156894_S4.jpg

W drzwiach zawiśnie falbaniasta kotara którą muszę uszyć ;)

Kasia :jawdrop:

Jesuuu przeprowadzam się! Po co urządzanie domu jak pewnie można pewnie u Ciebie wynająć cichy kącik?

Podoba mi się ten jasny regał, fakt - biurko mogłoby być białe ale jak patrzę na zdjęcia to nic nie wygląda jakby było z innej bajki, wszystko przemyślane uzsadnione i przepiękne.

Spowiadaj się, skąd masz to wiklinowe lustro, chcę takie :cry:, kibelek w ogóle bajka! No jak w domciu :yes: tylko siadać i....odpoczywać :lol2:

Zdjęcia pokazałam mężowi i powiedział, że to świetnie zrobiłaś.

No cudnie kurde cudnieeee!

Zasłony mogłyby być z tego materiału który pokazałaś. Ta tkanina z inspiracji wygląda, nie wiem czy tak też czujecie, jak materiał na dres....gęsta bawełna. Len na pewno będzie również świetnie wyglądał.

yokasta dzięki kochana za tak miłe słowa :) ta jasna komoda będzie przerobiona...drzwiczki będą białe z czarnymi gałkami a blat dam drewniany zabejcowany i przetarty pastą wybielającą. Muszę go wymienić, bo kiedyś w tej komodzie była zamontowana umywalka...ta zielona misa więc mam 2 dziury w blacie ;) Biurko też przerobie bo na to z ikei mnie nie stac na tę chwilę ;)

Lustro w wiklinie kupiłam w ikei z 10 lat temu...kiedyś wisiało u mnie w mieszkaniu. Miałam przemalować wiklinę na biało ale się powstrzymałam bo bardzo lubię kolor wikliny.

Co do zasłony własnie szukam jakiejś lekkiej tkaniny bo ta z inspiracji wydała mi się za ciężka... ta wygląda już lepiej....

sagegardin2.jpg

Kasiu ja podobnie jak lasche dałabym zwykły bawełniany biały materiał i tylko uszyła go w takie falbanki - będzie jeszcze bardziej bajecznie :wiggle:

No a teraz --> :jawdrop:I to jest moja cała reakcja! Po prostu szczękę z podłogi zbierałam po obejrzeniu tej metamorfozy jakiej dokonałaś :yes: Jest ślicznie i przytulnie i żebym miała trochę bliżej to na pewno do Ciebie na paznokcie bym wpadała :lol:

Powiedz proszę co to za szary pleciony wieniec masz na komodzie!!! :D

A i jeszcze mi się przypomniało - czy szary to Magnat? :)

Edytowane przez pysiaczek

Dziewczyny macie rację zrobię zasłonkę z lekkiego białego materiału....może z tego samego z którego uszyłam sobie roletki. Uwielbiam len ale faktycznie prasowanie tego materiału doprowadza mnie do szłu ....a co dopiero takie falbany :bash:

pysiaczek dzieki wielkie :) może będziesz kiedyś w Katowicach to zapraszam na kawkę ;) wieniec kupiłam przed bożym narodzeniam na giełdzie kwiatowej za 5 zł i potraktowałam go delikatnie z większej odległości białą farbą w sprayu i wyszło takie coś ;) farba na ścianach to nobiles zima mglista nr 38...bardzo fajny kolor. Potrzebowałam dużo tej farby więc magnat nie wchodził w grę ze względu na cenę ;)

Warmia przepis podstawowy mam od Waderki i już znam go na pamięć bo zmieniam tylko dodatki i zawsze wychodzą super muffiny :) chyba trochę go zmieniłam, żeby było mi łatwiej zapamiętać ale wychodzi ok:)

2 szklanki mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 szklanki cukru

szczypta soli

1 jajko

1/2 szklanki oleju

2/3 szklanki mleka (czasami troszeczkę więcej zależy od mąki)

1 szklankę pokrojonego w drobną kostkę rabarbaru

ja dodawałam już kropeczki czekoladowe (są w Lidlu), kakao, rabarbar, maliny wszystkie były ok ale rabarbar chyba najlepszy :)