Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ostatnio często Was proszę o pomoc i rady, ale jakoś wena twórcza mnie opuściła. Muszę zrobić wizytówki i jakś nie mam na nie pomysłu. Chciałabym, zeby były miłe dla oka. Może macie jakiś prosty program do robienia wizytówek ? Ostatecznie projekt będzie robiła firma w której je zamówię, ale chciałabym sama coś popróbować. Wstępnie myślałam, żeby zrobić szare tło w białe kropeczki i w dwóch rogach umieścić jakieś delikatne kolorowe kwiatuszki, ale muszę to sobie zwizualizować ;) Czekam na propozycje ;)

Odnośnie wizytówek, to podrzucam Ci małą ściągę (branża kosmetyczna) Może wpadnie Ci coś w oko;)

Mam jeszcze fajne zdjęcie, co prawda przedstawia wizytownik z kryształkami Swarovskiego, ale jakby to podciągnąć pod wizytówkę... Kryształki mnożna zastąpić wypukłym drukiem w dowolnej kolorystyce :)

http://www.vistaprint.pl/gallery.aspx?pg=1&filter=4294942385%3a4294942384%3a4294942360||2%2c4%3a10003||1&page=1&pagesize=24&sort=p_TO_PL!desc&xnav=gn&xnid=1

http://img696.imageshack.us/img696/9868/paznokciec.th.jpg

agawi74 dzięki wielkie za pomoc w sprawie wizytówek. Znalazłam jakiś program do tworzenia wizytówek ale to nie dla mnie ;) zamówiłam już i nawet dostałam wstępny projekt....będą ładne :)

Wczoraj kolejny raz robiłam na obiad wymyślone przeze mnie danie ;) kiedyś jadłam coś podobnego w jakiejś restauracji...trochę zmodyfikowałam i wyszło jedzonko z chińską nutą ;) polecam, bo robi się byskawicznie i smakuje wybornie ;)

Składniki można zmieniać wedle uznania, ale mi najbardziej smakuje taki zestaw:

Dla dwóch osób....

1/2 małej kapusty pekińskiej czasami dodaję rukolę

1 spora marchew

1 ogórek

1 czerwona cebula lub pęczek dymki o tej porze roku zdecydowanie dymka

1/2 opakowania chińskiego makaronu pszennego

2 małe piersi z kurczaka (marynuję dzień wcześniej w oliwie, curry, czosnku, soli i pieprzu)

nasiona sezamu

orzeszki ziemne

świeże chili

Sos:

oliwa

sos sojowy

ocet ryżowy

olej sezamowy (dosłownie 2 krople bo jest bardzo intensywny w smaku)

wyciśnięty ząbek czosnku

łyżeczka miodu lub brązowego cukru

Oliwę, sos sojowy i ocet daję "na oko" wszystko wlewam do słoiczka dodaję pozostałe skłaniki, zakręcam i energicznie mieszam.

Sosu musi być dość sporo bo danie powinno być wigotne :)

Mięso wrzucam na grilową patelnię, w miedzyczasie gotuję makaron i kroję pozostałe składniki. Marchewkę i ogórka kroję obieraczką do warzyw na cieniutkie paski ale teraz młode warzywa można pokroić w słupki, będą fajnie chrupiące ;) Na małej patelni prażę orzeszki i sezam.

Na dno miseczki nakładam ciepły makaron na to wymieszane warzywa, orzeszki, pokrojone grilowane mięso całość polewam sosem i posypuję sezamem :)

Pychotka :D

_DSC2969.JPG

mada1412 cieszę się, ze sałatka poszła w świat :) od kiedy ją podałam pierwszy raz teraz moi goście wręcz się jej domagają ;)

yokasta ja z orzeszkami też muszę uważać, bo mam delikatne uczulenie dlatego najczęściej zastępuję je pestkami dni lub słonecznika, chociaż ostatnio zauważyłam, że słonecznik też przestaje mnie lubić :bash: W tym daniu pożna pominąc pestki i orzeszki i też będzie ok :)

agawi74 dzięki wielkie za pomoc w sprawie wizytówek. Znalazłam jakiś program do tworzenia wizytówek ale to nie dla mnie ;) zamówiłam już i nawet dostałam wstępny projekt....będą ładne :)

Kasiu nie ma za co:) Jestem pewna,że z Twoim gustem i wyczuciem smaku wizytówki będą piękne. Mam nadzieję, że się nam pochwalisz jak będą gotowe:wiggle:

Przepis na sałatkę super apetyczny- wypróbuję na pewno:D