Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczynki, stolika nie mogę się doczekać ;) z pewnością sprawi mi wiele radości :)

Co do fotografowania, to bardzo bym chciała umieć robić to jakoś bardziej profesjonalnie. Nawet nie znam do końca wszystkich funkcji mojego aparatu nie mówiąc o programach do obróbki zdjęć. Nawet nie wiem, który program jest godny uwagi ;)Muszę się tym bardziej zainteresować, bo baaaaardzo lubię robić zdjęcia. Muszę kupić statyw, lampę i obiektyw ale kasy brak ;) Na wszystko przyjdzie pora.

Moi znajomi dziwią się czasami po co ja robię np takie zdjęcia...nie wszysy dostrzegają piękno takich miejsc ;) a czyż to okno i aniołek nie są piękne ?

DSC00025.JPG

Pewnie, że są. Ja zawsze robię zdjęcia budynków, fragmentów fontann albo w ogóle jakichś berbeluch chorwackich, które wszyscy obojętnie mijają. Drzwi, okna, zwieńczenia, ba! - nawet nieraz studzienki :wiggle:, samochody, ulice...mogłabym tak wymieniać. Na pocztówkach znajdziemy widoki, a takie niuanse możemy wypatrzyć tylko i wyłącznie sami :yes:.

Kasiu witam się w końcu i ja. Po długich poszukiwaniach dzięki Tobie odnalazłam swój styl jeśli chodzi o wnętrza!

Od tygodni siedzę i oglądam Twoją galerię w tą i spowrotem i nie mogę się nadziwić jak świetną artystką jesteś. Tak łatwo Ci przychodzi projektowanie tych wnętrz. Po tym co zrobiłaś z różowego salonu składam Ci swoje pokłony!!! Podoba mi się szczególnie to ze robisz coś z niczego :), niewielkim nakładem modelujesz swoje mieszkanie tak, że nie chce się z niego wychodzić, lub choćby jak w moim przypadku zamknąć galerii z Twoimi zdjęciami. Ponieważ ja podobnie jak wywnioskowałm również i Ty nie mogę pozwolić sobie na zrobienie generalnego remontu całego mieszkania a krok po kroku jestem zmuszona przemodelowywać jedno wnętrze za drugim, jesteś moją cudną inspiracją!!! :)

Będę z wielką radością odwiedzać Cię nadal, licząc na ewentualne sugestie. Bardzo Ci dziękuję ze założyłaś swój wątek i jesteś inspiracją pewnie nie tylko dla mnie.

Jeśli mogę od razu w wątku powitalnym podpytać cię o kolor ścian w przedpokoju (nazwę farby i producenta) będę niezmiernie wdzięczna.

Właśnie jadę do Krakowa a tak dokładniej to trochę za Kraków, pada deszcz a mi słońca potrzeba :) Mąż prowadzi a ja z laptopem na kolanach i tak mkniemy trochę odpocząć od codziennych zmartwień. Mam nadzieję, że weekend będzie ładny...Mąż jak zwykle eksperymentuje z trasą :D ciekawe ile dłużej dzisiaj pojedziemy i czy leśna droga którą właśnie jedziemy nagle się nie skończy ;)

przylesianka witam Cię serdecznie i dziękuję za tak ciepłe słowa :) zawstydziłaś mnie tym co napisałaś, ale jednocześnie sprawiłaś mi wielką przyjemność :) dziękuję :) bardzo się cieszę, że moje skromne mieszkanko może być dla Ciebie inspiracją mimo, że wiele w nim niedociągnięć. Doskonale wiem o czym piszesz, bo ja kiedy trafiłam na forum, objawieniem dla mnie był dom betib :) do tej pory uważam, ze to jeden z piękniejszych domów jakie widziałam :)

Moj przedpokój pomalowany jest intuicją dekorala :) Pytaj o co chcesz w miarę możliwości odpowiem :)

Właśnie w Trójce leciała ta pisenka :D

Pozdrawiam i miłego weekendu :)

Pytaj o co chcesz w miarę możliwości odpowiem :)

haha no to powiedz skąd wziąć tyle pomysłów i nie pisz ze z głowy, bo dla mnie to nie takie proste :)

Własnie się wybieram z mezem po obiedzie do Ikei, mam zamiar popatrzec narazie na dodatki, bo jesli się uda za tydzien weźmiemy się za malowanie pokoju. No i w związku z Ikea mam pytanie o kanapę Ektorpa, u Ciebie taka chyba stoi Kasiu? Wato, niewarto? Bo jesli chodzi o wizualną stronę to zawsze mi się tego typu kanapy podobaly, ale jak z wyglądem jej po jakims czasie użytkowania? Mam wrazenie ze zaczynaja wyglądac yhm... niechlujnie?

P.S. Link z piosenką puszczałam wczoraj ze trzy razy :)

przylesianka pomysły z głowy i z inspiracji, bo rzecz jasna nie wszystko sama wymyśliłam ;) Co do kanapy to nie ikea ale bardzo podobna. Ma zdejmowane pokrycie więc bez problemu można je prać. Tkanina jest inna niż ta z ikei, mniej się gniecie. Kupowałam ją tu http://www.mti-furninova.pl/ a moja kanapa to Chicago. Mają całą gamę tkanin do wyboru, cenowo podobnie. Co do Ektorpa nie mogę się wypowiadać, bo nie miałam, ma mój brat i jest ok po 2 latach uzytkowania, nie wygląda niechlujnie ;)

Prześledziłam cały wątek, więc sie ujawniam...

zachwycona, zauroczona, zakochana w Twoich przecudnych wnetrzach,

ups... z tego wszystkiego zapomniałam się przywitać ;)

Witaj przegorąco :D

przyjmij szczere wyrazy uznania...

jak ja Ci, Kasiu, zazdraszaczam...

tej lekkości, odwagi, nietuzinkowości w urządzaniu...

ja też tak kcem! ale nie umiem... :confused:

nie omieszkam zwracać się do Ciebie o pomoc :D

bo to TO, co chciałabym u siebie w domku - wnetrza z duszą,

pozdrawiam bardzo, bardzo ciepło :)

Edytowane przez marma

marma witam Cię serdecznie :) Dziękuję za miłe słowa :) cieszę się, że moje mieszkanie tak Ci się podoba:) Szczerze mówiąc dziwi mnie ten fakt.... biorąc pod uwagę jakie wnętrza są na forum ;) Chyba kluczem do stworzenia nietuzinkowego wnętrza jest właśnie odwaga :) Chcesz mieć coś innego, wyjątkowego musisz się odważyć na zmiany. Czasami małym kosztem, można dokonać cudów i nie bać się zmian, bo to tylko rzeczy :) Ja często coś zmieniam, niektóre rzeczy są przemalowane już 3-4 raz i cieszą oczy nowym wyglądem. Ograniczone finanse wymuszają we mnie kreatywność i to się sprawdza ;) W miarę możliwości mogę pomóc i doradzić, ale uprzedzam, że żaden ze mnie ekspert wnętrzarski ;) Pozdrawiam :)

marma ........................ Czasami małym kosztem, można dokonać cudów i nie bać się zmian, bo to tylko rzeczy :) Ja często coś zmieniam, niektóre rzeczy są przemalowane już 3-4 raz i cieszą oczy nowym wyglądem. Ograniczone finanse wymuszają we mnie kreatywność i to się sprawdza ;) W miarę możliwości mogę pomóc i doradzić, ale uprzedzam, że żaden ze mnie ekspert wnętrzarski ;) Pozdrawiam :)

Ja właśnie mam szansę na kreatywność w wykańczaniu poddasza i klatki schodowej, stoi pusta przestrzeń... wspominałaś kiedyś, że szukasz koloru farby szaro-beżowej, ja bardzo chciałabym tez coś takiego znaleźć, może natknęłaś się już na cos podobnego, chciałam pomalować taką farbą klatkę schodową + chyba tapeta na 1 ścianie półpiętra, 1 ściana - klatka dolna, 1 ściana - klatka górna ( co do tapety nabrałam wątpliwości, bo wszystkie wnętrza forumowe w podobnych klimatach do Twojego mieszkanka nie maja tapet, a mnie takie wnętrza najbardziej się podobają... no i mam dylemat).

P.S. stoliczki od Mady cudo, tez widziałabym taki w swojej przyszłej sypialni :D

P.S.2 Dla mnie jesteś wystarczającą inspiracją wnętrzarską (ale określenie ;) :D )

Edytowane przez marma